VILA I FRID?

När vi deprimerade domedagsdefaitister försöker oss på att raljera runt och kring utvecklingen i Sverige brukar vi använda oss av ”Så här har det väl alltid varit?” eller ”Det här väl inget nytt fenomen?” När nyheterna om de beväpnade begravningsbesökarna i Malmö och Göteborg slår igenom funkar det inte. När Hells Angels och Bandidos sköt ihjäl varandra på 90-talet fanns det med största sannolikhet vapen och skyddsvästar på begravningsgästerna. Inte synligt, som idag – i Malmö. Osynligt, som en försäkring. Man var inte helt säkra på att motståndaren skulle respektera det det där med ”Vila i frid”…

Högriskbegravning. Ett helt bisarrt men verkligt ord. Högriskbegravning, ungefär som högriskmatchen fotbollsderbyt eller högriskrättegång i tingsrätten. En begravning skall inte vara förenat med höga risker för våld. Vid en begravning skall någon få sin sista vila och få vila i frid. Men vi har alltså högriskbegravningar, begravningar där det finns gäster som mer än gärna skyltar med sina vapen, med sina skyddsvästar och med sin beredskap för att använda våldet. Högriskbegravningarna har kommit för att stanna, ett ord som beskriver samhällsutvecklingen.

Personalen på några av landets kyrkogårdar känner sig hotade. Beväpnade begravningsgäster, ibland utåtagerande och med högljudda krav på hur personalen skall jobba eller inte jobba. Kyrkogårdsförvaltningar som måste upphandla nya och skräddarsydda utbildningar för sina anställda – för att de skall kunna hantera och möta sina nya ”utmaningar” på ett bättre sätt. Personal på kyrkogårdarna som får överfallslarm.

” – Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.” – Dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt i SvD november 2007 – om den svenska samhällsutvecklingen. 

Det fanns tidigare, men MC-mördarna skyltade inte med sina vapen och skyddsvästar på sina begravningar. Det fanns mitt i våldet ändå och hoten ändå en respekt för begravningsakten. Den respekten finns inte idag, när personalen på några av landets kyrkogårdar pratar om ”ett nytt fenomen” – där synliga vapen och tydliga hot blir allt mer vanliga i samband med begravningar.

Vila i frid!

13 svar på “VILA I FRID?”

 1. Saknar de två ståupparna Betner å Shyfferts synpunkter på detta nya fenomen som inträffar på begravningar.
  Skulle kunna vara:
  ”Det är betydligt större risk att dö i en bilolycka än att bli skjuten och dödad på en begravning, skulle du mot förmodan bli dödad på en begravning så är du ju i alla fall redan hemma så att säga.”
  ”Begravningsplatser har aldrig varit tryggare än idag, folk har ju vapen som kan skydda dig”.

  1. Betnér och Schyffert är några av de fegaste människor vi har i det här landet. De håller på att kvävas i sina egna floskler samt drunkna i sin egen PK-dynga.

 2. Det finns ganska så många ”nya fenomen” i Reinfeldts spännande Sverige.
  Igår såg jag påannonseringen på TV4-nyheterna.
  Där berättade dom om någonting som vi tittare skulle uppfatta som en positiv nyhet ;
  ”Tafsandet på flickor upphörde när badhuspersonalen lärde sig nya språk” .
  Jag förmodar att det ”alltid har varit så”.. . 🙁
  Jag klarade inte av att se inslaget så jag stängde av tv;n.

  En sanningskommission borde tillsättas och Fredrik Reinfeldt borde ställas till svars för sina brott.

  1. Kan inte hålla med dig mer! Förutom att det är många fler som bör ställas till svars, både i den förutvarande regeringen och nuvarande.

 3. Varför överhuvud taget låta dem hålla en begravning på en helig plats med vapen? Låt dem hålla begravningen på ett slakthus eller annan passande lokal, lagför sedan alla för de illegala vapnen och deportera dem som inte är svenska medborgare.

  Alla verktyg finns, det är viljan som saknas. Så länge som man anpassar sig till ondskan kommer den bara att bli värre, tills man till slut annihilerat sig själv.

  Det är alls inte värdigt att sluta så. Inga kurser i världen hjälper mot det.

  1. Hej.

   ”Så länge som man anpassar sig till ondskan kommer den bara att bli värre…”

   Sannare ord sades sällan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 4. Det är ingen hejd på hur spännande, ja, faktiskt riktigt gastkramande, det svenska samhället har hunnit bli medan landets ”förtroendevalda beslutsfattare” har fått VELA IFRED.

 5. När jag gick i skolan fick jag lära mig att förr lade man ifrån sig sina vapen i kyrkans vapenhus innan man gick in i kyrkorummet.
  Enligt Wikipedia är det en förlegad uppfattning:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Vapenhus
  Jag tycker i alla fall att det låter som en god sedvänja. Kanske kunde Malmös församlingar förse vapenhusen med förrådsboxar, så att de kan hänvisa de vapenförande begravningsgästerna till dem?

 6. Lyssnade på podden med Hanif Bali … en omogen kille i övre tonåren efter vad det verkar … och han påstod frankt att Fredrik R var och är helt ointresserad av integration och migration … …

  Nåja … Hanif har i alla fall en imponerande skäggväxt och mycket markerade ögonbryn, precis som alla män i den folkgrupp han påstår sig tillhöra, egenskaper som prioriterats i tusen år eller mer …

  ”Hjernevask” är en pigg dokumentär serie som rekommenderas …

 7. Dessa begravningsgäster är troligen inte inne i kyrkan överhuvudtaget. De samlas sannolikt på en avdelning av kyrkogården som är vikt som begravningsplats för en annan religion…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *