OKÄNT HÄR. ÖKÄNT DÄR.

Okänt här. Ökänt där. Omskrivet i lokalblaskan. Förträngt och ointressant för riksmedia. Det handlar om hatbrott, hat utanför tullarna och hot på flyktingförläggningen. Med samma offer men andra gärningsmän hade det varit feta rubriker, extraupplagor och extrasändningar i TV. Nu stannade det i några artiklar i länstidningen…

Någon mil upp på Sveriges svar av Route 66 – Riksväg 66 – ligger Surahammar. Blåser man på i laglig fart hinner man uppfatta en halvdöd vägkrog, en OK/Q8-mack på vänster hand och en golfbana lite längre fram på höger hand. Svänger man av 66:an så finns där en byhåla, mest känd för att ha fostrat ett gäng hyfsade hockeyspelare och den socialdemokratiska bloggaren som heter Mattila. Svänger man av så ångrar man sig. Man ångrar till och med att man inte tryckte gasen i botten för att passera så fort det bara gick.

På andra sidan Surahammar finns Westsura Herrgård. Westsura Herrgård är som så många andra lämpliga och olämpliga byggen ute i obygden numera flyktingförläggningar. Flyktingförläggningen på andra sidan Surahammar är HBT-certifierad. Där skall de flyktingar som är – eller har har flytt för att de är – homosexuella, bisexuella, transsexuella få skydd i det land de har sökt skydd i. Läser man rikspressen är Westsura Herrgård och flyktingförläggning i det närmaste en okänd plats. Ett svart hål i nyhetsrapporteringen. Läser man lokalpressen är Westsura mer av en ökänd plats.

I somras tände en inneboende 28-åring eld på sitt rum för att det dröjde för länge för honom att få prata med Migrationsverket.  Sommaren 2015 hissades Pride-flaggan utanför Westsura. Några veckor senare var den spårlöst försvunnen, innan den hittades i ett confetti-liknade skick i en container på gården – strimlad av en inneboende asylsökande som oroade sig över att inte kunna hitta någon fru på förläggningen om alla kvinnor på Westsura gick och blev lesbiska. Häromdagen rapporterade lokalpressen om Westsura igen. Nu handlade det om hatbrott.

Det var inga av Hallstahammars fascister som hade sökt sig upp längs med länsvägen mot grannbyn för att hatbrottas. Det var ingen av Surahammars nazister som hade gjort en utflykt västerut till Westsura för att hata och jävlas. Det var ingen av Ramnäs eller Kolbäcks rasister som lajvade KKK utanför Westsura. Det var inte ett sådant hatbrott som hade fått rikspressen att reagera. Det var ett sådant hatbrott som stannade i Vestmanlands Läns Tidning.

En homosexuell flykting anfölls med stolar, gafflar och andra tillhyggen av en större grupp flyktingar som inte hade hunnit tillgodogöra sig den svenska värdegrunden. Hat, hot och misshandel. Blod och våld. En ensam utsatt medmänniska som har fått det bevisat att han har ett verkligt skyddsbehov, inte bara från situationen i hemlandet – utan också från en svensk flyktingförläggning. Det var inte första gången. De homosexuella som sökt skydd känner sig inte skyddade i Sverige. Ett land som är lika tolerant på utsidan är intolerant på insidan av vissa flyktingförläggningar. Där finns det ett gäng individer som genom sina handlingar har bevisat att de inte skall vara här, alldeles oavsett hur det ser ut i deras hemländer.

De som hatar, hotar och misshandlar andra flyktingar på grund av sexuell läggning har i mina ögon förverkat all rätt i världen att stanna i den delen av världen som är Sverige. Ut. Bara ut. Inget bjäbb. Inga patetiska försök till förklaringar. Ingen medkänsla med gärningsmännen enligt Lex Dan Eliasson. Bara ut. Det finns de som behöver skydd, och det finns de som använder skyddet de har fått för att skydda sina våldsvärderingar. Ut. Bara ut. Vi behöver inte ens säga ”Hej då”…

10 svar på “OKÄNT HÄR. ÖKÄNT DÄR.”

 1. Okänt är att emellan Övik och Östersund ligger ett stort bälte av unga ensamkommande män. Bussarna emellan Sollefteå och Östersund är fulla av ensamkommande som hoppar på och av i 20 tal. Alla unga män mellan 13 och 30 och sammantaget ca 300 till 400 dagligen.
  Bra för bussbolagen och den offentliga sektorn.
  När jag hade äran att åka med till Östersund med ett gäng asiater kastade ett gäng med nordafrikaner sten på bussen.
  Jaha tänkte jag, en utmaning alltså.

 2. Hej.

  Internera.
  Identifiera.
  Deportera.
  Repetera.

  Vad vi svenskar verkligen borde göre ’en masse’ kan jag inte skriva, men det rimmar på orden ovan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Ja visst är det lustigt tyst om homohatet bland muslimer.
  Däremot gick det tydligen bra att sända en film om homofobi i Ryssland i SVT.

 4. Bra rutet !
  Tänk om de ansvariga politikerna i 7-klövern kunde förstå hur
  jävla tokigt det är med denna mångfaldsidioti !
  Men det är naturligtvis för mycket begärt, hoppas bara att de
  amerikanska folkets sätt att rösta kommer att smitta av sig på
  de konservativa (87%)svenska väljarna, vilka inte heller har förstått
  hur galet det håller på att bli i vårt land.

 5. Sunt förnuft och ren logik för 12,8.

  Resten gillar olika och då ingår detta i paketet liksom oavsett om man gillar det eller inte. Det bara är så. Kommer bara att vara så.

  Har en rätt stark magkänsla att siffran 12,8 kommer att ändras rätt markant i valet 2018 för innan dess lär inget hända i några av dessa kodade (läs 291) frågor.

  Tack för ordet.

 6. @Antonsson
  Det är guld att du skriver om sådant här, när svensk konformistmedia (MSM) sviker sitt informerande uppdrag gentemot det svenska folket, och beter sig vanhedrande å professionens vägnar.

 7. Liknande händelser i Finland:

  https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/13/drogad-och-valdtagen-flera-hbt-personer-som-sokt-asyl-trakasseras-i-helsingfors

  1. En irakisk bög åker till Finland för att slippa bli våldtagen (eller dödad) av irakier.
  2. I Finland blir han våldtagen av irakier.
  3. I Finland är han inte säker någonstans eftersom där är irakier överallt, även i mottagningssystemet.

  Återigen ser vi samma eviga mönster.
  Ett folk flyr sin egen kultur och återskapar den genast vart än de flyttar.

  När ska folk förstå att folket formar kulturen och inte tvärtom?

  Finnar är inte en funktion av finsk kultur, det är tvärtom.
  Irakier är inte en funktion av irakisk kultur, det är tvärtom.
  Finland + irakier = Irak i Finland. D’oh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *