TJÄNSTER OCH GENTJÄNSTER

För någon vecka sedan fick jag ett tips, ett mycket spännande tips som fick mig att skriva ett inlägg om Mona Sahlin igen. Det handlade om tjänster och gentjänster, och mycket mer än det. Det var ett tips med lika många trådar som Mona Sahlin har fått stora, svarta, feta rubriker i pressen under sin karriär. Tipsaren bad mig hålla på tipset då det fanns en annan, ’marginellt större’ aktör som satt med samma tips. Idag agerade den andra aktören, och bitarna faller på plats.

Nu är det alltså dags igen, och tipset verkar alltså stämma – men med en tråd i taget publicerad hos Expressen. Idag skriver tidningen om Mona och livvakten för första gången men det kommer mer – mycket mer – om jag inte har fått något om bockfoten…

Den dagen då Mona Sahlin hasplade ur sig ”Jomenvisst!” när Reinfeldt frågade om hon – Mona – ville bli regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism så blev hon – Mona – en offentlig person igen. Under några år utanför den politiska scenen skrek Mona efter uppmärksamheten, rampljuset igen. Tiden som icke-offentlig var alldeles för lång för Mona. När media åter igen sätter klorna i Mona Sahlin gör man det för att hon är en offentlig person igen, och för att hon sitter där hon sitter. Expressens scoop behandlas som ett scoop behandlas i pressen. Tidningen går ut löst, kommer med mer och skapar drevets crescendo först efter några artiklar.

Mona Sahlin har ställt upp och ställer upp jättemycket för sin livvakt. Med lite snuskig fantasi lägger man ihop 3+3 och ser summan och vad som kan komma efter dagens nyhet om tjänster och gentjänster, om Mona Sahlins förhållningssätt till ekonomi och pengar. Det handlar om att Mona Sahlin trissat upp livvaktens lön på låtsas, har hjälpt honom att hitta en fin bostad och följt med på visningar – efter det att Mona Sahlin och maken Bosse sålde sin bostad i Nacka. Insinuationer? Javisst, eller en teaser. En svensk version av Bodyguard? Den som följer drevet får se. Mitt ursprungsinlägg ligger alldeles oavsett kvar i utkast-format och väntar på att kastas ut…

När man utifrån en maktposition, som nationell samordnare med ett budgetansvar, använder maktpositionen för att hjälpa anställda med sådant som vanligt folk inte får hjälp av chefen med så inställer sig iallafall frågan här om det där med tjänster och gentjänster – vad mer som gömmer sig bakom detta? När Mona Sahlin återigen hamnar i hetluften för något som har med ekonomi att göra så vet vi att den tredje makten inte kommer att släppa greppet och att det kommer mera.

Häromdagen var det förresten någon som försökte ringa till den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremisms heta linje, under en hel dag. Ingen svarade. Jag vet att jag avslöjar mig själv som sexuellt svältfödd och med en pervers kombination av sjuk och snuskig humor med att infoga Monty Pythons episka ”Know what I mean? Know what I mean? Nudge, nudge. Wink wink. Say no more” i inlägget apropå varför ingen svarade där och då…

Finns det mer? Ja, om min källa stämmer och det finns idag ingen som helst anledning att börja tvivla. Finns det något annat? Jo, om min källa inte blåljuger. Det handlar kanske om att kärleken går dit den vill, inte dit den borde – och eftersom kärleken är blind borde kanske någon ha försett Mona Sahlin med en blindkäpp. Då hade hon kanske inte börjat ramla offentligt igen…

Det kommer mera.

 

Vill Du stötta mig med medel för att utveckla bloggen och en eventuell förtalsrättegång? Kolla HÄR. Tack!

8 svar på “TJÄNSTER OCH GENTJÄNSTER”

 1. Intressant, bruttan har anammat invandrarnas klankultur, där man kliar varandra på ryggen. Skall bli intressant och se om det har kliat någon annan stans också.
  Var det inte klankulturen som skulle bekämpas?
  Varför får hon inte sparken? Avsked heter det! Ut med henne!
  Och sedan får vi hoppas att åklagaren tar upp ärendet. Osant intygande, trolöshet mot huvudman (ingick knappast i hennes arbetsuppgifter att skriva ut intyg som inkluderar löner som hon säger sig ha betalt privat), och medhjälp till bedrägeri.
  För kompisen som blivit kliad är det nog bedrägeri som ligger närmast.
  Här verkar det finnas dokumentation så det räcker.

  1. Eller är det en anka? Har hon lagt ihop sin egen lön på 80 tkr och hans på 40 för att det är hushållets faktiska inkomst?

   En vit lögn för att inte skylta med ett nytt samboskap?

   Hon är nog inte skarp nog för det hon förväntas göra, men än verkar det här väldigt tunt, särskilt om det då ska finnas en sexuell koppling i ”affären” också. För om det här är gjort för att skydda privatlivet, är intyget ifråga viktigt nog att uppröras över?

  1. Nu ska vi alla också tvingas betala miljonpension, till denna värdelösa outbildade sopa.

   Hon borde istället tvingas gå till Arbetsförmedlingen – efter ett år av ”omställelse” – och skaffa sig ett riktigt jobb, istället för att fortsätta leva på bidrag; vilket hon gjort i hela sitt liv.
   http://www.expressen.se/nyheter/mona-sahlin-begar-35-miljoner-i-pension/
   ”Pensionsavtalet innebär att Sahlin totalt kan få 3 574 252 kronor fram tills hon fyller 65 år.

   Sahlin får pension på 41 656 per månad”

 2. Jag förstår fortfarande inte hur inkomster och utgifter går ihop. Ljuga för att få köpa bostadsrätten (och få lån?) är en sak (som bör kosta brickan), men hur ska kostnaderna sedan betalas med de inkomster som finns? Ska Mona betala? Lägg sedan till den bil som polismannen/livvakten kör iväg i när Expressen(TV) försöker intervjua honom: Audi R8 Spyder V10 med ett nypris på över 1,5 miljoner. Köpt begagnad till ett jäkla bra kompispris?! Om det bara var bilen så okej, kanske mannen vunnit på hästar eller fått ut ett arv. Lägger man samman både boende långt över deklarerad inkomstklass + det samma gällande bil + POLIS med känslig tjänst så känns det aningen obehagligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *