PEAK SEXUALÖVERGREPP

Det är sommar utanför fönstret. Inte ett moln, så långt ögat kan nå. Inte en droppe regn på flera timmar. Med den svenska sommaren kommer den svenska festivalsommaren, och senast i raden den sista upplagan av Bråvalla-festivalen. Med den svenska festivalsommaren kommer nämligen ”Peak Sexualövergrepp” och Bråvalla-festivalen säger sig vara tvungna att lägga ner sin festival på grund av en orgie i sexualövergrepp.

En gammal flygflottilj i Norrköpings utkanter och en rätt perfekt plats för en musikfestival. Det var här Kent gjorde sin sista festivalspelning. Det var där Rammstein körde tungt under två somrar. Många av de som har besökt Bråvalla har fått uppleva musikalisk magi. Andra något helt annat, något som kan kvadda ett liv.

Musik. Glädje. Eufori. Sammanhållning. Fyra anmälda våldtäkter och en herrans massa andra sexuella övergrepp. Bland annat har någon eller några av festivalens volontärer varit på tafs- och klämhumör bland de unga kvinnliga festivalbesökarna. Fyra anmälda våldtäkter, i publikhavet eller i tältlägret på Bråvalla.

Statsminister Löfven blir arg. Statsministern kallar förövarna för ”ynkliga män”, och det stämmer. Jämställdhetsminister Regnér är upprörd över att ungdomar inte skall kunna besöka en svensk musikfestival utan att oroa sig över våldtäkter och sexuella övergrepp. Men Regnér landar även i slutsatsen att ingenting är värre nu än då hon själv var i festivalåldern och njöt av Jokkmokks-Jocke, Flamingo-kvintetten plus Svenne och Lotta. Skillnaden är att då – när Regnér var ung – var de unga kvinnornas och tjejernas fel att det blev tafsade på, våldtagna eller ofredade.

” – När jag var i festivalåldern hände sådant här också. Men då låg ansvaret på oss flickor själva, eller så var det något som man sade att man skulle glömma bort eller att det inte var så farligt.” – Jämställdhetsministern Regnér i GP om sexövergreppen på de svenska musikfestivalerna.

Så här har det alltid varit. Det är kvinnorna som nuförtiden inte längre tar emot våldtäkter eller tafsande utan att reagera med en anmälan. Inget är nytt. Fyra våldtäkter under några få dagar och jämställdhetsministern är upprörd, men över vad? Att det som alltid har varit så här har tillåtits fortsätta? Eller att den miljard som regeringen har satsat på utökad sexualundervisning i skolan, på att förändra mäns beteende och utbilda nyanlända i jämställdhet inte har fått effekt?

Regnér borde vara upprörd över nya mönster, över allt grövre övergrepp. Regnér borde vara upprörd över att otryggheten breder ut sig, att det finns små byar på landsbygden där unga flickor inte längre vågar gå ut även om det inte är musikfestival just där. Regnér borde vara upprörd över en herrans massa. Som medlem i ”smartaste, bästa tjejgänget” – Löfvens ministerkvinnor – reagerar Regnér ryggradsmässigt. ”Så här har det alltid varit. Ingenting är värre nu än då.”

Vem tror hon att hon övertygar? Vem tror hon att hon kan lura?  Fyra anmälda våldtäkter och en svensk sommar då ”peak sexualövergrepp” slog till igen…

15 svar på “PEAK SEXUALÖVERGREPP”

 1. Om det alltid har varit så, behöver man inget göra, eller så kan man fortsätta göra vad man alltid gjort. Så praktiskt.

  (OT: Skulle jag gärna höra Antonssons tankar om det nya meddelarskyddet i sjukvården. Om det nu finns något annat att säga än ”vad var det jag sade”.)

 2. Regner lallar om allas lika värde,svensk jämställdhet är enligt henne inte bättre än den i Mellersta Östern tjohej!

 3. Jag har inga referenser men har pratat mycket med min sambo som var tonåring på sjuttiotalet. Bland mycket annat liftade hon och en kamrat från Gävle till Köpenhamn som 14-åringar för att vara med på Roskildefestivalen. De liftade även runt i Sverige för att gå på andra festivaler.
  Visst har hon varit med om en oönskad beröring men inget värre och enligt henne var hon alltid trygg då hon kände att 99,9 procent var folk man absolut kunde ty sig till om man skulle känna sig det minsta otrygg.
  Jag har mina fördomar om vilka som begår dessa övergrepp idag och ingen skulle bli gladare än jag om polisen men obestridda fakta, helst gripanden, kunde visa att det var Sven, Kalle och Gunnar som var förövare. Men så länge de inte gör det kommer jag ha kvar mina fördomar.

 4. Tänk om det fanns lite ” jävla anamma ” i dessa politiker så de vågade stå upp och säga som det är, nej istället smyger man undan sanningen och hoppas slippa, och slipper, följdfrågor.
  Fattar de inte att det finns hur mycket poäng som helst att hämta om de vore ärliga och uppriktiga,
  visst man skulle kanske få kicken ur partiet men med en rejäl riksdagspension överlever man säkert och dessutom kan man då se folk i ögonen och vara stolt över sig själv.
  Stolta över hur de agerar är väl det minsta dessa politiker är när de på morgonen fixar till fejset framför spegeln inför dagens rapande av floskler.

 5. Socialdemokraterna är snabbt på väg mot den totala undergången.
  Och förfallet började med Olof Joakim Palme. Om han och efterträdare i alla lägen sett till det svenska folkets bästa hade detta utplundrade land varit bäst idag. Vägar, sjukvård, skola och försvar. Istället slänger man bort allt på missriktad altruism. Och utser Carin Jämtin som chef för slukhålet Sida.

 6. Hur våldtar man någon i ett folkhav? Jag vet någorlunda hur en våldtäkt kan tänkas gå till, men hur kan det sker utan att någon annan reagerar? Tydligen finns det fler problem i vårt samhälle än våldtäktsmännen, till exempel att de andra besökarna inte reagerar. Varför tar inte 20 personer den jäveln i nacken och överlämnar honom till polisen.
  I ett tältläger har jag större förståelse för om det inte upptäcks.

  1. Antar att våldtäktsmannen har ett stort gäng kompisar som täcker upp runt honom och effektivt döljer vad som händer. Kanske knivhotas tjejen så hon inte vågar skrika på hjälp.
   För jävligt att detta får förekomma medan regeringen ser på utan att våga vara ärliga med vilka förövarna är.

 7. Hej.

  Regnér ljuger.

  Inte bara har det aldrig varit såhär – det har aldrig funnits acceptans för den sortens beteende bland svenska män, utom hos just de få [självcensur] som begått övergrepp (eller kvinnoskändning som det borde kallas).

  I en mer patriarkal kultur, där kvinnans värde avgörs av oskuld och dygdigt leverne samt att hon vet sin plats som underställd mannen däremot?

  Men då skulle våldtäkts-möjliggörarna i riksdag och regering behöva erkänna att olika kulturer har olika värderingar, och att hur vi uppfattar verkligen och hur vi väljer att agera delvis beror på detta.

  Lögnare är vad Regnér är, och med sina lögner och sin mörkläggning hjälper och skyddar polis, massmedia och politiker våldtäktsmännen.

  Jag saknar ord för det äckel jag känner för dessa.

  Jag hoppas svenska fäder och bröder till de flickor som blivit och blir offer själva tar hand om saken – slutgiltigt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 8. Det kanske mest skrämmande är att de fördömer detta nu. Men sen då? Det här är bara tomma ord från floskelfabriken. Vad vore det om man började döma de få som ändå döms till någon form av straff och inte löjliga ajabaja-straff som i praktiken ger någon månad? Och detta för att ha attackerat en människa på en sånt sett att hon kommer att bära med sig detta för resten av livet. Det finns INGEN politiker som representerar mig i det här landet.

 9. Självklart har kulturmarxisten strandhäll rätt för i hennes perverserade världsbild ingår inte sanningen. Som född på 60 talet och varit på dom mest egendomliga konserterna[en gång har ja sett en örfil,punk konsert] när ja var på möterhead på 80 talet var den enda som gjorde nåt brott var lemmy, fredspipa. Så när sossar och andra 7 partister och msm ljuger så är det för att dom röda och gröna khmererna är fulla av skit som inte tål dagsljus

 10. Jag var tonåring tjej på sjuttiotalet och blev aldrig någonsin kladdad på, inte ens utsatt för vandrande händer när man dansade tryckare. Så de eviga pk-hojtrn att detta har alltid funkits och inte blivit värre, de stämmer då inte med min och mina väninnors erfarenhet. Jo, kvinnor blev våldtagna och vi var rädda, men ingen i min kompiskrets råkade ut för tafs eller våldtäkt och vi var helt normala tonåringar av vår tid. Mina barn däremot, de lever i en mycket hårdare tid och vi vet alla egentligen vad det beror på- import av kvinnoförtryckande kulturer, bäde deras attityder och de som begår övergreppen. Och resultatet blir ett räddare och mer stängt samhälle där unga inte längre vågar leva det liv deras föräldrar levde som tonåringar, så sorgligt!

 11. Min dotter kommer få en fantastisk liten skruvmejsel med sig som har ett bra gummihandtag och har en 3,5 cm vässad udd. Alltså ingen kniv utan en skruvmejsel perfekt för att avvisa närmanden. Blir det extremt hotfullt vet hon redan exakt var hon ska hugga. Dessutom förvaras den rengjord i en tunn plastpåse. Oklart vems det är…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *