POLISHUSET SOM FÖRSVANN?

Nu är det klart hette det hösten 2015. Ett polishus, i Rinkeby och över hundra poliser för yttre tjänst i förorten där det är lite stökigt enligt inrikesministern. Snart två år senare kan man konstatera att det som var klart då inte är i närheten av att vara klart nu, när vi skriver 2017 som årtal. Ingenting har hänt. Polishuset i Rinkeby är fortfarande mer av ett samtalsämne än en realitet.

Det tjafsas och käbblas om man kan kalla Rinkeby för en no-go-zon eller något annat. Om man är byggherre och funderade på att fixa det där polishuset i Rinkeby är Rinkeby uppenbart en no-go-zon. Ingen byggare vågar ge sig på det jobbet. Det är för farligt, det är kommer att bli stök och hot och det kommer att behövas en massiv bevakning av byggarbetsplatsen på Rinkeby Allé. Ingen vågar och ingen vill göra jobbet, i en närförort till landets huvudstad.

En vallgrav, några vakttorn och ett taggtrådsstängsel – det skydd som kanske skulle behövas för bygget av ett polishus i Sverige?

Från politiken hörs det om att vi har lite problem, att det finns utmaningar i konungariket. När det inte går att få ett polishus på plats i en svensk förort på grund av hot, osäkerhet. otrygghet är vi väldigt illa ute. Vi bor i ett land där statens våldsmonopol funkar sämre än alkoholmonopolet i södra Skåne. Vi bor i ett land där samhället – staten – måste ta tillbaka områden och enklaver man har förlorat kontrollen över. För att man har varit ”naiva”…

Där står vi idag, ikväll, inatt och imorgon. Det kommer att bli jobbigt, och det kommer att göra ont men det är något som borde ha gjorts för länge sedan. Då hade det varit betydligt lättare än idag. En alltmer ansträngd polisorganisation ställs inför en uppgift som kommer att innebära sin beskärda del av blod, svett och tårar hos samtliga inblandade.

Det där polishuset i Rinkeby som inte kan byggas just nu skulle ha funnits där för länge sedan. Ett närvarande samhälle istället för ett frånvarande är väl ett samhälle som vi alla vill ha och se – från vänster till höger…?

9 svar på “POLISHUSET SOM FÖRSVANN?”

 1. 🙂 🙂 🙂

  Borde inte skratta men har inte kunnat låta bli sedan jag först såg den nyheten, att BYGGFÖRETAGEN ansåg det för osäkert för att idas dra ett bud.

  Ett prima fall för nuvarande regerings (samt bakåtspark till tidgare regeringar som bidragit till att det är så här) en till ”häpp, det tänkte vi inte på”. Vare sig det var RPC eller regeringen, man har slagit på stora trumman för att något viktigt ska hända, något som ska vända en trend … och så verkar det inte bli av … because …. reasons ….

  Jag föreslår att man kontaktar typ polska/ryska byggbolag att göra jobbet SAMT att de sköter säkerhetsarbetet 🙂 så blir jobbet gjort ….

 2. Hej.

  Funderar på Danielssons text om sannolikhet.

  Den verkar applicerbar på det mesta av den socialmoderata politiken de senaste tio åren.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Ju längre vi väntar desto brutalare metoder kommer vi att tvingas ta till när politikernas idioti till slut blir så ohållbar att inte ens de kan svamla bort verkligheten. Det är jag tyvärr övertygad om.

  1. Precis min tanke sen ett bra tag tillbaks. För varje vecka staten väntar med att ”ta tillbaks” områdena runt våra storstäder (och en del mindre städer), desto mer våld kommer det krävas och desto mer kommer det att kosta, både ekonomisktt och i mänskligt lidande. Om inte annat kommer staten vakna, förhoppningsvis inte för sent, den dag en beväpnad mobb från något eller några av dessa utanförskapsområden tar sig in i centrum av Stockholm/Göteborg/Malmö för att visa vad de kan om de vill.

 4. Hoppas ok, länkar till en annan kanonblogg med ett gammalt men mycket intressant inlägg (av en före detta polis).

  ”…Går någon över den fastställda gränsen – ingrip omedelbart, med kraft och fasthet om så hela Sverige skall tömmas på poliser för att kontrollera situationen. Polisen har medborgarnas uppdrag och mandat att utöva våld för att upprätthålla den fysiska kontrollen över alla områden inom Sveriges gränser som är tillgängliga för allmänheten. Den rätten har inte ett gäng testosteronstinna sextonåringar med sociala problem och galopperande identitetskris….”

  Läs hela:

  https://morgonsur.wordpress.com/2009/09/05/brakiga-ungdomsgang-sa-har-gor-man/

 5. Det går att planera så det blir säkert att bygga bara man vill och år lite kreativ. Men det kommer ju kosta en slant, det får man ju räkna med. Om någon beslutsfattare är intresserad av att lyssna kan jag förklara, annars orkar jag inte engagera mig..

 6. Sverige har aldrig varit tryggare påstår PK råttorna. Stoppet av detta bygge borde få den mest hjärntvättade IDIOTEN att komma på andra tankar. Men ICKE sa NICKE det kommer inte att ske.

 7. Den finns inga no go-zoner men just Rinkeby är kanske, eventuellt, möjligen en no construction-zone.

  Dock bara tills Sarnecki justerar för socioekonomiska faktorer, varefter allt är lika lugnt som på Södermalm.

 8. Hej

  Idag så vågar man inte bygga nytt.
  Imorgon så vågar man inte underhålla det som en gång ha byggts.
  I övermorgon har vi förfall av hela stadsdelar.

  Resultatet kallas för ”slum”.

  Jag har länge väntat på ett ställningstagande från näringslivet i debatten om invandringen.
  Nu har byggindustrin ”sagt sitt”.

  Det ser mörkt ut och då inte enbart på ”Kameruns avbytarbänk…”

  Den rätta betäckningen är mao: ”no-building-zone”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *