TUPPFÄKTNING

Häromkvällen var det tydligen upplopp i min födelsestad, i fristaden Eskilstuna. En ensam polispatrull på Nybrogatan – där stadens pubar ligger på rad nästan på samma sätt som Rademachersmedjorna några hundra meter västerut. En ung man – naturligtvis sjutton år – som är så berusad att den ensamma polispatrullen bestämmer sig för att låta mannen sova ruset av sig. Det slutar med kravaller och upplopp, och varenda polispatrull i norra och mellersta Sörmland får jobba med och mot den unga mannens kompisar. Runt trettio unga män ger sig på den ensamma polispatrullen, för att frita sin överförfriskade kamrat. Bråket blir kravaller, kravallerna blir upplopp. Tiotalet mil österut, i huvudstaden, pågår en politisk tuppfäktning om dagens Sverige…

Det är inte dricksvattnet i Eskilstuna som har skapat ett upplopp, inte heller något diffust utsläpp i luften över staden. Inte heller har det med kryddningen av skolmaten i Eskilstunas gymnasieskolor att ett trettiotal ungdomar orsakar ett upplopp mitt i staden. Det är decennier av politiska beslut som har skapat det samhälle som vi lever i här och nu. Det är politiska beslut på riksdagsnivå, men även beslut fattade i enskilda kommuner. När statsministerna står och orerar om ”oacceptabelt” hit och ”oacceptabelt” dit så är det decennier av svenska politiska beslut som är oacceptabla. Statsministern själv är långt ifrån oskyldig. Men Löfven är dessutom långtifrån ensam om att vara skyldig.

Eskilstuna häromkvällen kan vara Malmö vilken kväll som helst, eller ”Orten” överallt och närsomhelst. Om statsministerkandidaterna vill bli tagna på allvar skulle det vara befriande om de kunde be om ursäkt med några andra ord än ”vi har varit naiva”. De kunde börja med att erkänna att man genom att tävla i godhet har skapat ett samhälle där ondskan och otryggheten tar över mer och mer. Men det kommer vi inte att få höra. Den ödmjukheten finns inte hos de statsbärande partierna. De sysslar med tuppfäktning istället…

Det som händer i Sverige är en konsekvens av politiska beslut genom åren och under decennier. Det är svenska politiker och svensk politik som har skapat vår vardag, vår verklighet. Vi tvingas leva i den verkligheten, och den vardagen – allt medan politikerna lever i en skyddad bubbla. Allt de klarar av är att producera en tuppfäktning med floskler och tomma ord. Allt de verkar nöja sig med är att konstatera att det Sverige de har varit med om att skapa är ”oacceptabelt”.

12 svar på “TUPPFÄKTNING”

 1. Det är fullkomligt oacceptabelt att en massa svenskar röstar på sjuklövern. Det är dessutom helt oacceptabelt att ta in fler filurer från främmande länder.

 2. Känns mer och mer rätt vårt beslut!
  Hustrun skrev på i förra vecken. Nu gäller det att få ihop transporten.
  Sedan lever vi utspridda i 360 mil.
  Men det är det tydligen värt.
  Vidrör bara Svedala på havomslutet ställe.
  Och bara under sommartid.

 3. Hmmm… Fredrik, visst är det vettlösa våldet fullkomligt oacceptabelt, men de förment ”statsbärande” pajaspartierna M och S har ju ivrigt hjälpts åt att rasera vårt, tills alldeles nyligen, genuint trygga, toleranta och välmående Sverige – till DÖds.

  Min statsministerkandidat heter Jimmie Åkesson – och han behöver INTE be om ursäkt för dagens sjuklöverskapade kaos.

 4. Alla verkar eniga från vänster till höger om att Sverige har stora problem. Jag vill säga att Sverige är sjukt, ett förlorat land. Nu vill dom som skapade helvetet urskulda sig och åter ha förtroende. Det kan dom säkert lura många till men inte mig. Jag kommer att visa mitt missnöje med att rösta på SD, inte för att dom är perfekta utan för de är de enda som inte när ansvar för det vidriga samhälle Sverige har blivit.

 5. Tragiskt att inget utav de partier som suttit och orerat har insett eller förstått vad deras beslut leder till. Och sedan säga vi har varit naiva eller oacceptabelt
  Det som gör mig orolig är att flera utav folk jag känner ännu röstar på s som om det vore en gåva eller skall man säga gåta att de inte fattar vad jag säger eller vad jag sagt i åratal

  1. Under lördagseftermiddagen släpptes båda men de är fortfarande misstänkta för brott. Sen kan man ju fråga sig varför 2 utav dessa personer redan är släppta. får de inget straff kommer de givetvis att göra om och sänka landet lite till

 6. Lilla Kalmar i Småland har också överberikats med helt nytt och ”spännande”, importerat våldskapital. Thoralf Alfsson beskriver ett vansinnigt händelseförlopp, som jag inte ens hade kunnat föreställa mig när jag själv…

  … som friboren flicka och ung kvinna i detta land fritt kunde välja att vistas precis var som helst och precis när som helst – ensam – utan att trakasseras, hotas eller misshandlas av vämjeliga cocks… som inte borde vara här. Alls.

  ”Hur Barometern kunde få det till att vara två gäng har jag väldigt svårt att förstå. Vad är syftet med att kalla det för två gäng? Vad jag vet var det ett gäng mot några väldigt vanliga svenska medborgare. Vanliga medborgare som försökte ingripa då gänget ofredade två unga tjejer som var rädda för gänget.

  Några vanliga medborgare som försökte göra sin medborgliga plikt. För det blev de angripna och misshandlade då det inte passade det här gänget. Det handlar om sparkar, slag mot huvudet, även med något tillhygge som liknades vid en strumpa med något föremål i, vilket svingades mot offren.”

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/01/21/11509630-tva-gang-enligt-barometern/

 7. Sedan kan den s.k. ”vice statsministern” MP-kärringen som ju f.ö. är ett stort skämt, sitta i SVT Agenda och tycka att det är konstigt att det finns folk som svartmålar Sverige av idag.
  Hur f-n tänker hon egentligen ?

 8. ”Snälla” människor blir överkörda av mindre snälla. Blir det inga konsekvenser av ens handlingar så fortsätter man med samma beteende. Det är detta vi just nu iakttar. ”Godtrogna” och ”naiva” politiker som gör allt för att tillfredsställa alla grupper, sätter inga gränser för någon, då får vi det samhälle vi har. Feghet och maktsugenhet är väl också adekvat ord.

 9. Länk tack då jag inte följer svensk media sedan länge.
  Sökte efter Eskilstuna på både Expressen och Aftonbladet och fick ingen träff.

 10. Men storsopan Jimmy Jansson (s) jublar över att den gamla knegarstaden äntligen fått över
  100 000 invånare. Då är det finare att vara kommunalråd. Spelar ingen roll vilka de inflyttade är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *