ORK OCH VILJA

Följetongen med fokus på självutnämnda landsfäder-wanna-be:s rullar vidare. Efter några kapitel med Löfven som huvudrollsinnehavare går jag tillbaka i tiden. Idag flyttar jag fokus till mannen, myten, legenden som lyckades med konststycket att få stryk av just Löfven.

”Vi måste bli rörligare, beredda att förändra oss mer och bli mer nyfikna på allt som sker. Livet kommer att bestå av många fler möjligheter, för den som har ork och vilja att göra något av det…” – Reinfeldt i Expressen, barnbidragsdagen oktober 2016.

Vi kan börja med rörligheten. Den finns redan här. Folk rör sig som aldrig förr. Folk som kan lämnar utanförskapet för något tryggare, något bättre. Utanförskapet fylls på med andra människor som har ännu längre till innanförskapet än de som finns kvar. Folk som rör på sig inom utanförskapsområdet – och då speciellt efter mörkrets inbrott – är oftast väldigt rörliga. De måste vara rörligare för att inte bli rånade, misshandlade eller överfallna. För detta har Fredrik Reinfeldt ett ansvar. Ett stort ansvar. Men granen brann ju inte ju förra julen.

Vi kan fortsätta med förändringen. Förändringen finns redan här. Folk lägger om sina rörelsemönster och sina framtidsplaner. Folk förändras. Deras vardag förändras. Inte för att folket nödvändigtvis vill förändras – utan för att de måste. De måste förändras för att känna doften av trygghet, se en skymt av harmoni. De måste förändra sig och sina liv för att må anständigt. För detta har Fredrik Reinfeldt ett ansvar. Ett stort ansvar. Men julmaten tog ju inte slut förra julen.

Vi kan avsluta med nyfikenheten. Nyfikenheten finns alltid närvarande. Men där nyfikenheten för något decennium sedan handlade om hur det såg ut på andra sidan jordklotet, hur mat från fjärran länder smakade och hur framtiden skulle se ut så är nyfikenheten idag en annan nyfikenhet. När man går och lägger oss idag är man nyfiken på om bilen är utbränd imorgon eller körbar. När man lämnar ungen vid skolan så är man nyfiken på om något kan fastna i oväsendet, kaoset och flummet. När man skjutsar föräldern till akuten är man nyfiken på om han eller hon får vård det närmaste dygnet eller inte. För detta har Fredrik Reinfeldt ett ansvar. Ett stort ansvar. Men huset ramlade ju inte ihop.

Fredrik Reinfeldt lever ett annat liv än en majoritet av de som valde honom eller de som valde någon annan. Reinfeldts nyfikenhet, rörlighet och förändring är en helt annan nyfikenhet, rörlighet eller förändring än hos Svensson i allmänhet – de som lever i resultatet av Perssons och Reinfeldts politik.

När Fredrik Reinfeldt pratar om att den ljusnande framtid är hans är vi många andra som många svälja våra kräkningar. Vi ser en annan framtid där rörlighet, nyfikenhet och förändring är en helt annan rörlighet, nyfikenhet och förändring än Reinfeldts. Det är inte många av av oss andra som kan fly fältet, lämna över ett kaos och sätta sig ner och skriva självgoda besserwissertexter med skattebetalarna som finansiärer. Men Reinfeldt kan, och han gör det. Det känns rätt äckligt ärligt talat…

11 svar på “ORK OCH VILJA”

 1. Reinfeldt blev ju dessvärre bönhörd i sin propå om att svenskarna måste öppna sina hjärtan.
  Antalet hjärtan som öppnas, ökar stadigt. Må så vara att de inte öppnas av hjärtats innehavare (eller brukare, som det så vackert heter i vårdsvängen), utan av någon annan. Med våld. Ofta med kniv.

  1. Du har så rätt i det du skriver. Du borde också tillägga att det är hans politiska ätteläggar som för det politiska budskapet vidare. För övrigt anser jag att det bästa sättet att hantera Reinfeldt – är att glömma honom.

 2. Hej.

  Det påstås att en del av Roms mest hyllade medborgare, när de hedrades med triumftåg, hade en slav vars uppgift det var att påminna om deras dödlighet – inte bara som det tolkas modernt idag deras fysiska dödlighet utan även att deras metafysiska: att de var blott människor.

  Detta i syfte att skydda hjälten från hybris, och folket från de gärningar en hjälte vilken villigt öppnat sitt hjärta för just hybris med lust och nöje skulle begå.

  Det är inte bara Reinfeldt, utan hela de Nya moderaternas Caligula-liknande hov som behövt genomgå boten för hybris.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Uppenbarligen var det på Nya moderaternas partistämma i Västerås annus horribilis 2009* som Fredrik Reinfeldt, under stark påverkan av hybris, ville bli titulerad Landsfader. Då proklamerades också att de Nya moderaterna skulle bli ett statsbärande parti med långt regeringsinnehav.

  Verkligheten kom i kapp Reinfeldt i september 2014, då hen hade ridit på alltför höga stridshingstar. Vad hen gör nu vet jag inte. Om hen inte ligger gosigt inbäddad mellan pastalakan i en Findus hästlasagne, så borde hen fortsätta sitt arbete som akterspanare på någon gisten flygkärra och rekognoscera flyktingförläggningsplatser i skogslänen från luften.

  *) – Värnplikten avskaffades med tre rösters marginal i Riksdagen
  – Utformandet av Insatsorganisation 2014
  – Statspådrivande massvaccinering av svenska folket, inklusive barn, med det kvicksilverinnehållande svininfluensavaccinet Pandemrix (18 miljoner doser), som resulterade i Narkolepsiskandalen
  – Grundlagsändringspropositionen, vars syfte var att sälja ut svensk suveränitet till främmande makt
  – Godkännandet av Lissabonfördraget, där fler beslut på fler områden som rör Sverige fattas av utlänningar utomlands
  – Den för svenska skattebetalare, i en EU-jämförelse, dyra snabbstarten (SE=900, DK=302 och UK 280 kr/capita) till klimatarbete i utvecklingsländer
  – Nuonköpet
  – Lanserandet av Fredrik Reinfeldt som landsför… f’låt landsfader.

 4. Är det bara ett sammanträffande att Reinfeldt på bilden gör samma hälsning som ”der Führer” gjorde till sina undersåtar?

 5. Ja den mannen har mycket blod, lidande och annat elände på sina händer. Historien kommer att döma honom hårt.

  Men det märkligaste av allt är att det finns så många hjärntvättade människor som vill ha tillbaka honom i politiken. Han blir inbjuden på många seminarium och konferenser och blir nästintill hyllad. Vad f-n är det för fel på folk idag?

  Kanske Sverige behöver ett blodigt inbördeskrig för att folk ska uppskatta frihet och trygghet som folk i så många andra länder fått göra?

  Att AKB fortsätter att gå i hans ledband med över 20% i väljarstöd är ju nåt psykologer får utreda och forska på i framtiden.
  http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/fri-invandring_GP02Sf333

  Tack för ordet

 6. Nu är Röfven tillsammans med Wall och Enberg i Saudiarabien och frotterar sig med diktaturens kreatur.
  Det är fullständigt vämjeligt och ännu värre att de s k journalisterna inte ifrågasätter detta.

 7. TO BE IGNORED => Ruinfeldt som vill att de lydiga skattebetalarna ska ”öppna” sina plånböcker och uppenbarligen även alla andra möjliga (röv-)hål?

  On Topic:
  När samhällskontraktet har brutits och våldtäktsmän går fria:
  http://www.informationskriget.se/2016/10/20/nar-samhallskontraktet-har-brutits-och-valdtaktsman-gar-fria/
  […]”Det är tydligt att samhällskontraktet är brutet när allt fler svenskar känner vanmakt över att allt fler invandrare släpps in i Sverige, trots att det inte ens finns en majoritet av folket som stödjer detta. Förr hade svenskar som såg hur främlingar invaderade deras land tagit upp sina vapen och stoppat det som helt uppenbart var en invasion.

  I dagens Sverige är det staten som möjliggör invandringen genom att använda våra resurser för att hjälpa främlingarna att etablera sig på vårt territorium samtidigt som den inte skyddar oss tillräckligt bra mot de vålds- och sexualbrott som dessa nyanlända så ofta utsätter oss för. Vidare är det de som styr staten och medierna, den så kallade samhällseliten, som straffar och hänger ut de svenskar som börjar beväpnar sig och gå ihop i grupper för att kunna försvara sig själva och sitt folk. De som påtalar problemen kallas för rasister.
  http://www.exponerat.net/tva-afrikaner-anhallna-misstankta-for-grov-valdtakt-i-ludvika/
  Samhällskontraktet är brutet!
  http://www.dalademokraten.se/blaljus/brott/friad-for-grov-valdtakt-far-140-000-av-staten
  Och det var inte vi, det svenska folket, som svek avtalet. Skulden för vad som längre fram sker när enskilda och grupper av modiga nordbor börjar att återta de befogenheter som folket under en relativt sett kort period av vår historia har låtit staten sköta kommer att ligga på DEN SAMHÄLLSELIT SOM SVEK OSS [Läs: bl.a. Bilderbergslakejerna Ruinfeldt/Persson/Löfvén & Co] och vår dom över dem kommer att bli hård.”

  1. Domstolarna i andra västerländer, är bevisligen inte så olika med våra vänskapskorrupta (frimurare-)dekadenta Hovrätter:
   http://www.exponerat.net/irakier-frikanns-for-valdtakt-pa-10-arig-pojke-i-wien/
   ”Irakier frikänns för våldtäkt på 10-årig pojke i Wien”

   ”En 20-årig irakier har frikänts från våldtäkt på en 10-årig pojke av Österrikes högsta domstol. ”Mannen kanske inte förstod att pojken inte ville bli våldtagen.”

   Den 20-årige irakiern Amir A. besökte badhuset Theresienbad i Wien i december förra året. Asylparasiten fick ögonen på en 10-årig pojke och följde efter honom till duscharna. Där knuffade han in den lille grabben på en toalett och våldtog honom brutalt.

   Enligt egen utsago hade Amir A. inte haft sex på fyra månader eftersom hans fru var kvar i Irak och det var ett ”nödfall”. Efter attacken fortsatte han att ”öva simhopp” tills polisen kom och arresterade honom. Tydligen är det helt normal i irakisk kultur att våldföra sig på ett barn när lusten faller på, utan att det ska ha några konsekvenser för förövaren.

   Den våldtagne pojken skadades svårt i anus och fick vårdas på sjukhus för sina skador. Han lider fortfarande av psykiska problem efter övergreppet.

   Men Österrikes högsta domstol tycker inte att det inträffade var så farligt och frikänner nu irakiern, trots att en lägre domstol tidigare dömt Amir A. till sex års fängelse. Försvarsadvokaten hävdade att den lägre domstolen inte hade fastställt om Amir A. insåg att pojken inte ville bli våldtagen! Samma sharialag som tillämpas på Gotland gäller tydligen också i Österrike”…
   http://www.express.co.uk/news/world/723868/Migrant-jailed-Austria-attack-boy-10-sexual-emergency-has-conviction-OVERTURNED

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *