SVERIGE?

Man blir ju naturligtvis förtvivlad å alla läsares vägnar naturligtvis. Den som sitter med Dan Eliassons debattartikel i DN vid frukostbordet och dennes anhöriga.

Men också för den enskilde myndighetschef som skriver en sån här osammanhängande text. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den gubben växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?

Allas vår Dan, landets rikspolischef, skriver en debattartikel i DN som är omöjlig att få grepp om. På flera platser i texten finns det tungotalande om att Sverige är tryggare än någonsin, att tilltron till rättsväsendet är högre än någonsin, att det finns undersökningar som visar att allt är på väg åt rätt håll – om man då bortser från vissa utanförskapsområden. En tolkning är att alla dessa områden inte kan vara Sverige i Dan Eliassons värld, ett Sverige där allt är frid och allt är fröjd.

Eller så tolkar man Dan Eliassons alla förslag som om det faktiskt är så att det finns en hel del problem i Sverige ändå, här och nu. Att resurserna inte räcker till på grund av terrorhot, gränskontroller och kroniska ordningsstörningar på vart och vartannat asylboende. Att polisen inte kommer att synas eller finnas i de områden där problemen inte är lika stora som i landets förortsghetton.

Eliasson hänvisar till siffror om att Sverige är på rätt väg här och där i texten. Sedan nämner rikspolischefen i förbifarten att det finns en ökande otrygghet som sällan anmäls och därför inte finns med i de siffror som säger det alla vill höra – att Sverige är tryggare än någonsin.

Är inte våra förorter Sverige längre? Är den svenska polisen på uppdrag i förorten ockupationsmaktens trupper? Det förklarar den intifada som möter polisen allt oftare i sitt arbete. Det är ett tecken så gott som något, om en kamp för en trygghet som ökar här och en otrygghet som skenar där.

Dan Eliasson vägrar se hela Sveriges utmaningar. De delar som är trygga idag kommer att bli otrygga imorgon då polisen måste fokusera på det som tydligen inte är det trygga Sverige idag…

4 svar på “SVERIGE?”

 1. Hej.

  Den svenska politiken står segerrik på alla fronter. Allt tal om nederlag, om problem, om reträtt är falska: rikspolischefen har blott beordrat det elastiska återtåget. Så fort alla delar av rikspolischefens plan är på plats, och hans hemliga vapen färdigställda kommer offensiven mot utanförskapet att återupptas med full kraft.

  Dan Eliasson kommer själv att överlämna en förgylld fältmarskalksstav till envar polis som leder befrielsen av utanförskapet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. Om jag är tryggare än någonsin varför måste jag gå på ett mer behörigt avstånd än någonsin från min respektive?

 3. Har man rätt partibok kan vilken som helst inkompetens förväxlas med kompetens.En Bagdad-Bob som rpc men som inte är ensam att vara på en plats högt över sin inkompetensnivå.Utnämningsoansvarige?

 4. ”Bagdad-Dan” (”Komiske Dan”)
  https://www.youtube.com/watch?v=yfAeMtcURg0

  Citat:
  /Han blev världskänd under invasionen av Irak 2003, då han efterhand som Saddamregimens ställning blev alltmer utsatt gav allt mer verklighetsfrämmande och bisarra kommentarer till det rådande läget. I amerikansk media började han refereras till som Baghdad Bob (”Bagdad-Bob”) och Comical Ali (”Komiske Ali”, det sista en referens till Ali Hassan al-Majid – känd som Kemiske Ali). Mohammed Said as-Sahaf blev gripen av amerikansk militärpolis 25 juni 2003, men han släpptes senare då han inte tillhörde Saddams innersta krets och inte sågs som tillräckligt intressant att hålla kvar.
  Källa; Wikipedia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *