VARDAG OCH VÅLD

”… När allvaret har blivit ett skämt. När våld inte skräms. Vad är det som hänt?” – Jocke Berg har gjort om första versen i sin låt ”Sverige” under Kents Avskedsturné. I vanliga brukar den andra meningen lyda ”När tystnaden skräms”. Båda verserna funkar lika bra som intro i ett inlägg om vardag och våld – i Sverige 2017.

En liten notis i rikspressen och lite mer i det lokala nyhetstidningen. Ännu mer i de alternativa medierna ute på nationalistkanten. En gruppvåldtäkt, igen. Ett brutalt överfall på en ung kvinna i den svenska vinternatten under den helg som ligger bakom oss. Har du hört talas om, eller läst om gruppvåldtäkten i Nynäshamn? Inte? Det är inte överraskande alls.

En gruppvåldtäkt i den lilla skärgårdsstaden Nynäshamn, en sen och kall vinternatt. En förstörd ung kvinna som hittas av en förbipasserande, halvnaken och blåslagen. Det borde vara stora, feta rubriker om övervåldet som skadade tjejen rejält fysiskt och psykiskt. Visst har det skrivits, men nyheten om kvinnan som hittade en spik i sin leverpastej eller att Kakan Hermansson riktar skarp kritik mot en klädkedja som inte har trosor i hennes storlek har fått mycket större utrymme än ännu en gruppvåldtäkt. Det kan ju bli tjatigt, gudbevars…

De riktigt stora, feta rubrikerna finns inte där längre. Det behövs en direktsänd våldtäkt på Facebook, något ännu värre och brutalare för att bli en stor nyhet i Sverige vintern 2017. En vanlig gruppvåldtäkt räcker inte längre. När tystnaden skräms. När våld inte skräms. Ett Sverige som är tryggare än någonsin, eller framstår som jättetryggt när man inte lyfter fram det våld som blir allt grövre.

De gruppvåldtäkter och skottlossningar som tidigare gav spaltmeter av nyheter, extrasändningar och extraupplagor får i Sverige 2017 allt mindre uppmärksamhet. Våld har blivit vardag. Nyhetsvärdet sjunker allteftersom händelserna blir mer frekventa. Media, medborgare, politiker, poliser – alla blir avtrubbade. Det som var hemskt igår, är vardag idag. När tystnaden skräms. När våld inte skräms.

Det är ett samhällsbygge på ett sluttande plan. När ännu en gruppvåldtäkt bara passerar förbi, och en ung kvinnas liv är kvaddat – och tryggheten har försvunnit för tid och evighet…

9 svar på “VARDAG OCH VÅLD”

 1. Om det vore frekvensen som avgjorde hade media tröttnat på Trump för länge sen.
  Jag tror det handlar om att inte spä på den dåliga sverigebilden.

 2. http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/egyptiska-kvinnor-har-tr%C3%B6ttnat-p%C3%A5-sexofredande-1.4134600

  Den här artikeln i GP har en liten faktaruta längst ner som visar tydligt hur det ser ut i nordafrikanska länder.

  99,3% kvinnor har upplevt sexuella trakasserier på allmän plats eller i kollektivtrafik.
  91% är könsstympade.

  De bär slöja för att det behövs när landet är fullt av muslimer. Annars blir man sexuellt antastad av grupper av män.

  Oj, vad händer i Sverige nu när vi har ett land fullt av muslimer?
  Retorisk fråga. Det enda som kan stävja problemet är en repatriering av hundratusentals människor?

  Självklart. De är inkompatibla. Sverige är inte Sverige med icke–svenskar, det är Rapeistan. Nationalisterna hade rätt hela tiden.

 3. Hej.

  Rubrikerna kommer, var så säker.

  Förr eller senare kommer några inhemska stövlar att göra sammalunda mot en invandrarflicka.

  Folk och folk, vettö.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. När man har insett att så många i landet hyser enormt självhat. De hatar sig själva, alla andra och marken de står på.

  Då förstår man att vända trenden är helt omöjligt för så många människor VILL att våld, mord, våldtäkter och andra brott ska vara vardag. Då är det enda vettiga att söka sig till likasinnade i nåt annat land.

  Sverige är ett förlorat land fullt av cucks och jag tänker inte slåss för nån som själv störtar sig i fördärvet och försöker ta så många som möjligt med sig i fallet. Vi flyttar utomlands istället. Tråkigt men sant. Har man barn att tänka på är det här inget bra ställe att växa upp i helt enkelt. Förutom våldet så oroar den statsinsatta hjärntvätten ganska mycket också.

  1. ”Vi flyttar utomlands istället”

   Javisst!

   Föreslår som andra skatterådgivare….& (S)tatstevens tipsande U.G. bl.a. Portugal, [dit den f.d kriminelle (((lakejen))) Teliachefen flydde, med svansen mellan bena…] om Du är välbeställd och redigt trött f.d. Patriot.

   Så kan de andra avundsjuka TÄRANDE odemokratiska j-vlarna, Just have it!

 5. Snart kommer inte tjejer våga gå ut längre och BRÅ och Betner kan segervisst hävda att samhället visst blir tryggare, det var bara ett litet hack i kurvan 2016.

 6. ”Man anpassar sig” brukar det heta bland de som vet. Folk som flyttat från mellanöstern till väst, och som nu sakta gör samma mentala anpassning det gjorde för decennier sedan, fast i ett annat land.
  Gad Saad – Jude från Libanon, nu professor i Montreal – har nämn detta i samband med hur vissa kvinnor i Kanada nu allt oftare går ”traditionellt” klädda. Med den klädseln kommer en kultur, eller vice versa. Med den kulturen kommer bombhot.

  Storbritannien anpassade sig mentalt på 70- och 80-talen. Varje papperskorg kunde dölja en bomb, så de försvann på många ställen, särskilt i Londons tunnelbana. Ännu idag har man på järnvägsstationerna (långt upp i norr) ofta inga papperskorgar utan bara genomskinliga plastsäckar. Syns ganska bra vad som finns i den.
  (Vet ärligt talat inte om detta har med terrorism eller rationalisering att göra. )

  Hur Israeler överlever mentalt vete fan. Kanske skulle vi bjuda in några av dem att föreläsa medan tid är?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *