”TALA INTE MED EN DÅRE OM EN STEN…”

”Tala inte med en dåre om en sten, om du inte vill ha den i huvudet.” 

Vi har sett bilderna från Norrköping och en motorvägsviadukt. Den lokala räddningstjänsten och en större grupp medborgare jublar när fyrtiofyra polska brandbilar rullar förbi. Samma syn har vi sett från Stockholm, från Uppsala, från Falun och från Sveg. Folk som står vid vägen och jublar när brandbilarna rullar förbi. Det är tacksamheten vi har fått se. Det är hur medborgare och medmänniskor tackar de som de vet är här för en sak – för att hjälpa…

Sällan har skillnaderna mellan innanförskap och utanförskap varit så tydliga som i dessa dagar. Samtidigt som folk jublar och välkomnar polska brandbilar och branmän i Sveg så stenar andra människor svenska brandmän och brandbilar i Uppsala. Hjältarna i Härjedalen, Hälsingsland eller Dalarna är tydligen några dårars fiender i förorten.

Allt är ett bevis på det dysfunktionella samhälle som våra politiker har skapat. I den ena delen av samhället fungerar allt mycket bra. Visst, det kan ta sin tid innan polisen dyker upp i Sveg eller Älvdalen – men den lokala räddningstjänsten finns alltid där. I Rinkeby, Rosengård eller Gottsunda kommer polisen oftast väldigt snabbt, och numera med styrka. Den lokala räddningstjänsten dyker upp först när polisen har säkrat brandplatsen. Det är ett måste, för att stenarna inte skall hagla över brandmännen. Stadsdelarna har tagits som gisslan av ett gäng dårar…

”Tala inte med en dåre om en sten, om du inte vill ha den i huvudet” lyder ett ordspråk. Det finns nog några dårar även i Sveg, men inte den typen som kastar sten på räddningstjänsten. Det stod inte några stenkastande dårar på den där motorvägsviadukten i Norrköping. De finns i utanförskapet istället, ett antal dårar som förstör för sina grannar, sina familjer – och det samhälle de absolut inte vill vara en del av. Dårarna attackerar de som finns för att hjälpa oss andra, blåljusfolket.

Problemet för oss i Sverige är att det finns ungefär lika många presumtiva stenkastare i utanförskapet som det bor i lilla Sveg. Sveg är en liten håla, men en trevlig håla för blåljuspersonal. Ingen har stenat en ambulans eller en brandbil i Sveg. Är någon missnöjd med polisen så handlar det om en lasermätare eller tjuvjakt.

Kombon mellan Staffan Westerberg och Marcus Oscarsson som Aftonbladet har hyrt in för att berätta deras sanning, Staffan Landin, säger att det bara finns en verklighet. Den verkligheten är den enda som gäller. I min värld är verkligheten i Sveg en helt annan än i Gottsunda. Det märks tydligt. Det märks på hur man bemöter och hyllar de som finns där för att hjälpa oss andra.

”Tala inte med en dåre om en sten, om du inte vill ha den i huvudet…”

9 svar på “”TALA INTE MED EN DÅRE OM EN STEN…””

 1. Konstaterade ganska snabbt att bilderna på stenkastare och bilderna på jublande befolkades av helt olika människor. Av de som brukar finnas på de sällsynta (och oftast pixlade) bilderna av stenkastare syntes inte ett spår bland de jublande skarorna.

 2. Tänk om brandmännen helt enkelt skulle spruta vatten på stenkastarna? Det är bra tryck i vattnet. Kanske aktiviteten skulle förlora i attraktivitet så att de medverkande skulle kunna återgå till att trygga framtidens pensioner.

 3. Jag är inte övertygad om att alla 70-talet skogsbränder som Sverige har drabbats av i närtid, kommer från blixtnedslag.

  Med tanke på brandhärdsspridningen över hela Norrland, som i stort följer spridningen av utplaceringen av asylanter, så tror jag också, utan att veta bestämt, att många av bränderna är orsakade av brinnande cigarettfimpar slängda i naturen av asylanter, som inte har samma respekt för vad man får göra i naturen. För det är en relativt stor andel av manliga asylanter som röker.

  Sedan kan det också finns asylanter som är så förbannade på Sverige att de sätter igång en eldsvåda i protest.

 4. Jag tror det beror på intelligens. Personer med en IQ över 70 brukar bete sig som folk.
  Kusingifte säker IQn med hela 10 poäng. Våra stenkastare kan inte hjälpa att de är kusiner med sig själva.

 5. Sverige har inte haft resurser att ta emot så många asylsökande som vi gjort… Har pågått sedan 70-talet. Luciabeslutet 1989 blev aldrig en riktig väckarklocka…

 6. Tack, Fredrik, och tack alla omänskligt påfrestade blåljushjältar för ert strävsamma slit och plikttrogna uppoffringar för Moder Sveas
  styvmoderligt behandlade bröstarvingar.

  Måtte alla pladdrande pajaspolitiker och politiska posörer ur det partiska sjuklöveretablissemanget, som lagt sten på börda, få sina förhoppningar om fortsatt makt grusade.

 7. På en annan plats i det kognitiva universumet, närmare bestämt i den mest mentalt efterblivna och mest kaosartade delen, där varken logisk analysförmåga eller fosterlandskärlek existerar, har DÖ-skallarna inom Sjuklövern drivit på så att närmare 67000 uppehållstillstånd har delats ut under första halvåret 2018. Detta trots att den främste DÖ-skallen har gått ut med osammanhängande desinformation och svamlat att sedan hösten 2015 så har flyktingströmmen till Sverige strypts till EU:s minimum.

  67000 extra ( mestadels sunnimuslimer från patriarkala, analfabetiska, occidentenhatande inavels- och kusingiftermålskulturer) på ett halvår blir gefundenes fressen för den humanitära stormaktens parallella samhällen.

  Som en följd av detta nytillskott, kommer sannolikt lågorna från lägereldarna på parkeringsytorna i förorten oftare höjas till skyarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *