HISTORIKERN

”Jo… Och andra säger precis annorlunda. Historikern Henrik Arnstad har en annan uppfattning. Journalisten, och historikern har en annan uppfattning. Han skrev en bok om det här. För två år sen!” – Statsminister Löfven sitter i Agenda och förklarar varför han fortsätter att kalla Sverigedemokraterna för ett nyfascistiskt parti. Arnstad har sagt så. Arnstad har skrivit det.

Det var en gång då Henrik Arnstad tydligen var regeringschefens expert och bollplank om nyfascism i största allmänhet och Sverigedemokraterna i synnerhet. Det var på den tiden som statstelevisionen skickade iväg Henrik Arnstad för att vara en av Sveriges röster i en debatt om migration och integration i en samproduktion med grannland Danmark. Sedan dess har Henrik Arnstad synts allt mindre. Statsministern hänvisar inte längre till Arnstad när han strör invektiv som nazist, rasist och fascist runt och kring sig. Av någon outgrundlig anledning tycks regeringschefens bollplank har diskvalificerat sig själv från sin expertroll. Men Arnstad lever sitt liv som vanligt, och med Twitter som sin pysventil.

Man skulle kunna strunta i att kommentera Arnstads käbbel, av rent empatiska skäl. Varför skall man sparka på den som ligger? Men problemet med Arnstad är att han alltid reser sig upp, och springer in olika fötter medan han ylar i affekt om våld, terror, rasism och fascism. Arnstad fäller sig själv, gång på gång. Vem som kan eller vem som vill ta Arnstad på allvar kan man bara spekulera i. Löfven då, Helle Klein nu…

Kent Ekeroth har varit i farten igen. Ekeroth har varit ut i nattsvängen och bevisat att det finns brister i impulskontrollen. Sverigedemokraternas Gossen Ruda slog någon på käften och förbrukar ännu ett av sina 99 politiska liv på vägen mot den ofrånkomliga foten. Helle Klein startar sin tråd på Twitter med ett konstaterande att Ekeroth kan bete sig hur knäppt, våldsamt eller idiotiskt som och ändå klara sig. Arnstad hakar på och det blir till en viral variant av Snillen Spekulerar…

Arnstad: Jag tror SD-väljarna uppfattar misshandel som merit. Typ ”bakom den låtsas-parlamentariska ytan är SD fortfarande naket våld”. Arnstad klassar var fjärde, femte eller sjätte väljare beroende på opinionsinstitut som några våldsförhärligande våldsälskare. Känns ju stabilt värre. Helle Klein svarar: Hemska tanke.

Arnstad fortsätter för att bevisa sin tes: Opinionssiffrorna för SD gick väl upp efter järnrören, om jag inte minns fel? Helle Klein skickar en blinkande smiley och konstaterar torrt: Jo men opinionsundersökningar är inga sanningsvittnen. Arnstad fortsätter framhärda: Vi kan i alla fall säkert säga att SD fortsatte öka även efter 2012. Våldet en inbyggd del av partiet;  Klein instämmer med: Javisst absolut! Sen hoppas jag att den absoluta majoriteten av svenska folket ännu är emot våld

Arnstad hoppas också på att så är fallet innan han börjar spåra ur så att det blir omöjligt att göra satir på människan någonstans, någon gång och någonsin. Arnstad twittrar: Jag med! Samtidigt är SD:s position som terrororganisation en fördel för dem. De har i princip ”våldsmonopol” i riksdagen.  Helle Klein stänger diskussion med att konstatera att: Ja det är ruggigt.

Denna figur var alltså regeringschefens alibi för att börja käbbla om nyfascism en gång i tiden. När Löfven skulle legitimera sitt språkbruk inför en obstinat journalist så var det Arnstad han hänvisade till. Det känns ungefär som om Löfven skulle hänvisa till ’folklivsforskaren’ Billy Butt när han diskuterar och debatterar sexualövergrepp. Det känns som om Löfven skulle lyfta fram ’pedagogen’ Hans Scheike när statsministern får kniviga frågor om stöket i skolorna. Det vore helt barockt, väldigt bisarrt. Men Löfven passerade den gränsen för rätt länge sedan – när Arnstad var experten, bollplanket och alibit. Absurdistan någon?

 

Fotnot: Tack till Twitterföljet för inspiration!

8 svar på “HISTORIKERN”

 1. Debatten SVT-DR, vilken jag tittade på i DR:s kanal fick mig att skämmas och bara det är hemskt för varför ska jag skämmas över att det finns politiker (numera f.d) som Kristina Persson och ”experter” som Henrik Arnstad? Det enda positiva var väl att både svenskar och danskar blev medvetna om hur illa ställt det faktiskt är.

 2. Sm vanligt är Antons satir lysande. En ljuspunkt, ett skratt räddar sorgen över att Helle Klein nu platsar till dårhuset tillsammans med historikern som inget förstått trots att all kunskap om då. Då är inte nu, men läxan är; Av då lär du att nu bli som då om du inget kan förstå. Helle, hon som jag trodde vara både intelligent, flata och sann kristen, men inget räcker när verkligheten knackar på dörren. Snart är dårhuset och inga förböner hjälper när sen blir till då. Enda rådet till Helle jag kan ge är att vända prästskruden ut och in och med engagemang och ärlighet försvara både gamla och nya testamentet. Några falska copy-cats profeter finns inte, får inte finnas här och nu – det vet du! Varför?

  P.S. Svenska kyrkan finns inte längre för mig och då ska det inte betalas punkt slut. D.S.

 3. Hej.

  Arnstad är ju underhållande i sitt närmast syfilitiska svammel. Hans Hitlerismer, tirader och och allmänt terrierliknande bjäbbighet är en perfekt fond när någon i en diskussion använder just Arnstad som sanningsvittne. Inte bara objektet själv, utan även den mångfaldstroendes intellektuella kapital går i putten då, så vi skall vara rädda om vår Arnstad – han gör stor nytta bland folket om än inte bland härskarna.

  Prästinnan Klein är hans perfekta motpart, som kvinnan som möjliggör sin mans missbruk och paranoida teorier om varför precis hela världen är emot honom.

  Hübinette däremot, där har du en riktig liten lägerkommendant in spe.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 4. Arnstad….nej jag orkar inte. Hade de gamla mentalsjukhusen som lades ner på 80 talet funnits kvar så hade han fått en trång tvångströja på valfritt institut när som helst utan att passera gå.

  Vad gäller Ekeroth så är han för Sveriges mått mätt en helt orädd politiker. Han räds inte att ta upp kampen mot de ”goda”. När han inte vinner varenda riksdagsdebatt med 10-0 så lämnar motståndarna WO och vågar inte debattera överhuvudtaget mot honom. Detta provocerar motståndarna.
  Vad gör man då?

  När man inte kan vinna debatten mot honom så tar man den inte.
  Man vet att han har rätt i sak och motståndarna vill med alla tänkbara medel få bort honom från den politiska arenan.

  Då passar smutskastning bra och Kent har blivit ett allmänt jagat villebråd hos de ”goda”. Killen blir ideligen attackerad både muntligt och fysiskt vilket knappt omnämns i ”god” media. Att han har judisk börd omnämns inte men som Sverigedemokrat är det fritt fram att nazistförklara honom och hans partikamrater.

  Nu gjorde Kent det oförlåtliga när han till slut tappade kontrollen och förmodligen flätade tillbaka på en hånfull antagonist.
  Visst, olämpligt absolut, men i hans fall kan det någonstans vara förståeligt när han hela tiden blir behandlad som fredlös och får agera som allmän spottkopp. Vem klarar det i längden? Ärligt? Till slut brister det.

  I ett fritt och öppet demokratiskt samhälle skall vem som helst kunna röra sig fritt oavsett var och när på dygnet man befinner sig.

  Nu råder ju tyvärr inte det klimatet i Sverige längre och man får väl önska att Kent Ekeroth med den senaste erfarenheten i fortsättningen håller sig ifrån de krogmiljöer som på nattetid ökar risken för provokationer med flera hundra procent.

  Så ska det naturligtvis inte behöva vara men vårt moder Svea är inte normalt längre. Här har Kent en viktigt funktion att fylla. Sverige behöver fler politiker som kallar en spade för en spade. Media skall inte få styra politiken längre. Det är förödande för vårt land.

  Tack för ordet

 5. Henrik Arnstad genomgår för sannolikt en plågsam period av psykotisk karaktär. Den glansiga blicken, hängande hakan och det osammanhängande talet är tydliga karakteristika för tillståndet.

  Arnstad uppvisar även tecken på att befinna sig i vad som kan beskrivas som ett katatoniskt tillstånd. Patienten är då påtagligt ovillig att reagera på omgivningen samt har minskad spontanmotorik.

  Han bör således snarast omhändertas enligt lag (1991:1128) om sluten psykiatrisk tvångsvård. Frågan om tvångsvårdens upphörande ska övervägas fortlöpande enligt Lag (2008:415) och rekommenderas upphöra tidigast efter riksdagsvalet sept-18.

  Vården bör i huvudsak bestå av repetitiva verklighetsbeskrivningar där patienten utsätts för förortskravaller, bidragsfusk och förtryck av religiös/hederskaraktär.

  Vårdpersonal bör vidare få kraftfulla instruktioner om att patienten under bevakade permissioner eller frigång (frigång enl. särskild ordination) ej ges möjlighet att besöka t.ex. Södermalm. Besök i overkligheten inverkar menligt på patienten och fördröjer eller förhindrar ett tillfrisknande.

 6. Tsar Nikolaus eller snarare tsarinnan Alexandra hade sin Rasputin. Stalin hade sin Lysenko. Löfven har sin Arnstad.
  Det skulle inte ha varit några problem om de inte hade haft den totala makten och med en alla som slickade deras stövlar.
  Desto kraftigare blir fallet när det kommer. Revolutionen är ingen tebjudning.

 7. Men Fredrik, du förstår väl att du genom att säga emot fulkand. Charlatarnstad gör dig till ett lydigt verktyg för den sverigedemokratiska terrorn! No pasaran! Alerta, alerta, surrealista!

 8. Henrik Arnstad är ingen historiker. Hen är en misslyckad akademiker som har ljugit om att hen hade en kandidatexamen i historia. Men hen har de rätta åsikterna i den svenska demokraturen.

  Detta har hen skrivit i GP 3 september 2015, på den tiden då västerländsk MSM frossade i de tillrättalagda bilderna av den döde Alan Kurdi på en strand i Turkiet och då Stefan Löfven skulle äntra podiet på Medborgarplatsen i Stockholm under parollen ”Refugees welcome”.

  ”Det bästa sättet att minska rasism skulle – i så fall – vara att fortsätta ta emot många flyktingar, eller kanske till och med öka mottagningen. Ju fler utlandsfödda som existerar i samhället, desto större chans till interaktion mellan dessa och infödda medborgare. Och dessa möten leder till personliga relationer, som minskar rasismens politiska möjligheter. Framför allt är det helt fel väg att gå, att minska flyktingmottagningen. Inte bara humanitärt (och troligen också samhällsekonomiskt), utan även konkret politiskt gentemot rasistpartier som SD.”
  http://www.gp.se/henrik-arnstad-fem-myter-om-sd-och-invandringen-1.134405

  Och därmed var det bevisat att Henrik Arnstad är en idiot. Alla som upprätthåller någon form av kvasiintellektuell relation med hen, t.ex. Helle Klein och Stefan Löfven, blir då per automatik idioter. Följaktligen är regeringschefen i konungariket Sverige en idiot! Huvva!

  Rasismen i Sverige ökar ju mer muslimska araber vi tar emot i Sverige, ty dessa araber har ett långt och grundmurat förflutet som slavhandlare i Afrika och att hålla sig med relativt mörkhyade slavar i nutid. PK-floskeln ”alla människors lika värde” gäller inte bland dessa araber, ty de ser sig som mer värda en kristna och afrikaner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *