VALLÖFTEN

Valrörelsen rullar på. Vallöften sprids, och jag känner mig mer och mer äcklad, cynisk och trött som aldrig tidigare. Vallöfte efter vallöfte från regeringen, och jag undrar varför det är nu – med mindre än två veckor kvar till valdagen – som regeringen har börjat se problemen. Nu, när valdagen närmar sig snabbt, vill man göra något åt problemen. Man har haft fyra år på sig. Fyra år med högkonjunktur och gott om slantar.

Men krisen i vården, krisen i utanförskapet, krisen i polisen, krisen i välfärden har man inte låtsas om. Förde man vårdkrisen på tal var man så sent som för ett år sedan faktaresistent enligt det ansvariga statsrådet, Annika Strandhäll. När säkerhetsrisken Ygeman hade ansvar för svensk polis tyckte inte säkerhetsrisken Ygeman att det fanns några större behov av fler poliser. Nu låter det annorlunda. Nu ser Strandhäll oroad ut när man pratar vårdkris. Nu vill sossarna ha fler poliser, och Löfven har ingenting emot om man i Europa bygger murar.

Det är nu det är dags. Det är tid för vallöften, och jag vill bara kräkas på regeringens sena uppvaknande. De politiker som kan se problemen innan de problem, innan krisen blir en kris, är de politiker som jag uppskattar. Inte de som skapar problem, och som sedan skall försöka låtsas att man kan och vill lösa dem. Precis så ser jag på dagens regering, på deras vallöften…

Mindre än två veckor kvar, och en socialdemokrati i parterr som kommer att strö ännu fler vallöften omkring sig. Vallöften som ofta har att göra med det samhälle man har skapat. Det spelar ingen roll om det handlar om en fattigpensionär, vars fattigdom har grundlagts under decennier av socialdemokratiskt styre. Socialdemokraterna saknar allt vad skamkänslor är och innebär.

Tänk om folk bara kunde se att de som sosseriet lovar idag är sådant de har skitit i att göra något åt under sina fyra år vid makten. Tänk om väljarna kunde se längre än det senaste utspelet, och bara något år bakåt i tiden.

Men vill du bli blåst igen, då är Löfven din man och sossarna ditt parti…

 

15 svar på “VALLÖFTEN”

 1. Strandhäll lovar 3 miljarder till vården under kommande mandatperiod,Migrationsverket menar att med dagens lagstiftning kommer det 300 tusen nya migranter under samma period,det verkar gå jämt upp,pengarna och migranterna?

 2. Först och främst, pris ske gudarna att man kan lita på att vallöften bryts omgående. I annat fall skulle landet sitta ännu djupare i smeten.

  Sätt sedan alla dessa fagra löften i relation till att Sverige idag med en befolkning på ca 10 milj har en infrastruktur ( vatten, avlopp, bostäder osv ) samt välfärdsstat ( sjukvård, skola osv ) dimensionerad för dryga 8,5 milj innevånare. Det skall vara litet mer än fagra löften för att fylla det glappet.

  1. Guldfiskminne och monumental skamlöshet är förutsättningar för att bedriva valrörelse inom SAP. Det gäller att förtränga vilken politik man argumenterade för igår. Talepunkter utdelas från Sveav 68, vars valgeneraler driver s-ministrarna framför sig som desperata dammsugarförsäljare. Opportunismen och det skamlösa taktiserandet har om möjligt firat nya triumfer denna valrörelse. Personligen är jag förundrad över vilka pokerface och opportunistiska positionsförändringar s-företrädare tycks mäkta med. Hur vet de ens vilken politik de förväntas driva dag för dag?

 3. Allt blir bättre om man får vänta lite!

  Därför har Sossarna väntat fyra år, och Allijangsen åtta (eller tolv), för att berätta vad de egentligen vill göra. Nästa gång. Om de bara får din röst. Lovar. Inga ljugkors gäller.

  Borderlinefeldt var bara ondskefull, rent allmänt, sådär. Löfven är en förolämpning mot ordet ”bottennapp.”

 4. Synnerligen ofräscht, Fredrik.

  Illaluktande varmluft har en tendens att förekomma extra rikligt när de politiska proffsen – lottade i röda eller blå pajastrikåer över pösande, valfläskstinna magar och breda, pysande bakdelar – har tvingats ner i parterr och avslöjats som fenomenalt fula, fifflande fuskare och megalomana matchfixare…

  … redan innan publiken har hunnit placera sina dyrbara bets inför den ödesdigra finalen. En röst på 7-partiet legitimerar fler lögner, svek, demokratiföraktande DÖ och massinvasionsdrivande MÖK. Alla svenska väljare torde vinna på att SD blir så stort, att S, MP, M, C, V, L och KD tvingas hålla sig på mattan!

 5. Ryggmärgssossar blir blåsta om och om igen, men det bekommer dem inte. En ryggmärgssosse reflekterar aldrig över huruvida Den Store Ledarens löften stämmer överens med konkret handling. Allt handlar om en djup religiös övertygelse. Ideologin övertrumfar verkligheten. Galenskap i kubik.

 6. Hej.

  Det finns massor med helt säkra vallöften.

  Vad har partiet och dess organisationer gjort den eller de senaste mandatperioderna, när man varit i opposition respektive regeringsställning?

  Det, hr fd Tokmoderat, är säkra vallöften.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 7. Men alltså…jag vet inte vad beteendet heter på psykologispråk, men det måste vara något fel..;
  Det hela är så absurt.
  För att ta en liknelse ;
  En person som gång efter gång efter gång lånar ut pengar till en narkoman eller spelmissbrukare och varje gång blir lika förvånad över att narkomanen/spelmissbrukaren inte betalar tillbaka pengarna, men lik förbannat lånar ut mer pengar nästa gång missbrukaren ringer .
  Det är helt enkelt inte normalt.

  De rödgrönblåa politikerna är migrationsmissbrukare och likt alla missbrukare håller dom aldrig vad dom lovar och prioriterar sitt missbruk framför precis allt annat och man bör därför inte låna ut vare sig sina pengar eller sin röst till dom.
  Och om man ändå gör det ska man knappast bli förvånad över att man inte får någonting tillbaka .

  Visst, man kan vara ”naiv”, men faktiskt inte hur många gånger som helst.
  🙁

 8. Finns det något som tyder på att sjuklöverpartierna inte kommer att fortsätta göra samma saker som de senaste 10-20 åren?
  Inget tyder på det!
  Vad de säger, överhuvudtaget och särskilt veckor innan valet, tror jag inte ett ögonblick på.

 9. Kändes skönt att de gång på gång upprepade: Jag/vi vill, inte :Jag/vi kan eller ska. Det är stor skillnad mellan vad man vill och kan/ska göra och det är bara att hoppas att de flesta inser det.

  Själv är jag spyfärdig när det gäller det mesta i den här valrörelsen, kanske åldern?

 10. Som vanligt i valtider visar SAP vilket cyniskt arrogant maktparti det är. SAP driver i valrörelsen en politik i många frågor som; immigration -,kriminalpolitik vilken man under drygt tre års tid fördömt. Nu ompaketeras denna politik som ” traditionell socialdemokrati”.
  Det monumentala hyckleriet med desinformationskampanjer i LO:s
  regi och på arabiska riktat mot väljargrupper som ska trummas att rösta S, allá Vivalla, är öronbedövande. Samtidigt som regeringen har gått i spinn vad gäller sk fakenews.
  En extra semestervecka för barnfamiljer är den cyniska gamechanger som alla har väntat på. Politiska kommentatorer kommer utvärdera denna smartness med den vanliga underdåniga nihilism med vilken SAP bedöms. Frågan om det är ett värdigt sätt att bedriva seriös politik? Denna vulgärform av att cyniskt söka maximera väljarstöd efter marginalväljare och utforma ”reformer” efter kalkylerad, och kalibrerad röstnytta är motbjudande.

 11. Mitt vallöfte är att inte rösta på sjuklövern. Grundlagsändringen 2010 och hur den genomfördes gjorde det omöjligt att ha något förtroende för dem de kommande 20-30 åren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *