TYSTNADEN

På en enda undanskymd plats – på SVT Nyheter – dök Marita Ulvskog och hennes idolaffisch upp. SVT Nyheter skrev att Marita Ulvskog fick kritik för att hon poserade med en bild på en ”omstridd” palestinier. Vi som gav Ulvskog kritik kritiserade Ulvskog för att hon sprang och viftade med en affisch på en femfaldigt dömd mördare, en terrorist. SVT kallar det för ”omstridd”, men de skrev iallafall om saken. Det gjorden ingen annan stor aktör i den tredje statsmakten…

Expressen skrev om en annan celebritet och en annan bild istället, om Camilla Läckbergs snuskiga bild som hyllades på nätet. Författarinnan publicerade en bild på kuk-kakor på Instagram och blev omskriven. Som om inte det räckte med det fyllde Expressen på med en annan bildnyhet, från en annan kändis. Jessica Almenäs Wordfeud-dump där hon inte får använda ordet ”avsugen” slås upp stort av kvällstidningen. Men ingenting om när sosseriets högsta EU-politiker publicerade en bild på sig själv, med en idolaffisch på en dömd mördare och terrorist och får kritik. Då reagerar inte Expressen alls. Tystnaden tar över.

Edit: Klockan 11:57 på måndagen vaknade Expressen och publicerade en nyhet långt ner på sidan om Maritas idolbild.

Aftonbladet skriver inte om någon bild överhuvudtaget. De skriver istället om att operavärldens mest skarpsinniga politiska analytiker Malena Ernman är ledsen för att det har brunnit. Men Ernman är inte ledsen för att det tycks ha brunnit i Ulvskogs proppskåp. Ernman är ledsen för att hennes barndomshem i Sandviken har brunnit ner. Det kan hon väl få vara. Men även i Aftonbladet råder den totala tystnaden om Marita Ulvskogs poserande med en poster på en terrorist och mördare.

Edit: Klockan 12:37 på måndagen vaknade Aftonbladet och publicerade om Maritas tavla… 

Dagens Nyheter, och största möjliga tystnad. Svenska Dagbladet, och en tystnad om det här med Ulvskog som gör att man kan höra en nål falla inne på kulturredaktionen. Tystnaden är total. Det franska valet kom väl som en lämplig livboj för den tredje statsmakten – som inte alls var sugna på att granska makthavaren i Bryssel med sin affisch.

Omdömeslösa politiker, oavsett politisk färg, skall hängas ut. Marita Ulvskog var extremt omdömeslös när hon fotograferades med och själv publicerade bilden på sig själv med en affisch på Marwan Barghouti, mördare och terrorist. Om inte media gör sitt jobb, blir media snabbt irrelevant. När nyheter som har ett stort nyhetsvärde inte publiceras, och tystnaden tar över, skapar traditionell media en grogrund för den typ av alternativmedia man inte vill se. Men det fattar de inte på tidningsredaktionerna. Där handlar det om att lyfta nyheter om makabra dödsräkor på havets botten istället för en makaber EU-parlamentariker.

Ett svar på “TYSTNADEN”

  1. SVD kommer aldrig någonsin kritisera vilken regering som än sitter

    Dom har med dagens penningvärde fått mer än 4 miljarder i Presstöd sen detta infördes,och visa mig någon som biter den hand som verkligen föder en

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *