TAPANI JUNTUNEN – TVÄRVÄNDNINGEN SOM KOM AV SIG

I media beskrivs nu Moderaterna som det vuxna och konstruktiva politiska alternativet. Det finns ett sug efter ny politik. Men det kritiska tänkandet hänger inte med. Istället agerar media som aktörer i den moderata kampanjavdelningen. Säger Ulf Kristersson att det behövs ett mer vuxet samtal, upprepas orden som i en ekokammare av den tredje statsmakten – av media.

När moderaterna talar om kvotsystem, kommer inga följdfrågor. Granskar man politiken menar Moderaterna alltjämt att skyddsbehövande ska kunna söka asyl på plats i Sverige. Hur ska då Sverige kunna bryta utanförskapet, när vi idag ligger kvar på samma nivåer som byggt upp utanförskapet. Hur kan då ett utbyggt kvotsystem ihop med möjligheten att söka asyl på plats ge andra och lägre nivåer som möjligen på sikt kan dämpa och minska utanförskapet. Frågorna hopar sig, men de blir obesvarade. För frågorna ställs aldrig.

Hur hänger moderaternas migrationspolitik ihop när moderaternas tanke fortfarande är att illegala migranter som fått avslag alltjämt ska ha tillgång till välfärden i form av kraftigt skattesubventionerad skola, vård samt tandvård? Hur hänger det ihop med en ambition om att inte bygga upp ett parallellt samhälle, när starka incitament ges för att inte lämna landet?

Vilken samhällsanalys är det egentligen som ligger bakom den tvärvändning som Moderaterna anser sig ha gjort? Slår man ihop resonemanget om kvotsystem ihop med möjlighet att söka asyl på plats med tillgång till välfärd för illegala migranter är en slutsats att den nya moderata politiken i sak är otillräcklig och är inte baserad på en ny samhällsanalys. Den retoriska tvärvändningen är således mer ett resultat av dåliga opinionssiffror, inte av de brinnande polisbilarna. Det finns ett sug efter ny politik, men den hungern ska stillas av en retorisk tvärvändning – inte en tvärvändning i sak. Svensk media hjälper så gärna till att vara taltratt åt Moderaterna.

Tvärvändningen har kommit av sig avseende Moderaternas politik – och nu när opinionssiffrorna går upp kommer väldigt lite att ske i form av förändring. Den mediala tvärvändningen har aldrig ens påbörjats. Tvärtom är media lika okritisk som före flyktingkrisen 2015. Det är allt annat än vuxet och konstruktivt.

Tapani Juntunen
Sverigedemokraterna

14 svar på “TAPANI JUNTUNEN – TVÄRVÄNDNINGEN SOM KOM AV SIG”

 1. Bästa Tapani Juntunen!
  Att Moderaterna skulle över ”en natt” bli ett parti som ändrade sin politik när man får en ny partiledare är naturligtvis omöjligt.
  Alla vet att om man begått ett misstag i livet så måste man först erkänna misstaget för sig själv, sedan för de som drabbats av misstaget och till sist i HANDLING för att ta sitt ansvar.
  Moderaternas nya ledare Kristensson antyder att det begåtts misstag men sedan är det slut.
  Media som i ryggmärgen ”hatar” SD är till sig, nu kommer moderaterna att ta väljare från SD så nu är det dax att framhålla hans förtjänster och hoppas att SD tappar i opinionen.
  Det vet Moderaterna och Kristensson och spelar med naturligtvis med mantrat Alliansen, moderaterna har spelat tidigare med Reinfeldt som galjonsfigur när man träffade en uppgörelse med MP som kostat skattebetalarna miljarder och Svenska Folkets förtroende för politiker och moral stor skada.
  Här vill Kristensson framhålla Allianspartier som vill (tvärt emot vad vi vill) öka eller fortsätta den vansinniga invandringspolitik som hittills förts och jag väntar snart på att man vill samarbeta med MP om det behövs efter valet 2018.
  Ni som röstade för Moderaterna senaste valet, är ni nöjd med politiken som Reinfeldt förde, är den ok,
  Vill ni ha en förändring måste ni inse att en ny röst på Moderaterna gör er besviken igen.
  Kristensson i all ära, han är en bra agitator men det var Lenin och Hitler också ( ingen övrig samhörighet vill jag betona) men trots allt är det i handling man visar att man ångrat sig och att man inte gör samma misstag igen.
  Kaj Åhlund

 2. Det finns en bild på tre skrattande personer, det är Moderaternas Fredrik Reinfeldt, Anna Kinberg-Batra och Ulf Kristersson. Den bilden säger allt.

 3. Enligt statistiken så finns det ingen ”tvärvändning”, bara ytterligare spikar i kistan. Svensk demografi och svensk kultur blattefieras i en allt mer stegrande takt, tack vare den oikofobiska Sjuklövern och Sjuklöverkontrollerad media.

  Årlig destruktiv massinvandring enligt SCB:
  2017___180 000 (uppskattad ungefärlig siffra)
  2016___163 005
  2015___134 240
  2014___126 966

  Endlösung, dvs. då svenskarna har reducerats till en minoritet i sitt eget land, infinner sig senast 2050, förmodligen långt tidigare, tack vare Sjuklöverns ”forcerade befolkningsexperiment” och korståg mot den sunda nationalstaten konungariket Sverige.

 4. Det är förbjudet att tvärvända på motorväg och S, Mp, C, L, Kd, V och M är nu i fullt ös på motorvägen på väg mot en mkt mörk framtid.
  Så Moderater, för att få ngn trovärdighet i era argument gällande invandringspolitiken ta av vid första bästa avfart och kör ner igen på motsvarande sida och fortsätt åt andra hållet mot ljuset.
  Verkar detta jobbigt så kör av vid en rastplats ta en fika å fundera över åt vilket håll ni vill åka men tänk inte för länge för när mörkret kommer är det försent.

 5. 1. Moderaterna är det partiet som har skapat alla de ”utmaningar” som det pratas om. Att då ge Moderaterna förtroendet att lösa dessa ”utmaningar” är …ungefär lika intelligent som att utse Hagamannen till Chef för polisens sexualbrottsgrupp.
  2. Ulf Kristersson kan vara hur ”vuxen” som helst. Den migrationspolitiken , som han till 95 % har kopierat rakt av från Åkesson, ska han lik förbannat genomföra tillsammans med Annie Lööf- och hon är definitivt inte ”vuxen”.

  Moderaterna vill ha ett tiggeriförbud.
  Det enda partiet som delar moderaternas åsikt är… det partiet som Kristersson inte tänker samtala med eftersom dom har ”fel värdegrund”.
  Istället tänker Kristersson genomdriva sitt tiggeriförbud i en allians bestående av partier som inte vill ha något tiggeriförbud.
  Slutsats : Ulf Kristersson anser att Moderaterna har fel värdegrund och att de partier som inte tycker som Ulf Kristerssons moderater har rätt värdegrund… ? 🙁

 6. Klart som korvspad att media agerar okritisk megafon åt Kristerssons motsägelsefulla lögner. Journalisternas främsta uppdrag är ju att minimera SD:s väljarstöd. Självklart stryker de Kristersson medhårs! Att sänka SD är mycket viktigare än att Sverige faller sönder.

 7. De partier och riksdagsmän som är ansvariga för dagens invandringshaveri skall inte få sitta kvar, de har förbrukat sitt förtroende. Nya kvastar eller de som redan tidigare röstat emot galenskapen är de som skall ha förtroendet att reda upp härvan. Det behövs nya sossar och nya borgare för ett nytt förtroende, de gamla har inte bytt varken åsikt eller ideologi och är inte trovärdiga. S har förändrat politik en aning tänkandet är i grunden oförändrat. Bara SD är trovärdiga i denna fråga.

 8. Hej.

  moderaterna (allt nyare och nyare) har vänt.

  Trehundrasextio grader har man vänt, minsann.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 9. Hyckleri i kubik räcker knappast om betyg åt moderat ljuget. Vi glömmer aldrig Bildt och Reinfeldt som fortfarande bokstavligt talat sitter i väggarna hos moderaterna. Det finns ca en miljon västafrikaner i sydeuropeiska läger som snart släpps lösa och alla vill till Sverige tillsammans med alla anhöriga till redan invandrade asylturister. Var tänker moderaterna placera dem? Internera riksdag, regering och alla globalistaktivister inom förvaltningarna samt låt lagföra dem i internationell domstol. Det Svenska rättssystemet är genomkorrumperat och duger inte. Vad svensk media sysslar med är för många en fars, en dålig sådan. T.ex. Aftonslaskens tre apor. Inte se, inte höra, inte tala om sanningen.

 10. Det finns en viss risk att Ulf Kristersson kan bli statsminister 2018. Ulf Kristersson ger sken av att inta en mer restriktiv invandringspolitik och ett avsteg från nyliberalismen*. Detta vet man i Bilderbergkretsar. Sannolikt kommer därför Ulf Kristersson få genomgå Bilderbergs ”programmeringskurs” sommaren 2018, så att han tänker ideologiskt ”rätt”. Det är samma kurs som de programmerade, invandringsvänliga politikerna Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och Annie Lööf har gått. Alla dessa har betraktats som statsministermaterial innan ”programmeringskursens” genomförande.

  *) Med nyliberalism menas ett fritt flöde över nationsgränsen av varor, kapital, människor, kriminalitet, vapen och dvärgbandmaskar, samt avreglering, utförsäljning och privatisering av viktiga samhällsfunktioner så att dessa kan bedrivas i kartellskapande, vinstmaximerande, suboptimerande, utlandsägda, privata oligopol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *