HYCKLARNA

Nästa gång du ser Löfven titta in i kameran, med den tillsynes döda blicken – fundera då på om det inte är så att han anser att just du är en idiot. Som Löfven och hans ministrar pratar med dig så verkar de förutsätter att just du är så minnessvag att du inte ens kommer ihåg förra meningen i det här inlägget. Eller så ser de dig som ett litet barn, eller en gammal gubbe eller gumma. Ni vet sådana där människor som betraktas som lättlurade.

Häromdagen tittade tittade Löfven djupt in i kameran med sina grunda ögon. Statsministern fick en fråga om tiggeriförbud, och svarade tvärsäkert. ” – Nä, det blir inget nationellt tiggeriförbud”. Löfven sade också att man inte ens funderar på något sådant i regeringen. Det var för några dagar sedan.

Nästa gång du ser fru Finansminister, Magdalena Andersson titta in i kameran, med sitt kroniska hånflin – fundera då på om det inte är så att hon anser att du är sinnesslö. Som Magdalena Andersson och hennes chef tycks se på ditt intellekt, din förmåga att minnas så är det en naturlig slutsats att dra.

Magdalena Andersson gav idag landets skattebetalare ett gott råd. Finansministern tyckte att det var en god idé att sluta ge tiggarna pengar. När man ger tiggarna pengar så riskerar man att bidra till människohandel. Det vore ju hemskt. Men Magdalena Andersson tycker inte att det behövs något förbud. Finansministern vill inte förbjuda det som ofta är ren och skär människohandel, det moderna slaveriet.

Socialdemokraterna under tre och ett halvt år vid makten använt massor av fula ord och invektiv mot de som förespråkat ett förbud mot organiserat tiggeri. De har uttryckt sig nedlåtande mot de och dem som lyft fram det hemska som finansministern idag kallar människohandel. Efter tre och ett halvt år med tillåten människohandel på landets gator och torg så tycker regeringen att man skall sluta ge pengar till tiggarna. Det är sättet att stoppa människohandeln enligt den regering som just nu inte vill förbjuda människohandel i Sverige…

De är ett de ultimata hycklarna, statsråden i vår regering. Efter tre och ett halvt år kallar de det organiserade tiggeriet för vad det är. Den eller de som hade mage att säga något sådant för ett år sedan var en ond människa. Man var hemsk, som inte fattade att man inte kan förbjuda fattigdom. Den som tyckte att ett tiggeriförbud var en bra idé för att stoppa en cynisk variant av ett modernt slaveri var en fascistrasist. Man var en hemsk människa helt utan empati.

I dag är det finansminister Andersson som kommer ut utan empati. I morgon är det Löfven som säger att han nog vill ha ett förbud mot den människohandel som pågått i Sverige under hela hans regeringstid och ännu längre. Det är så dags nu. I tre och ett halvt år har hycklarna inte gjort någonting för att stoppa människohandeln. De har valt att blunda för något som har varit uppenbart för alla som har bara lite ledsyn…

De borde skämmas.

11 svar på “HYCKLARNA”

 1. Jag misstänker att det är Ygeman och censur-Morgan som bestämmer vad Löfvén ska säga. Plus några inflytelserika kringfigurer

 2. Ygeman är säkert tänkt som en framtida minister o event
  t o m statsminister. Har haft en del fuffens för sig och villig att ta genvägar.

  Morgan är ett stolpskott o det vet de flesta. Vill du köra vilse fråga Morgan om vägen.

  Tror snarare att man hittar de som drar i trådarna i sossarnas verkställande utskott (VU). Där hittar du sossarna som idag inte vill synas för mycket men ändå vara med att bestämma. Det är bokstavligt talat en skuggregering. Bekvämt o bra att ha diverse sköldar framför sig som man kan kassera vid behov, slippa jobbiga frågor från packet (event journalister, folk mm). Skit skvätter inte så långt.

 3. Gycklarna i pajasregeringen har nog inte vett att skämmas för sin bedrövliga prestation, Fredrik…

  … och nu drar de vidare, glada i hågen, på oblyg tiggarstråt inför höstens ödesdigra rösträkning.

 4. Så om jag har förstått Fru Andersson rätt är det alltså så att jag bidrar till människohandel om jag ger en enkrona till en tiggare, medan hennes regering inte bidrar ett dugg till människohandel genom att tillåta att människohandeln fortsätter genom att inte införa ett tiggeriförbud…? 🙁

  Det är möjligt att både Andersson och Löfven betraktar mig som en idiot- men det är minst sagt ömsesidigt.

  För övrigt saknar det betydelse om tiggaren är här av tvång eller av egen fri vilja ;
  Den som ger tiggaren pengar låser fast tiggaren på trottoaren utanför butiken och omöjliggör all form av förändring.
  För oavsett vad de ”goda” och ”generösa” än vill tro så var det inte så att alla tusentals tiggare som numera finns i Sverige var döda på grund av svält och fattigdom 2006 , men plötsligt kom till liv igen den 1 Januari 2007 när Rumänien gick med i EU.
  Och därför är det även så att alla dessa tusentals tiggare skulle fortsätta vara vid liv om Rumänien (eller Sverige ) lämnade EU – och dom skulle då självklart inte heller dö om Sverige införde ett tiggeriförbud.
  Dom skulle vid ett tiggeriförbud vara tvungna att återvända till Rumänien och leva på socialbidrag – precis som dom gjorde 2006.

 5. Hur stor andel av tiggarna är att uppfatta som moderna slavar och vilka agerar i egen regi. Antar att det finns en kontinunerlig gradskillnad mellan dessa poler. Många verkar förneka problemen genom att se dem som av marginell omfattning. Behövs statistik för att få dem att fatta…

  Dessutom, finns det någon kalkyl kring samhällets kostnader i form av sanering av tillfälliga boplatser och toaletter samt kostnader för de härbärgen som vissa komuner förser dem med. Det enda jag känner till är att norrmalm+vasastan+östermalm använde 6 mille under ett år för saneringskostnader. (Ett par år sedan.) Hur många heltidstiggare har dessa områden per år?

  Någon borde forska på detta ”Tiggeriets ekonomi”. Vad vet vi annat än sådant folk kan avfärda som marginella anekdoter?

 6. En som verkligen visste att tala till människor/väljare som om de knappt hade ett barns förstånd var Mona Sahlin, salig i åminnelse. Jag hörde folk runtomkring mig säga att Mona Sahlin kunde prata politik så folk förstod – jag tänkte är ni hur dumma som helst som inte begripermed ert eget långt bättre förstånd – Mona Sahlin talade ju alltid långsamt, tydligt, förklarande det mest uppenbara, lika som hon talade till en grupp små barn. Jag kände mig alltid provocerad av hennes sätt att tala, själv ville jag inte bli tilltalad som om jag var ett oförstående barn och inget begrep. Det är tydligen en inneboende tradition hos sossarna att anse att folket är idioter som man skall tala förmanande och upplysande till. Därav kanske den överlägsna attityden att som sosse har man alltid rätt, känner rätt och tänker rätt.

  1. Jag har alltid sagt att jag aldrig har förstått en mening som Mona sagt, eftersom de aldrig hänger ihop vare sig språkligt eller logiskt. Det är skrämmande att denna inkompetenta och obildade person skulle ha kunnat bli statsminister.

 7. Och bara en meter på andra sidan gränsen: inte en tiggare så långt jag kan observera…
  Märkliga samhällen och deras önskan att överleva!

 8. Det förstår Du väl att det skulle ha varit dålig stämning i regeringen under 3 1/2 år om denna fråga hade tagits upp! Nu har sossarna övergivit mp och satsar i stället på centern. Makten framför allt!
  För övrigt är det väldigt konstigt att denna regeringskonstellation har tillåtits med borgerlig majoritet i riksdagen. Varför har extrempartiet mp givits makten att helt omforma vårt samhälle?

 9. Det är inte alltför otroligt att det snart är etniska svenskar, pensionärer, skilda, arbetslösa, skuldsatta, som sitter och tigger. Då är det bra att det inte finns ett förbud.

  Det är en annan aspekt på det hela i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *