TVÅNGSTELEVISIONEN

TV-licensen skall försvinna och istället skall vi få tvångstelevisionen. Ingen skall kunna komma undan. Alla skall med när det gäller att finansiera det som kallas public service. Kulturministern slår sig för bröstet, och konstaterar att ingen skall kunna välja bort public service i framtiden. Tvångstelevisionen – i varje svenskt hem.

Alice Bah Kuhnke motiverar den avskaffade TV-licensen och den införda, påtvingade och obligatoriska nya TV-skatten med att public service bidrar till att bygga vårt samhälle. Min upplevelse av SVT är en annan. Men det är ju min personliga upplevelse och uppfattning som gör att jag mår illa när jag hör eller läser att SVT granskar makthavarna åt folket.

Det handlar om när SVT hängde ut mig som en mörkerman bara för att jag lyfte fram nyheter om den svenska vårdkrisen. Det hette att jag trasade sönder samhällsdebatten, kvaddade de fria samtalen och spred en apokalyptisk stämning om tillståndet i svensk sjukvård. Ett år senare sprider varenda nyhetsaktör – SVT inräknat – en apokalyptisk bild av svensk sjukvård. Man är extremt synsvag om man inte ser hur svensk sjukvård mår. Men att som ensam vårdträl lyfta fram det där var hemskt och farligt…

SVT är i mina ögon statstelevision när statstelevision är som sämst. Lojaliteten i TV-huset är inte till de som betalar TV-licens, utan till de som har sett till att medborgarna måste betala för sin publika service. Lojaliteten är till staten. När kulturministern pratar om en public service som granskar makten fattar jag ärligt talat inte vad hon menar. När var SVT eller SR först med ett scoop som satte en politisk makthavare på pottan? Jag kan inte minnas något sådant tillfälle. Istället gjorde man mig till en makthavare som skulle granskas. Det blev ett scoop att en före detta moderat och undersköterska samlade negativ nyhetsbevakning av svensk sjukvård på en Facebook-sida.

Alla skall betala till tvångstelevisionen. Det blir dyrare för ett hushåll på två personer, men billigare för den ensamma. Riktigt dyrt blir det för det hushåll som har myndiga ungar hemma som tjänar egna pengar. Alla skall betala, och vi skall göra det för att den publika servicen skall fortsätta vara en statstelevison i sin värsta bemärkelse.

Jag tror inte på oberoende public service. Det räcker med att titta på valfritt avsnitt av SVT Opinion Live för att förstå att oberoendet är lika välutvecklat som farten hos en sengångare. Det räcker med att se valfri nyhetssändning för att förstå att det inte fungerar som det borde. Fixa en statstelevision som är oberoende och objektiv på riktigt. Sedan kan ni återkomma med hur ni vill ta våra pengar för att göra just det.

Som public service fungerar nu, är det inte någon service till publiken – medborgarna. Det är en service bara för makthavarna…

 

Vill Du stötta I otakt är Du varmt välkommen att ”Swisha” valfritt belopp till 0721-868783, märk överföring med ”I otakt”. Det går också att använda PayPal-länken högst upp till höger. Stort TACK! 

 

16 svar på “TVÅNGSTELEVISIONEN”

 1. Valfri nyhetssändning ja,där står någon nyhetsreporter i Egypten?,hon har frågat några om det rätta att bomba Syrien för påstådda kemvapen ,naturligtvis svarar araben självklart skall USA bomba mina bröder i Syrien?????

  1. Har Du läst de amerikanska tidningarna idag?
   Det handlar noll om Syrien. Det handlar bara om Trump, Trump och Trump och hur han skall kunna avsättas.
   Det var också ett avsnitt om senatsförhören med den tilltänkte utrikesministern och nuvarande CIA-chefen Mike Pompeo, där han likt Obama tillkännagav att USA och amerikanarna ”are exceptionell”.
   Jag tror att Trump skiter fullständigt i Syrien och vill hålla sig till MAGA. Deep State pressar honom hårt till att starta KRIGET.

   1. De lyckades till slut!
    Nu får vi be en bön för att de professionella militärerna står för återhållsamheten.

 2. Senast jag kan minnas SVT verkligen granskade/kritiserade en makthavare var år 2000 då Laila Freivalds avgick för första gången.
  Det var 18 år sedan, efter det har man väl varit ytterst försiktig med att kritisera ”den hand som föder en”.

 3. Alice gör karriär enbart i sosse-nirvana-sverige likt Klein i postmarxism-kyrkan. Karriär enbart för just det våta filtret av 2018, och det är den fullblommande vänsterpatrask-ledningen som tagit de viktiga samhällsposterna utbildning, kyrka o andra statliga myndigheter i besittning. Men de lever på konstgjord andning nu. Varför har sådana som Alice eller Klein fått sina uppdrag. Jo! det är inte tänkande, reflekterande personer som behövs i den röda postmarxismens förlovade land utan nyttiga idioter som levererar utopier om ’allas lika värde’ och diskriminering parat med drenering av våra inbetalda skattepengar. Allvarligt. Avgå! Gör vad som helst annat. Jag har själv tidigare tänkt att det går reformera Svt o Sr. Nu gör jag inte det längre. Pravda var också duktiga på vissa områden som kultur o liknande men…nej, propagandaorgan ska b a r a l ä g g a s n e d. Upp ska något annat uppstå.

 4. Först och främst: Nyhetsförmedlingen i SVT och i SR suger och är tendentiös. Det är min erfarenhet.

  T.ex. vad var det för beslut för några år sedan, som resulterade i att Sverigedemokraterna (SD) alltid omnämndes med ett prefigerat ”de främlingsfientliga”. Detta språkbruk togs även upp av TV4 och av MSM?

  Och vad var det för omständighet/beslut som resulterade i att det pejorativa prefixet togs bort fram SD, då SD omnämndes?

  Men TV-licensen går inte bara till nyheter, utan också till SVT:s och SR:s övriga programverksamhet. Detta uppskattar jag, varför jag tillstyrker att programverksamheten betalas via skatten och inte via TV-licens.

   1. @Piotr 12:00
    Ja, jag får svåra allergiska reaktioner vid reklamavbrott när jag ser på reklamfinansierad tv och hör på reklamfinansierad radio. Därför uppskattar jag skattefinansierade utsändningar utan reklamavbrott.

    Vad har du själv för sjukdomar? För du verkar inte helt frisk!

    Hur ser din utsändningsfilosofi ut?

 5. Sverige – som hade mycket goda förbindelser med DDR (Östtyskland) – gör allt för att axla sin forne kamrats mantel. Man försöker från politiskt håll (de av oss valda sic!) visa upp en bild av Sverige som inte stämmer med verkligheten och de som inte håller med är i vanlig ordning högerpopulister, rasister, nazister eller annat som är dåligt för den konstruerade självbilden. TV, som till största delen består av vänsterfolk med den senast anlände Jan Helin (från Aftonbladet) har en helt annan agenda än vad svenskarna kan förvänta sig av en ”statstelevision”, som nu skall finansieras via skattsedeln. Bokstavligt talat efter sossarnas slagord ”Alla skall med”. Hoppas de åker åt h-e i höstens val, detta sammelsurium av nickedockor och ljugande politiker; Sverige är värt mycket mer!

 6. Jag var tidigare relativt positivt inställd till Public Service som sådant. Och detta oavsett om det finansieras via licens eller skatt.
  Jag kan fortfarande se ett visst behov av Public Service – detta eftersom den kan vara bra med en kanal som visar något annat än typ ”Svenska hollywoodfruar”…
  Och minns jag rätt så är både DR och NRK till viss del skattefinansierade ?

  Detta försvarstal för en licens/skattefinansierad Public Service-tv gäller dock naturligtvis bara om Public service- teven ifråga är ”fri och oberoende” ( som det så vackert heter i SVTs reklamslogan) och eftersom SVT är ungefär lika ”fri och oberoende” och objektiv som Nordkoreas public service-kanal KCTV så anser jag att inte en krona ska gå till SVT.
  Tekniken finns, så koda SVT och låt de som vill utsättas för indoktrineringen betala för det.

  Och Alice Bah Kunhnke som glatt twittrar att den nya skatten innebär att ” det blir billigare för ensamhushåll” kan ju ta och fundera på hur mycket billigare det blir för ensamhushåll som saknar tv…. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *