DEMOKRATUR OCH RÖSTKREATUR

Det tidigare stora och stolta statsbärande partiet har problem, eller utmaningar. Det tidigare stora och stolta partiet behöver mer stöd, och fackföreningsrörelsen kliver fram. Man lovar pengar, man lovar arbetstimmar och man lovar röster. Fackföreningsrörelsen lovar att ringa upp sina medlemmar för att se till att de röstar rätt, och rött. Man säger att det kan bli jobbigt och tufft. Men man lovar en kvarts miljon röster till det tidigare stora och stolta statsbärande partiet.

LO har ett tydligt mål med sin valkampanj. Minst 52% av deras medlemmar skall rösta på sossarna. Annars har inte fackförbundet lyckats med sin målsättning. Kommunal, som är en del av LO har också lovat sossarna röster. Minst 250 000 kommunalare skall man leverera till valurnorna, med sossarnas valsedlar i näven. Den där kvartsmiljonen röster motsvarar cirka 4.2% av det totala antalet röster i riksdagsvalet. Den svenska demokraturen behöver sitt röstkreatur…

Det var en gång, då jag var medlem i Kommunal. Jag har ältat det rätt många gånger i olika texter på min blogg vid det här laget. Medlemsskapet avslutades iallafall som en konsekvens av att ”mitt” fackförbund använde ”mina” medlemsslantar för att finansiera mina politiska huvudmotståndares valrörelse och propaganda. Nu har Kommunal tagit ett steg ytterligare. Nu räcker det inte med att stötta upp med medlemmarnas pengar. Nu lovar man medlemmarnas röster.

Jag tycker att Kommunals tilltag är direkt stötande. Man idiotförklarar sina medlemmar så till den milda grad att man inte tror att de klarar av att välja själva. Man måste ringa upp medlemmarna, och förklara varför man skall lägga sin röst på Löfven och sosseriet. Fackpampen Baudin har ju för tusan lovat 250 000 röster, och då skall minsann 250 000 röster levereras. Rörelsens röstkreatur skall och måste drivas rätt. Det är så man lägger grunden för en demokratur, där väljaren och medlemmen inte kan anses veta sitt eget bästa.

Är man Kommunalare, och inte socialdemokrat – gå ur och gå ur nu. Du finansierar något du inte vill ha. Du förutsätts rösta enligt Kommunals önskemål. Du är en del av Rörelsens röstkreatur enligt ”din” fackpamp…

5 svar på “DEMOKRATUR OCH RÖSTKREATUR”

 1. Detta är en gammal fråga. När jag gick iland för jobb på Sandvik i Västberga blev jag medlem i Metall 1977. Vi var två som ville reservera oss mot medlemsskap i SAP. Efter mycket tjat fick vi igenom det. Men, vår avgift var densamma som de övriga. Det fanns en möjlighet att få tillbaka pengarna. Besök på Metall 1ans expedition och möte med huvdkassören. Det gällde att vara alert. 2 timmar på hela året var vikta åt återbetalning och annonserades undangömt i Metallarbetaren. Inte var jag i tid.Jag fick alltså ofrivilligt sponsra SSU .

 2. Hej.

  Det är i praktiken ingen skillnad mellan fackförbundet Kommunal, det nationella socialistiska demokratiska arbetarepartiet (SAP), och arbetsgivarorganisationen (särskilt inte i SAP-styrda kommuner).

  Tom Syndikalisterna är ett bättre val än Kommunal.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Rösta bort sossarna! De är ovärdiga att leda landet med sina sjuka tankar och handlingar. Bort med svinen som har dragit ner landet i den djupaste kris vi upplevt i modern tid. Sälja ut medborgarna till varje pris. Man tror inte det är sant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *