UNDER GALGEN

Det är bra när den som tycks ha supit bort nästan varenda hjärncell till slut börjar nyktra till, när tidigare svammel från en naiv drömvärld ersätts av korrekta iakttagelser från verkligheten. Det är alltid bättre att se på verkligheten som den ser ut. Men för trovärdighetens skull är det bästa om tillnyktringen inte sker under galgen, och inte går från den ena extremen till den andra på en förhållandevis kort tid.

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” – Fredrik Reinfeldt i Ronna, Södertälje 2006.

Idag skriver Konstitutionsutskottets nymoderata ordförande en riktigt bra debattartikel i Aftonbladet, apropå det som kommit fram om islamistisk infiltration av ett annat riksdagsparti – Miljöpartiet. Det handlar om att ta kampen för våra svenska värderingar, de värderingar som kommit att utvecklas till något som borde vara ursvenska värderingar men som idag är satta under press av de som inte vill veta av svenska värderingar i Sverige. Om det skriver Andreas Norlén mycket bra och visar att han och de nu ännu nyare moderaterna under galgen är på väg att göra avbön från väldigt mycket av det som deras tidigare guru stod för. Andreas Norlén skriver en läsvärd text som hade varit ännu bättre med en hostning eller ett hummande om Abdirizak Waberi, den nymoderata islamisten som satt i riksdagen under Reinfeldt-eran.

”Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.” – Fredrik Reinfeldt i Svenska Dagbladet 2007.

Apropå stramare regler så är det ett signum för de nyare nya moderaterna. Elisabeth Svantesson låter nu som hon aldrig gjorde offentligt under tiden under Reinfeldt. Med Johan Forssell och Ulf Kristersson är det likadant, precis som den dåvarande gruppledaren Anna Kinberg Batra som alltid stod bredvid mäster Fredrik och klappade händerna så det gjorde ont åt allt han sade, vad han än sade. När Fredrik Reinfeldt bestämde och manade om öppna hjärtan så klappade Kinberg Batra och Svantesson händerna.

Idag pratar samma personer om paus i flyktingmottagandet, om krav och stramare regler. De har under galgen sett att det mångkulturella samhället just nu inte fungerar bättre. De har kanske dragit slutsatsen att ett spännande och mer intressant samhälle inte per automatik är ett samhälle där stenarna haglar över polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården, där bilar och skolor brinner som aldrig förr – där rotlöshet och kravlöshet tar ut sin rätt på ett samhälle som inte längre fungerar, där svenska värderingar som ordning, reda och respekt inte existerar i våra utanförskapsområden. Gillar man stenregn och doften av brända bildäck så kan man kanske på något perverst sätt se det som ett mer spännande och mer intressant samhälle.

Det är jättebra att de nyare nya moderaterna ser något som liknar Skriet eller Guernica när de tittar på Sverige idag och inte valfritt verk av Henri Rousseau – något naivt önskedrömmande och vackert. Det är bra, men det har svängt så fort att den normala betraktaren av svensk politik inte kan förstå vad de sysslade och pysslade med under sina åtta år som regeringsparti med mäster Fredrik som statsminister. Omsvängningen från orealister till realister har gått så fort att man fattar att den sker under galgen.

Själv hade jag tyckt att det hade varit väldigt spännande om Reinfeldt hade haft modet och orken att sitta kvar som oppositionsledare under de här åren då regeringen Löfven med de nyare nya moderaternas goda minne får vanstyra landet på ett närmast fulländat inkompetent sätt. Hur hade Reinfeldt hanterat flyktingkrisen? Hur hade han sett på samhällsbyggets tydliga sjukdomstecken? Hade enda gången oppositionsledaren känslosamt och bedrövad frontat pressen varit när Djurgården fick stryk av Hammarby med 3-1? Hade Reinfeldt brutit ihop, hamnat i fosterställning inne på herrtoan på Schönfeldts och fattat att allt det han hade käbblat om under sina åtta år som statsminister var fel, fel och fel?

Nu blev det inte så. Reinfeldt lämnade de nya moderaterna, och de nyare nya moderaterna hade att välja mellan att framstå som imbecilla lallare eller några nyss tillnyktrade fyllon som under galgen började se klart på samhället igen. Det är synd om de nyare nya moderaterna, men hade de haft kurage nog att säga vad de måste ha tänkt och tyckt under Reinfeldts tid så hade de haft mer trovärdighet att komma med sina nyfunna insikter…

”Jag fick då en varm känsla för att Husby är på rätt väg” – Fredrik Reinfeldt efter ett besök 2012. Aftonbladet.

16 svar på “UNDER GALGEN”

 1. Ja vad sa M innan 2006 och innan 2010?

  Det partiet, liksom de flesta andra, ger verkligen begreppet ”mycket prat och lite verkstad” en komplett bild.

  Dels åtta år i fel riktning . .
  Dels DÖ….
  Dels kvarlevorna av DÖ……

  Känns inte som M vet hur ”en slipsten skall dras” . . heller

  1. En helvetes stor och effektiv verkstad – lyckades på kort tid förstöra ett väl fungerande samhälle.

 2. Hej.

  När jag ser en representant för ett riksdagsparti öppet säga, i riksdagen:
  ”Den som vägrar bli svensk; den som vägrar underkasta sig svensk lag; den som vägrar erkänna att Sverige är svenskarnas land, skall utvisas”

  Den dagen skall jag tro på förändring och insikt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. Den här omsvängningen … ja jag har mest bara sett bra förslag och en del urvattnade. Vill se mer verkstad. Mycket mer. Och FORTARE!

  Vad i all världen var det som gjorde att det är först 1/6 som det där med indragen asylslant för de som fått avslag inträffar? Varför så många månader?!?!?!? Och ack så intressant att det nu är fler irakier som reser hem än vad det är nya som lämnar in ansökan.

  Varför verkar inga höga politiker/journalister dra någon slutsats om det där hemresandet, ihop med allt prat om just flyktingar hit eller dit? Och en fundering kring hur många fler som satsat allt de äger, tagit lån, men nu ångrar sig. 30 000 torde inte (?) kompensera dem för utgiften att komma hit, så kanske de inte kan återvända med väsentligt mindre kapital än när man for.

  I mina ögon skulle DET förklara en hel del ’frustration’ som verkar finnas på asylboenden. Mer än långa väntetider och trångt.

 4. De bara låtsas ha varit naiva. Vuxna människor är inte på en 5-årings nivå där de inte kan lägga ihop orsak och verkan. Den här utvecklingen är exakt som rikspolitikerna, oavsett sida vill ha det. En genomkriminellt samhälle där allt kan tas ifrån dig på ett ögonblick och där de själva kan tillsätta lojala och kriminella hantlangare på nyckelpositioner.

 5. Den emotionellt inkontinente Reinfeldt – som säkerligen är fysiskt frisk – utsåg AKB till sin kronprinsessa, en indikation som inte länder henne till heder.

  När hennes prasslande kappa vänder i vinden så litar jag helt enkelt inte på henne,hur trovärdig är hon egentligen? Likaså Balif, Forssell och andra moderater som tjänat under den sjuka eran inger mig obehag. Nu ventilerar de kakhålet hej vilt och låtsas som att gårdagen ej fanns.

  Var fanns de när psykfallet var i full swing?

 6. Igår satt jag på ett föredrag där bland annat vår förra Statsminister talade.

  Tro det eller ej så upprepade han samma gamla mantra om att rädda välfärd och pensioner, minskande befolkning och Ragnarök.

  Där och då visade han tydligt att han inget lärt.
  Fortfarande lönsamhetsargumentet, hade han åtminstone hänvisat till humanitära skäl så kunde han fått lite respekt, nu ingen alls.

 7. Ibland kan man hitta visdom i något så banalt och barnsligt som en serietidning. ”Det räcker, jag gillar inte förrädare även om dom är på min sida, man vet aldrig när dom ändrar sig igen”.

 8. De allt nyare moderaterna kanske har insett att med fortsatt invandring så kommer vänsterpartierna att ha makten, för all framtid. Se på USA: Det är nu pga de demografiska förändringarna nästan omöjligt för en republikan att vinna presidentvalet. Minoritetsgrupperna röstar nästan mangrant på demokraterna, och de växer för varje år, precis som antalet muslimer i Sverige….

  1. Socialist-och vänsterflummarna under nuvarande vapenförsäljaren & Bilderbergslakejen Rövfén, vill ha in mer röstboskap, som de mutar med bidrag och nya datorerm.m. som DU BETALAR…

   De andra patetiska inom Riksdagens Ja-sägande fega Tryckkompani under dåvarande Bilderbergslakejen Ruinfeldt, hade väl som deras respektive hemliga agenda att LÖNEDUMPA samt förstöra välfärden,som generationerbyggt upp, om man ska tro på hans nedskrivna politiska tankar (och ungdomssynder) i Ruinfeldts gamla bok.

   För övrigt verkade AKB både rädd chockad samt klart ovillig att bli Sveriges första kvinnliga statsminister, fastän hon lätt kunde ha blivit det med SD…då Ruinfeldt & Co så ynkligt och snabbt försvann från riksdagen, med svansen mallen benen.

   We do not forgive.
   We do not forget.
   Expect us (and our wrath).

    1. @Karl Ohlsson

     Så länge du inte tar d-e-m på allvar, är det lugnt.

     Men många tycker nog att de invektiven är ytterst passande för nämnda Bilderbergslakejer samt deras piskade Tryckkompani som sitter i riksdagen: Många fler anser säkerligen att det är mer allvarligt och oroande om man istället väljer att ta ”på allvar”…deras fortsatta pladder & floskler.

     [Läs andra sajter såsom exempelvis flashback så hittar du de facto än mer invektiv och ”ranting” tidvis, beträffande samma spörsmål. Det är bara bra att vaket folk reagerar i affekt – ibland – och tillåts ”ventilera”, istället för att passivt & fegt knyta näven i fickan, sucka djupt, tystna, och istället fortsätta käka chips framför fredagsmyset på teve.

     Även politiker läser ju denna blogg: i varje fall ex-politiker som Tolgfors.]

     1. UR FOLKDJUPET: För de ”sköra & känsliga” läsarna:
      http://www.friatider.se/natoavtalet-antogs-med-st-d-av-sd
      Notera att mycket mycket mycket värre saker (dvs. ”invektiv”) sägs om ”landsförrädarna” inom SD:s högre ”ledning”, på flera andra bidrags-& invandrings kritiska sajter:
      https://www.flashback.org/t2723609p77
      ”Problemet är inte hur SD röstade utan att SD:s röstande visar ännu en gång att SD är ett kontrollerat fejkparti (tillägger: utav Frimurare & rika zionist-globalister) fyllt av opportunistiska byfånar, precis som andra partier. Det är lika meningslöst att rösta på fejkpartiet SD om du vill ha minskad invandring som det är att rösta på fejkpartiet ”miljöpartiet” om du vill miljöförbättringar.

      Alla åtta partier är i riksdagen för att låtsas vara olika och låtsas att befolkningen har något att säga till om så att befolkningen ska hålla sig nöjd och PASSIV och inte ska få för sig att vilja jobba för riktiga förändringar. ”

      Sök på ordet DEMOKRATUR…and you will find the present truth, ongoing.

      /Just saying.

 9. Ett par saker:
  1. Sa inte Herr R. att han var en stridshingst? ….och försvann som en fis i rymden? Så trovärdig är han.
  2. Har inte Moderaterna själva sagt att de skall bli mer som Tory?
  Dvs. mycket snack och lite verkstad. Så trovärdiga är dom.
  3. @Rickard, lärare: Gillar dina kommentarer. Du är trovärdig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *