VERSIONER

Fyra veckor och fyra versioner. Torsdagen den tredje november är det fyra veckor sedan den ena kvällstidningen berättade om några nya turer runt och kring Mona Sahlin och hennes livvakt. Mona och hennes bästa vän livvakten hade tagit en tur till Houston. De bästa vännerna tu, en MMA-gala och ännu ett kapitel i den tragikomiska farsen om Monas liv som sig själv…

Fyra veckor och fyra versioner senare vet ingen med säkerhet vad Mona gjorde i Houston. Inte ens Mona själv verkar minnas. Det vi med bestämdhet vet är att Mona var där för att kolla in sin andra bästa vän – MMA-Mauler Alexander Gustavsson. En MMA-gala och några dagar till i tillvaron där skattebetalarna skulle få stå för Monas fioler. Kvinnan som socialdemokratin slängde fram för att bli landets första kvinnliga statsminister har utvecklats från en fifflare i folkets ögon till något ännu värre.

Tänk om Mona Sahlin hade spöat Reinfeldt 2010. Tänk om Mona hade blivit Sveriges första kvinnliga statsminister. Tänk på hur svensk politisk journalism hade sett ut då. Små diskreta grävargrupper hade behövt ersättas av journalistiska schaktmaskiner. Små gropar av journalistiskt gräv hade varit stora dagbrott.

faktaruta

En version i veckan om vad som hände i Houston är vad Mona och hennes tredje bästa vän – advokat Borgström – har levererat. Hin Håle själv vet inte hur många veckor till det skall snurra ett spinn runt Mona, Mauler och Houston. Det kan ta tid. Mitt tips till Mona och Borgström är att ha minst en version i veckan i lager framöver. De som gräver idag gräver nämligen vidare, och de gräver en grop för Mona att begrava all sin trovärdighet i. När grävarna har grävt fram att det inte existerar några anonyma syriska aktivister i Houston kommer Mona vara tvungen att langa fram en ny version för att få lyxhotellet betalt för sig själv och den bästa vännen livvakten.

Version nummer fem av alla Monas versioner kan vara att Mona träffade Hillary Clintons mosters bryllings guddotter för att diskutera våldsbejakande extremism med en av den blivande presidentens närstående. När den versionen ifrågasätts och grävs upp är det dags för version nummer sex, med till visshet gränsande sannolikhet om två veckor. Version nummer sex av alla Monas versioner rörande Houston kan vara att Mona diskuterat våldsbejakande extremism med en delegation utomjordingar från Area 51.

När så den amerikanska regeringen dödat den versionen om tre veckor är det dags för version nummer sju. Kanske kan Mona då lyfta fram att MMA är en form av våldsbejakande extremism och att The Mauler är en våldsbejakande extremist. Hela utflykten till MMA-galan skulle vara ett studiebesök. Det skulle isåfall vara den mest trovärdiga versionen av alla Monas versioner. Problemet för Mona är att ingen tror på henne längre, men det skiter hon uppenbarligen i sedan länge…

16 svar på “VERSIONER”

 1. Läget hade varit betydligt bättre med Sahlin som stadsminister än Reinfeldt 2010-2014.
  Reinfeldt var ondskefull och kompetent och effektiv. Mona är ond och dum.

  1. Icke sa Nicke!

   Det Ruinfeldt & Co gjorde var i varje fall att stegvis försöka SÄNKA DE HUTLÖSA SKATTERNA, som i synnerhet såssarna och andra MP+Vänstermuppar älskar att förslösa och förskingra.

   Om skatterna enbart gick till det de ska göra och som de flesta utav oss är villiga att – gemensamt – betala för, såsom ”skola vård och omsorg”, då vore allt frid och fröjd. Men när det går till den utbredda vänskapskorruptionen och nepotismen samt till diverse lata outbildade politikerslödders privata resor, nöjen språkutbildningar och skumma (s)ärintressen o.dyl. då är det så mycket friskare för civilsamhället och bättre att vanliga hederliga hårt arbetande skattebetalare tillsammans med (normala icke HBTQ sjuka & dekadenta) barnfamiljer, SJÄLVA FÅR AVGÖRA VAD DE VILL ATT DERAS HÅRT IHOPSLITNA SKATTEMEDEL SKA GÅ TILL.

   /Born free skattad till döds/

 2. Vem i statsapparaten är ansvarig för Monas resorder, biljetter, traktamente mm? Finns det något sätt att hindra henne från att fortsätta att kosta?
  Hon är ett praktexempel på politikeradel. Har hon någonsin haft ett vanligt lönearbete?
  Mona är ett varnande exempel tillsammans med Anna Johansson.
  Vilka andra, som aldrig haft ett vanligt civilt/militärt jobb, tänker partierna sätta på valsedlarna nästa val?

 3. Undrar vad media hade skrivit om en snart 60-årig manlig chef åkt till USA med en betydligt yngre kvinnlig sekreterare, bott på lyxhotell, gått på koncert och roat sig några extra dagar.

 4. Månde det finnas plats för Mona i partisekreterarstaben, Ni vet, där chefen har samlat elitstyrkorna för att rätta upp leden ute i kommunerna.
  Vilket gäng det kan bli, med Maggan och Mona som lägger upp färdplanen till nästa val.
  Påminner mig om cirkus på turné.
  Roligt nästan jämt !!

 5. Denna ohederliga varelse har blivit Sveriges kvinnliga Sigvard Marjasin och är ett skolexempel på hur man inte bör bete sig.

  Hon har kostat oss hederliga skattebetalare enorma summor genom åren och lever väl tyvärr gott även i fortsättningen.

  Att hon inte redan sitter bakom lås och bom är väl det mest anmärkningsvärda.

  Tack för ordet.

 6. Åklagarnas utvecklingscenter har tagit fram en handledning där sömnstörningar kan vara en viktig orsak. Mona kan helt enkelt sovit när Mona skrev sina svar och intyg, eftersom uppsåt saknas kan det inte bli straffansvar.
  Frågan är om Riksdagen varit vaken när man lagstiftat de senaste åren, och om de lagarna kan vara giltiga. Advokatsamfundet gnuggar händerna när alla nu skall utreda och pröva i domstol. Vad vi ser är en akademisk och intellektuell härdsmälta i Sverige.

 7. Hej.

  Det är inte dumhet utan skadereglering:

  Antingen har du en version du håller fast vid, tills det blåser över (och med goda chanser att det allmänna medvetandet minns din version som sann; det är mest sannolikt att det är den vi minns och du var ståndaktig), eller så släpper du fram en efter en annan som är sanna lita grann, på sitt eget sätt från en specifik infallsvinkel. Då blir det snabbt meta-debatt mellan belackare och apologeter, och det allmänna medvetandet glömmer den egentliga frågan.

  I värsta fall finns ju sedan alltid ’Tu Quoque’ och ’Red Herring’ samt ’Chewbacca Defense’ – vilket journalister och inte så få andra går på gång efter annan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Kamratliga hälsningar,

 8. Svensk filmningsindustri presentar ”Fyra nyanser av lögn” med den våldsfixerade mytomanen Sahlin i huvudrollen, som efter inträdet i bloggosfären blivit ordentligt påpucklad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *