’LAND SKALL MED LAG BYGGAS’

En menlös nation. Ett mjäkigt land. Ett land där lagarna betyder allt mindre för varje dag, och där straffen ofta är att betrakta som ett skämt. Vad hände med det kloka ordspråket – ’Land skall med lag byggas’? Har uppgivenheten blivit ett etappmål, där undergången är slutmålet?

Ni har säkert märkt att det har varit glest mellan inläggen på den här sidan. Det har hänt att folk har fått för sig att jag har dött, men icke. Inte än. Men jag har varit trött, desillusionerad och uppgiven. Att sitta dagarna i ända och ögna igenom nyhetsflödet sätter sina spår. Det som som gör mig mest uppgiven är nog alla dessa stora bråk, alla dessa incidenter och alla dessa våldsdåd där polisen inte griper någon, och rättsväsendet inte får chansen att reagera med en dom. Vad hände med ’Land skall med lag byggas’?

Jag klandrar inte landets poliser. De sliter något överjävligt. Landets poliser har en motvind i plytet, av orkanstyrka – och vindstyrkan ökar. Men det gör ont att läsa om ett dussintal unga män som slåss med tillhyggen på ett torg, och där polisen nöjer sig med att skingra slagskämparna. Ingen grips, ingen anhålls och ingen häktas. Det skapar tydligen ett merarbete som man inte hinner med i dagens situation…

Och skulle polisen gripa någon i något stort bråk på något torg så fixar lagboken och lagarna till det på ett sätt att buset är ute innan polisbilen hinner lämna garaget efter utfört arbete. Att gripa samma person för tredje gången på en vecka, och alltid få ett finger av samma idiot på stadens gator eller torg en timme eller två efter gripandet skapar uppgivenhet. Vem orkar anstränga sig när samhället pissar på det jobb man försöker göra? Vem blir inte uppgiven då?

Sverige har alltid varit mjäkigt och menlöst, iallafall så länge jag kan minnas. Men det var en gång då menlösheten och mjäkigheten fungerade. Tryggheten fanns där, brottsligheten var förutsägbar och buset inte alls så utstuderat hemska som de är ni. I Sverige 2018 fungerar inte mjäkigheten och menlösheten. Underlåtenheten att statuera exempel när den unga mannen begår sin kriminella debut skapar fasansfulla konsekvenser.

Genom att låta mesigheten leva vidare när kriminaliteten blir allt grövre, allt hemskare och allt vanligare skapar en uppgivenhet. Vad hände med det kloka ordspråket ’Land skall med lag byggas’? Känslan är att Sverige har tappat allt.  Mesarna tvingas till kapitulation.

6 svar på “’LAND SKALL MED LAG BYGGAS’”

 1. Den svenska välfärden och det tillhörande samhällskontraktet är ett pyramidspel som börjar närma sig sitt slut. Den fråga ledande politiker borde ställa sig är hur man avser behålla nettoskattebetalarna i landet utan DDR-liknande tvångsmedel?

 2. Du har helt rätt. Den grova gängkriminaliteten, den våldsamma ökningen av sexualbrott (som absolut inte bara kan förklaras med ökad anmälningsbenägenhet), samt de ständigt återkommande ”storbråken” mellan ”grupperingar” är nya former av brottslighet som skapar mycket otrygghet och troligen äter upp stora delar av polisens resurser.

  Vad gäller dessa ständiga storbråk är de inblandade alltid signalementslösa, och man får som ”vanlig” nyhetskonsument aldrig någon information om vad det är för några grupperingar som gång efter gång pucklar på varandra med tillhyggen.

  I andra sammanhang kan både polis och mainstream-media gå ut med förhållandevis detaljerad information om personer som varit inblandade i olika brottsfall. På så sätt förankrar man brottsligheten i sammanhang som, åtminstone i någon mån, kan göra den begriplig.

  Om man t.ex. läser att en man brutalt huggit ihjäl en kvinna med kniv på öppen gata, utan att få någon övrig information om omständigheterna kring dådet, framstår brottet som obegripligt. För många människor väcker sådan information fullt naturligt rädsla.

  Men om man får reda på sammanhanget kring brottet – låt t. ex. säga att gärningsmannen och offret tidigare varit gifta, att de haft en uppslitande tvist om vårdnaden av sitt gemensamma barn, samt att gärningsmannen tros ha allvarliga psykiska problem – så blir brottet mera begripligt. Det är naturligtvis ändå i hög grad skrämmande och obehagligt, men det går på något sätt att begripa.

  Men i fråga om ”storslagsmålen” mellan grupperingarna lyser all kontext med sin frånvaro. Allmänheten får ibland veta kön och ungefärliga åldrar på slagskämparna (det brukar då vara fråga om yngre män), men sedan är det stopp. Vi får ingen som helst information om vilka dessa unga män är, vilka typer av grupperingar de ingår i, eller varför dessa grupperingar slåss med varandra.

  Vore man konspiratoriskt lagd skulle man nästan kunna tänka sig att grupperingarna i flertalet fall utgörs av personer med invandrarbakgrund, t.ex. asylsökande, att de olika grupperingarna är baserade på etnicitet (t.ex. hazarer, palestinier, syrier osv.), samt att konflikterna rör narkotikahandel eller annan kriminalitet. Man skulle också kunna tänka sig att varken polis eller mainstream-media öppet vill berätta detta, eftersom spridande av sådan information tros kunna ”underblåsa främlingsfientlighet” och ”öka stödet för populistiska partier”.

  Men vad vet jag? Jag bara spekulerar kring hur det möjligen skulle kunna tänkas vara…

  1. När det gäller slagsmål mellan fotbollshuliganer får vi reda på mera. Det har t o m varit på Uppdrag granskning.
   När tar Ug upp de nu så vanliga slagsmålen mellan ” olika grupperingar”?

 3. Sedan början av 1990-talet har det fosterlandshatande globalistiska politiska etablissemanget på allvar gjort Sverige mesigare. För att anknyta till rubriken ”Land ska med lag byggas” (som för övrigt var Karl XV:s valspråk) så får man heller inte glömma att Carl Bildt har på sitt sätt bidragit till denna negativa utveckling.

  Jyllandslagen (Jyske lov) inleds med ”Mæeth logh skal land byggas.” (Land ska med lag byggas), och är från 1241. Den äldsta kopian, Codex Holmiensis C 37, är från ca 1280 och har fram till mars 2011 varit i Kungliga bibliotekets (KB) ägo. Den har lagligen köpts från Danmark till Sverige på 1700-talet.

  Dansk folkeparti, har sedan partiet bildades 1995, återkommande krävt att Sverige ska lämna tillbaka Codex Holmiensis till Danmark, med den tveggehanda felaktiga motiveringen att den är ett svensk krigsbyte och att den är originalutgåvan.

  Senare har dock Dansk folkeparti ändrat motiveringen med att i dessa globaliseringens tider så måste boken var så nära dess ursprungsplats som möjligt. Det vill säga Jyllandslagen Codex Holmiensis C 37 ska placeras i Danmark.

  Tack vare den dåtida svenska utrikesministern tillika mesproppen Carl Bildt, som föll till föga för Dansk folkepartis krav, tvingades KB i mars 2011 att lämna över Jyllandslagen till Det Konglige Bibliotek i Köpenhamn. Sverige eller KB hade ingen juridisk skyldighet att lämna tillbaka Jyllandslagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *