VAR GOD STÖR EJ

Almedalen 2018. Om det var något som de flesta var eniga om var att det var bedrövligt att Nordiska Motståndsrörelsen väsnades och störde flera av partiledarnas tal. Gapande, vrålande visade de att demokrati och yttrandefrihet betyder noll för dem. Det var ingen nyhet överhuvudtaget. De visade föraktet mot de som tycker, tänker och vill annorlunda på många andra sätt.

Valrörelsen 2018 är igång, och störningarna likaså. Nu handlar det om Ung Vänster och NMR:s motsvarigheter på den yttersta vänsterkanten. De är inte intresserade av samtal, inte av debatt eller diskussion. De är bara intresserade av att störa ut och förstöra yttrandefriheten för de som inte alls tycker som dem. Krascha partyt, väsnas och vråla är arbetsmetoden.

Åkesson han knappt börja sitt första torgmöte, uppe i Luleå, innan han tystades av vrålvänstern. Unga flickor som skrek och viftade med långfingrarna. Unga män som vrålade ut sin avsky.

I en demokrati skall man tycka olika. Det är en förutsättning för demokratin att olika åsikter kan ställas mot varandra. I en demokrati skall man respektera att det finns människor som tycker och tänker annorlunda, låta dem tala ut och dela med sig av sina idéer. Man behöver inte gilla idéerna, men man måste låta dem föras ut. Annars kommer man ut som en mycket dålig demokrat.

Häromkvällen stod Ung Vänsters ordförande i TV och blev tyken när han blev avbruten i en diskussion om varför hans kamrater hade rätt att avbryta Sverigedemokratiska torgmöten. Jag tittade på den motsägelsefulla antidemokraten och kände igen mina känslor från Almedalen.

Extremister som extremister, med noll förmåga och noll ambitioner att spela med i det demokratiska spelet. Inte rent, och inte enligt reglerna iallafall…

6 svar på “VAR GOD STÖR EJ”

 1. Enligt Ung Vänster- Henrik så har man någon slags moralisk rätt att (för)störa valmöten om man ogillar ”rasism” .
  Ok, då bör man ha samma rätt om man ogillar socialism . Eller kärnkraft. Eller vindkraft. Eller feminism. Eller islamism. Eller bensinskatten. Eller invandringen. Eller…
  Är du verkligen helt säker på att det är det samhället som du vill ha, UngVänster-Henrik…?

 2. Och så har vi en partiledare för V som uppenbarligen har problem med demokratiska värderingar inom sitt parti i allmänhet och ung vänster i synnerhet.
  Sjöstedt har svårt att fräsa ifrån mot de egna medlemmarna och ta avstånd som är så populärt för V att kräva av andra

 3. Hej.

  Knogjärn, baseballträn och nattliga hembesök.

  Efter en tre-fyra sådana händelser, väl dokumenterade och spridda via sociala medier, försvinner problemet.

  Uppmaning till brott? Inte då, inte mer än Ung Vänster eller Reinfeldt på sin tid, eller Löfven, eller Sjöstedt, eller Nujen, eller…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Det är fullt logiskt. I fredagsmorgonens P1-intervju med Isabella Lövin sade hon, efter att ha visat sig helt oförmögen att stå för sina egna beslut genom att ta avstånd från aktivisten som stoppade fel utvisning, att ”alla måste följa sitt hjärta”. Eftersom de saknar varje förmåga till konsekvenstänkande inser de inte att det är anarki. Demokratin bygger tvärtom på att man behärskar sina känslor och accepterar att ens egna åsikter och känslor inte kan få genomslag om de inte delas av majoriteten.

  Weimarrepubliken dog till tonerna av Internationalen och Horst Wessel, när nazister och kommunister slogs på gatorna. Vi är på väg dit i rask takt eftersom ingen försvarar demokratin på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *