SPLITTRINGEN

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap – MSB – har börjat prata om de ryska påverkansoperationerna mot Sverige. MSB pratar om hur Ryssland försöker splittra Sverige och svenskarna. MSB kallar den ryska taktiken för den gamla, ohederliga taktiken härska och söndra. Men är det bara Putin och Ryssland som står för splittringen i det som en gång var folkhemmet?

Jag är det man kallar russofob. Russofobin sitter i mitt blod och i min märg. Det handlar om historia, om hur Ryssland och Sovjetunionen har gett sig på mitt andra hemland. Det har handlat om ockupation, tyranni och terror. Jag tror sällan gott om Ryssland, och jag är övertygad om att Ryssland kommer att utnyttja svenska svagheter när det behövs. Ryssland gör det redan…

Det var en gång då jag talade gott och väl om Sverige. Vi hade ett försvar som var värt namnet. Vi hade skolor och sjukhus att vara stolta över. Polisen kom när man behövde dem, och vi hade inga tiggare på våra gator. Nu går det inte längre att stå rak i ryggen och orera om att Sverige är bäst. Sjukvården har jag upplevt innifrån i två decennier, och dagens vård sviktar rejält. Försvaret har jag bra insyn i, och vårt försvar är inte tillräckligt bra – trots bättre soldater och delvis bättre utrustning. Polisen kommer sällan i tid, om de ens kommer. Skolan upplever jag genom mina barn – och trots bra lärare så duger den inte.

Den stora skillnaden mot den där tiden då jag såg ett annat Sverige är att nyhetsmonopolet är utmanat. SVT1 och SVT2 är inte ensamma. SR har konkurrenter. Dagspressen äger inte längre problemformuleringspriviliegiet totalt. Folk pratar mer med varandra om sina upplevelser i Sverige. MSB vill tydligen att vi skall prata mer det som händer utomlands än här hemma, om man skall tro på det MSB säger.

Splittringen i Sverige är inte en konsekvens av Rysslands handlingar. Det handlar om hur våra politiker har spelat sina kort. Sjukvårdspolitiker. Skolpolitiker. Försvarspolitiker. Regeringspolitiker. Oppositionspolitiker. Splittringen är ett resultat av det svenska debattklimatet i kombination med de svenska politikernas oförmåga att dela verklighetsbild med en stor del av befolkningen.

Att Ryssland skall ha någon sorts monopol på att splittra Sverige köper jag alltså inte. Däremot förstår jag att Ryssland driver på, och utnyttjar splittringen som våra politiker har skapat genom sina ord och sina handlingar. Sveriges härskare har på egen hand skapat en söndring som ingen vettig maktspelare skulle kunna låta bli att utnyttja…

14 svar på “SPLITTRINGEN”

 1. För en timme sedan såg jag på TV4 – nyheterna att Putins trollarmé skulle försöka påverka svenska valrörelsen och valresultatet.
  Detta skulle dom göra genom att sprida negativa och falska nyheter om invandringen.
  I mina ögon framstår det lite som att gå över ån efter vatten.
  Faktum är att någonstans mellan 30- 70 % av inslagen i en vanlig aktuellt-sändning brukar handla om ”utmaningar” som direkt eller indirekt är kopplade till den stora invandringen som de rödgröna och alliansen har förespråkat/ fortfarande förespråkar.
  Så Putins trollarmé kan lägga energin på annat.

 2. Nu när det börjat bli lite fånigt att skrika rasist växlar man till rysstroll, för argument saknar man helt. Om en tid kommer det visa sig att även rysstroll var fel och man hittar på nåt nytt.

 3. Det är löjeväckande, men framför allt respektlöst att idiotförklara varenda väljares förmåga att tänka själv.
  Putin står inte bakom det som skett i Sverige de senaste 10 – 15 åren. Större delen av denna tid har han haft han annat för sig, främst på hemmaplan.
  Den situation vi sitter i är helt självförvållad av svenska politiker.

  Vi går inte på detta Sannolikt är detta förberedelser för att kunna ogiltigförklara ett valresultat som inte ligger i linje med vad etablerade partier önskar. Sveriges största parti kommer förmodligen varken vara S eller M.

  1. Precis min tanke. Vad händer om svenska folket röstar ”fel” i september? Vilka krafter kommer att sättas i rörelse? Demonstrationer och upprörda debattartiklar självklart men kommer det att stanna där? Som den hopplösa foliehatt jag är kommer jag att förbereda mig på att knappt kunna lämna huset på ett par veckor om civila oroligheter bryter ut.

   1. USA röstade ”fel” i november 2016. Lägg märke till vilka krafter omedelbart sattes igång att ogiltigförklara det valet. Medier, byråkratier, Hillarys vänner, AFA, universitet, Hollywood, osv. osv. Även svensk media rykte ut, vad nu det skulle tjäna till. Exakt samma krafter finns i Sverige och är sannolikt än starkare än i USA. Vilken av de många myndighetschefer kommer omedelbart ställa upp på den nya regeringens direktiv, exempelvis? Frågan är värt att ställa. Sverige blir antagligen slutligen ostyrbart.

 4. Reinfeldts mission var att krossa välfärdssystemet med fri invandring. 2011 fick han med sig Mp på tåget.
  Ledarsidorna /2016/03/vid-panikpunkten/ skriver:
  2012 började de första effekterna visa sig i form av de första större upphandlingarna av privat drivna Anläggningsboenden.
  Under hösten 2012 började de första oroväckande rapporterna komma om att Arbetsförmedlingen inte klarade av sitt etableringsuppdrag. Denna information nådde dåvarande finansminister Anders Borg (M) enligt mycket säkra källor. osv…

  1. Att han (Reinfeldt) överhuvudtaget vågar visa sig offentligt är en bragd; så mycket skada han har ställt till för Sverige och svenskarna finns väl ingen i den moderna historien, som har dess like. Men, som de flesta politiker, finns inte skam som en faktor i karaktären!

 5. SvD hade en artikel om trollfabriker i Makedonien. När jag läste artikeln blev jag förvånad att den alls publicerades. Trollfabrikerna var ett sätt för folk att försörja sig. De skapade inte nyheter utan de kopierade befintliga artiklar och visade dem på lämpliga ställen ofta tillsammans med olika annonser. Detta ledde till att folk tittade på dem och varje klick genererade en peng till den som kopierat artikeln. De flesta hade inga eller dåliga kunskaper i andra språk än sitt eget och kunde inte skapa falska nyheter. Men de blev försörjda av att folk läste vad de kopierat. Så ryska trollfabriker. Vad skulle de kunna hitta på som vi inte redan har i övermåttan av, på riktigt?

 6. Hej.

  Vem är chef för MSB numera?
  Vem har gett honom det uppdraget?
  Vem har intresse av att utmåla all negativ rapportering om Sverige som rysk desinformatia?

  Tror mer att det har att göra med ”inrikes utrikespolitik”; man behöver inte ljuga om läget i landet, och en god propagandamakare, demagog, retoriker eller annan informatör vet att en grundregel är: ljug aldrig – om detaljer.

  Skall du ljuga så hitta på något från början till slut.

  RT:s reportage om Malmö är ett bra exempel – inga direkta lögner vad jag kunde se, men definitivt propaganda (eller information som det kallas om det rör sig om MSB:s utskick).

  Jag tror att man på myndigheten smått paniskt insett att folket är möjligen lojalt med sig självt, och sitt land, men det är allt mindre lojalt och allt mer fientligt till staten och partiet.

  Vi får väl se om MSB:s chef lyckas i sin roll som Judas-get.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 7. Att hitta en yttre fiende att fokusera på har väl alltid varit pressade regimers sätt att ta bort intresset och debatten om de egna interna problemen. Den svenska 7 klöver regimen använder därför ryssfobin för att försöka dölja den katastrof som närmar sig som konsekvenser av massinvandringen de senaste 20 åren.

  1. Vi behöver inte hitta på en yttre fiende när den finns mitt ibland oss.
   Fler än 100 000 unga män från kulturer med helt andra värderingar än våra. Mot dem hjälper inte amerikanska Patriotsystem för 30 mdr kr. Vi har av våra skattepengar lagt ut mer för denna invasion.

 8. Bara ett snabbt tack för att du använder det korrekta ordet russofob och inte det språkliga missfostret ”ryssofob”, som många använder. Varje gång jag ser det är det som om någon avfyrat en språklig missil, och det räcker gott med de riktiga som hotar oss.

 9. Alla som har applåderat och applåderar den destruktiva massinvandringspolitiken och multikulti (= det mångkulturella samhället) splittrar och förstör nationalstaten konungariket Sverige, mitt fosterland.

  Stefan Lövfen, med sitt ökända ”Refugees welcome”-tal på Medborgarplatsen 6/9-2015, och Fredrik Reinfeldt, med bl.a. sin ”Öppna era hjärtan”-retorik, är utifrån sina maktpositioner de facto massinvandringens allra främsta tillskyndare tillika nationalstatsförstörare och fosterlandsförrädare.

  Men samtliga riksdagspartier som klubbade igenom 2010 års grundlagsändring, som gav Grundlagens multikultiparagraf, Regeringsformen kap 1 § 2, se nedan, en mer tvingande innebörd, splittrar nationen.

  ”Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas.”

  När jag på en mindre nogräknad blogg, med ett starkt Natovurmande, russofobiskt narrativ, har ventilerat mina tankegångar enligt ovan, har jag av bloggägaren blivit etiketterad som rysskramare, rysstroll och att jag skulle vara betald av Kreml, vilket jag inte är. Hen likställer en fosterlandsvän, där fosterlandet är Sverige, med att vara rysskramare och betald av Kreml. Hur sjukt har Sverige inte blivit när hen och hens svans i bloggens kommentarsfält gör sådana kopplingar. Min lojalitet är till Sverige, som den var allmänt i Sverige under kalla kriget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *