I HUVUDET PÅ HELLE KLEIN

Det var en gång för länge sedan, då jag såg filmen ”I huvudet på John Malkovich”. En rätt skruvad film om en dockspelares tillvaro inne i skallen på den kända skådespelaren. En lönndörr in i huvudet på en annan person. Tänk om man skulle hitta en väg in i Helle Kleins skalle. Vad skulle man se? Vad skulle man uppleva? Skulle man kunna förstå hur hon ser på världen hon lever i…?

Helle Klein är en av landets främsta vänstertyckare. Det finns nog i debatt- och diskussionsprogram i svensk radio eller TV som inte har haft Klein som gäst. Klein är socialdemokrat, präst och har varit politisk chefredaktör på Aftonbladet. Helle Klein har sett vilket det största säkerhetshotet mot medborgarna. Ordningsvakterna i Stockholms tunnelbana.

”- Känns alltmer som att väktare är det största säkerhetshotet för medborgarna. SL måste utreda senaste väktarskandalen grundligt!” – Helle Klein på Twitter den 1 februari klockan 17:41.

Inte extremist-terroristerna. Inte Putin. Inte våldtäktsmännen eller de beväpnade ungdomsgängen i förorterna. Nej, Helle Klein känner allt mer att det är ordningsvakterna i Stockholms tunnelbana som är det största säkerhetshotet mot oss alla. Helle Klein är upprörd över två ordningsvakter som gjorde ett ingripande mot en gravid kvinna som inte kunde visa upp en giltig biljett. Kvinnan vägrade lämna tunnelbanevagnen, och ordningsvakterna tog i såpass att kvinnan fick åka till sjukhus. Det kanske inte var så bra. Samtidigt hade det inte hänt om den gravida kvinnan hade lämnat vagnen självmant. Men det ingripandet fick den vänstervridna debattören att identifiera det största säkerhetshotet mot oss medborgare. Ordningsvakterna i tunnelbanan.

Själv upplever jag ordningsvakterna i tunnelbanan som ett bidrag till ökad säkerhet, men jag är ju högervriden och konservativ till min läggning. Att kliva in i huvudet på Helle Klein skulle därför vara en spännande upplevelse. Se på Stockholm, Sverige och världen genom hennes ögon och flaskbottnar.

Passera en löpsedel med en fet rubrik om en torterad och misshandlad 80-årig rullstolsbunden man, och ändå veta att det kunde vara värre. Mannen kunde ju ha råkat ut för en biljettkontroll och ordningsvakterna i tunnelbanan. En död Klein-blick in i TV-skärmen och TV4-nyheterna som pratar om en polispatrull som attackerats av ett gäng på tiotalet unga män i en förort till Stockholm. Tänk vilken tur att tunnelbanan inte går till Orminge, då hade det ju funnits säkerhetshot i form av ordningsvakter att hantera också. Lyssna på radion om en gruppvåldtäkt här, en ny skjutning och en färsk sprängning i utanförskapet – och kunna slappna av i känslan att det finns värre hot mot medborgarna i tunnelbanans ordningsvakter…

Helle Klein och hennes vänner i de vänsterblivnas värld infantiliserar debatten och diskussionen om vilka hot som finns mot oss medborgare. Väktare och ordningsvakter som försöker göra sitt jobb – oavsett om det handlar med stökiga ungar på Malmö Central, Kista bibliotek eller en tunnelbanevagn under Stockholm – blir vår största säkerhetsrisk. Med det sättet att se på vår verklighet har vi ännu ett stort säkerhetshot i landet, och det är det idiotiska sättet att diskutera och debattera som bland annat Helle Klein sysslar med. När ordningsvakter blir det största säkerhetshotet, i huvudet på Helle Klein.

 

 

Vill Du hjälpa mig att utveckla I otakt – och kanske hitta dörrar som leder in i huvudet på folk – är Du mer än välkommen att bidra, stötta och donera. Swisch 0721-868783. Märk en eventuell donation ”I otakt”. TACK!

18 svar på “I HUVUDET PÅ HELLE KLEIN”

 1. Jag tycker vakterna som har fått löpa gatlopp i tv o tidningar, när de avvisar en gravid kvinna i tunnelbanan, gjorde ett alldeles utmärkt jobb, lugna o kompetenta.
  Public Service o tidningar har visat en snutt av filmen för att misstänkliggöra vakterna men om man ser hela filmen så får man en helt annan bild,!
  Jag tycker vakterna som har fått löpa gatlopp i tv o tidningar, när de avvisar en gravid kvinna i tunnelbanan, gjorde ett alldeles utmärkt jobb!
  Att man får åka ambulans är inte det samma som att man är fysiskt skadad.
  Dessutom var det en vakt som tog hand om barnet på ett mycket tryggt sätt medans mamman låg o skrek o gjorde motstånd!
  Är det någon som ska utredas är det kvinnan/mamman inte vakterna.
  Baka vakterna, skriv till bolaget o ge ditt stöd.

 2. Beklämmande brist på små grå(sossar) där inne, får man förmoda, Fredrik, men sannolikt en ofattbart stor mängd onödigt välgödda och tulipanarosigt illröda tomtar…

  … som sagolikt känslosåsigt komplement till mästertwitterskans förfärligt fula hjärnkontorstroll, föreställer jag mig… hujeda mig!

 3. Hej!

  Vad jag kan förstå så orsakade inte ordningsvakterna alls att kvinnan skadades och därför fick åka till sjukhus — utan hon var i stället redan på väg till sjukhuset:

  ”När SVT träffar kvinnan på sjukhus under fredagen visar hon upp ett blått accesskort som hon menar att hon hade med sig.
  – Vi var på väg till sjukhuset, jag hade smärta av värkar. Jag letade efter biljetten men hittade den inte, säger kvinnan.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/30-ariga-kvinnan-om-ingripandet-i-tunnelbanan

 4. I Helles huvud kan det vara rätt tomt och öde och långt mellan ljuspunkterna. Man blir mörkrädd av hennes attityd.

 5. Den indignation som Helle bjuder på i tweeten känns fejkad och uppstyrd – allt för att trigga igång en viss typ av läsare.

  Pinsam anti-intellektualism. Populism. Lättköpt. Slafsig ”journalistik”.

  ”Click-bait”. ¯\_(ツ)_/¯

 6. Kvinnan hade biljett!
  Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning.
  Därför finns vi har, för att upprätthålla sanningen.

  Tycka får du göra, men håll dig till sanningen!

  1. En biljett räknas bara om du kan visa upp den. När jag rest med mina barn har jag alltid satt deras fysiska och psykiska hälsa först – om en väktare bett mig kliva av tåget hade jag gjort det för att kunna klara ut det på perrongen. Att riskera att mitt barn skulle behöva se mig upprörd för att slutligen bli avsläpad och nedbrottad hade inte fallit mig in. Hade jag varit utan barn och ogravid kanske jag tagit diskussionen direkt i vagnen men ALDRIG med barn. Tågen går så tätt att man kan kliva av, förklara misstaget och ta näst tåg utan att bli mer än en kvart sen.

  2. Som hon uppvisade DAGEN EFTER! Man går inte till butiken och handlar för att återkomma dagen efter för att betala, lika lite som man åker utan biljett och betalar resan dagen efter. Hon kunde inte uppvisa biljett på uppmaning av kontrollanterna, därefter tillkallades ordningsvakterna. Varför tar du plankare i försvar? Är du anarkist?

  3. Hon har visat en Accessbiljett men det finns inga bevis på att det är hennes, hon kan ha fått den av någon efter händelsen, eller att hon använt den för att betala för resan.

   Tycka får du göra, men håll dig till sanningen!

  4. @Argus Öga 20:41
   Vad har du bevis för att (den gravida hysteriska) kvinnan hade en giltig färdbiljett under sin tunnelbaneresa, som vi har sett videoklipp från?

  5. @Argus Öga

   Det finns här endast två alternativ :
   A ) Kvinnan hade ingen biljett .
   B ) Kvinnan hade en biljett men kunde eller ville inte visa den för biljettkontrollanterna.

   Vilket av de två alternativen som är det korrekta saknar faktiskt helt betydelse eftersom båda alternativen innebär att hon inte har någon rätt att befinna sig på SL:s område.

 7. Helle Klein orerade redan på 1980-talet i Lunds kommunfullmäktige. Redan då upplevde jag det som plågsamt när hon bredde ut sig i talarstolen.

 8. I den feta hjärnsubstansen i huvudet på das helle Klein (i svensk översättning, det ljusa gåskråset) finns inte mycket mer än de sedvanliga kulturmarxistiska dogmerna. I likhet med Özz Nûjen på sin twitter, har hen förnummit det kulturmarxistiska skolexemplet – vita mäns våld mot ensam svart kvinna – och i amygdala blixtsnabbt reagerat i fördömande ordalag på stimulit med frånkopplad tankeverksamhet.

 9. Vem skulle kunna åka tunnelbana utan väktare? Som samhället ser ut idag är vi tvungna att ha dessa hårt arbetande personer för att det skall finnas någon form av trygghet kvar. Som alltid, se till att göra rätt för dig så hamnar man inte i dessa situationer. Jag ser gärna dubbelt så många väktare om det medför att min fru och barn kan känna sig säkrare. Tack för att ni finns???

 10. Om man , likt Helle Klein, inte har någon verklighetskontakt så kan man ju i alla fall se verkligheten på TV.
  ”Tunnelbanan” heter programmet på TV 5 .
  I ett genomsnittligt avsnitt får man se hur de människorna som Klein definierar som ett ”säkerhetshot” hjälper människor som har skadat sig eller blivit misshandlade eller tagit en överdos. I standardavsnittet brukar det även vara med ett par inslag där människorna som Klein kallar för ”säkerhetshot” griper människor som har ägnat sig åt misshandel eller rån eller sexuellt ofredande.

  Men… jag noterar att Klein åtminstone inte definierar ”högerextremister” eller ”nazister” som det största säkerhetshotet- och i landet med världens mest vansinniga ”opinionsbildare” så får man väl vara tacksam för det lilla. 🙁

  Jag skulle kunna skriva att Helle Klein är imbecill. Men det gör jag inte. istället skickar jag en länk där folk kan läsa om dom som , enligt Klein, utgör det största säkerhetshotet mot medborgarna….

  https://www.expressen.se/nyheter/ordningsvakter-avbrot-pagaende-valdtaktsforsok/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *