”JOBBA PÅ BARA. JOBBA TILLS DU DÖR”

Jag gick förbi den där byggarbetsplatsen på den där tiden det pratades svenska på en svensk byggarbetsplats. Det var i början på 90-talet. Den högljudda mannen som kändes som någon sorts arbetsledare skrek till någon kollega eller underhuggare. ”Jobba på bara. Jobba på tills du dör!” Jag ryckte till, och såg hur de började skratta medan de slet. Då var det tydligen på skoj. Nu är det väl snart på riktigt…?

Skojar man på byggarbetsplatsen idag så kan det handla om den så kallade ”pensionsräddaren”. ”Pensionsräddaren” är den eller de som har kommit till Sverige för att rädda allas våra pensioner. Det finns en herrans massa duktiga, ambitiösa och fantastiska människor som har börjat bidra för att försöka rädda vad som räddas kan av välfärd, omsorg och pensioner. Men så finns det också en herrans massa människor som inte gör det. De är så många och de är så långt ifrån att gå från tärande till närande att pensionsöverenskommelsen inte kommer att räcka till.

Politikerna bakom pensionsöverenskommelsen säger att medellivslängden ökar med tre och en halv timme varje dygn du lever. Lev en vecka till och få över ett dygn till att leva på din pension den dagen du kommer dit. Lev ett år och få nästan två månader till av jordeliv. Det låter ju bra, men förutsätter att man klarar vårdkriser, omsorgskriser och alla andra kriser som står för dörren.

Själv är jag 49 år, alldeles strax 50. Skall jag komma upp till medellivslängden 80 år – som det är för män – skall jag alltså leva i ytterligare 30 år som läget är idag. Men så har vi det där med att politikerna nu har lovat mig tre och en halv timme ytterligare för varje dygn jag lever. Har jag räknat rätt kommer jag alltså att få leva drygt elva år längre än planerat, bara genom att hålla mig levande.

Men så har vi de där faktorerna i min egen beräkning. Politikerfaktorn, där en politiker som Strandhäll ger mig förhöjt blodtryck varje gång jag hör henne, läser hennes tweets eller bara ser henne fladdrar förbi i flödet. Eller Löfven som får pulsen att stiga och hjärtat att gå på högvarv. Inte av upphetsning utan för varje gång statsministern säger att något hemskt – som ett terrordåd eller antisemitism – inte är okej. Eller Gustav Fridolin som ger mig andnöd bara av sin blotta uppenbarelse i svensk politik. Min livslängd lär förkortas rejält med dagens regering. Kanske klarar jag mig till 64 år, bara för att kunna dö nöjd med att ha bidragit till alla andras sista ljuva år. ”Jobba på bara. Jobba tills du dör!”

Bitter? Bitter! Jättebitter…

Själv tror jag som sagt inte att pensionsöverenskommelsen kommer att leva mer än i fyra-fem år. Sedan ser våra politiker att ekvationen inte går ihop. Då blir det till att höja pensionsåldern snabbare och högre.  Dagens vårdkris är något vi kommer att få leva med tills vi dör, i en operationskö eller på brits på akuten. Vi som kan jobba lär snart behöva slita på tills vi dör, för att de som inte kan jobba skall kunna fortsätta med att inte kunna jobba.

Pensionsöverenskommelsen är bara konstgjord andning, och några hjärtkompressioner. Snart är dagen där då det där skämtet på byggarbetsplatsen blir verklighet. ”Jobba på bara. Jobba på tills du dör!”

12 svar på “”JOBBA PÅ BARA. JOBBA TILLS DU DÖR””

 1. Absolut! Inte nog med det. PPM pengarna ligger illa till. De enda riktiga pengarna i min pension som staten förser mig med. där finns ju många sköna miljarder att hämta nu och man kan få skuldsedlar av staten i utbyte. När skall dessa pensionsräddare skrida till verket ? Och hur funkar det med medborgarlön som ju behövs för allt kommer bli automatiserat och skötas av robotar väl ? Sedan blir vi satar som var dumna nog att vidareutbilda oss ytterligare bestraffade. Men det kanske bara är rättvist ……..

 2. Jag ber till Gud varje kväll att Norge skall invadera och befria oss – resten av landet alltså, Stockholm drömmer jag att de bygger en hög mur runt.

  1. Tips: Gud finns inte, så det där hjälper tyvärr inte. Men snart är det ju val…
   Tyvärr inga norrmän att rösta på dock.

 3. ”Vi kastar ut skurkarna ur systemet” hasplar den äckliga sosse-ministern Annika Strandhäll ur sig. Ett taffligt försök att flytta fokus från de stora försämringarna. Kärringen syftar på bluffbolag som Allra som naturligtvis aldrig skulle ha tillåtits från första början om det funnits förstånd hos politikerpacket. Jag ser skurkarna som de invällare som dräller in från Afrika och Mellanöstern och omedelbart erhåller garantipension, äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg. För att inte tala om afghaner som erhåller ”barnpension” trots att de inte ens är barn.

 4. Vete farao om jag tror att medelåldern kommer att fortsätta öka länge till. Sjukvården krisar, tror självmorden kommer att öka samt att någonstans då jag förväntas dö själv börjar våra ungar som är uppväxta med bilskjutsar, tv-spel och mobiler att bli äldre. Tror inte deras kroppar kommer att hålla lika länge som de som nu skjuter medelåldern allt högre.

 5. Mediantiden för när en utomeuropeisk invandrare får sitt första jobb (eller åtminstone sin första ”sysselsättning” ) ligger på ca 8 år.
  Vad detta betyder är alltså att HÄLFTEN av invandrarna har fått jobb efter 8 år.
  Vad det i sin tur betyder är alltså att om det kommer 100 stycken 32 åriga invandrare till Sverige så har 50 stycken lyckats få ett arbete när dom fyller 40.
  Av de kvarvarande 50 stycken 40 åringarna så är det ca 15 stycken som har lyckats få ett jobb när dom fyller 50.
  Medan ca 35 av de 100 invandrarna inte ens lyckas få ett jobb innan dom fyller 65.

  Bara en total galning kan då inbilla sig att dagens (numera gårdagens…) pensionssystem har en chans att överleva.

  Jag läste någon undersökning där 62 % av de tillfrågade var missnöjda med pensionsöverenskommelsen.
  Siffran 62 % blir något märklig med tanke på att 87 % av folket aktivt har röstat för en migrationspolitik som kraschar pensionssystemet.

  Men så är också det här folket lite märkligt eftersom dom uppenbarligen inte känner till det där med orsak-verkan. 🙁

  1. Hej.

   Orsak/verkan samt längre systematiska skeenden (eller kanske systemiska sådana också?) var något vi hade som en del av historia- och samhällsvetenskapsämnena före en viss Göran Persson.

   När den gamla kåren gick i pension försvann också snabbt de lärare som hade universitetsutbildning, istället för att ha sin utbildning enbart via LHS.

   Jobba? Glöm det. Tandvård för 50:- för illegala zigenare och annat sådant; förtur inom vården för illegala invandrare; bidrag via ombud; bidrag utan rätt till dessa; bidrag utan påföljd eller återbetalningskrav; bidragsfusk en masse via bland annat Bah-Kunke; TUT, PUT & medborgarskap till våldtäktsmän, mördare, terrorister och tvåbenta parasiter; utvisningar av arbetsamma människor pga t ex för mycket övertid; korporativ stat; och så vidare.

   Den svenska staten är det svenska folkets fiende.
   Den svenska staten är inte legitim.

   Lär av de engelsmän som grundade USA.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 6. Ett tillägg förresten;
  Samma dag som Annika Strandhäll stolt berättar att folk som har jobbat 40 år som byggnadsarbetare klarar av att jobba några år till så… ägnar hon sig åt att twittra om att moderna skolor bör kunna ha manliga lucior.

  Om sveriges regering vore idioter så skulle jag faktiskt kunna stå ut med det – men dom har för länge sedan passerat den gränsen.

  Men bra att socialministern engagerar sig i den viktiga Lucia-frågan några timmar efter det att hon har förstört livet för hundratusentals människor… 🙁

  1. @Weasel 22:53

   Det de facto fosterlandshatande journalistiska och politiska etablissemanget anser att det finns inga svenska traditioner som inte går att blattefieras eller HBTQ-certifieras, kort sagt förstöras. Se detta mycket stötande klipp, med en rappande rinkebykille i SVT:s Luciamorgon 2012, vilket den dåvarande SVT chefen Eva Hamilton försvarade. Den kom att kallas Svart Lucia, eftersom hen ville göra ett antirasistiskt statement. Således var lucian, som enligt traditionen ska lysa upp morgonen, traditionsvidrigt en mörkhyad och svarthårig tjej, vilket tack vare Hamiltons statement, gav sagda tjej ett negativt efterspel. Men detta sket ju hen i, eftersom hens statement skulle framföras.

   https://www.youtube.com/watch?v=yln758DMWZA

  2. Den högre nivån är väl ”jubelidioter” Där de är nu. Nästa nivå är inte långt borta. De har ju själva allt på det torra då de har livslång försörjning med 3-4 ggr mer i pension vad en arbetare har som lön.
   Våra politiker är så fina.

 7. @gruelse

  Jo, jag minns den rappande lucian.
  Jag minns även den tiden då journalisterna ägnade sig åt journalistik istället för propaganda.
  Jag är faktiskt så pass gammal att jag till och med minns den tiden då politikerna prioriterade statens finanser och folkets välfärd framför värdegrundspredikningar.

  Nu när Lucia kan vara man och man kan vara hen så vet vi i alla fall att i fortsättningen finns det inga problem med att en vit man kan ha rollen som Martin Luther King eller Nelson Mandela.

  En dag som denna tänker jag på SD´s för några år sedan så utskällda valfilm ”pensionsbroms eller invandringsbroms”…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *