SVERIGEBILDEN SÄKERHETSRISKEN

Den nordiska passunionen blev verklighet för 65 år sedan, sommaren 1952. En pensionsålder senare och på grund av utvecklingen i Sverige borde det finnas rätt gott om folk i våra nära och kära grannländer som borde tänka tanken på att pensionera rörelsefriheten mellan länderna. Det händer lite för mycket lite för snabbt för att man inte skall oroa sig över att det som händer – eller inte händer – i Sverige skall få jobbiga konsekvenser på andra sidan en nordisk gräns…

Bara några dagar innan terrordådet i Åbo skrevs en artikel i den finska tidningen Hufvudstadsbladet. Andemeningen i texten var att det finns skäl att även i den gamla östra rikshalvan oroa sig över ’utvecklingen’ i Sverige. ”Det är inte otänkbart att Sverige blir för Finland en större säkerhetsrisk än Ryssland” fanns med i texten. Texten skrevs innan en av de terrormisstänkta marockanerna i Åbo kom fram som ett levande bevis på hur illa den svenska migrationspolitiken fungerar. Den terrormisstänkta marockanen har sökt uppehållstillstånd i Sverige tre gånger, två gånger under eget namn och en gång med förfalskad identitet. Den unge marockanen har fått avslag tre gånger. Ändå fanns han kvar i Sverige – och tydligen fri att resa över till Finland. Sveriges slapphänta migrationspolitik måste kunna anses vara delaktig till terrormordet i Åbo.

Ett land som saknar kontroll över vilka människor som finns inom landets gränser är en säkerhetsrisk för landets egen befolkning. Ett land som saknar kontroll över hur de människor man inte ens har kontroll över rör sig över landets gränser blir en säkerhetsrisk för grannländerna. Sverige saknar allt av den kontrollen. Man vet inte vem som finns här och varför, och den dagen polisen jobbar med en inre utlänningskontroll skriker sig vissa politiker hesa – påhejade av journalistkåren och kultureliten. Att se på Sverige ur ett utifrånperspektiv, från Köpenhamn eller Åbo, leder rimligtvis till slutsatsen att det är en säkerhetsrisk man ser.

Ett land med politiker som aldrig menar allvar med vad de säger om migrationspolitiken är också en säkerhetsrisk. Statsråd som bara pratar om att man måste bli duktigare på att avvisa de som får avslag på sin asylansökan eller sitt uppehållstillstånd bygger säkerhetsrisken. När den politiska handlingen uteblir lägger man grunden för att fler personer som man inte kommer att ha någon koll på söker sig hit. Kanske är det därför tusentals personer som fått sina avslag i Finland är på väg mot Sverige för att pröva lyckan här.

Att ett grannland börjar oroa sig mer över Sverige än Putins Ryssland säger en hel del om hur vi borde oroa oss själva. Sverigebilden är numera snarlik Edvard Munchs målning ”Skriet”. I vår nära omvärld är Sverigebilden den bild som våra politiker vägrar att se. Vi är ett land som faktiskt håller på att tappa kontrollen, och det går allt snabbare för varje dag. Vi är redan en verklig säkerhetsrisk för oss själva, och våra grannländer. Allt för att de som styr landet tror att politisk utspelsteater är att ha kontroll. De kunde inte ha mer fel…

31 svar på “SVERIGEBILDEN SÄKERHETSRISKEN”

 1. Först har vi Abraham Ukbagabir som knivhögg två människor till döds på IKEA i Västerås.
  Sedan har vi Rakhmat Akilov som körde ihjäl 5 människor på Drottninggatan.
  Och nu har vi den terrormisstänkte marockanen .
  Det som dessa människor har gemensamt är att dom har fått avslag på sin asylansökan , men lik förbannat har kunnat springa omkring på gatorna som om dom hade fått asyl och uppehållstillstånd.
  Till dessa tre kända fall kommer tillkommer ett oräkneligt antal illegala som har rånat, misshandlat och våldtagit människor.

  Regeringen påstår ( eller påstod i alla fall efter terrorattentatet den 7 April ) att det skulle vara ”ordning och reda” i svensk invandringspolitik och att de uppskattningsvis 12.500 ”papperslösa” som befinner sig i landet skulle sökas upp och utvisas.
  Med tanke på att staten/polisen inte ens kan söka upp och utvisa de 150 afghanerna som sitter mitt i stockholms city och berättar i tv-intervjuer att dom är illegala, så måste man vara fullständigt dum i huvudet om man tror att regeringen skulle klara av att utvisa de som lever ”under jorden”.

  Vi befinner oss i ett land där samma marockanska ”gatubarn” kan bli gripen för ett rån på måndagen, ett rån på onsdagen och en stöld på torsdagen- för att sedan begå ett inbrott på Lördagen.
  Det är väl det som Stefan Löfven kallar för ”ordning och reda” .

  För övrigt är det ju så att majoriteten av de illegala (som är just ”illegala” och INTE hittepå-ordet ”papperslösa” ) inte begår några brott liknande det på drottninggatan eller det på IKEA . Detta saknar självklart betydelse eftersom dom är illegala och därför ska avvisas ur landet, antingen frivilligt eller med våld.

  Militären bör sättas in på medborgarplatsen.
  Om det nu finns någon militär kvar i landet :/

  1. @weasel 15:24
   Observant iakttagelse av dig angående de i Sverige illegala invandrarnas våldsbenägenhet och fallenhet för terroristattacker.

   Vi får tacka som fan för att det politiska och journalistiska etablissemanget underlättar de illegala invandrarnas vistelse i Sverige och samtidigt torpederar rättstaten. Fisken ruttnar från huvudet, är en adekvat liknelse härvidlag.

   Det felaktiga och förskönande begreppet ”papperslös” har kommit att användas allmänt bland diverse myndigheter samt inom det politiska och journalistiska etablissemanget, istället för illegal invandrare.

   Dessutom uppmuntrar Alliansen och Mp, i och med sin Migrationsöverenskommelse (MÖ), illegala invandrare att hålla sig gömda länge i Sverige, genom att bl.a. locka dem med generösa välfärdsförmåner, vars priser ligger långt under vad en svensk medborgare måste betala enligt nedan. Till råga på allt har Alliansen och Mp lagt munkavle på vårdinrättningar som vårdar illegala invandrare, som går ut på att rättsvårdande myndigheter inte får tipsas om att det finns illegala invandare som söker vård.

   Därmed försvårar Alliansen och Mp ytterligare för rättsvårdande myndigheter att verkställa domstolens avvisningsbeslut. Med andra ord sänker Alliansen och Mp rättstaten ytterligare.

   Följande priser gäller för illegala invandrare i Sverige över 18 år.
    För ett besök hos läkare på en vårdcentral och för läkarvård som ges efter remiss ska du betala 50 kronor.
    För ett besök, med remiss, till annan vård än läkarvård betalar du 25 kronor. Det kan till exempel vara ett besök hos en kurator, sjuksköterska eller sjukgymnast.
    Det är kostnadsfritt för dig att vårdas på sjukhus.
    För medicin på recept betalar du högst 50 kronor.
    Förebyggande barn- och mödravård, vård vid graviditet och förlossning är avgiftsfri.
    Behandling hos en tandläkare inom folktandvården kostar 50 kronor. Samma avgift gäller för återbesök.

   http://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Vard-i-Sverige-om-man-ar-asylsokande/?ar=True

 2. Det måste vara medeten politik,landet blir en fristad för kriminella islamister,folk utan id eller pass släpps in.Hur många islamister med Sverige som bas har infångats dödat dödats utomlands,tiotals eller mera!Hur många asylanter med avslag har begått hemska brott här,IKEA Drottninggatan och nu i Åbo,inget slut synes än….

 3. Så himla bra och angeläget! Jag har ett pass som är äkta och mitt eget. Det är dags att avliva den nordiska passunionen nu. Skitregeringen Löfven behöver väckas av den signalen! Det är bråttom nu och väldigt sorgligt!

  1. Passunionen kan frånträdas varje kvartal, 1 januari, april, osv. Den består egentligen bara av diplomatiska noter, som av någon anledning förvaras i original på norska UD.

   Bara för att det fd rikare Sverige tagit emot socialfall och kriminella* från övriga Norden så ska vi nog inte räkna med att Passunionen består, när trafiken reverseras.

   *Inflyttade nordbor har något högre kriminell belastning än infödda svenskar, det är nog inte för att andra nordbor är mer kriminella, utan för att det ligger i sakens natur att kriminella försöker undandra sig rättvisa genom ”nystart” på lite avstånd från lagens långa arm..

 4. Med tanke på att Finland har en högre statsskuld, högre arbetslöshet och en sämre tillväxt än Sverige så borde nog artikelförfattaren professorPaul Lillrank tänka mer på hur Finland skall klara sin ekonomiska kris som bara väntas bli värre i framtiden än att fantisera om svenska förhållanden.

  Att det sedan begås fler mord och dråp i Finland än i Sverige om vi räknar per capita blir ju bara grädde på moset 🙂

  1. Eftersom Finland har en högre statsskuld än Sverige så gör det inte så mycket att Sverige låter illegala få vistas i landet så att dom kan hugga ihjäl människor med kniv eller köra över dom med lastbil.
   Är det någonting sånt du menar, Anders ?

   För övrigt så blir statistiken över arbetslösheten i Sverige lite annorlunda om vi slutar betrakta de som är i ”åtgärd” eller ”sysselsättning” som ”icke arbetslösa” .

   1. Mig veterligen så räknar man ut arbetslösheten enligt samma kriterier som här i Sverige men du ”weasel” har kanske en länk till en källa som visar på motsatsen.
    Jag skulle vara uppriktigt tacksam för en sådan källa.

    1. Jag har inte sagt att Finland använder andra kriterier för ”arbetslös”.
     Jag sa att Sveriges arbetslöshet inte skulle bli så värst bra om vi även räknade de som är ”sysselsatta” i diverse ”åtgärder” som arbetslösa.
     Och det ska du inte tolka som att Finland definierar arbetslös på ett annat sätt än Sverige, utan bara som att Sverige har fler i ”åtgärd” än vad Finland har.
     Förstår du, ”Anders” ?

     1. Nej, jag förstår inte vad du menar. Varför skulle skulle de svenska sysselsättningssiffrorna vara friserade neråt men inte de finska.

      Med tanke på hur uselt den finska ekonomin har utvecklats det senaste decenniet så är det väl mer troligt att det är finnarna som inte räknar de som är ”sysselsatta” eller i ”åtgärder”.

 5. Ett besök i Stockholm är ju knappast heller det ett någon slags nedstigning i en kriminell no-go zon.
  Faktum är ju att de båda städerna numera liknar varandra ganska mycket.

  1. Nu är det väl förvisso ingen som har påstått att Stockholm är en kriminell no-go zon, Anders, men tack för informationen ändå.

   Och om man tittar på statistiken så ser man att Stockholm och Helsingfors inte liknar varandra så värst mycket ;
   ANTAL SKOTTSKADADE I DE NORDISKA STORSTÄDERNA 2010 – FÖRSTA HALVÅRET 2015.

   Stockholm 189
   Göteborg 109
   Malmö 63
   Köpenhamn 30
   Oslo 30
   Helsingfors 10 (cirka)

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/extrem-situation-jamfort-med-grannlanderna

   1. Det skjuts mer i Sverige än i Finland men när det gäller offer för dödligt våld så begås det fler sådana brott i vårt östra grannland än här.

    1. Jaså ?
     Det skulle väl kanske kunna vara ett intressant och relevant påstående om det vore så att vi diskuterade ”dödligt våld” .
     Men nu gör vi ju inte det.

  2. Hej.

   Eftersom jag lärt mig feministisk agitation, förlåt argumentation, så kan jag det här, fast jag inte är jurist:

   Det finns luft och människor och bilar och hus i både Beirut och Mogadishu, precis som i Stockholm och Helsingfors; därför liknar även Stockholm och Mogadishu varandra.

   Bättre kan du, Anders.

   Lästips: [http://fallacyfiles.org/] Den handlar om hur man undviker att resonera i logiska felslut.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 6. När jag gjorde lumpen skulle vi alltid medföra all personlig utrustning när vi skulle förflytta oss. Varför kräver vi inte att alla som besöker migrationsverket för att få del av sin asylansökan medför alla personliga tillhörigheter? Om så var fallet skulle det vara enkelt att transportera de som beviljats asyl till sina nya hemkommuner medan de som skall avvisas kan skickas till rymningssäkra boenden.

 7. Det var egentligen Carl Bildtregimen 1991-94 som påbörjade förstörandet på allvar av Sverigebilden genom sitt globalist- och EU-vurmande fosterlandshat. Således applåderade Carl Bildtregimen den destruktiva massinvandringspolitiken, som i en nordisk jämförelse såg ut så här.

  Under Bildtregimens vanstyre 1991-1994 (Mr. 500 %), beviljades följande antal uppehållstillstånd under 1993.

  Sverige 36482
  Danmark 3424
  Finland 3739
  Norge 1244
  Island 6

  Källa: ”Norden i siffror”

  Jag har gillat nordisk passfrihet. Jag har aldrig gillat passfrihet inom Schengenområdet eller inom EU, eftersom Sverige inte kan säga nej till den globala skiten som trycker på vid gränsen. Pga EU så har Norden de facto heller ingen nordisk passfrihet som vi hade före EU-inträdet. Ergo: EU är bajs!

 8. Finland har i alla tider haft mycket affärer med Ryssland. Idag är det helt stoppat. Man kan undra vad som skulle hända med Sverige om vi över en natt blev av med 20% av vår export och samtidigt skall försörja ett 3-4 hundra tusen välfärdsturister. Det skulle bli århundradets lågkonjunktur i Sverige. Massor av konkurser slut på byggandet m.m. Då skulle politikerna vakna till rejält. Om 7-8 år har vi 2 miljoner ( anhöriginv) att försörja, utbilda, vårda m.m. Var går gränsen? Vid 50 kr i kommun/ landstingsskatt? Som vanligt blir det de svagaste som får ta största smällen först. Göran Persson tog 450 miljarder ur våra pensionsfonder för att klara landet 1995.
  Hände det idag skulle inte 4 ggr den summan räcka. Grattis Anders ingen pension att se fram emot.
  Allt har ett pris.

  Finnarna klarar sig men med Sverige och dess ballast är det helt annorlunda.

  1. Det stora problemet med finsk exportindustri är att den är alltför mycket uppbunden till den ryska marknaden. Så var det på 80-talet och så är det nu och därför drabbas Finland när Ryssland hamnar i kris vilket som bekant händer titt som tätt.
   Att finsk exportindustri fortfarande ett kvartssekel efter Sovjetunionens fall fortfarande är så beroende av grannen i öst är ett mycket allvarligt svaghetstecken.

   Anton kan fantisera om en ekonomisk kris i Sverige men vårt lands näringsliv är mer diversifierat än det finska och klarar därför ekonomiska kriser bättre än det finska. Så var det på 90-talet och även 2007-8.

   Den arbetsföra delen av Finlands befolkning minskar nu samtidigt som andelen ålderspensionärer ökar. Där har du en ballast som i längden hotar hela den finska ekonomin.

   Inte undra på att köerna till soppköken växer i Finland.!

 9. Fortsätter utvecklingen i landet nuvarande takt så kommer övriga nordiska länder att stänga gränserna mot vårt land. I detta läge hoppas jag att våra grannländer faktiskt på allvar diskutera att ställa Sverige under tvångsförvaltning för att lösa situationen och förhindra spridning till sina egna länder. När detta inträffar har landet kommit så långt mot sammanbrottet att vi nog välkomnar ett gemensamt tillfälligt nordiskt maktövertagande. Tänk en trygg dansk eller finländare som vågar säga sanningen och vidta nödvändiga åtgärder utan att regimmedia SR/SVT/TV4 har möjlighet att påverka utvecklingen längre.

 10. Kanske borde skattebasen, alltså de som (s) kallar de rika (vilka är en stor andel av löntagarna) lämna Sverige under drygt 1 år. Under den tiden är man inte skattskyldig här. Undrar vad som skulle hända med kulturvänstern, de illegala invällarna, tiggarna med flera? Vore värt att ta reda på!

 11. //Skattehjon

  Har en granne, företagsledare för ett större företag på västkusten.
  Han och hans familj flyttar till Spanien nu till hösten. Med följer 3-4 av hans närmaste medarbetare. (Han har fått ett nytt toppjobb därnere.) Funderar själv på att flytta efter att ha haft en muslimsk familj som granne de senaste 10 åren. (Det har inte varit en dans på rosor) Polisen har varit där 2-3 ggr i månaden i snitt alla åren. Är det inte narkotika brott så har det varit ekonomisk brottslighet eller misshandel när de haft fester. Det som fått bägaren att rinna över var ett dubbelt mordförsök. Maken kom på hustrun när hon vänstrade med en inneboende släkting……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *