ENVÄGSKOMMUNIKATION

Du sitter på krogen, intresset för den där trötta figuren på andra sidan bordet har svalnat snabbt och skoningslöst. Du vill prata om sådant som du tycker är viktigt och givande. Den där figuren tycker att ni har pratat klart om allt det han inte tycker är så kul. Han ser gärna att ni har en trevlig kväll, men det är han som bestämmer vad ni skall konversera runt och kring. Allt annat än envägskommunikation med några instämmande inspel är bara käbbel…

Migrationspolitiken tillhör de tre viktigaste valfrågorna för de svenska väljarna, tillsammans med sjukvårdskrisen samt bristen på lag och ordning. Det har ett antal undersökningar visat. Men Stefan Löfven och sossarna vägrar att prata migrationspolitik mer. De vill snacka arbetsmarknad och välfärdsfrågor, utan att involvera den migrationspolitik som har avgörande betydelse för såväl arbetsmarknad som välfärd. Migrationspolitiken har Löfven och sosseriet pratat klart om. De säger att de har hanterat frågan. Nu vill de inte prata migrationspolitik något mer, nu är det dags för envägskommunikation.

Sossarna kan gå in i valrörelsen med sin ambition och sin målsättning, och hoppas på att deras negativa trender vänder. En partisekreterare med en lika manisk som ängslig blick säger att allt kommer att vända. Får bara sossarna prata om sådant man tycker är viktigt – det vill säga inte migrationspolitiken eller integrationsproblemen. Det är som att sitta på en date, och inte få prata om känslor eller sex. En partiledare som säger att allt är frid och fröjd trots allt. Ögonen säger något helt annat. Den annars halvdöda och heltomma blicken signalerar panikkänslor.

Sosseriet hade någon sorts krismöte idag. De skall styra debatten till de frågor som de vill prata om, då kommer allt att bli bra lagom till valdagen. Problemet för sossarna är att det är väljarna som de skall prata med, och väljarna kanske vill prata om sådant som väljarna anser är viktiga frågor. Då kommer sossarna att bli precis så där hopplöst irrelevanta för väljarna som de nu är på väg att bli. Envägskommunikation kommer inte att fungera i en valrörelse där väljarens informationsflöde är så mycket mer än Aftonbladets pappersupplaga och SVT:s nyhetsprogram.

9 svar på “ENVÄGSKOMMUNIKATION”

 1. Jaha, prata ”Välfärd”, hmm. Ja, det är ju vård, omsorg och kanske även skola. Det vill vår statsminister tala om.

  Det är bara det att dessa frågor ansvarar landsting och kommuner för. Kanske just därför statsministern vill att dessa frågor skall lyftas fram, det är ju ”nånannan” som sitter med problemen (tidigare benämnt utmaning).
  Kommunerna och landstingen har under Löven pålagts utgifter av sällan skådad omfattning. Dessa utgifter kommer bl a från den tid (2015) då statsministern uppvisade sitt ”ledarskap” eller rättare sagt sin oförmåga att fatt fatta beslut.
  Nu vill han och hela hans entourage att vi inte pratar invandring.

  Obeslutsamhet må vara en sak, men att idiotförklara hela valmanskåren vad gäller orsak och verkan är nästan på gränsen för att spärras in för grav otillräknelighet.

  Hur i hela friden gick det egentligen till när han blev statsminister?

  1. @ Josef av Cupertino 22:29

   Löfven sitter på ett Europaktsmandat, som jag ser det.

   I samband med turerna i Riksdagen i januari 2012 kring Sveriges medlemskap i Europakten hände en del remarkabla saker. Vi hade då en Alliansregering med bilderbergszombien Fredrik Reinfeldt som statsminister, som ville ansluta Sverige till Europakten. Men då Alliansen inte hade egen majoritet i Riksdagen för att kunna ansluta Sverige till Europakten, så var man tvungen att få med socialdemokraterna på förslaget.

   Håkan Juholt var då socialdemokraternas ledare. Han sa tisdagen 17 januari 2012 att Socialdemokraterna säger nej till Europakten, eftersom den bl.a. går emot svenska folkets nej till euron i folkomröstningen om euron. Han befarade utifrån det underlag han hade att euron då skulle införas i Sverige bakvägen.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4914169

   Torsdagen 19 januari träffade Reinfeldt Angela Merkel (bilderbergare sedan 2005) vid middag i Berlin som ett viktigt led i slutförhandlingen om Europakten.

   På morgonen fredagen 20 januari sammanträdde Riksdagens EU-nämnd med långtidsbudgeten och Europakten som viktiga frågor. Statssekreterare Oscar Wåglund Söderström skötte den viktiga dragningen om Europakten.
   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/eu-namndens-uppteckning/fredagen-den-20-januari-2012_GZ0A19

   Lördagen 21 januari avgick Håkan Juholt som Socialdemokraternas ordförande, efter att ha blivit nesligt utmanövrerad av bilderbergszombien Carin Jämtin, som agerade från en maktposition inom S. Därmed var det främsta hindret för ett svenskt anslutande till Europakten övervunnet.

   Torsdagen 26 januari var uppenbarligen Socialdemokraterna och Alliansen överens om Europakten, ty Aftonbladet skrev följande:
   ”För två dagar sedan sade ekonomiskpolitiske talespersonen Tommy Waidelich att den förre S-ledaren Håkan Juholts nej till europakten ännu gällde. I dag är Socialdemokraterna och regeringen är överens om villkoren för svensk medverkan i europakten. Kort efter VU:s utnämning av Stefan Löfven som ny partiledare för Socialdemokraterna meddelade S i ett pressmeddelande att de och regeringen nu är överens om europakten.”

   ”Anders Borgs pressekreterare meddelade att det är statsministern som kommer att kommentera frågan, men först efter det att riksdagens EU-nämnd sammanträtt på fredagen och fattat ett formellt beslut om europakten.”
   https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article14274849.ab

   Fredagen 27 januari tillträdde Stefan Löfven som socialdemokraternas partiledare. Denna dag sammanträdde också Riksdagens EU-nämnd med Europakten som viktig fråga. Fredrik Reinfeldt var magsjuk och frånvarande på detta viktiga möte i EU-nämnden. En statssekreterare fick istället sköta den viktiga dragningen om Europakten i Fredriks frånvaro.

   (Kuriosa:
   Trots att Fredrik Reinfeldt uteblev från detta viktiga möte, samt det faktum att han har karensdagar, så sjukskrev han sig inte, utan han fick full lön som vanligt för den här dagen. Reglerna säger att om ett statsråd inte kan fullgöra sitt uppdrag på grund av sjukdom, skall avdrag göras på statsrådets arvode. Ett statsråd som inte kan fullgöra sitt uppdrag på grund av sjukdom skall snarast anmäla detta i den ordning som regeringen föreskriver.)
   https://www.dn.se/nyheter/sverige/sjuka-men-de-behaller-hela-lonen/

   Då Socialdemokraterna hade svängt i denna fråga, uppstod en Riksdagsmajoritet denna dag för en svensk anslutning till Europakten, som resulterade i en svensk anslutning till Europakten utan att Sverige fick några garantier från EU att få behålla den svenska valutan.

   2013 belönades Stefan Löfven med en Bilderbergkonferens som tack för hans lojalitet till det överstatliga EU.

   Stefan Löfven belönades för sin EU-lojalitet med en bilderbergskonferens 2013.

 2. Hej.

  Tillåt mig gissa att sosseriet nu fokuserar på att förlora valet, för att därefter omöjliggöra för andra partier att genomföra något alls, inte bara i riksdagen och utskotten, utan även via utnämningar och rekryteringar inom verk, myndigheter och statliga företag.

  De bränner och saltar jorden framför de framryckande motståndarna, eftersom endast makten räknas och om inte sosseriet är makten, så skall ingen vara det, och om det medför Sveriges och svenskarnas undergång så är det inte bara ett acceptabelt pris för en sosse, utan något gott i sig självt.

  Jämför med hur en viss nationell socialistisk demokrat i Tyskland resonerade våren 1945 om huruvida det var önskvärt att det tyska folket alls överlevde…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Ack Rikard, om jag inte hade mardrömmar innan kommer jag att få det nu för jag tror att det ligger mycket i vad du säger. Fasar för att vakna upp den 10/9 och finna att ”Voldemort” vunnit stort och att de svartklädda maskerade extremister som anser att ”våld är självförsvar” så fort de inte får som de vill nu går man ur huse för att ställa till upplopp och elände för vanligt folk. Bäst att preppa mat och vatten så att det räcker ett tag ifall man inte kan gå ut på några veckor.

  2. Tack Rikard för dina synpunkter. De gav mig nya infallsvinklar på hur sossarna vill tackla situationen. Brända jordens taktik för att ställa till ett helvete för dem som kommer efter! Tillräckligt många trogna tjänstemän för att i fortsättningen obstruera. Jag har varit enfaldig nog att tro på ett juste överlämnande av makten, åt dem eller de som vann valet, men jag inser att du har rätt. Fula planer smids på Sveavägen!

 3. Tja, ska jag säga någonting positivt om det hela så är det väl ändå på något sätt bra att Löfven är tydlig med att de som betraktar migrationspolitiken som ett problem värt att prata om inte bör rösta på socialdemokraterna ?

 4. Är nog värre än så..
  (S)trutsmentaliteten ”om vi inte pratar om det så försvinner det nog” har gjort sig gällande…
  Är det inte snart dags att se verkligheten – och HANDLA därefter???
  Önsketänkande och besvärjelser funkar inte..

 5. Statsministern kan mycket väl lyckas med att undvika allt väsentligt i valrörelsen. Journalitkåren delar hans åstundan och har i ett kvartssekel oomkullrunkeligt skyddat samhällskritiska omvälvningar med sin tystnad. Istället spills trycksvärtan på ännu fler genusartiklar och detta eviga idisslande om klimatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *