SÖNDRA. SPLITTRA. STYRA.

Medan verkligheten tränger sig på handlar svensk politik som vanligt om tjafs och käbbel. Vem skall styra med vem? Vem skall ligga med vem och hur? Löfvens plan är att försöka styra vidare genom att splittra och söndra en redan splittrad borgerlighet lite mer genom att spela ut SD-kortet redan nu…

Statsministerns norrländska uppväxt i 60-talet Norrland slår igenom i politiken. Norr om Dalälven har ropen skallat – ”Vi flytt int’!” i årtionden. Detsamma gäller nu Löfven i Rosenbad och Sagerska. Han vägrar tydligen att flytta ut alldeles oavsett hur det går i valet 2018. Blir borgarna större än Löfvens regeringsunderlag så vill Löfven sitta kvar med hjälp av ett eller flera borgerliga partier. Vill borgarna avsätta Löfven skall det göras med Sverigedemokraternas hjälp. I alla andra fall tänker Sveriges mest orutinerade och inkompetenta statsminister bita sig fast i taburetten. Han flytt int’.

Det är lätt att få för sig att Löfven har blivit ännu lite mer vilse än tidigare. Det är bara att läsa den några gamla dagar intervjun där statsministern visar att hans politiska ordspråk är ”Makten framför allt”. Det tycks saknas allt av politisk ödmjukhet, verklighetsförankring eller konsekvensanalys inne i Löfvens skalle. Eller är det så enkelt att Löfven – eller de som tänker åt honom – har en plan som går ut på att styra genom att söndra och splittra? Sannolikt.

Man kan tycka att Löfven är ännu lite mer patetisk när han brölar om att bara ett intimt samarbete mellan borgare och Sverigedemokraterna kan få honom att avgå frivilligt efter valet 2018. Det är en närmast bisarr känsla att läsa intervjun med Löfven dagarna efter det att statsråd har gråtit krokodiltårar i pressen för att inte Sverigedemokraterna hjälper Löfven att få igenom sin politik och sina förslag. Men sådan är svensk socialdemokrati 2016. Verklighetsfrånvänd och maktfullkomlig.

Löfvens sätt att uppvakta de han avser knyta till sig för att klamra sig kvar vid makten lämnar en hel del frågor om hur statsministern raggar. Hade Stefan fått sin fru Ulla med samma taktik? Genom att säga att hon var ful, värdelös, oduglig? Genom att bjuda med henne med armbågen bara för att han är så generös? För det är ju ungefär på det sättet statsministern hanterar de partier han lär bli beroende av om han vill sitta kvar vid styråran. Löfven är inte bara orutinerad och inkompetent. Löfven är osmidig som få. Det är käbblet om hans eventuella avgång eller icke ett bevis på.

Löfvens ambition är att styra vidare genom att söndra och splittra. Löfvens plan är att få något borgerligt pytteparti med beröringsskräck till Sverigedemokraterna att välja sosseriet. Målet är att få liberaler eller centerpartister att föredra en Löfven-regering istället för en egen regering som är beroende av Sverigedemokraterna. Att sossarna idag är beroende av SD i mångt och mycket vill inte Löfven låtsas om.

Under tiden blir landets problem värre, värre och värre. För varje dag det fortsätter tjafsas om politisk parning växer ’utmaningarna’ till. Sverige behöver en regering förankrad i verkligheten redo att ta tag i verklighetens problem. I den kan av förklarliga skäl inte Löfven finnas med då han lever i en parallell verklighet där inga kriser existerar och där han själv ser sig som den som är mest och bäst lämpad att styra landet. Inget kunde vara mer overkligt än att Löfvens verklighet faktiskt var verkligheten.

2 svar på “SÖNDRA. SPLITTRA. STYRA.”

  1. Lövet förbereder helt enkelt att ställa in valet 2018. Eftersom oppositionen inte vill regera, för det kunde de om de hade modet, så skall de naturligtvis slippa det också efter 2018. För att behålla alla styrkeförhållanden och låsningar är det bäst att helt enkelt ställa in valet. Tänk så fint det blev, allt är som förut, dvs välgörenheten med andras pengar och besparingar kan fortsätta undan hinder av valresultat.

    1. Det får inte hända att Löfven ska få fortsätta stoltsera på sin post! Karln har en defekt, ”han är bäst av alla i hela världen”. Narsissisten njuter av sin storhet som han tror är världsomfattande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *