TWITTRAREN

När Reinfeldt skulle tackas av i riksdagens kammare fick han fina presenter och fina ord av sina kompisar partiledarna. Löfven klev upp och lovade att lämna politisk pajkastning därhän i sitt tacktal, innan han använde en minut till att rabbla upp allt det som han tyckte Reinfeldt hade misslyckats med. Löfven nämnde inte integrationen, inte migrationen, inte försvaret, inte polisen men nästan allt annat. Sedan tackade Löfven Reinfeldt på det sätt som han hade lovat minuten innan. Det är något med sossar och att göra helt fel när det borde vara enkelt att göra rätt…

Vänsterpartiets Sjöstedt äntrade talarstolen och tackade på ett mycket bättre, mycket finare och mycket ärligare sätt. Sjöstedt kände medlidande med Reinfeldt, för en statsminister kan ju inte rå för eller på allt. Sjöstedt nämnde bland annat naturkatastrofer och den moderata ledamoten och twittraren Lars Beckmans insatser på nätet. Själv tycker jag att Beckmans twittrande var det minsta Reinfeldt kunde få som pålägg på bajsmackan. Låt Lars vara Lars.

Nu är Reinfeldt borta, och Löfven har tagit över hans roll. Reinfeldt har som 51-åring gått och blivit förälder, till ett flickebarn och tillsammans med sin gamla presschef och mitt frikort Roberta Alenius. Grattis.

Löfven har fått sin egen ”Beckman” på halsen, och det är inte bara en skojig riksdagsledamot från förskingringen. Löfvens egen ”Beckman” sitter i regeringen och heter Annika Strandhäll. Om Sjöstedt kunde jämföra Lars Beckmans twittrande med naturkatastrofer är statsrådet Strandhälls uppenbarelse på de sociala medierna något av Armageddon.

Det var Strandhäll som lade ut bilden på ett gäng lätt påstrukna kvinnliga statsråd i smartaste, bästa tjejgänget på Twitter samtidigt som programledaren i Aktuellt berättade att ingen av regeringens ansvariga statsråd hade tid att komma och försvara regeringens politik. De ansvariga statsråden fanns på Strandhälls bild nämligen. Hela Strandhälls uppenbarelse på Twitter är som en infantil och påtänd SSU:are programmerad för valrörelseretorik.

Statsrådet och twittraren Strandhäll klarar inte av att gratulera till ett barns födsel utan att bli politisk och komma med mästrande ideologiska pekpinnar till de lyckliga tu innan den första blöjan är bytt.

”Ser på Insta att Reinfeldt fått barn. Stort grattis! Som Fredrik vet har vi en fantastisk föräldraförsäkring i Sverige, hoppas de delar lika!” – Statsrådet Strandhäll gratulerar på sitt eget oefterhärmliga sätt på Twitter.

Det finns en tid för politisk mästrande, för ideologiska pekpinnar och att lyfta fram det man vill med sitt politiska engagemang. Den tiden och det tillfället är inte när man skall gratulera någon till att blivit förälder, till några som nyss har fått barn. Det är då gratulationen känns som en bisak. Strandhäll fattar inte det där.

Statsrådet och twittraren Strandhäll skulle inte överraska mig om hon kommenterade ett nytt terrordåd ungefär så här: ”Ser på nyheterna om alla skadade i bussdådet. Stor sorg. Men som alla oroliga anhöriga vet har vi i regeringen fixat till världens bästa sjukvård i Sverige. Grattis!” Inte alls osannolikt, men bara en cynisk spekulation.

Twittraren och statsrådet Strandhäll skulle inte heller få mig att lyfta på ögonbrynen om hon gratulerade någon som tog studenten med något i den här stilen: ”Ser på Facebook att du har tagit studenten! Stort Grattis! Som du vet har vi i Sverige satsat stort på skolan och skapat fler högskoleplatser. Ännu ett Stort Grattis! Hoppas att du är tacksam och röstar rätt och rött nu när du får rösta.” 

Följer du inte Annika Strandhäll på Twitter så rekommenderar jag dig att göra det. Verkligheten där är faktiskt i närheten av precis så skruvad som i mina skruvade exempel ovan. Du hittar Strandhälls Twitter-konto HÄR

10 svar på “TWITTRAREN”

 1. Nej tack ty jag står inte ut med hennes huvud och ögonrullande. Något som tydligen anbefallits av ”beteendecoachen. Alla i det smartaste tjejgänget beter sig på det viset. Det är som om de alla vore inne på tredje champagneflaskan. Svetslärlingen är deras mästare. Lögnerna rinner behändigt som en stor lugn norrländsk älv( som ”Stilla flyter Don”). Då är inget omöjligt längre tiggarförbud,terroristbekämpning hårsmånen från att skriva ”terrorbejakning” där). Allt och intet får vi. Strandhatt är rena antimaterian dessvärre! En kvinnlig Farbror Frej!

 2. Här i förskingringen har jag inte tillgång till ”världens bästa sjukvård” så jag får antingen avhålla mig från att läsa direkt eller också bunkra antacida.

 3. Nähädu, dina exempel kommer vi inte att få se från Strandhäll på twitter. Det första exemplet är på 166 tecken och det andra på 237 tecken. Som bekant har twitter en gräns på 140 tecken.
  Men de kanske dyker upp på Facebook 😀

 4. Hej.

  Socialism (till vilken socialdemokratin hör då den var och är en metod via demokratiska val istället för statskupp eller väpnad revolution) har som en ledande princip ”Det privata är politiskt”.

  Hennes armbåges-gratulation till Quislingen Reinfeldt skall ses i ljuset av den principen.

  Ingen kommer undan politiken, som Magnell sjöng.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. Vore bättre om dessa politiker lade kraften på att förbättra för de människor som valt dem än att tramsa runt på twitter.
  Känns som att de ibland lever i en lekstuga och inte fattat vad de är tillsatta att utföra.
  I ett privat affärsdrivande företag hade de fått sparken för länge sedan.

 6. ”Reinfeldt har som 51-åring gått och blivit förälder”, barn löper större risk att ärva psykopatiska drag från moderna än från fadern så det finns kanske hopp för flickan. (ja förlåt, omoget inlägg, men att den mannen lever gott ekonomiskt och socialt ger mig tarmvred)

 7. Mannen med det öppna hjärtat får nöja sig med de miljoner han tjänar på sina föreläsningar. Gratulationerna får Filippa ställa upp med. Om hon känner för det.

  1. @Sten K 21:26
   Om Fredrik Reinfeldt lever som hen lär så har hen öppnat sitt hjärta och inhyst flyktingar i sitt hem, med tanke på flyktingsituationen i omvärlden och bostadsbristen i Stockholm. Om inte, så kanske någon rättrådig person öppnar upp en blyinfattad korridor från omvärlden direkt till det reinfeldtska hjärtat.

 8. En komisk sak är ju att hon retweetar en varning om att se upp med försvarsministern twitterkonto, dvs att han inte alls har något och således är ett sådant konto fejk….
  Är det någon som egentligen har kollat om hennes eget konto är ett fejkkonto….? För som det skrivs där kan det väl ändå inte vara på riktigt?
  (Tyvärr överträffar sanningen ofta dikten).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *