TRYGGHETSSKAPAREN

Fredrik Reinfeldt skall leda den kommission som skall skapa trygghet i ”orten”, Trygghetskommissionen. Den före detta statsministern går in i rollen som trygghetsskaparen, i ett allt otryggare samhälle. Trygghetskommissionen har skapats av försäkringsbranschen för att värka fram förslag på hur tryggheten kan öka imorgon där den minskar idag.

” – De beslut som fattades gjordes på bästa underlag där och då. Jag försöker att inte agera efterklokt. Nu har jag en ny roll och jag har en trygghetskommission som jag leder.” – Trygghetsskaparen Reinfeldt om sitt uppdrag versus sin tid som statsminister i åtta långa år…

Att utse Fredrik Reinfeldt till ordförande i en trygghetskommission är i grunden en magstark utnämning. Under sin tid som statsminister bidrog Reinfeldt i allra högsta grad till dagens ’utveckling’. Att utse Reinfeldt till ordförande i en trygghetskommission är som att be gryningspyromanen utreda brandskydd och räddningstjänst i Ystad. Eller som att utse Henrik Arnstad till kommunikationschef på Forum för levande historia. Eller som att skicka ner Margot Wallström som svensk ambassadör till Tel Aviv och Israel.

Fredrik Reinfeldt vill inte vara efterklok, och han tycker att de beslut han fattade där och då som statsminister fattades på bästa tänkbara underlag. Att inte vara efterklok, att vägra tänka tillbaka på vad som gick åt helvete, vad som gick ännu värre och varför är en lättförståelig försvarsmekanism. Men är man inte efterklok kan man inget lära av vansinnigheterna man har ställt till.

I min värld gick Fredrik Reinfeldts politiska gärning ut på att skapa otrygghet. Försvarsmakten kallades för ett särintresse när det var uppenbart för alla att det började bli allt oroligare i vår del av världen. Alla som pratade om utanförskapets verkligt jobbiga konsekvenser och orsaker klassades som rasister, fascister eller lågbegåvade lågpannor av makten och härligheten.

Dagens trygghetsskapare tycktes vara totalt ointresserad av sambandet mellan ett allt större utanförskap och en allt större otrygghet. Riktigt oroad över samhällsutvecklingen och otryggheten kändes Reindeldt bara när arga och elaka supportrar hotade Djurgårdens fotbollstränare på en träningsanläggning.

Nu skall trygghetsskapare Reinfeldt leda arbetet med att föreslå åtgärder för större trygghet i det land han lämnade efter sig. Herregud…

37 svar på “TRYGGHETSSKAPAREN”

 1. Öppna era hjärtan …har granen brunnit …
  Den mannen är inte gratis ..premiehöjningar att vänta..
  Tackar och bugar för ännu en klockren text.

 2. Snacka om att sätta räven till att vakta hönsgården…

  Den mannen kan inte vara helt frisk som har mage att ta ett sådant uppdrag.

  Är det någon som förvånas över att vi har ett politikerförakt?

 3. Snälla Fredrik Antonsson, skriv inget mer om denne skamlöse bedragare! Bara anblicken av lögnaren höjer min puls till onyttiga nivåer, för att inte tala om när den arrogante clownen öppnar munnen. Löfven kan beskyllas för mycket, men om man ska vara väldigt generös så kan det ses som en förmildrande omständighet att han är en naiv godhetsknarkare. Men den sluge och beräknande Reinfeldt fattade sina beslut fullt medveten om vad som komma skulle. Vad jag anser om Fredrik Reinfeldt lämpar sig inte i skrift.

  1. Håller fullständigt med dej! Är det en slump? Otur i planeringen? ren ondska? Eller vad kan ligga till grund för denna sanslösa utnämning?

  2. Han är Moderat,vilket innebär att han skiter svenska folket utan bara bryr sig om de 10 procenten som har mer pengar än förstånd.

  3. Från landsförädare till ”trygghetskommisionär” ?
   Jo jag tackar ?
   Får allvarlig blodtryckshöjning och kväljningar bara jag ser karljäveln… ?

 4. Självfallet fattas beslut på bästa underlag i varje situation. Något annat vore otänkbart, särskilt om man som beslutsfattare är Statsminister. (frågan om kvaliteten på beslutsunderlaget kan ju vara en springande punkt).

  Men att inte i en efteranalys, dra slutsatser och lärdomar, visar en historielöshet och arrogans som borde diskvalificera vederbörande från någon form av inflytande i framtiden.

  Försäkringsbranschen lever dock ganska gott på otrygghet och elände (glasmästarens barn). Så visst finns det en affärsmässig logik i detta.

  1. ”Bästa underlag i varje situation.”
   Tack för ironin!
   RRV Riksrevisionsverket har utrett detta.
   I en rapport 16 november benämnd Bristande konsekvensanlayser inför migrationspolitiska propositioner sågas Reinfeldts regeringar med fotknölarna. Särskilt hans påstående att besluten fattades på bästa tänkbara underlag.
   Det ät typiskt att MSM knappt har nämnt denna rapport och att medborgarna inte verkar vara intresserade.

  2. Fast Nyamko Sabonu tog upp diskussioner på sin tid men fick inte gehör för det hon sa. Vidare så tror jag nog att både Reinfeldt och alla andra såg och förstod, men de ville inte ta någon strid för att det var jobbigt. Simple as that! Men det är sorgligt hur politik kan få fungera.

 5. Att ge medborgarna trygghetskänsla kan vara en politisk fråga. Men kom ihåg att vi har de politiker vi valt vilket inte nödvändigtvis är optimalt. Stiftelsen Tryggare Sverige driver den här frågan mer dynamiskt än populistiska politiker som vänder kappan efter vinden. Inför en kommunal polis enligt förslaget i Krister Thelin bok på Timbros förlag och Torsten Elovssons motion till KD-kongressen. Det skulle på något års sikt förstärka polisens resurser i lokalsamhället. Det är fel av regeringen att lägga allt ansvar för otrygghet p g a oreglerad invandring 2015-16 på kommunerna. SKL varnade tidigt för konsekvenserna.

 6. Psykopaten borde sitta bakom lås och bom. Inte bli belönad för allt djävelsksp han helt medvetet ställt till med, i sin vendetta mot SD. Han använde Sverige som insats i sitt personliga hat mot att SD kom in i riksdagen 2010.

  1. Ofattbart. En kränkning av folket av gigantiska mått.
   Att han avskydde SD för deras insikt och hot mot hans planer är nog helt riktigt. Men jag tor inte att det är enda anledning till att han gjorde det han gjorde. Han är en Bilderbergare!

 7. Ruinfält ska kritiseras och hånas för sitt landsförräderi, så länge han lever. Det är enda sättet att avkräva honom något ansvar alls.

  Uppdraget att ”skapa säkerhet” kommer troligen helt att fokuseras på mer kravlösa bidrag och stopp för kritik mot vad han gjort/gör.

 8. Man har gått ur Svenska kyrkan efter det att den övertagits av socialister. Man har slutat läsa Svenska Dagbladet efter det att den blivit en vänstertidning. Nu gäller det att hitta ett försäkringsbolag som inte står bakom denna galna utnämning. Tyvärr kan det nog bli svårt.

 9. Blir ju skönt klirr i kassan när man är både i rivnings-och byggbranschen.
  Vilka förs.bolag står bakom detta?

 10. En av skaparna och dirigenterna som är ansvariga för detta kaos. Problemen har funnits sedan början på 80-talet men har eskalerat de senaste åren. Den som är minst passande för denna uppgift är reinfeldt eftersom han inte erkänner problemets art.
  Det som behövs är en invandringspolitik som gör själ för mamnet. Släpp inte in någon permanent som inte har asylskäl. Det står även i ”mänskliga rättigheterna” som måste vara en av världens mest misstolkade skrifter.
  Att tillsätta denna kommission är bara ännu en långbänk som jag redan betalar för med högre premier. När man inte erkänner att man gjort fel från början så lär inte detta hjälpa.

 11. Hej.

  Det behöver ju inte vara mer komplicerat än att han behöver ett nytt jobb inför sin återkomst som partiledare och frälsare av moderaterna.

  Gör den nuvarande ledaren ett tillräckligt dåligt val är det inte orimligt att Reinfeldts gamla åsiktsfränder både inom och utom partiet börjar arbeta för hans återkomst.

  Källa på det? Ingen alls, annat än hur jag bedömer Reinfeldts personlighet. Han kräver att få vinna, och vinner han inte så slår han sönder spelet samt misshandlar motståndaren. [Att vinna] är för hans personlighetstyp centralt; inte hur det uppnås, eller om vad det gäller eller till vilken kostnad det sker.

  Utan den impulskontroll han trots allt har hade han antagligen varit en följetong på sådana ställen som Sidsjön.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 12. Kan inte säga att jag upplever Fredrik Reinfeldt som någon lysande statsman som gjort positivt internationellt avtryck.

  Hans TV-serie med nordiska politikerkolleger kändes pinsam, speciellt när de fått verkligen lysande internationella uppdrag till skillnad mot FR.

  Extrajobbet Trygghetsskapare torde, i mina ögon, vara felstavat. Ett s räcker. mvh

 13. Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma men nu börjar jag nästan tänka på Finspång.
  En 53-årig tvåbarnsmamma som i hela sitt liv röstat M (förutom första valet då jag som nybliven 18-åring visste att jag var borgelig men inte så mycket mer, då fick det bli FP, för de var ju borgeliga men verkade inte tycka särkilt mycket om någonting för övrigt.. ).
  Ur led är tiden!

 14. Ständigt denne Reinfeldt. Mannen som i debatt på Publicistklubben ansåg att man fick skylla sig själv om man blev misshandlad p.g.a att man hade ”fel åsikter.” Trygghet?

 15. Å politikerna fortsätter att helt skamlöst klia varandras ryggar.
  I denna världen finns inga blockgränser utan de syns bara utåt.
  Till syvende och sist handlar det bara om att behålla den totala makten och mjölka systemet så mycket man kan…….
  Skrämmande så man kräks…..

 16. Fredrik Reinfeldt
  Du måste rannsaka dig själv. Fundera på vad du varit delaktig till, bara en fruktansvärt stor egoist tar åt sig ett jobb som detta. Framför allt när man personligen varit den som aktivt deltagit i vansinnet. Du måste tacka nej, det vore det ända en vettig människa skulle kunna föra i ditt fall.
  Har du ingen som helst heder i kroppen?
  Tänk över detta en gång till, eller är du så mycket politiker att du fullständigt tappat förståndet.
  Låt inte din egoism styra dina val, det finns med all säkerhet någon människa som är bättre lämplig för detta uppdrag.

 17. Synd att det inte var ett enskilt försäkringsbolag som stod för initiativet, då kunde man ha flyttat sina försäkringar och avrått alla bekanta att gynna ett företag som anställer den där djävla psykopaten.

 18. Så försäkringsbranschen vill inte att stora delar av den tidigare så sunda nationalstaten Sverige sjunker ned i ett alltför barbariskt tillstånd. Därför städslar branschen landsför … f’låt landsfader Reinfeldt, som ska komma till Sveriges räddning.

  När Reinfeldt hävdar:
  ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”

  då vet man landsfaderns plan är för att begränsa barbariet i Sverige.

 19. Det borde finnas kommissioner el myndigheter som utvärderar Reinfeldts f d statsministerpolitik ekonomiskt och socialt. Även Löfvens invandringspolitik samt om han med sin stab är en säkerhetsrisk bl a med autschåårsingen och även antalet illegala invandrare och sambandet skenande kriminalitet i landet. Så fort det gäller vissa stora beslut borde de utvärderas av opartiska tjänstemän före eller efteråt och belysas för allmänheten av oberoende tjänstemän.

 20. Om du vill så får du gärna dela detta vidare jag är blockerad från att dela min text och dessa länkar och gå med i fb-grupper.

  Det är p.g.a Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” politik och Stefan Löfvèns ” Mitt Europa bygger inga murar” som vi har många av de problem som vi har idag.

  Statistik och fakta är aldrig rasism men att förbjuda publicering av vetenskapligt belagd information som den nuvarande regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill införa genom en lagrådsremiss till ett lagförslag gällande ett förbud att publicera gärningsmäns etnicitet.

  Det är en inskränkning av tryck- och yttrandefriheten som endast diktaturer i övriga världen ägnar sig åt.

  Här är lagrådsremissen:
  https://nyheteridag.se/regeringen-vill-inskranka-tryckfriheten-oppnar-for-forbud-mot-att-skriva-om-kriminella-invandrare/

  Det skulle innebära att det skulle bli olagligt att sprida BRÅ`s rapporter från år 2005 angående vissa invandrargruppers etnicitet gällande en kraftig överrepresentation vid våldtäkter och vissa typer av grov brottslighet.

  BRÅ. Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet:

  https://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/2005_17_brottslighet_bland_personer_fodda_sverige_och_utlandet.pdf

  BRÅ. En kartläggning av polisanmälda våldtäkter:

  https://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012829/2005_07_valdtakt_kartlaggning.pdf

  Utrikesfödda utgör 53 procent av de med långa fängelsestraff och 54 procent av de arbetslösa och de erhåller 60 procent av de utbetalda socialbidragen.

  BRÅ rapporterar om att antalet anmälda sexuella övergrepp mot unga kvinnor i åldern 16 år – 24 år att de har ökat med 100% mellan åren 2014-2016. Man behöver inte vara raketforskare för att dra en slutsats om detta om man jämför med den enorma massinvandringen av män ifrån MENA-länderna under samma period.

  https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html

  Joakim P. Jonasson arbetar till vardags som säljare men har på sin fritid gått igenom alla tillgängliga sexbrottsdomar mellan 2012 och 2017 för att få reda på hur det står till med våldtäkts-brottsligheten. Här beskrivs vilka grupper som är extremt överrepresenterade och vilka som ligger långt under riksgenomsnittet.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZsMAbfeQ7Xw

  Detsamma gäller skjutningar och gängmord. Unga män med invandrarbakgrund står till största delen bakom vågen av skottlossningar.

  DN har kartlagt 53 dömda och 47 misstänkta gärningsmän i utredningar om skottlossning på allmän plats sedan 2013. Kartläggningen visar också att en klar majoritet av gärningsmännen har rötter i utlandet.

  Invandrare ligger bakom 9 av 10 skjutningar i Sverige. De flesta har sitt ursprung i Mellanöstern och Nordafrika. Inte en enda är finländare trots att det är en stor invandrargrupp i Sverige.

  Av 100 personer som kopplas till mord och mordförsök där skjutvapen använts har hela 90 stycken minst en utlandsfödd förälder visar DN:s granskning.

  Den stora majoriteten av männen, runt 80 procent, har sina rötter i Mellanöstern och norra Afrika. De flesta kommer från Irak, Iran, Libanon, Turkiet, Somalia och Eritrea.

  Latinamerikaner förekommer bara i tre av fallen, personer från Balkan i fem och finländare inte i något, påpekar DN.

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/vanligt-med-utlandsk-bakgrund-bland-unga-man-som-skjuter/

  Sverige har flest skjutningar och den högsta användningen av handgranater i hela EU. Enbart i Stor-Stockholmsområdet så har det var 98 skottlossningar och 16 dödsskjutningar under år 2017.

  Detta publicerades i Mars 2017. 72 skjutna i Stockholm – på bara drygt ett år.

  https://www.svd.se/72-skjutna-i-stockholm–pa-bara-drygt-ett-ar

  i Malmö så hade det fram till den 30/9 2017 skett 102 skottlossningar där sex personer hade blivit mördade och 35 personer hade skottskadats.

  http://www.skd.se/2017/09/30/over-100-skjutningar-i-malmo-i-ar/

  Sverige har även flest åldringsbrott inom EU och flest fattigpensionärer enligt EU`s fattigdomsnorm.

  Jag är personligen övertygad att händelseutvecklingen är ett medvetet sätt att skapa kaos för att söndra nationalstaten Sverige för att vi skall vara en mångkulturell provins till EU.

  Det finns många som inte tror på den förklaringsmodellen utan har den uppfattningen att alla ansvariga politiker och alla andra tillsatta makthavare som Dan Eliasson och journalister från Mainstreammedia inte kunde förutspå vad massinvandringen skulle få för effekter på det Svenska samhället. När man bestämde sig för att att för att föra en invandringspolitik i form av en massinförsel av våldsamma klankulturer i många fall analfabeter och där många har en snedvriden kulturellt nedärvd kvinnosyn och en kultur att lösa sina konflikter med grovt våld.

  Många som enkelt förutspådde vad som skulle ske fick epitet som rasister, fascister, främlingsfientliga och att man fiskade i grumliga vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *