TRUMP. TRUMPNARE. TRUMPNAST.

Häromkvällen satt jag och stirrade ner i paddan och kvällstidningarnas webbsidor. I Expressen var det massor av artiklar om Trump. I Aftonbladet var det ännu värre. Känslan var att minst varannan nyhet handlade om Trump, om Trumps påhitt som president, om Trumps dumhet, om Trumps frisyr och så vidare och med mera.

Tanken slog mig då att Aftonbladet skulle kunna göra det väldigt lätt för sig och slänga in Trump i varenda nyhet. Kanske skulle man kunna pruta på ersättningen till sin bildbyrå om man bara publicerade bilder på ett visst subjekt. Det skulle bli så mycket enklare att få folk att förstå att den där Trump minsann är kapabel till allt och lite till.

Tänk er in i Aftonbladets framsida på nätet. Just när detta skrivs över en kvällsmacka är det inte alls lika mycket Trump som häromdagen, även om det är en hel del Trump. Skulle det inte sitta fint med rubriker som ”Trump tvingar Löfven att förlänga gränskontrollerna” eller ”Trumps klimatpolitik fick genomslag direkt. Så länge kommer det vara brist på grönsaker.”? Eller ett klickbete till filmklipp ”Cyklar – då kommer Trump i busken”?

Skulle det inte sitta fint med ”Kuddkrig mot Trump”, ”IKEA:s kritik mot Trump” eller ”Så tar svenska kändisar avstånd från Trump: Malena Ernman – Trump har ingen chans!”? Just de tre sistnämnda nyheterna är ju alldeles äkta, i svensk kvällspress…

Få inte för er att jag är någon Trump-supporter. Långt därifrån. Sedan en av hans närmaste utrikespolitiska hjälpredor kallade mitt andra hemland Estland för ”en förort till Sankt Petersburg” med andemeningen att Putin gott kunde få göra vad han ville med NATO-medlemmen på Finska vikens sydkust har jag haft ett horn i sidan till Trump. Trumps första dagar vid makten har inte heller gett mig någon bild av president Trump som en balanserad, vettig och sympatisk person. Snarare tvärtom.

Men.

Som svensk media i allmänhet och Aftonbladet i synnerhet håller på och ältar Trump, Trump och Trump kommer man driva sina normala läsare i en helt annan riktning än den man vill. Det är precis som när den tredje statsmakten skulle sänka SD med olika nyheter som slogs upp onormalt stort och mycket. Det gick inget bra alls.

Svensson kommer tycka att det är synd om Trump som har det så jobbigt på det som borde vara hans smekmånad i Vita Huset. Svensson kommer att sluta bry sig om Trump innan de riktigt stora dumheterna kommer, de som verkligen kommer att behöva lyftas fram ännu mer.  Kuddkrig mot Trump, IKEA:s synpunkter på den amerikanska presidenten eller Malena Ernmans sedvanliga politiska expertkommentarer bryr sig inte folk om. När det verkligen behövs folk som bryr sig kommer folket rycka på axlarna, dra en djup suck och säga något om uttjatat och tröttsamt. Vi är redan där faktiskt.

13 svar på “TRUMP. TRUMPNARE. TRUMPNAST.”

 1. ” Trumps första dagar vid makten har inte heller gett mig någon bild av president Trump som en balanserad, vettig och sympatisk person. Snarare tvärtom.”

  Snarare tvärtom. Han har precis samma balans som under valrörelsen. Vettig och sympatisk? Känner du honom? Ge honom åtminstone de 100 dagar (Gustav Fridolin) som alla andra får. I mitt tycke är Trump en verklig man, eftersom han vågar ta de beslut han lovat, och står för dom. Vilken annan politiker har gjort det??????
  Inget för en svensk politiker (läs syltrygg), eller……

 2. ”Balanserad” och ”sympatisk” kan man ha olika åsikter om, men ”vettig”? Han har ju bara gjort det han sade under valrörelsen att han skulle göra.

 3. Ur ett America First-perspektiv ÄR Estland en obetydlig mikronation på andra sidan Atlanten. Jag blir tårögd när jag läser om Skogsbröderna, så tro inte att jag menar något illa gentemot de heroiska balterna, men jag blir inte stött när folk blandar ihop Sverige och Schweiz. Så viktiga är vi inte för en amerikan.

  En svensk Trump hade inte kommit en sekund för tidigt. Man kan inte skriva dagligen om vilket helveteslandskap Sverige blivit tack vare invandring och sedan posera mot en nationalist som försöker rädda sitt folk från samma öde.

  Trump är för övrigt endast en ”civic nationalist” som inte lägger någon etnisk betydelse i ordet amerikan. Ungefär som SD:s ”öppna svenskhet”, en slags lättmjölksnationalism som försiktigt försvarar ”medborgare” istället för ”folk”.
  Vänster/tredjevärldenpartiet Demokraterna i USA använder sig intressant nog av ett Sovjetiskt knep. Varför finns det ryska minoriteter i bl.a. Baltikum och Polen?
  För att underminera den inhemska befolkningens makt över sitt eget land.

  I USA är Republikanerna överväldigande den ”historiska amerikanska folketss” parti. Folket som byggde nationen, d.v.s. en anglo-saxisk bas med assimilerade nordvästeuropéer och mindre senare tillskott från syd- och östeuropa. De som var absolut majoritet fram till Hart-Celler-akten öppnade gränserna för tredje världens alla hoppfulla på 60-talet, med falska lovord om att nationens demografiska sammansättning inte skulle komma att förändras nämnvärt.

  Dessa röstar i etablissemangets ögon alltmer fel (=höger), i takt med att de inser vad Demokraterna har förvandlats till. (Sen är visserligen Republikanerna dem hack i häl tack vare det inflytelserika neocon-elementet inom partiet, men detta har gått Joe Sixpack förbi. George ”Dubya” förespråkade s.k. Compassionate Conservatism och var emot flygplatsprofilering av muslimer, finns pre 9/11 videor från C-Span för den nyfikne ).

  Då kommer massinvandring väl till pass. Smarriga, eviga vänsterröster från ett kulturellt inkompatibelt trasproletariat utan hopp om assimilering, ja tack!
  Aldrig sinande och extremt billig arbetskraft, ja tack!, ropar storföretagen och det internationella kapitalet.

  Ursäkta mitt vandrande resonemang. Min poäng är att det är inte enbart för att Trump får kritik av det svenska etablissemanget som gör folk sympatiskt inställda till honom. Det är avundsjuka på att vi inte har sett en liknande representant i Sverige på minst 60 år.

  Det amerikanska folket har valt en ledare som inte avskyr dem och sätter dem i första hand. Säg, vore inte det rätt flott?

  1. ”Sen är visserligen Republikanerna dem hack i häl tack vare det inflytelserika neocon-elementet inom partiet, men detta har gått Joe Sixpack förbi. ”

   Nja, det är ju Joe sixpack som tröttnade på republicanerna som alltid jobbade mot dom genom att kohandla med demokraterna som tillslut såg Trump som enda lösningen mot den bipartisanska korruptionen i washington DC. Usa har haft sin egen inofficiella DÖ.

 4. ”Trumps första dagar vid makten har inte heller gett mig någon bild av president Trump som en balanserad, vettig och sympatisk person. Snarare tvärtom.”

  Vad har du för källor?

 5. Hej.

  Det är nästan som alla Sveriges Lindbergare ute på redaktionerna tror att vi är oförmögna att jämföra tonen i språket mellan hur man rapporterar om Obama och Trump.

  Att man dessutom konsekvent utelämnar mindre sympatiska order och lagar utfärdade under Obamas administration gör det hela parodisk och tragiskt – för att inte säga ynkligt.

  Hur kan det komma sig att alla dessa Helinare, Lindbergare och Stjärne-skott inte begriper att vi kan på tio sekunder kontrollera om det de skriver är sant?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Spelar ingen stor roll för makten om du och några få andra genomskådar dom , så länge massorna inte gör det.

 6. Sannolikt mycket avundsjuka – dessutom – gentemot denna s.k. Alfahanne & numera även President Trump; som effektivt verkställer det han har lovat sina medborgare.

  Älskar när Trump & Co gör ner de partiska lögnaktiga (((medierna))) och resten av ett korrupt och (((krigist samt uppviglande))) etablissemang.

  Tänk om vi hade en sådan rik, (han tar inte ut ngn lön alls!) välutbildad nykter(ist) till kvinna eller man, som verkligen värnar sina medborgare, istället för den eländiga 7-klövern, som fortsätter förstöra Sverige.

  Våra svenska klagande politiker och media har visat sig vara av samma skrot & korn; från maktmissbrukande korrupte Göran Persson till Ruinfeldt samt Bildt, som klagade sist på Twitter…

  Nästa steg; Nu hoppas jag på ett Swexit.

 7. Så fick Mr Trump återigen rätt…
  http://dailycaller.com/2017/04/03/susan-rice-ordered-spy-agencies-to-produce-detailed-spreadsheets-involving-trump/
  Fantastiskt hur President Tuimp manövrerar ut det ruttna korrupta etablissemanget. Stackars liberalmarxister som snart inte har några tårar kvar efter alla bakslag.

  ”Former President Barack Obama’s national security adviser Susan Rice ordered U.S. spy agencies to produce “detailed spreadsheets” of legal phone calls involving Donald Trump and his aides when he was running for president, according to former U.S. Attorney Joseph diGenova.

  “What was produced by the intelligence community at the request of Ms. Rice were detailed spreadsheets of intercepted phone calls with unmasked Trump associates in perfectly legal conversations with individuals,” diGenova told The Daily Caller News Foundation Investigative Group Monday.

  “The overheard conversations involved no illegal activity by anybody of the Trump associates, or anyone they were speaking with,” diGenova said. “In short, the only apparent illegal activity was the unmasking of the people in the calls.”

  Other official sources with direct knowledge and who requested anonymity confirmed to TheDCNF diGenova’s description of surveillance reports Rice ordered one year before the 2016 presidential election.

  Also on Monday, Fox News and Bloomberg News, citing multiple sources reported that Rice had requested the intelligence information that was produced in a highly organized operation. Fox said the unmasked names of Trump aides were given to officials at the National Security Council (NSC), the Department of Defense, James Clapper, President Obama’s Director of National Intelligence, and John Brennan, Obama’s CIA Director.

  Joining Rice in the alleged White House operations was her deputy Ben Rhodes, according to Fox.”

  -”This is really, really serious stuff.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *