DET SKRUVADE SYSTERSKAPET

Det finns nyttiga idioter och så finns det ännu nyttigare idioter. Frågan är om inte statstelevisionen, i form av det numera skattefinansierade SVT har lyckats leta rätt på den nyttigaste idioten av dem alla. En kvinnlig läkare i Uppsala tycker att vi skall sluta överdriva komplikationerna av den kvinnliga könsstympningen som förekommer i länder som tycks ligga några hundra år tillbaka i såväl utveckling som evolution. Jag har sett de där komplikationerna. Berätta gärna för mig om de överdrivna komplikationerna av kvinnlig omskärelse. Berätta gärna om förutfattade meningar om kvinnlig omskärelse. Men berätta inte för mig om att det som jag har sett och upplevt av kvinnlig omskärelse i vården. Jag har sett det. Jag har upplevt kvinnornas och flickornas komplikationer. Jag hatar det…

Jag hade drygt 30 år i vårdsvängen. Under dessa tre decennier har jag kanske satt 1000 urinkatetrar på män med prostataproblem eller kvinnor med andra problem att tömma blåsan. Vid några få procent av dessa tillfällen har jag som manlig undersköterska – faktiskt – stått inför uppgiften att sätta dit en urinkateter på en ung flicka eller en mogen kvinna som har råkat ut för att bli omskuren. Det har varit de absolut svåraste ”katetersättningarna”. Anatomin är förvanskad. Flickorna och kvinnorna ser inte ut som de borde göra. Man ser hur ont det måste ha gjort. Man inser lätt varför de ser ut som de gör. Det handlar om ett religiöst, patriakalt förtryck – som svenska vänstertyckare, vänstertänkare och tydligen en läkare tycker är helt okej. Tystnaden från vissa, försvaret från andra gör att man mår illa. Jag har sett det. Jag hatar det.

Jag tog hand om en väldigt ung flicka, nyopererad och utan förmåga att tömma sin urinblåsa. Kissnödig var hon utan tvekan, och det bekräftade även den ultraljudsundersökning som jag hade gjort av hennes blåsa. Flickebarnet hade tre gånger så mycket urin i blåsan som hon borde ha. Det var läge för en kateter. Men det var tamejf*n helt omöjligt att hitta rätt. Inget satt där det borde. Vi blev två som försökte, och vi blev tre – men alla försök misslyckades totalt. Flickan hade vansinnigt ont. Mycket mer ont än den som inte vanställts där nere. Det fick sluta med en perforerad blåsa, via magen – av en läkare och med en lätt bedövning. Det jobbiga var att det samma sak hände flera gånger, med ett onödigt lidande som en ofrånkomlig konsekvens. Man fick bita ihop. Det fick inte att överdriva komplikationerna. De fanns där, i skriken och lidandet…

Sverige har utan tvekan blivit skruvat. Statstelevisionen släpper en nyhet på sin hemsida – ”Professorn: Sluta överdriv komplikationerna av könsstympning”. Svenska så kallade feminister låtsas inte om ämnet. De är mer rädda för att framstå som intoleranta än att stå upp för sina systrar. Själv står jag upp för kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp, även som flickebarn – utan att kalla mig för feminist. Jag är humanist.

När en professor och läkare pratar om ett överdrivna komplikationer och när SVT ger åsikterna utrymme blir jag upprörd. Den här texten är en biverkning av den upprördheten. Var f*n är vi på väg när det finns krafter i samhället som gör sitt för att minska upprördheten över sådant som alla borde vara mycket upprörda över. Vad blir nästa steg? Det psykiska traumat efter en våldtäkt är överdrivet? Effekterna av kvinnomisshandel överdrivs i debatten? I det skruvade Sverige med det skruvade systerskapet kan man inte vara riktigt säker på vad som händer härnäst…

11 svar på “DET SKRUVADE SYSTERSKAPET”

 1. Professorn påstår att det inte påverkar nänvärt förlossningar att vara könsstympad, nähä. Då har hon inte heller sett hur man får sprätta upp någon som är faraoniskt omskuren vid förlossning för att få ut barnet efter en graviditet som som rent tekniskt måste ha varit hart när omöjligt att bli till och oerhört smärtsamt för kvinnan under samlaget. En så vidrig kommentar av professorn är hon totalt känslokall

 2. Fullkomligt oförsvarligt, rent vämjeligt vansinne, Fredrik. Den som med berått mod stympar – eller låter stympa – någon annan levande varelse, som därav ges men för livet, är omänsklig.

  Dessvärre värnas inte längre de allra värnlösaste i världens mest ”humanitära stormakt”, där utländska influenser tvingar den normalt empatiska, naturligt godhjärtade befolkningen…

  … att vänja sig vid en allt rikligare förekomst av diverse rysligt upprörande, motbjudande och förment förbjudna företeelser, som könsstympade människor och öronkuperade hundar.

 3. Jag håller med den kvinnliga läkaren.
  ”Kvinnlig” könsstympning har jag inga som helst problem med.
  Alla myndiga kvinnor bör få könsstympa sig själva om dom betalar för det.

  De föräldrar som könsstympar barn bör däremot huvudstympas.

   1. Om det är till mig som ditt inlägg är riktat , Ola, så går mitt resonemang ut på att myndiga människor bör få göra precis vad dom vill med sina egna kroppar.
    Men nu är det inte direkt vanligt att könsstympning sker i vuxen/myndig ålder och eftersom det är barn/flickor som utsätts för det är det fel att kalla det för ”kvinnlig” könsstympning.

    Det är även fel att svamla om huruvida de medicinska kpnsekvenserna och komplikationerna är stora eller små. Detta saknar helt relevans eftersom det är ett övergrepp att skära i barns könsorgan oavsett nivån på de medicinska komplikationerna.

 4. Jag har efter ett akut kejsarsnitt tvingats att få kateter då jag helt förlorade känseln till urinblåsan. Jag hade dubbelt så mycket urin i blåsan innan det upptäcktes. Och det gjorde jätteont! Att utsätta kvinnor för svårigheter efter en omskärelse är inget annar än övergrepp. Att försvara sådant är galenskap och inget annat! Fy fan för feminism och humanism av den typen???

 5. Behöver råd ! Jag har arbetat som uska i många år – jag är också bildkonstnär – jag har otaliga bilder från sjukhusjobbet — undrar ibland vad jag ska göra av dessa ä någon som har en ide` ?

  Bilderna är grafiska blad mm.

 6. Det är tydligt hur vi mer och mer ska acceptera att uråldriga barbariska sedvänjor kommit hit. Varför kan man fråga? Det enkla svaret är att ”makthavarna” är rädda. Det svåra svaret, tja?

 7. I en annan artikel på SVT pratade läkaren om de många operationer de gjort på Akademiska på kvinnor som stympats. Hon säger emot sig själv för naturligtvis opererar de på grund av komplikationer.

 8. Det är absurt, att svenska folket alls ska behöva bekosta och ens behöva befatta sig med effekterna av vettlöst, rituellt våld inom frivilligt hitresta diasporor, vars medlemmar framgångsrikt värjer sig från att försöka leva som, och bli betraktade som, svenskar.

  De som könsstympar, tvångsgifter eller hedersmördar sina egna familjemedlemmar, eller föraktar oss infödda svenskar, nordbor och européer för vår västerländskt civiliserade livsstil, så till den milda grad att vi ska förgöras med sharia och jihadterrorism…

  … måste kunna förmås att återvända till valfritt shithole country, där deras destruktiva livsstil tolereras, men förhoppningsvis omsider kan förändras på plats av framgångsrikt västinfluerade, återvändande landsmän, som kan ta sig an roten till allt det onda.

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/varfor-bagatelliserar-professorn-overgrepp-26046

 9. ”Professorskan” Birgitta Essén hävdar att hon är politiskt inkorrekt när hon uppenbarligen hävdar att komplikationerna av kvinnlig omskärelse är överdrivna.

  Nej, hon är inte politiskt inkorrekt. Hon är politiskt hyperkorrekt. Hon agerar nämligen till 110 % i enlighet med grundlagens multikultiparagraf – Regeringsformen kapitel 1 § 2 sjätte stycket:
  ”Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas.”

  När professorskan bagatelliserar kvinnlig omskärelse, vet hon att den är en vital del hos vissa etniska minoriteter, som inte i ringa omfattning har invandrat i Sverige. Professorskan, som uppenbarligen åker skytteltrafik mellan Sverige och Somalia på bekostnad av svenska skattebetalare, är givetvis mån om att den somaliska gruppen i Sverige ska få behålla sitt kulturliv, i vilket kvinnlig könsstympning är en viktig del.

  Görs bara den kvinnliga omskärelsen på flickebarnet med riktig bedövning, så är den okej, är intrycket man får av professorskans uttalande.

  På sikt då muslimerna är en större grupp än de etniska svenskarna i den humanitära stormakten (f.d. konungariket Sverige), kommer klinisk kvinnlig omskärelse förmodligen erbjudas föräldrar till flickebarn inom ramen för skattefinansierad sjukvård till subventionerat pris, i likhet med dagens manliga omskärelse på muslimska gossebarn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *