FLAGGSPEL

”Ni som upprepat använder olika mer eller mindre fantasifulla sätt att informera om att ni tycker jag saknar intelligens. Snälla sluta.” – Veronica Palm på Twitter 5 juli.

Det är någonting med Veronica Palm och flaggor. Det finns dagar då Veronica Palm får ”flaggspel”, och medan Ebba Busch Thor stod i Almedalen och pratade om hur hon och hennes kristdemokrater ser på dagens Sverige, på Sveriges utmaningar och problem, på Sveriges värderingskris så fick Veronica Palm spelet. Veronica Palm ville att någon i KD skulle förklara varför det var en stor svensk flagga i bakgrunden medan KD-ledaren pratade om Sverige. Vad menade KD med flaggan, vad skulle den symbolisera och signalera? Veronica Palm var på det humöret då den svenska flaggan funkade bra att måla brunt med…

Hon har fått ”flaggspel” tidigare, fröken Palm. Hon har stört sig lika mycket på att den palestinska flaggan är förbjuden att visa offentligt i Jerusalem som hon nu stör sig på att den svenska flaggan visas bakom en svensk partiledare i en svensk park på en svensk ö. Det är något med Veronica Palm och flaggor, där vissa – som den svenska – tycks signalera främlingsfientlighet och rasism, medan andra – som den palestinska skriker ut frihetens budskap.

Veronica Palm har lämnat Riksdagen. Som officiell tyckare borde Veronica Palm inte längre vara någon alls, men som inofficiell tänkare lever hon vidare i debatten. Hon drar sig inte för att tycka efter att ha tänkt, oftast sannolikt extremt kort tid över vad hon tycker, varför hon tycker så och hur hon skall formulera det hon tycker. Det brukar vara befriande med folk som henne, Veronica Palm, där vägen från hjärnan till munnen eller tangentbordsfingrar är väldigt kort. Jag är ju också sådan ibland, eller rätt ofta. Kanske är det därför som fenomenet Veronica Palm fascinerar mig, trots att hon har lämnat makten och härligheten därhän.

Jag är övertygad om att Veronica Palm inte alls saknar intelligens. Intelligens har vi ju alla, på ett eller annat sätt och vissa lite mer och andra lite mindre. Det som skiljer oss åt är hur vi använder den intelligens vi har, oavsett hur intelligenta vi är. När Veronica Palm klockan 23:02 den 6 juli 2016 gav sig ut på nätet för att försöka sig på att kleta ner Ebba Busch Thor med rasism och främlingsfientlighet så var det nog en av de mest ointelligenta påhitten i hennes tillvaro på Twitter. Det var ett ”flaggspel” som avslöjade mycket mer om avsändaren än om den Palm försökte måla brun med blågula färger…

12 svar på “FLAGGSPEL”

 1. Jag vill minnas att man gjorde samma sak i början av 90-talet, med resultatet att flaggan så småningom bara bars av skalliga yngre män omkring 30de November.

  Sedan blev det lite debatt, och flaggan återtogs något så när av allmänheten (utom sjätte juni, då den endast används av överheten.)

  Så nu skall vi gå ett varv till? Ja, ja, om det skall vara nödvändigt. Förstår inte vad det båtar, men det fanns kanske de som tyckte det var kul förra gången.

  1. När t ex nationaldagen blev helgdag, så var det uttalade målet just att ”återta” både flaggan och övriga nationalsymboler från de tunnhåriga ynglingarna.

   Idag tycks det som om flagghatarna på vänsterkanten ändrat taktik och numer försöker urvattna dessa nationalsymboler istället. Årets nationaldagsfirande i Stockholms norra förorter var en rätt bra illustration av det.

 2. Hon ställde en fråga. Är det verkligen något ni tycker är vettigt att läsa in jättemycket i? (åh nej, nu ställde jag också en fråga!)

  1. En övertydlig fråga vars svar frågeställaren anser vara givet, kallas för retorisk. Med tanke på Palms åsikter i övrigt så är jag personligen helt säker på att hennes fråga här är retorisk. En retorisk fråga är egentligen ett påstående och det är nog närmast det som alla reagerar på.

   Titta på frågan och bilden. Ser du Palms retorik och hur den avser att sammankoppla Busch Thor med SD? Måla henne brun?

 3. Mja, jag vet inte om Veronica Palm besitter något större mått av intelligens. Vill minnas att käftsmällan hade 0.3 på högskoleprovet. Ett slags omvänd prestation. Men ett slugt födgeni är det, ingen tvekan, det kan man inte ta ifrån V. Palm.

 4. Vilka flaggor kan tänkas falla fröken Palm i smaken,den Palestinska där Israel inte finns på samma territorium,den Nordkoreanska,den gamla Sovjetflaggan.eller Hamas flaggan eller kanske Saudi Arabiens med svärdet under trosbekännelsen?

 5. Utan att svartmåla någon – idéen att ändra Sveriges flagga har funnits länge inom SSU. Kristen symbol etc.

  Förhoppningsvis växer de flesta ur det. Inte Veronica Palm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *