MOT ALMEDALEN

Tvättmaskinen och torktumlarna har gått varma. Almedalen 2018 står för dörren, och jag kommer att vara där. Mingel. Nyhetsjakt. Sköna och osköna samtal. Mysiga middagar, och omysiga luncher. Almedalen 2018 kommer att bli spännande, valår som det är…

Mycket av rapporteringen kommer att ske på I otakts Facebook-sida. Live-sändningar och analyslajvande, snabba rapporter med bilder och filmer. Almedalen 2018 live via min mobil, och det kommer att vara annorlunda. Inte alls som SVT eller TV4, inte som alla andra. Följ mig gärna där, om du inte redan gör det.

Almedalsveckan 2011 var min senaste, relativt långa vistelse i vimlet. Då var det politiska bloggandet helt annorlunda, partibloggandet krävde att man rättade in sig i ledet. Som dåtidens Tokmoderat försökta jag tänja på gränserna, sticka ut – och det gick bra. Jag åkte från Visby som silvermedaljör i tävlingen ”Årets Almedalsbloggare”. Formtoppen då var lika uppenbar som formsvackan nu.

Jag hoppas att Almedalen 2018 blir en nystart för I otakt. Inte nödvändigtvis här, utan på Facebook. Men jag kommer att krysta ur mig några reflektioner från politikens svar på Kiviks marknad. Nu väntar Visby…

4 svar på “MOT ALMEDALEN”

 1. I våldtäktsdebatten mellan Ann Heberlein och Gudrun Schyman i Almedalen, betedde sig Gudrun som en förvirrad våldtäktsförnekare med ett kulturmarxistiskt narrativ. Således avfärdade Gudrun lättvindigt Anns påtalan om invandrares/utrikesföddas överrepresentation i våldtäktsstatistiken. Hellre ville hen prata om Metoo där dessa förhatliga västerländska vita män med makt lättare kan utmålas som våldtäktsmän. Hen ville ha det till ett demokratiskt problem, inte ett kulturellt eller religiöst problem, när män och pojkar, från kulturer som står långt från den svenska kulturen, begår våldtäkter på svensk botten.

  Man måste vara medveten om att i patriarkala muslimska kulturer har man en binär kvinnosyn. Denna kvinnosyn är också utbredd i våra framväxande parallella samhällen, tack vare massinvandringen. Kvinnan har degraderats i muslimers ögon till ett sexobjekt. Om kvinnan i det offentliga rummet täcker stora delar av sin hud samt sitt hår med heltäckande klädsel, betraktas hon som ärbar enligt denna kvinnosyn, medan om hon visar stora delar av sin hud samt sitt hår, betraktas hon som en hora och som ett föremål för sexuella närmanden av mer eller mindre grov karaktär (läs våldtäkter).

  Gudrun i egenskap av partiledare för Vänsterpartiet och Feminint Invektiv [osäker stavning] har applåderat och applåderar den destruktiva massinvandringen från patriarkala muslimska kulturer, och har därigenom förvärrat våldtäktsstatistiken. Men detta har hen inte fattat, pga bristande själsförmögenheter och möjligen pga av långvarigt och alltför högt alkoholintag. Hen kan inte tänka utanför bag-in-boxen! Asylrätten, som är så missbrukad i den svenska invandringspolitiken och kraftigt utnyttjad av flyktinggeschäftet, är helig för denna stolla.

  Gudrun har inte bara applåderat ett stort inflöde av invandrare från patriarkala muslimska kulturer, utan också gett sitt stöd till muslimernas degraderande binära kvinnosyn genom att figurera på bild med en slöja på huvudet till stöd för ”Slöjupproret”, som var baserat på en uppdiktad händelse för några år sedan. Därmed gör Gudrun Schyman livet svårt/otryggt för svenska flickor/kvinnor, vilka vid varm väderlek visar stora hudpartier och sitt hår i svalkande syfte i det offentliga rummet, där det tyvärr också kryllar av muslimska pojkar/män med binär kvinnosyn.

  Gudrun Schyman har med sina batikhäxkonster, enligt ovan, med all sannolikhet legat bakom många våldtäkter på intet ont anande svenska flickor/kvinnor. När ska verkliga feminister i Sverige defenestrera denna ”batikhäxa”?

 2. Årets största sup- och knullfest för ”eliten”.
  Den påverkar inte längre väljarna. Särskilt inte i år när vi har fotbolls-VM. Kan Belinda matcha fotbollens tittarsiffror?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *