VUXENDAGIS

Det börjar med lite tuffa ljud, och en man som säger ”Din röst. P4 Sörmland”. Lite fler tuffa ljud, och en kvinna som fyller på med ”Stabil radio, utifrån dig och dina frågor, som du vill ta upp – och hur dom kan lösas...” Sedan kommer påannonseringen. ”Idag i Din röst träffar vi Mohamed, som saknar mötesplatser för unga vuxna. Din röst är viktig, i P4 Sörmland.”

Mohamed är 23 år och bor i södra Eskilstuna, i Fröslunda. Mohamed efterlyser mötesplatser för unga vuxna. Ett vuxendagis? Mohamed har tydligen problem med att han och hans kompisar inte släpps in på fritidsgården. Har man fyllt tjugo år så får man inte komma in i fritidsgårdens värme. Man får tydligen stå ute i kylan, utanför ICA och hänga. Vad skall 20-plussarnas föräldrar känna inför detta faktum? Vad tycker polisen? Varför finns det ingen kommunalt finansierad mötesplats för Mohamed och hans unga vuxna vänner? Varför finns det inget vuxendagis i Eskilstuna och Fröslunda…?

Det största problemet, som Mohamed återkommer till flera gånger när han får göra sin röst hörd i radio, är att det är kallt. Mohamed och hans kompisar behöver lite fika också. Skattefinansierat fika för unga vuxna, på ett svenskt vuxendagis. Hade det inte varit för att det lokala fiket Alexandra vid Fröslunda Centrum hade stängt redan klockan 18 hade jag tyckt att Mohamed och hans vänner hade kunnat gynna det lokala näringslivet – och betalat sitt fika själva. Nu finns inte den möjligheten, när det är sent och kallt och de äldre unga som inte har fyllt 20 år får fika på fritids.

Men hur skulle det vara om Mohamed och vännerna gick in på ICA istället för att hänga utanför? Skulle det inte vara en fantastisk lösning om Mohamed och hans polare köpte kaffe och kaffebröd på ICA och gick hem till någon, kanske enligt ett rullande schema, för att fika i värmen? Den tanken har inte föresvävat Mohamed eller Mohameds vänner? Att ta lite egna initiativ istället för att stå och frysa utanför ICA Nära i Fröslunda och gapa om ett skattefinansierat vuxendagis…?

Det finns en herrans massa saker som jag tycker Mohamed och hans vänner skulle kunna göra, på egen hand. Se till att höja utbildningsnivån så att de blir anställningsbara och kan få ett jobb. Kanske har någon i gruppen redan en bra utbildning, men bra kan bli bättre och bättre kan bli bäst. SFI. Kvällskurser. Självstudier.

Vill Mohamed fika sent på kvällen med sina unga vuxna vänner så lär det finnas något kvällsöppet fik i centrala Eskilstuna – tio minuter från Fröslunda med bussen.

Mohameds önskemål i P4 Sörmland och Din röst säger så mycket mer än det Mohamed säger själv. Mohamed sätter bilden av dagens Sverige. Ett land där ambitionen att vara snäll, god, medgörlig och inställsam har skapat en passiviserad massa människor som inte ens klarar av att fixa sitt eget fika eller ta hand om sin egen fritid. Folk som kräver att kommunen och kommunens skattebetalare skall fixa ett vuxendagis. Allt för att man skall kunna fortsätta att leva det liv man lvill leva.

I det livet finns ingen tanke på att ta några andra initiativ än att knalla ner till ICA, ställa sig utanför och gnälla över att samhället inte tar sitt ansvar. Egenansvaret existerar inte överhuvudtaget…

 

Intervjun med Mohamed på P4 Sörmland hittar Du HÄR.

27 svar på “VUXENDAGIS”

 1. Det där, det var riktigt elakt av journalisterna på P4 Sörmland mot Mohamed och hans polare. Kunde verkligen ingen på plats upplyst stackars Mohamed att han är vuxen, och att han som sådan själv kan gå till ett gym för att träna, eller sätta på sig joggingkläderna och ta sig till Vilsta för att motionera, gå till biblioteket för att låna lite böcker, kanske gå på en ABF-, eller någon annan kvällskurs för att lära sig något o.s.v. o.s.v. Det där, det var riktigt elakt av P4 Sörmland!

 2. Tänk, Fredrik, att precis den här typen av snyftmedierapportering torde kunna leda till ett riktigt lyckligt slut på dylika negativt upplevda situationer, som anses kräva utomstående lösning:

  Allt fler lyhörda, nettoskattebetalande svenskar torde uppriktigt önska frusne Mohamed och hans gelikar till varmare trakter och frivilligt vilja bistå med en gruppenkelbiljett dit pepparn växer!

 3. Mohammed får väl sätta sig med sina kompisar Mohammed, Mohammad och på en centralt belägen trappa och strejka. Då dyker det snart upp en massa kvinnor som vill ge av sin kärlek. För Mohammed och hans vänner är det synd om och han behöver beskydd mellan svällande barmar. Fikat blir också fixat.

 4. Klarar Mohamed av något överhuvudtaget? Han låter inte som någon jag hade velat anställa. Vilka är hans kvalifikationer? 23 år och inget att göra. Herregud hade jag misslyckats så med min son hade jag sagt att nu jävlar får du ta dig i kragen och göra något vettigt. Gå här och gnälla. Näru lilla gubbe sätt igång och gör rätt för dig.

  1. Er Muhammed og venner blant de EMA som har reist halve kloden rundt for å komme til Sverige – eller er de født her??
   Uansett helt utrolig innstilling. –

   For øvrig er jeg vel selv om formiddagen innom et slags ’vuxendagis’ der flere nærmer seg 80-90 år. Åpent for oss over 67 😉 Kafé med middagsservering som vi betaler selv.
   Ellers klarer de fleste av oss resten av døgnet å underholde oss selv…

 5. Jag tycker det är förvånande hur fort offerkofta rollen anammas av våra nya meborgare. Kanske inte så konstigt då det är på väg att bli det normala. Ingen skallifrågasättas och alla har rätt till allt. Utom Leif Östling för han betraktas som femtekolonnare då han ifrågasatte den rådande hegemonin.

 6. Så Mohamed gillar inte att det är kallt utan vill ha en gratis värmestuga med fika… Ja, det är kallt i Sverige om vintrarna.

  Detta stärker mig i min uppfattning att det oproportionerligt stora antal migranter som väljer just Sverige, det mest avlägsna och nordliga land de kunde hitta, inte kommer hit för vårt sköna klimat utan det är något annat som lockar.

  Våra pappskallar till politiker fattar inte hur signalpolitik fungerar, att naivt generösa villkor för asyl, uppehållstillstånd och bidrag är en stark dragkraft. Eller också fattar de precis hur det ligger till och ut-, förlåt, avvecklingen av Sverige är precis det de vill åstadkomma…

  1. Och det mest skrämmande av allt, det slappa utdelandet av medborgarskap.

   Jag vill för övrigt uppmana alla som är kritiska till det uppenbara vanvettet att inte använda ordet ”generös” i dessa sammanhang. Använd istället ”idiotisk”, ”ansvarslös”, förslagsvis. ”Generös” är ett försåtligt ord planterat av pk-media, vem vill uppfattas som motsatsen, dvs ogin, snål, när det snarare handlar om landets fortbestånd.

 7. När jag var 23 år gammal ägnade jag tiden åt att jobba. På kvällarna var jag antingen hemma hos mig själv eller hos någon vän. Relativt ofta var vi även på krogen.
  Vare sig jag eller någon av mina bekanta kom någonsin på tanken att vi ville dricka kaffe på en fritidsgård. Fritidsgården slutade nämligen vara intressant och aktuell ungefär samtidigt som vi började dricka kaffe…

  Men visst, okej, om nu Mohamed är kaffesugen så ligger Fröslunda Pizza & Kebab på Björkhultsvägen 1 A i Fröslunda.
  Den ICA-affären som Mohamed brukar stå utanför ligger på Björkhultsvägen 2.
  Enligt google maps är det ca 20 meter mellan ICA-butiken och Pizzerian- och om Mohamed bara ber riktigt snällt kan han nog få sig en kopp kaffe på pizzerian.
  Och pizzerian har öppet ända till klockan 23 på kvällarna.
  Glad att jag kunde stå till tjänst och lösa ditt problem, Mohamed. ..

 8. När jag var i den åldern så jobbade jag. Hade inge fritidsproblem, det var faktiskt tvärtom. För lite fritid på grund av jobbet då man kunde odla sina fritidsintressen. Har Mohamed inga intressen? Att stå och hänga eller att sitta och fika är inget fritidsintresse. Han borde ta tag i sitt liv, lära sig ordentlig svenska, skaffa sig mer utbildning eller helt enkelt börja jobba och sluta gnälla.

 9. På en av mina resor 2008 till Philipinerna,stötte jag på en ung man som vaktade en bilparkering på natten,för att få ihop pengar till sina universitetsstudier på dagarna,det kallar jag egenansvar.

 10. Det blir mer och mer tydligt att svenskarna har blivit slavar åt den senaste invandringsvågen, eller snarare invasionen.

 11. Vilken Nolla. Vilken outsägligt patetisk oduglig nolla. Tyvärr representativ. Killar som Mohammed älskas av det svenska etablissemanget. De skall rädda välfärden. De skall rädda pensionerna. De skall rädda bostadsmarknaden… De behöver bara lite hjälp. Lite, lite mer hjälp bara… Lycka till.

  Sverige är ett dårhus.

 12. Mohamed å hans kompisar får väl ta sig till Stockholm å trappan utanför medis när det blir varmare , där kan man protestera mot att det är så förbannat dåligt ordnat för dem i E-tuna.
  Kanske poppar Shyman,Fridolin, Dinamarca mfl upp och kör sina handhjärtan så knogarna vittnar.
  Allvarligt talat, vad fan är detta!?!?

 13. Killar som Mohamed och hans kompisar har blivit lockade till vårt land enbart för ekonomins skull. Kom till Sverige så blir ni försörjda. Ni behöver inte ta eget ansvar. Det gör våra dumma fega makthavare åt er. Ett jävla daltande. Jag själv och min make vi har jobbat hårt sen 13 års ålder. Vi fick lära oss att ta ansvar för våra liv. Ville vi ha pengar fick vi också jobba. Varför är det skillnad på folk och folk? I vårt land vet vi att allt vi gör är vårt eget ansvar. Vi måste även ta reda på vilka lagar och regler som gäller. Det är vårt eget ansvar. Så istället för att stå i kalla Sverige och frysa och åk tillbaka där ni kommer ifrån. Dra söderut någonstans. Ps! jag har blivit mordhotat av en Mohamed på ett hem för ensamkommande. Ingen respekt alls för kvinnor. Stor jävla skitstövel. Men han har utvandrat. Hoppas fler som inte har för avsikt att ta eget ansvar för sitt liv och bara stå och hänga utanför ICA följer efter. De har inte mycket mellan öronen.

 14. Kverulerande Mohameds initiativlöshet är mumma för sossarna. Att curla vuxenbebisar och locka med ”gratis allt” i utbyte mot röster i valen är sossarnas framgångsrecept nuförtiden. Bra för ansvarslösa och maktgalna sossar, men på längre sikt en katastrof för Sverige.

 15. Ha ha ha, detta är så sjukt att man kan inte annat än gapskratta, hysteriskt uppgivet ska väl tilläggas.
  I Sverige är det numera 1:a April året runt känns det som när man läser något i media , varje gång de senaste åren jag trott något har varit ett skämt så har det visat sig vara allvar.

 16. Förutom att en ovanligt irrepresentativ röst fick komma till tals, får man nog mest skylla på public service. SR Södermanland gör sig själva till dumstrutar när man släpper fram sådan gallemattias.
  Finns det ingen som tänker innan redaktionen beslutar om publicering?
  Nu gör man vuxna män från utomeuropeiska länder till infantila individer, där gemene man får ytterligare vatten på sin kvarn.

 17. Tråkigt att inte Eskilstuna kommun kan serva Mohamed med fritidsdagis och nattis för vuxna med servitriser som serverar kaffe och en dj som levererar önskad musik, allt på kommunens bekostnad. Helst skall väl kommunen leverera varmare väder I Fröslunda också men då får Mohamed väl ta sig söderut för egen maskin i alla fall. Har han inte tänkt tanken att fylla dagarna med något nyttigt eller hjälpa människorna i Fröslunda, starta något själv istället för att bara bli serverad med kommunal ”underhållning”?

 18. En paradox som heter duga. Den gamla knegarstadsdelen Frödlunda etablerades på 50-talet som en mönsterstadsdel befolkad av just knegare. Nu, 60 år senare är Fröslunda befolkat av oanställningsbara nysvenskar. Och kommunalrådet Jimmy Jansson (s) är överlycklig eftersom nysvenskarna medfört att invånarantalet i Eskilstuna segat sig över 100 000. Halleluja! Inga problem, pengarna flyter in, Malmö visar vägen!

 19. En mer värdelös individ än Mohamed är svår att finna men kanske är de som lockade hit Mohamed än mer värdelösa?
  Eller ska jag säga omdömeslösa och utan verklighetsförankring.
  För om en sådan förankring funnits från första början hade inte falsk altruism blandat med kulturmarxismens virus fått en sådan skadlig effekt på Sverige!

 20. Vuxendagis existerar redan i Sverige, för flertalet är riksdagshuset. SR och SvT och ett antal departement en sort av vuxendagis. Ställen där den barnsliga naiviteten betraktas som nånting exklusivt och ingår förmodligen i deras flexibla värdegrund. Där ministrar, statsministern, journalister ,m.fl. använder det, som förlåtande orsak för sin egen intelligensmässiga tillkorta kommanden. Därtill får de en lönekuvert av den större sorten, vilket ju i mina ögon är ganska motsägelse fullt. Enorm slöseri med allmänna medel.

 21. Där intervjun med den kränkta vuxenbebisen Mohamed fanns, kan man nu läsa följande:

  ”Den här publiceringen och dess ljudklipp har tagits bort efter beslut från ansvarig utgivare.”

  Nämen, blev det inte de förväntade sympatiyttringarna? Det kanske t o m blev motsatt effekt? I så fall måste vi genast ta bort intervjun. Vårt mål var ju att inskärpa vikten av att skattebetalarna gärna öppnar sina plånböcker för Mohamed medan fattigpensionärerna får stanna i medieskugga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *