UTVANDRARNA

”Boken Utvandrarna skildrar några människors utvandring från otryggheten och förfallet i Sverige till andra länder under 2010-talet/tidigt 2020-tal. De säljer sitt radhus i Huskvarna och åker med flygplan och flyttbil från Sverige över kontinenten till Spanien, och hamnar i Torrevieja. I romansvitens centrum står Sven-Erik Svensson och hans hustru Svea.”

Här och nu snackas och skrivs det väldigt mycket om de som söker sig till Sverige av en eller annan anledning. Det pratas integrationsproblem i fikarummet. Överallt snackas det utanförskap och om efterdyningarna av flyktingvågen som sköljde in över Sverige förra hösten och vintern. Folk drar sig inte för att prata om de problem som följde med när ett samhälle inte mäktade med.

Den katastrofala integrationen har fått genomslag i mediebruset även utomlands. Sverige utmålas med rätta som ett land utan sjukdomsinsikt. Skräckexemplet Sverige. Landet där terrorister får skuldsanering, bostad, jobb och körkort. Landet där polisen delar ut armband till kvinnor för att de skall kunna värja sig mot sexuella massövergrepp. Landet där vett och sans tycks ha förpassats till Riksarkivet.

”Svartmålning” kanske någon tycker och tänker. Själv undrar jag vad reaktionen blir när nästa PISA-rapport dyker upp och den svenska skolan visar upp resultat i nivå med skolorna i Kongo. Vad kommer det att skrivas om när den svenska sjukvården kraschar eller det svenska försvaret får bekänna färg? Att Sverige var landet som grävde sin egen grav?

Utvandrarna

Så har vi utvandrarna. Nästan 56 000 personer lämnade Sverige för något annat förra året. Av dessa var en tredjedel födda inom landets gränser. De andra två tredjedelarna var det inte. Kanske längtade de hem, eller så längtade de bort. Kanske var inte Sverige det paradis de hade hört talas om. Verkligheten motsvarade inte förväntningarna? Så kan det vara. Men om vi tar utvandrarna som är födda här, som har bott här hela sitt liv – varför utvandrar de?

Det talas alltmer och allt högre hos många i vänkretsen om att fly landet. Motiven kan vara lika många som olika, men den röda tråden finns där. De som funderar på Malta, Spanien eller Åland vill bort från dagens Sverige. Jag vill det med, men jag orkar inte omsätta tankarna i handling än. Dagens utvandrare flyr ett Sverige där rättssamhället är på väg att kapitulera, där våldet och otryggheten breder ut sig alldeles oavsett vad Sveriges samlade kår av ståuppare än säger. Utvandrarna vill inte se förfallet längre och inte på nära håll. De tror inte längre på den där vandringssägnen om att de skyhöga svenska skatterna skall ge dem en fantastisk ålderdom och en perfekt sjukvård. De fattar att det där bara är skitsnack. De väljer att lämna.

Det vore väl en sak om det bara var pensionärer som lämnade. Lite cyniskt skulle man kunna tänka tanken att det vore skönt om sjukhusen på Malta tog hand om våra russin på ålderns höst, så att illusionen om en fungerande sjukvård kunde leva vidare trots migrationsöverenskommelsen mest bisarra stycken. Men det är inte bara pensionärer som spelar upp sin amatörteater-uppsättning av Utvandrarna. Det är arbetare, tjänstemän, studenter som kommit till slutsatsen att de inte tyar längre. Det är de som skulle behöva stanna – för att hålla den allt större massan som befinner sig ljusår från arbetsmarknaden med bidrag –  som rör på sig.

Och det har bara börjat. Allt färre ser den ljusnande framtiden här. Utvandrarna kommer att bli fler och fler och fler…

18 svar på “UTVANDRARNA”

 1. Lustigt att du skriver detta just nu, eftersom jag just nu befinner mig i min och hustruns nya lägenhet utomlands. Tyvärr måste vi tillbaks till Sverige igen och skatteslava för den nya adelns försörjning i några år. Men så snart utrymme ges sticker vi. Lägenheten är klar, kontakterna etablerade och bopålarna nedslagna.

  Anledningen till att vi inte vill bo kvar? Precis den du anger.

  V

 2. ”Det talas alltmer och allt högre hos många i vänkretsen om att fly landet. ”
  Alice Teodorescu sa exakt detsamma i en intervju nyligen. Om inte nästa Pisa blir en väckarklocka så blir den som kommer därefter ett nackskott. Jag kommer inte att förvånas om det snart höjs röster för att Sverige av olika anledningar inte skall delta i Pisa.

  Det är synd om Sverige som styrs av dårar.

 3. Det känns varje dag som att jag utvandrat när jag tar en promenad på stadens gator och torg,arabiska undvikande blickar från kvinnor i slöjor,berättelser om att arabiska barn inte får leka med andra för att de äter gris,i gottkiosken frågas efter godis utan gris,utstött utvandrad i sitt eget land är det slutet?

 4. Det är sorgligt men ett faktum att många av oss umgås med planer på att lämna Sverige.

  Jag är själaglad för att jag har barn som inte alls ser det som självklart att man måste leva sitt liv i Sverige. Jag har uppmuntrat till all sorts resande och arbete utomlands och det verkar ha haft effekt. De bor gärna i Australien, USA eller i något annat land som inte uppenbart är på väg ner i diket.

  Själv har jag färdigamorterat boende i annat land och det känns faktiskt väldigt tryggt att ha en praktisk möjlighet att utvandra till ett känt ställe.

  Sverige kommer att gå åt pipsvängen om inget radikalt sker i närtid.

 5. Nettoutflyttningen av infödda svenskar är mindre, några tusen om året, men har varat i över ett decennium, så vi är nog uppe i en hyggligt stor svensk stad nu. Siffrorna är dock i underkant eftersom inte alla som flyttar registrerar sig som utflyttade.

 6. ”Sverige har blivit hela världens mentalsjukhus” och…
  http://www.friatider.se/svenska-bidragen-till-terrorister-nu-en-v-rldsnyhet
  …DU TVINGAS BETALA FÖR ELÄNDET.

  Nyheten om att svenska staten erbjuder skuldsanering, boende, gratis körkort och andra skattefinansierade förmåner till återvändande IS-terrorister väcker nu internationell uppståndelse.

  Det var i tisdags som Christoffer Carlsson, rapportförfattare vid den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, berättade för Sveriges Radio om hur regeringen arbetar för ”återintegrera” de muslimer som återvänder till Sverige efter att ha krigat för IS.

  –”Det är en rakt igenom social, ekonomisk och materiell fråga. Du behöver kunna återintegreras på arbetsmarknaden, du behöver kanske ha körkort, skuldsanering och tak över huvudet”…bla, bla, bullshit.

  Tokerierna & flosklerutspelet snappades dagen efter upp av det ryska mediebolaget RT, som rapporterade om hur terrorister som varit med och begått folkmord erbjuds ”gratis körkort, bostad och skatteförmåner” i Sverige.
  https://www.rt.com/news/363256-sweden-returning-terrorists-benefits/
  Även brittiska kvällstidningar som Daily Express, Daily Mail och The Sun har uppmärksammat fenomenet i artiklar som har fått stor spridning. Artikeln i Daily Express har fått över 17.000 delningar och hundratals kommentarer. Så, nu lär väl än fler bidragsparasiter söka sig till ”Die dummen (S)chwheden”.
  http://www.express.co.uk/news/world/722712/Free-driving-licenses-grants-Sweden-plan-reintegrate-returning-ISIS-fighters

 7. This is the root cause of all the refugee crisis we are facing in the world right now…
  http://www.inspiretochangeworld.com/2015/09/isis-is-working-on-mossadcia-plan-to-create-greater-israel/
  …clearing out the Middle East for THE GREATER ISRAEL.
  https://www.youtube.com/watch?v=SXS3vW47mOE
  In an interview with Amy Goodman on March 2, 2007, U.S. General Wesley Clark (Ret.), explains that the Bush Administration planned to take out 7 countries in 5 years: Iraq, Syria, Lebanon, Lybia, Somalia, Sudan, Iran

  Julian Assange höll ett tal på Trafalgar Square den 8 oktober 2011, som inte fick någon uppmärksamhet i gammelmedia, då det begav sig. Anledningen är sannolikt följande: Assange hävdade nämligen att det inte bara är ledare och soldater, som är krigsförbrytare, utan också medierna, som inte förmår/vill/tillåts förmedla sanningen till sina läsare, tittare och lyssnare. Julian Assange’s åsikt är att alla krig bygger på en LÖGN. Assange menade på att vi måste förena oss och skapa egna nätverk som motvikt till gammelmedia.
  https://www.youtube.com/watch?v=bqr6FN1Exxo
  Litet utdrag bara:
  ”Because the reality is Margaret Thatcher had it right; There is no society any more. WHAT THERE IS IS TRANSNATIONAL SECURITY ELITE, that is busy carving up the world USING YOUR TAX MONEY.
  To combat that elite we must not petition; we must take it over.We must form our own networks of strength and mutual value which can challenge those strengths and self-interested values of the warmongers in this country and in others that have formed hand in hand an alliance to take money from the United States, from every NATO country, from Australia and launder it through Afghanistan, launder it through Iraq, launder it through Somalia, launder it through Yemen, launder it through Pakistan and wash that money in peoples blood.”…etc.

  Krigshetsarnas plan att destabilisera MENA-länderna, har ju uppenbarligen lyckats: och DU är ju – bevisligen – också med på att tvingas betala för eländet med dina skattepengar.

  Så, vilka krafter ligger bakom och har allt att vinna på dessa ständiga igångstartade/uppviglade krig….Cui Bono!

  Orsak & verkan.
  Follow the money.

 8. Dystofin firar nya triumfer. Det kanske beror på höstvädret? Det måste det ju vara för vi lever ju i världens bästa och godaste land!

 9. Sveriges befolkning kommer att bli halverad om 10 år. Tre orsaker. De som betalar tröttnar och drar. De som tär på staten kan inte längre mjölka kon (staten) när den sinar. Företagen (nu senast Findus, Ericsson med flera) lägger ner sin olönsamma verksamhet i landet.

 10. Hade kunnat skriva inlägget själv. Under det här året har det flera gånger i samtal med bekanta kommit upp huruvida man ska fly landet. Lite skämtsamt ibland men också mer allvarligt. Just finska kusten och Åland har dykt upp flera gånger tillsammans med Spanien och Portugal. Just det att folk har kommit till insikt att det är dags att ”se om sitt hus” är uppenbart. Den stora massan, de som bär landet på sina axlar, är vid köksbordssamtalet ganska överens om vad som kommer hända framöver. Men istället för höja rösten mer än så här på nätet kommer man ej. Det jag tror de flesta vill säga är att vi som står för fiolerna är också de som ska bestämma; det är vår tur nu! Men istället, – det är ingen vits att säga något, bättre vi köper den där lägenheten på solkusten så fort minstingen flyttat hemifrån.

 11. Brottas med detta nästan dagligen – kanske kan man få lite hjälp här.

  När övergår handlingen ”att emigrera” från att vara att fegt låta bli och slåss för sitt land till ett klokt och rationellt val där man resten av livet kan sova gott utan att känna sig som en ynkling?

 12. Hej.

  Et tu, Suecia?

  Att svenskar med utbildning, affärsverksamhet och ekonomi är välkomna är nog naturgivet.

  De som är för sjuka, för fattiga eller födda för fel – blir kvar. Andra länder lär knappast erbjuda svenskar asyl.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 13. Om nu hela 2/3 som utvandrar ej är svenskfödda, så undrar jag inte om det kan vara så att en del smartare och troligtvis högutbildade invandrare har sökt sig till Sverige enbart för att det är lätt att få stanna. Och medborgarskap får man på några år. Då öppnas övriga Europa och troligtvis USA/Kanada med fler också och det blir lättare att söka sig dit man egentligen ville. Lättare än om man gått på de länderna direkt.

  Bara min teori …

 14. Det är inte bara Sverige som är mitt uppe i att urarta, det gäller hela EU. 28 medlemsländer kan omöjligt enas om precis allting och det som en gång påbörjades som fredsbevarande frihandelsunion är idag högst delaktigt i/ansvarigt för varför det ser ut som det gör i Sverige.

  Själv började jag planera min flykt i våras. Först var jag inne på USA, men oavsett vem som vinner valet så ser det ut att bli bistrare tider även där. Har siktet inställt på Kanada nu och åker dit i april nästa år för att göra språktest och reka jobb och boende. Ja, Kanada har den usla fräckheten att våga ställa lite jävla krav på folk som vill flytta dit, till skillnad från tafatta sosse-Sverige.

  Jag råder alla att fråga sig själva vad de vill ha ut av livet och kolla upp var detta liv är möjligt att leva. Vi är rätt många som tröttnat på att göda en politiker-elit med fler skattekronor när den enda valuta vi får är att bli aktivt motarbetade och hotade till tystnad. ”Håll truten och betala för vårt sociala experiment. Vill du inte finansiera din egen, Sveriges och EU:s undergång så är du ond!”.

 15. Du är hjärtligt välkommen till Åland. Det är redan många svenskar som ”flytt” hit. Tack för en mycket bra blogg, läser alla inlägg med skräckblandad förtjusning.. Mvh, Ålänning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *