PRIORITERINGAR

Där satt man på lördagskvällen, framför TV:n med och datorn i knäet. Det var ishockey, och det var U18-VM från Örnsköldsvik. Talangfulla killar, många med en mycket ljus framtid framför sig fick mäta sig med Kanadas motsvarigheter. Några tusen intresserade på läktaren. Där och då dök han minsann upp, statsminister Stefan Löfven. Så såg statsministerns prioriteringar ut en lördagskväll.

I en periodpaus, som prisutdelare efter matchen och inne i spelarnas omklädningsrum. Statsminister Löfven valde att engagera sig och glädjas med de unga hockeyspelarna i deras framgång, när de tog sig till final i ishockey-VM för killar som är 18 år eller yngre. Statsministerns prioriteringar den där lördagskvällen blev tydliga.

Statsministern stod i TV och berättade om betydelsen av ledarskap, om hur ett bra ledarskap fungerar. Där började det vända sig i magen på undertecknad. Är det bra ledarskap att prioritera idrottande ungdomar en lördagskväll i Örnsköldsvik? Det kan det verkligen vara. Var det bra ledarskap att visa ett totalt ointresse för demonstrationen för de bostadslösa och fattigaste pensionärernas villkor på Mynttorget i centrala Stockholm under onsdagen? Verkligen inte, och ännu mindre så när statsministern gör sina efterföljande prioriteringar…

Löfven hade då 75000 namnunderskrifter att ta emot – inför 3- 4000 demonstranter på Mynttorget. Men då hade Löfven inte tid eller lust. Enligt regeringens kalendarium var det tomt på uppbokade aktiviteter för Löfven de där timmarna på onsdagen när han kunde ha visat engagemang för landets fattigaste och mest utsatta pensionärer. Men det funkade inte, så såg inte statsministerns prioriteringar ut den dagen.

Jag vet inte vad som engagerade statsministern mer där och då, hur statsministerns prioriteringar såg ut. SM i fickpingis? Ett dubbelavsnitt av Housewives of Beverly Hills? Kaffe och kaka på Sagerska? Jag vet bara att det inte var en demonstration för landets mest utsatta och fattigaste pensionärer.

Sedan dyker statsminister Löfven upp på lördagskvällen, som åskådare, expertkommentator och allt-i-allo på en VM-match i ishockey för unga talanger. Lycklig som en lärkan. Glad över uppmärksamheten. Då är det omöjligt att inte känna ett visst mått av äckel, tycker iallafall jag. När Löfven sedan pratar politiskt ledarskap blir det ännu mer sjukt, med tanke på det uppenbara ointresset dagarna innan – för de äldre och fattiga pensionärerna.

Vore det inte rätt prioritering av statsministern att skämmas lite här och nu? Eller är han lika oförmögen till det som att fatta hur man bygger upp ett bra och trovärdigt ledarskap…?

15 svar på “PRIORITERINGAR”

 1. Samma syndrom som när frälsis har soppkök i (s)-styrda knegarstäder. Då går (s)-nomenklaturan bananas. ”Vad f-n menar ni? Komma här och komma!” I Löfvens värld ska alla vara glada och stolta socialdemkrater. Annars är det bara för allmogen att hålla käft.

 2. Det är jobbigt att undvika och slinka undan alla problemen i landet hela dagarna.
  Därför behöver även en statsminister koppla av på lördagskvällen .

  1. Att han dök upp i sin hemstad är väl inte så konstigt? Varför bli sur för det SVC? Du dyker väl inte upp på allting heller?

 3. De som är ca 18 kommer att rösta i nästa Riksdagsval. De gamla som bor på gatan röstar inte då. De överlever knappt till dess. Dessutom är dessa personer bara en kostnad.
  Prioriteringar.

 4. Ja, fy för den lede, Fredrik…

  … men inget ont som inte har något gott med sig; som vanligt hederligt medmänsklig deltagare i, och uppenbart superpopulär talare vid, den välbesökta och oerhört angelägna Vid Din Sida-manifestationen på Mynttorget…

  … fick vi ett kvitto på att Jimmie Åkesson är en riktigt bra karl.

 5. Inte tror du väl på allvar att Löfven kan skämmas? Kunde han det så skulle han inte få gjort annat. Nej karln är totalt empatilös. Men så har han inga barn heller. Barn är något som får de flesta att känna ansvar.

 6. Killen är uppenbarligen förståndshandikappad!
  Synd att inte någon flyttar bort honom, lite försiktigt, givetvis.
  Han saknar helt uppenbart självdistans.
  Synd att det tar sverige med sig i dyn…

 7. Jag tycker att det var rätt prioritering!
  I vår handelsbalans är nu tjänsteexporten större än varuexporten. I tjänsteexporten ingår proffsspelare i hockey och musikartister.
  Därför är det viktigt med hockey-VM och Melodifestivalen. Löfven kan Roms historia (nja, men i alla fall hans rådgivare).
  Bröd och skådespel åt folket!

 8. Det kommer väl knappast som någon överraskning att Löfven och sossarna skiter i svenska fattigpensionärer. Sosseriet har ju (tillsammans med övriga sjuklöverpartier) under ett par decennier med all önskvärd tydlighet visat hur de gör sina prioriteringar:

  Prio 1: Till varje pris hålla sig kvar vid maktens köttgrytor och maximera egna inkomster och privilegier.

  Prio 2: Samla godhetspoäng genom att värna om alla förment ”utsatta” grupper UTOM infödda, etniska svenskar. Att slå vakt om det egna folkets väl anses nämligen vara ”rasism”.

 9. Jag hoppas att Löfvén i och med agerandet vid ”Vid din sida”-uppropet grävde sin egen grav såsom statsminister och engagerad för det land och den befolkning han satts att vara statsminister för. Sin egen ålderdom behöver han nog ej vara bekymrad för men han borde nog bry sig om de väljare som röstat socialdemokratiskt (och alla andra som nog i alla fall trott på/räknat med någon form av ”anständighet” från överhetens sida) i hela sitt liv och nu ser sig svikna av sina egna. Löfvén har verkligen givit begreppen SVEK och SVIKARE ett ansikte för all framtid.

 10. Det är naturligtvis väldigt tragiskt när äldre personer på grund av missbruk, mentalsjukdom eller en kombination av båda väljer att leva på gatan.

  Namnunderskrifter löser inte de utsatta pensionärernas psykiska problem och får dem inte heller att sluta med sitt missbruk.

  För fyrtio femtio år sedan så hade de låsts in på mentalsjukhus och aldrig släppts ut. Kanske hade det varit en bättre lösning än att som i dag låta dem leva det liv som de anser passar dem bäst.

  Jag ser nu att socialministern ville ta emot namnunderskrifterna men hon var enligt arrangörerna inte fin nog.
  Det är till att ha pretentioner!

 11. Hej.

  Ser att elina har som hon alltid gör sagt den beska sanningen.

  Idag marscherade Reepalu i Malmö i spetsen för trupper från SS Ungdom vilka stolt skanderade ”Leve Palestina – krossa sionismen!”. Sionism är ju judehatarens omskrivning enär det inte är direkt comme il faut i alla kretsar att visa sin ringaktning för det judiska folket eller staten Israel (i vilken även andra än judar är fullvärdiga medborgare och kan uppnå betydande samh’llspositioner, till skillnad från det av Löfvens muslimska stormtrupper omhuldade Palestina).

  Löfven själv, och en viss Farhat från SS Ungdom, pekade i sina tal ut M och Kd som högerextrema och varnade för att de förbereder en ny Shoah i Sverige.

  Det går fort nu, mycket fort. Snart är Malmö ’judenrein’.

  Kamratlig hälsningar,
  Rikard, fd lärare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *