TILLSTÅNDET

De började på Mynttorget. De flyttades till Medborgarplatsen. Där sitter de och demonstrerar, dygnet runt. De är de afghanska ungdomarna och äldre som spelar rollen som det skruvade Sveriges svar på Folke Pudas, de som kommer att demonstrera och sittstrejka tills de får igenom sin vilja. De har tillstånd att demonstrera varje dag mellan klockan åtta på morgonen och klockan tio på kvällen. De struntar i vad tillståndet säger, och demonstrerar dygnet runt.

Tillståndet går ut den 23 augusti, eller skulle ha gått ut. Tillståndet att demonstrera har förlängts med en vecka, till den 30 augusti – och kan komma att förlängas ännu flera gånger om man skall tolka polisen rätt. Belöningen för att man struntar i det tidigare tillståndets förutsättningar är alltså ett förlängt tillstånd. Bara i Sverige belönar man sådant. I ytterligare en vecka skall Medborgarplatsen vara platsen för en ständigt pågående demonstration. Sedan kanske man flyttar demonstranterna igen, till någon annan plats. Gjörwellsgatan, utanför Dagens Nyheter? Någon lämplig plats i kvarteren där Feministiskt Initiativ, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är urstarka, i Aspudden alltså? Till Anders Lindbergs trädgård i Haninge?

I min värld och verklighet borde inte polisen ge något nytt tillstånd till några demonstranter som uppenbarligen struntar i tidigare tillstånd. Detta alldeles oavsett om man är afghaner som vill stanna i Sverige, trädkramare i någon skog eller nazister på ett landsortstorg. Följer man inte lagar och regler skall man inte belönas, smekas medhårs…

De mer eller mindre unga afghanerna avser hålla på tills Sverige inte bara ger dem nya demonstrationstillstånd. Man tänker hålla på att demonstrera, sittstrejka och ta över en bit av ett torg eller en gata någonstans tills man får stanna. Det kvinnliga alibit som leder en tydligt mansdominerad demonstration uttrycker sig så tydligt det bara går.

” – Vi kommer inte att sluta. Vår strejk är historisk och vi kommer aldrig ge upp innan utvisningarna stoppas. Hur länge vi strejkar är upp till politiker och Migrationsverket, det är dem som ska ge oss svar.”

De kommer inte att sluta. Strejken – eller demonstrationen – är historisk. De skall hålla på tills de har fått våra politiker att vika ner sig. Sådant brukar inte ta alltför lång tid i det här landet, så ett ”grattis” i förskott. Vi vet redan slutet på den här berättelsen. En regering som viker ner sig, där tidigare snack om vikten av att verkställa utvisandet av de som saknar asylskäl bara blir tomma ord. En regering som ger efter för trycket från några hundra demonstranter och lika många – eller fler – handhjärtande kulturarbetare, journalister och andra politiker. De som sitter där på den där trappan på Medborgarplatsen vet att de kommer att få igenom sin vilja. De är ju i Sverige. Landet där lagar och regler anpassas under realtid för att vara humanistiskt och moraliskt acceptabla, där rättsväsendet inte har politikernas stöd…

23 svar på “TILLSTÅNDET”

 1. Eftersom våra politruker (politiker, tjänstemän osv) ändå inte kan/vill utvisa dem så är frågan om det inte är bra att de sitter där så att journalisterna förhoppningsvis drabbas.

  Det är bara bra om de ”strejkar” på natten också. Man kan ju hoppas att de håller de som röstar på Fi, V, Mp och slikt vakna.

 2. Tydligen har Statsministern inte sista ordet,när det gäller avhysningen från medborgarplatsen,det har ickemedborgarna från Afgahnistan?Var är försvarsmakten som skall försvara landet från ockupation?

  1. Vi har ingen försvarsmakt utbildade att slåss mot Afgahnungar och burar vi in dem så går det inte sedan att skicka dem utomlands, det finns inga som vill ha tillbaka dem!

 3. Hej.

  Sätt kravallstaket runt hela ockupationen och spruta grispiss över hopen.

  Man måste inte använda hårt våld som gummikulor och vattenkanoner – ekologiska stridsmedel duger gott.

  Saknas grispiss kan flytande hönsgödsel användas.

  Givetvis skall de varnas först så de får en chans att ställa sig i kö för transport till slutet förvar inför verkställighet av utvisning respektive till häktet i förvar inför åtal för diverse (gör man som man gjorde med husockupanter förr så lär det vara lätt att uppfinna åtalspunkter, och Stockholms Stad kan väl kräva arrangörerna på ersättning för sanering och för det uteblivna värdet på den ockuperade platsen).

  Men när viljan saknas kan man inte ens ramla av en stock.

  Tänk på vilka order era ’folkvalda’ gett polisen när ni går till val, stockholmare, så får vi se om ni är lite smartare än lantisar som A-KB sade.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Finns det ingen som kan tipsa de ”strejkande” om att ”strejken” har större chans att lyckas om man ”strejkar” där etablissemanget och makten bor ?
  I Äppelviken bor Jan Helin och många andra högt uppsatta personer i samhället. Där är folk även oerhört toleranta och positivt inställda till invandring, endast ca 3 % röstade på SD i valdistrikt Äppelviken i det senaste valet.
  Alltså, 97 % av invånarna är positivt inställda till en hög invandring och området har även en oerhört hög andel invånare med stort inflytande i samhället – journalister, jurister, politiker – så ”strejken” kan helt enkelt inte misslyckas om den flyttas dit.

  De boende i området är även så pass solidariska att dom säkerligen skulle bistå med både tält och värmefiltar och mat då ”strejken” har förlängts för sjunde gången och snön börjar falla.

  Och , sist men inte minst ;
  framför allt skulle ett förflyttande av ”strejken” till Äppelviken glädja mig mer än den högsta vinsten på triss…

 5. Polisen ger tillstånd…. Migrationsverket ger tillstånd o.s.v……..Vem är Polisen m fl? Vem är det som tar beslutet? Nu när tjänstemannansvaret är avskaffat, generaldirektörer befordras efter korkade beslut och poliser (Springare) som talar klartext blir polisanmälda så är det dags att skriva ut vem som hållit i pennan. Dags att klargöra vilka man inte kan lita på.

 6. Dessa s k ensamkommande flyktingbarn är det största bedrägeri Sverige har utsatts för. Ekonomiskt, kulturellt och socialt.

 7. Idag hade denna Cirkus tagit plats utanför förvaret i Märsta – utanför min arbetsplats. Där tog de parkeringar och grönytor i anspråk. Skräpade och rökte och sprang omkring. Ja gick ut för att förklara att de inte fick använda området som. toalett eller hindra trafik till oss eller skräpar ner. När de inte lyssnade på mig vad gällde att göra sina behov utanför vårt kontor så gick jag till en av polisbilarns och frågade av vilken anledning inget gjordes mot detta olagliga och osmakliga beteende? Till svar ville polisen att jag skulle framföra mina synpunkter i offentlig debatt – vilket jag ansåg minst sagt märkligt! Jag ifrågasatte även den verkliga verkligheten att när jag behövt hjälp fått till svar – att tyvärr har polisen ingen bil i Märsta. Medan jag nu idag kunnat konstatera att det fanns en ”stor mängd” poliser tillgänglig för denna Cirkus. Det är fel – helt galet.

  1. Samhället har abdikerat. När polisen som besitter våldsmonopolet rekommendera privat personer att göra sin röst hörd i den offentliga debatten då har samhället krakelerat.

   Polisen som sa detta borde bli av med sin legitimation.

   Polisen borde skämmas, en skandal.

   Varför ska vi fortsätta stötta polisernas sjuka beteende? Jag undrar om Antonsson agerar likadant på sin akutmottagning? Min erfarenhet är att vårdpersonalen gör sin plikt och är fantastiska…..

 8. Denna nyhet finns inte på DN, GP,SvD,Sydsvenskan, SVTNyheter eller SVTtextv.
  Tydligen inget nyhetsvärde. Det politiska spelet som Löfven påstår sig avsky är viktigare.

 9. Salig maken var jurist och pratade då och då om hur man skapade prejudikat inom den juridiska sfären. Konstigt att han aldrig nämnde den här varianten?
  Undrar om man kan ordna en demonstration med vanliga fattigpensionärer som kräver pensioner som man kan överleva på? Många av oss skickas hem från arbetet till nöd och lidande som är förenat med livsfara. Vilken stentrapp får vi häcka på? Vilka kommer förbi och ger oss handhjärtan och mat?

 10. Politiker och andra godhetsivrare som inte insåg att fri invandring skulle skapa en ohållbar situation har ett stort ansvar för den uppkomna situationen. När dessutom inte lagar och förordningar följs, närmar vi oss anarki. Paradoxen är att vi behöver invandring. Problemet är i första hand att de invandrare som begår brott inte beivras och i möjligaste mån utvisas. Det skulle gagna såväl Sverige som de invandrare som verkligen vill integreras. Vi kan inte heller tillåta att odemokratisk, ojämlika och förlegade religiösa strömningar ska hindra vårt upparbetade välstånd.

 11. Ett tydligt tecken på ett kollapsande land är när man inte klarar att lösa de enklaste uppgifter, tex utländska medborgare som bryter sig in i sommarstugor och sen inte kan avvisas för att de ”kanske har besittningsrätt”. Samtidigt förföljer man de skötsamma skattebetalarna, som finansierar skivan.

  En fritidsbåtsägare får inte släppa ut en enda bajskorv ute på havet, men de som bajsar mitt i stan går straffria. De får tom belöning!

 12. Det är skam, det är fläck på Sveriges banér när medborgarrätt ges till ljugande illegala invandrare.

  Inför den skräniga muslimska flocken som skitar ned på Medborgarplatsen med sina lekamen, kryper den svenska rättsstaten.

 13. Ni inser väl att det bara är kaos och fullständig kollaps av samhället som är agendan?
  Spelar ingen roll vilka som styr då detta började redan 1975 med Palme och ser likadant ut i alla länder (utom vissa östeuropeiska länder).
  Nu har tempot skruvats upp rejält de sista tre åren. Inga utvisningar kommer någonsin att ske, vi måste inse detta!!

 14. I slutändan kommer de ”strejkande” troligen att få allmänn amnesti.Det är mycket beklagligt och kan dessutom skicka ut fel signaler och leda till en ny våg av s.k. ensamkommande barn,som också kommer att strejka om de får avslag på sina asylansökningar.Sverige och det svenska folket befinner sig sedan länge på ett allt mer sluttande plan

 15. Sverige numer en FAIL STATE!

  ▪ Politiker har abdikerat från den styrande makten
  ▪ Domstolarna (anne rambergs lekstuga) från den dömmande
  ▪ Journalister från den granskande
  ▪Polisen från ordningsmakten
  ▪Militären från att bevara rikets suveränitet

  Då återstår bara….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *