SLUTDALTAT? – TAPANI JUNTUNEN

Tapani Juntunen gör dig sällskap med lite svavelosande åsikter. Det handlar ännu en gång om en så kallad opposition och deras ambition att ta ansvar för att den så kallade regeringen skall kunna regera vidare. Skulle detinte kunna vara slutdaltat?

Slutdaltat?

I en intervju i SvD 3/12 menar Anna Kinberg Batra att det är dags att sluta dalta med folk som inte vill jobba. Uttalandet tas upp i ett sammanhang som bland annat handlar om utrikesfödda som inte ännu kommit in i arbete trots kanske många år i Sverige. En rimlig inställning av en moderat partiledare. Moderaterna är inte besjälade av bidrag och i synnerhet inte höga bidrag.

I ett klipp i en annan intervju nån gång på nittiotalet med dåvarande moderate partiledaren Carl Bildt där han tydligt säger följande ”Vi anser alltid att Socialdemokratiska regeringar bör avgå. Och vi kommer ta varje möjlighet som gives att se till att det blir så också, det kan jag försäkra.” Bildt daltade inte med socialdemokratiska regeringar.

Frågan är idag varför moderaterna och de övriga i alliansen daltar med nuvarande bidragsälskande vänsterregering. I praktiken agerar de stödhjul till socialdemokraterna, som till exempel Annie Lööf högljutt aviserat att hon aldrig kommer vara. Lööf lovade till och med att hellre äta upp sin sko än att stötta socialdemokraterna.

Moderaterna har med Anna Kinberg Batra gjort avbön gällande migrationspolitikens tidigare utformning, dömt ut den som icke hållbar. Man har ändrat inriktning på sakpolitiken. Gott så.
Men i SCB:s opinionsmätning i veckan som gått ger detta ändå inget signifikant lyft för Moderaterna. Orsaken är förmodligen den passivitet som präglar alliansen.

Där det råder stor aktivitet är alla de tillkännagivanden som riksdagen spottar ur sig, vilket inträffar när Alliansen och Sverigedemokraterna är överens. Det har nu hänt ett par hundra gånger. Märkligt då man i övrigt inte tycks kunna samarbeta. Inte om nånting, varken storregioner, eller skolpolitik.

Ska Moderaterna i synnerhet få ett ökat stöd måste två saker ske. Det första är att börja agera som opposition på riktigt, göra sitt yttersta för att driva igenom moderat och allianspolitik – eller som Bildt uttryckte det: ta varje möjlighet som gives. Och det är medborgarna som gett den möjligheten med sina röster. Det andra är att snabbt avfrosta relationen till Sverigedemokraterna för att skapa det parlamentariska utrymme som behövs för att utmana regeringen.

Sverige befinner sig i ett prekärt läge med höga kostnader mitt i en högkonjunktur. Lösningen kan inte vara att lösa detta med enbart skattehöjningar, utan statliga kostnader måste pressas ner. De eventuella skattehöjningar som kanske ändå krävs måste genomföras på det sätt att arbete och företagande förskonas. Det värdeskapande måste prioriteras. Bidragssystemet måste stramas åt, och motprestationer vara självklara. Det finns också ett antal tillkännagivanden som ligger redan uppe på regeringskansliet i väntan på en ny regering.

Alliansen måste göra sitt jobb som opposition, inte dalta med en socialdemokratisk regering.

7 svar på “SLUTDALTAT? – TAPANI JUNTUNEN”

 1. Byt parti – moderaterna framstår bara som än mer ryggradslösa efter dessa ynkliga ”bekännelser”. Som Teudoresco skrev finns ingen chans att bli ett trovärdigt parti så länge någon av Reinfeldtadepterna finns kvar. De ska sparkas ut med buller och bång som de betett sig.

  Vill du göra nytta Tapani så byt parti – oavsett vad man tycker om SD kommer de behöva mycket folk om två år och ju fler rimligt begåvade, handlingskraftiga och empatiska människor som ställer upp för dem desto bättre.

  1. ”Byt parti”

   Jag instämmer helt. Vidare är det min uppfattning att det är djupt omoraliskt att på något sätt ge sitt aktiva stöd till en organisation som inkluderar företrädare som satt som lydiga knapptryckare under Reinfeldt.

   Skäms du inte, Tapani Juntunen??????

  2. Partiledningen inom SD har inte bara kastat ut hela sina begåvade ungdomar (läs: Kassselstrand & Co) inom SDU, nu kastar de ut Anna Hagwall också, bara för att hon hade modet att med rätta kritisera Bonnier farliga åsiktsmonopol och ägande inom media. Dock formulerade hon tydligen sin motion felaktigt och antisemitisk. So what, det är väl bara att skriva om den PK-rätt, utan att nämna etnicitet.

   Denna sanningssägare får väl liksom Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson bli politisk vilde? Svärmodern har ju lämnat partiet i protest mot det tilltagande toppstyret och KORRUPTIONEN i partitoppen, en utveckling som hon menar har drivits på av Mattias Karlsson.

   Är det något som jag tycker mycket mycket illa om är det just KORRUPTION. Det är en ondska som alltid måste bekämpas och man bör stifta en lag som motarbetar den vänskapskorruption som f.n. tilllåts frodas – hej vilt – inom riksdagens alla partier samt övriga polis-& rättsväsendet.

   Återinför ämbetsmannaansvaret också.

  3. Lite KU(L)riosa:

   Den stridbara Anna Hagwall (SD) har tydligen även lagt en motion ” Krav för kandidatur till riksdagen”, där hon föreslår följande krav:
   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/inratta-krav-for-kandidatur-till-riksdagen_H402691
   Förslag till riksdagsbeslut:

   1) Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att höjd åldersgräns och tidigare YRKESERFARENHET ska vara krav för valbarhet till riksdagen och tillkännager detta för regeringen.

   2) Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att arvodet för riksdagsledamöter ska motsvara förlorad inkomst och tillkännager detta för riksdagsstyrelsen.

   Motivering:
   Riksdagsmandat ska vara ett FÖRTROENDEUPPDRAG inte ett yrke. Höj åldersgränsen för valbarhet i Riksdagen. Valbarheten grundar sig på arbetserfarenhet innan man blir förtroendevald. Politiker skall inte ha någon annan lön än för förlorad arbetsförtjänst. När man valts in i Riksdagen får man tjänstledigt så länge uppdraget varar. Den ersättning som utgår skall vara samma som för det arbete man haft innan.

   En sådan här förändring skulle inte endast utesluta Jimmie Åkesson m.fl. från riksdagen, utan även landsförrädaren Ruinfeldt, för ingen av dem har haft någon egentlig yrkeserfarenhet efter sina akademiska studier. Ruinfeldt som fortfarande går på bidrag, har dock nu äääntligen fått sitt första riktiga jobb av (S)(v)T som ny programledare för en ny programserie om Nato. Men skulle tro att han tar in pengarna i bolaget, här också, så han kan fortsätta få bidrag?
   http://www.friatider.se/fredrik-reinfeldt-blir-programledare
   Fria Tider skriver: […]”För Fredrik Reinfeldt blir programledarjobbet det första riktiga arbetet utanför politiken. Enligt sitt officiella CV har 51-åringen nämligen aldrig haft ett vanligt jobb, utan enbart försörjt sig som ”gruppledare”, ”statsminister”, ”rådgivare”, ”ledamot”, ”politisk sekreterare” och liknande.”
   http://media.fredrikreinfeldt.se/2015/01/FR-CV-Svenska.pdf

   Optikern & egen företagaren Madame Hagwall måste ha retat upp en hel del politikerbroilers…med sin motion.

   Gissar:
   /Ingrid, civilekonom.

 2. Hej.

  ”Moderaterna har med Anna Kinberg Batra gjort avbön gällande migrationspolitikens tidigare utformning, dömt ut den som icke hållbar. Man har ändrat inriktning på sakpolitiken. Gott så.”

  Fel. Så har inte skett förrän ord ersätts av handling. Ingen röst åt moderaterna förrän konsekvenserna av uppgörelsen med Miljöpartiet, DÖ, MÖK, och Reinfeldts svenskfientliga massinvandringspolitik åtgärdats.

  Då, kanske, det går att ta i partiet med tång. Av kommunister och andra liknande väntar man sig inte annat än att de är vad de säger, men för moderaterna är det ännu många långa steg kvar på Golgata-vandringen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *