OM DETTA MÅ NI BERÄTTA

Om detta må ni berätta. Vi har sett Sverigedemokraternas partiledare Åkesson be om ursäkt för partiets historia. Vi har hört Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, vara tydlig med samma sak. Sverigedemokraternas framfödelse ur extrema politiska grupperingar då är deras största problem nu. Men det är ett problem som alltfler människor väljer att strunta i. Det är här och nu som gäller, dagens problem och ’utmaningar’. Sverigedemokraternas historia är även det som statsminister Löfven har hakat upp sig på. Som en gammal repig LP-skiva med Röda Bönor återkommer han alltid till det ämnet. Ett parti med nazistiska rötter kan en annan gång bli ett parti med rötterna i nazismen. I nästan varje tal, i väldigt många debatter hamnar statsministern där – och är Åkesson på plats blir det alltid så. Ett parti med nazistiska rötter med rötterna i nazismen…

Åkesson ber alltid om ursäkt för rötterna när de förs på tal. Löfven ber aldrig om ursäkt för rasbiologiska institut, tvångssteriliseringar och annat i de socialdemokratiska historieböckerna som borde vara jobbigt att minnas. Det ligger inte för Löfven att prata om det. Alltid när Åkesson replikerar med att alla partier – även Löfvens sosseri – har sina lik i garderoben ser statsministern alltid ut som en kåldocka i plytet, och stammar fram ytterligare någon rant om nazism, fascism, rasism. Det kroniska och maniska malandet om Sverigedemokraternas rötter har noll effekt på väljarnas rörelser. Löfven framstår inte som ett bättre alternativ nu bara för att Sverigedemokraterna har sin historia från då. Men det tycks inte Löfven kunna ta in.

Löfven höll sommartal häromdagen. På en scen i min födelsestad Eskilstuna pratade Löfven om ditt och datt. Löfven är bättre på att tala nu än när han blev ordförande Löfven. Något annat hade varit omöjligt. Löfven pratar och så kommer den där passagen som bara måste in, och med en koppling bara en kåldocka skulle göra.

”- Hur ska kampen mot antisemitismen gå till med en borgerlig regering som är beroende av ett parti med rötterna i nazismen?”

Jaha. Det där kommer från en statsminister vars utrikesminister inte är välkommen till Israel längre, efter en lång rad kontroversiella uttalanden, utspel och diplomatiska klavertramp. Margot Wallström använder olika måttstockar i sin syn på Mellanösterns länder och regeringar. Regeringen pumpar in biståndspengar till det palestinska ledarskap som ekonomiskt belönar de palestinier som dödar judar. Regeringen fördömer alltid israeliskt våld hårt och övertydligt, men sällan eller betydligt mildare om det handlar om våld mot israeler. Den tidigare överste-sossen i Malmö, Ilmar Reepalu, höll låda om judiska konspirationer och stack iväg i antisemitiska tongångar.

Hur skall kampen mot antisemitism gå till med en socialdemokratisk regering som har en utrikesminister som inte ens får hälsa på den israeliska regeringen? Hur skall kampen mot antisemitism gå till när socialdemokratiska politikers retorik och politik tvingade den tidigare amerikanska presidenten Obama att skicka hit sitt särskilda sändebud mot just antisemitism? Hur skall kampen mot antisemitism gå till när man in i det längsta kämpar för att behålla ett statsråd som Mehmet Kaplan, en källa till flera uppenbart antisemitiska tankevurpor under sin tid under Löfven? Och då har vi inte ens kommit till Kaplans bästa kompisar Gahrton och Fridolin i Löfvens regeringspolare Miljöpartiet…

Löfven lever i vanföreställningen att det är Sveriges dryga 100 riktiga nazister som är de farligaste antisemiterna idag. Löfven måste på fullt allvar oroa sig för att Sverigedemokraternas nazistiska rötter är något som får judar i Malmö och andra svenska städer att fly eller fundera på att fly landet. Löfven fattar som vanligt noll. Det är antisemiter med rötterna i Mellanöstern som är det största hotet mot de svenska judarna. Det går inte att komma förbi detta faktum, om man inte ägnar sig åt självbedrägeri i den högre skolan. Det är antisemiter som lever kvar i konflikten i Mellanöstern som får många svenska judar att fundera på att fly till Israel.

Om detta pratar Löfven aldrig. Det är skamligt. Det är verklighetsfrånvänt. Det är helt galet att lägga fokus på några hundra galningar med armbindel när det finns tusentals människor i utanförskapet och tycker att IS, Hizbollah och Hamas sitter på en bra och slutgiltig lösning på Mellanöstern-konflikten.

Om detta må ni berätta, även landets statsminister.

28 svar på “OM DETTA MÅ NI BERÄTTA”

 1. Det kallas för branding och det behärskar inte Löfven och det ska han faktiskt ha heder för. Ingen trevlig egenskap.

 2. ”Judarna i Malmö” lär vara sentida migranter från USA … och ingen uråldrig urkund hävdar att Sverige är ”judarnas eget land” som dom fick som tack för att dom låter könsstympa alla gossebarn … så jag har ingen invändning alls om dom packar sina väskor med destination det förlovade landet … dito Judarna i Umeå” …

  Sverige har betydligt allvarligare problem än att ”skydda judarna” …

  1. Efter 1860 fick Judar bo där dom ville i Sverige och då även i Malmö men inte innan. Den stora ökningen av den judiska befolkningen var mellan 1850-1920 och då från Ryssland och Polen. Men de kanske tog omvägen via dessa länder till Sverige från USA? Du är en riktig meyven du.

  2. Du babblar som en idiot. Gustav III bjöd in judar att bosätta sig här i landet. Detta har blivit en succé med mycket goda framgångar både intellektuellt och pekunjärt. DNA rasist

 3. Tänk att det ska vara så hopplöst svårt för en 60- årig människa att förstå att normala människor år 2018 röstar på det som parti X står för 2018 och inte på det som parti X stod för 1998 eller 1988 eller för den delen 1872.
  Särskilt när den 60 åriga människan själv inte har någonting emot att söka ”samarbete” med partier som stod för kommunism 1988.

  Själv tänker jag inte lyssna på Rolling Stones nya skiva eftersom jag ogillar skivan ”Aftermath” som kom för 52 år sedan … :/

 4. Tack Fredrik Antonsson,precis vad jag i helgen sagt till en socialdemokrat som går i mörkret famlande efter ursäkter för rasbiologiska intititutet instiftat av bland annat Hjalmar Branting.Ännu under Palmes dagar var rasbiologin i verksamhet,bara Nazityskland steriliserade fler människor än Sverige,vem har ett nazistiskt rasistiskt förflutet?

 5. Valkampanjen har redan börjat. Strategin har Bjereld och Arnstad lagt upp. De verkliga antisemitisterna och islamkramarna.
  Det är långt till valet och verkligheten kommer ikapp mer och mer. Nu är det islamistiska terrordåd varenda dag. Hur många kommer det inte att bli innan valet?
  De normala väljarna kommer naturligtvis att märka detta, inte ens MSM kommer undan. Dådet i Barcelona planerades av en imam, dvs en lärd inom islam. Folk kommer mer och mer att förstå vad denna ”fredens” religion står för.
  Då verkar det vara en vansklig strategi som sossarna har valt. Tror de kommer att vinna om de bara får minoriteternas röster? Har de inte lärt sig något av Trumps framgång?

 6. Ja kommer att tänka på Majgjull Axelssons roman ”Ditt liv och mitt” om Sveriges renhetslära light vårda ”sinnesslöa” till döds.

 7. Man kan kritisera sd för mycket även idag. Men just anti-semitism är nog det minsta problemet med sd. Tvärtom gillar de flesta sd-politiker judar i enlighet med resonemanget ”mina fienders (muslimer, araber) fiender är mina vänner”.

  Som HBTQ-person har jag aldrig blivit trakasserad av någon sd-sympatisör trots jag varit öppen inför dem att jag är bög. Visst har en del av dem haft sunkiga värderingar om adoptioner etc men ingen har trakasserat mig som homo. Det har däremot folk med ursprung från Mellanöstern gjort vid ca 10 tillfällen senaste 15 åren i Malmö. Hittills i år har det hänt vid tre tillfällen.

 8. Hej.

  Varför får Löfven aldrig frågan om det var på grund av partiets rasbiologiska program han gick med i (S)?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 9. S tycker att Alliansens misstroendeförklaringar mot vissa S-ministrar är ”barnsligt”.
  Att bjuda alla riksdagens partiledare på sin 60-årsfest, utom Åkesson, är inte ett dugg barnsligt :-).
  Men vore jag Åkesson skulle jag vara glad. Vem vill äta surströmming med en surgubbe?

 10. Att Sverigedemokraterna är ett pro-judiskt parti som hyllar Israel är väl känt … många ledande demokrater har judiska ”rötter” och det verkar vara en fribiljett till partiets köttgrytor … men … men … Die Dumme Schweden … Die Untermenchen … dom tror på talesättet ”Ont skall med ont fördrivas” … och det kommer att svida … det som inte dödar, det härdar … typ …

  1. Die untermenschen om svenskar? lagom förvirrad. Nazisterna själva kom efter ”forskning” fram till att epicentrum för ariskhet låg omkring Växjö. Med dina åsikter om judar borde du trivas bra i mellanöstern.

 11. Varför mobbar sju(k)klövern SDs partiledare? Varför är SD röda skynket? Varför ”glömmer” sj(k)klövern sina egna rötter. ”. Varför är den tredje statsmakten så tillgiven till sju(k)klövern? Etcetera etcetera. Finns det en agenda? Några tror att klimatalarmisterna gör ont värre. Andra tror Big food och Big farma är bovarna. Ett tredje alternativ är att New World Order ska göra folket till lydiga världsmedborgare och de rika ännu rikare. Så är det kanske rikare. Frågorna är många och svaren har länge varit fler. Inte minst efter varje terrordåd uppstår den moraliska frågan;
  Vi är ju humanistet. Är det bara några radikaliserade som är onda och de andra muslimerna är mest som du och jag.
  – De har ju flytt för sina liv.
  Men så en dag, en regnig dito, snubblade jag på ett hinder och fick tid att undersöka arabländernas expansion. Att Saudiarabin inte tar emot flyktinga är känt. Det är inte en tillfällighet, utan ett resultat av en kris, oljekrisen 1973. Tanken är svindlande. Puzzlet med dess bitar EU, regeringar, pk-media, Bilderberg gruppen t.o.m. Svenska kyrkan m.m. faller äntligen på plats . Nuvarande regerings primadonna Margot lägger sista pusselbiten med sin vurm för Abbas och arabernas Gasaremsa .
  Har jag tänkt fel? Kanske, men läs och puzzla.

  https://rosatraktor.wordpress.com/2017/08/01/har-du-nagonsin-undrat-varfor-eu-har-oppnat-sina-yttre-granser-vidoppna-sa-att-horder-av-muslimska-flyktingar-kan-floda-fritt-over-vara-granser/
  https://rosatraktor.wordpress.com/2017/08/01/har-du-nagonsin-undrat-varfor-eu-har-oppnat-sina-yttre-granser-vidoppna-sa-att-horder-av-muslimska-flyktingar-kan-floda-fritt-over-vara-granser

 12. Många tummar upp Fredrik, en artikel/blogginlägg som behövs!

  Tyvärr verkar du ha fått troll i kommentarsfältet men what the heck, så mycket roligare!

 13. Stefan Löfven lever inte i någon föreställning alls eftersom han enligt mig är totalt urblåst i skallen. Hans tomma brunsmetande inövade retorik har nått vägs ände. Han är slut

 14. Jag blev själv mobbad när jag gick i folkskolan. Senare har jag alltid stött mobbningsoffer. Nästa år röstar jag på en av dom mest mobbade partiledarena, antingen blir det Jimmie eller AKB…

 15. Ett folk som i tusentals år hotats av utplåning men som överlevt kan inte kallas svaga. Ett folk som gång på gång spöat starkare arabiska arméer som anföll på flera fronter samtidigt kan knappast kallas fega. Ett folk som producerat en rad av de mest berömda vetenskapsmännen och även sopat ihop ett stort antal Nobelpris kan inte kallas dumma. Ovanstående kan inte sägas om de ”unga män med arabiskt utseende” som lever på bidrag eller brott, och som åker omkring i Malmö och skränar och hotar judar som går på stan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *