TJÄRA OCH FJÄDRAR

Handlar det inte om demonstrationen på Medborgarplatsen så handlar det om sådant som händer på Twitter om demonstrationen på Medborgarplatsen. Just nu handlar det om Katerina Janouch, hennes bilder och kommentarer. Det handlar om konsekvensen, om tjära och fjädrar. Det handlar om riksdagsledamoten Rosanna Dinamarca, om hennes polisanmälan för förtal. Sällan har ankdammen Sverige varit tydligare.

Katerina Janouch har gått över gränsen, hon har varit insinuant och plump. Skämtat eller antytt att Dinamarca satt på trappan för att ragga. Eftersom Janouch tog bort den första bilden så tror jag att hon inte tyckte att skämtet eller antydningarna var så kul eller lyckade egentligen. Det är inte så kul när Twitter-drevet på vänsterkanten börjar gapa om tjära och fjädrar. Det är jobbigt när väldigt många gapar om att Janouch borde bli av med jobb, försörjning och utvisad ur landet. Några andra går ännu längre, och tycker att Janouch skall bli av med hälsan och livet. Sedan fick Janouch för sig att köra ut en annan bild. Stormen blev en orkan…

Dinamarca och hennes advokat, kamrat Borgström, vill att polisen tittar på Janouch, på hennes insinuationer och det som de vill ha till förtal. Borgström pratar med pressen och landar i att käbbel på Twitter är något som rättsväsendet skall lägga kraft och energi på. ” – Det finns anledning att polisen utreder om det här är förtal, eftersom bilden är ihopkopplad med den text som Katerina Janouch skrev, och påstår att Rosanna Dinamarca gör någon slags sexuell invit. Det tycker jag man bör utreda om det ska föranleda ansvar eller inte.”

Samtidigt i en annan del av Sverige, i ett annat polishus, lägger polisen ner den ena efter den andra av utredningar om sexuella trakasserier. Spaningsuppslag saknas. Det saknas förutsättningar att framgångsrikt utreda brottet. Förutsättningarna är de att polisen går på knäna, saknar resurser för att ta tag i de verkliga sexuella övergreppen. Det handlar om brott – övergrepp – där din dotter får en hand i skrevet och får höra sexuella inviter och ord ingen kvinna skall behöva höra. En musikfestival här, en nattklubb där eller gågatan mitt i småstaden. Verkliga miljöer. Verkliga övergrepp. Verkliga offer.

Dinamarca är ett offer, för något den anklagade kallar för ett skämt – ett dåligt skämt i de flestas ögon. Men är det käbbel på Twitter som polisen skall grotta ner sig i, när verkligheten ser ut som den gör? Hade det inte räckt med att Dinamarca gått omkring i en nytryckt t-shirt? ”Du är inte min barnboksförfattare!”, ”Du är inte min sexrådgivare!” eller ”Janouch=fascistrasistnazist!” Typ? Men medan våra politiker sitter på en trappa och signalerar att vissa lagar inte är något att bry sig om begås det brott som borde utredas, hanteras av polisen och övrigt rättsväsende. Det är brott där gärningsmännen verkligen förtjänar tjära och fjädrar…

16 svar på “TJÄRA OCH FJÄDRAR”

 1. Ömhudade vänsterbrudar,fratterniserar med unga män från spännande länder,där flickor inte får gå i skola inte träffa de pojkar de vill, svensk feminismhycklare i sin prydno!

 2. Demonstrationen klarlägger så många fakta om vårt galna Sverige så man häpnar;
  1) man flyttar den till Södermalm för att inte störa slottet och turismen i gamla stan.
  2) alla vet att det inte rör sig om ”baaarn”. Men media och politiker låtsats som om det gör det. Naivt kanske?
  3) polisen gör inget. På order från (s) och Dan Eliasson.
  4) demonstrationen är olaglig efter kl 22, men fortsätter efter det. Polisen gör inget.
  5) demonstranterna ska i många fall utvisas efter beslut att de är vuxna. Polisen gör inget.
  6) politiker som vill visa alla hur ”goda” de är åker dit. Till och med Fridolin och Frizon åker dit och vill vara goda, trots att de är i regeringen.

 3. En förundersökning inleds mot Borg som fjantat sig på en fest, medan Göran Annerberg, Transportstyrelsens styrelseordförande, inte utreds, trots att han var medveten om att Ågren bröt mot svensk lag. Man får mer och mer och mer känslan att om en överträdelse av svensk lag skall beivras är beroende på vem som skall ha utfört gärningen.
  Vad gäller Janouch finns det nog resurser.

 4. Rent juridiskt är det faktiskt möjligt att Janouch har begått ett brott. Alltså en olaglig handling.
  Varför detta stör Dinamarca så mycket är obegripligt , med tanke på att hon ju bevisligen värnar så mycket om de där som sitter på medborgarplatsen och fullständigt skiter i sveriges lagar.

 5. Man få titta på konsekvensen också. Om skämtet leder till att människor får ta emot hot och trakasserier av den trollsvans som följer Janouch så är det på sin plats att markera om det är ok.

 6. Claes Borgströms uttalande är allmänt advokatsvammel utan substans. Det finns nog, trots rättsrötan, ingen åklagare som är så korkad att han syr ihop ett åtal av detta ”brott”. Det blir prestige- förlust redan i tingsrätten. Borgström skulle ha nytta i sin profession som advokat att mer noggrant studera brottsbalken.

 7. Katerina Janouch har redan förstört Stefan Löfvens Sverigebild i tjeckisk tv, och följaktligen blivit utelåst från demokraturens åsiktskorridor. Hon har hamnat i kylan tillsammans med SD:are och fosterlandsvänner.

  Samme Löfven har, i rollen som självpåtagen överstepräst tillika Flyktinggeschäftsführer i en initiationsrit 6 september 2015 under det heliga mantrat – ”Refugees welcome”, också gjort Medborgarplatsen till Flyktinggeschäftets helgedom. Helgedomens plats är synnerligen väl valt med tanke på den närliggande moskén, som är en ideologisk bas, moralens vaktpost och garanten för att rättroende bevakar helgedomen.

  Katerina ska således inte skämmas för hennes avslöjande bild på den barbenta, utmanande, uppenbart älskogssuktande Dinamarca som besudlar helgedomen.

 8. Rosanna på trappan handlar varken om ben isär eller bröst utan om det olämliga att bete sig som en på gatan eller som flera på stranden, när Dinamarca är riksdagsledamot. Rosannas och övriga politiska valda ombuds närvaro vid ”Tindertrappen” uppmuntrar att svenska lagar och beslut inte behöver följas, polisern behöver inte utföra gränskontroll .
  Värre är att immigrations- och skolministerministern närvarar aktivt. De kan se och läsa nyheter på media. De ska sitta i ministeriena och läsa, och förstå konsekvenserna OM demonstranterna lyckas i sitt uppsåt att få amnesti. Amnesti för vem? De som sitter på trappan? Eller ALLA som saknar identitet och säker åldersbestämning. – Welcome All The World. –

  Det finns ett sätt fär Sverige att bli en världsledande humanitär stormakt. Det är genom att utbilda alla dessa ekonomiska migranter till hjälparbetare för att med en basker bygga upp sina hemländer. Basker får inte vara FN blå, ej röd som Röda korset och Röda halvmånen, ej heller varken grön som islam och palestina arabernas huvudbonad. Kanske orange som symbol för de som blev offer för IS vansinneslösa dödande.
  Hur ska demonstrationen sluta? Tänk på det, så att Medborgarhusets trappa får bli var den inte varit en ”Tindertrappa i tiden”

 9. Ett rimligt svar från polisen varje gång polisen”prioriterar” skulle vara att polisen just i varje fall som de lägger ner, talar om vad de prioriterar istället

 10. Det skulle vara intressant att veta hur det gick till när Janouch förlorade jobbet på Viking Line.
  Ringde Dinamarca själv upp företaget och krävde att hon skulle få sparken eller var det en journalistkompis som ringde typ, – är det lämpligt att Viking använder Janouch bl a bl a?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *