SVENSSON OCH KÖRKORTET

Svensson är ute på rull med sin bil i trakterna av Svedala. Något skaver inombords, och det är inte bensinpriset – för bensinen är ju för billig i Sverige. Det har ju ett statsråd i sosseregeringen i Stockholm sagt. Det är något annat som skaver, men Svensson kan inte komma på vad…

Sedan ser Svensson polisen mitt i gatan stå.  Polisen visar hur man kör, polisen visar hur man går. Ibland blir det stopp och då är gatan fri. Då kilar alla bilarna så kvickt förbi. Men Svensson stoppas och får blåsa ballong. Det går bra. Sedan skall Svensson visa körkortet, och då kommer Svensson på vad det är som skaver. Körkortet ligger hemma på nattduksbordet, bredvid asken med Viagra och alla de antidepressiva pillerna. Polisen spänner ögonen i Svensson, hytter med höger pekfinger i ansiktet på Svensson och skriker något om att nu får det tamejfan vara slut på slarviga Svenssons på vägen. Det blir en femhundring i böter, och Svensson får lära sig en dyrköpt läxa. Körkortet skall med.

Svensson sitter vid lunchen. Den nya kollegan Mehmet får höra Svenssons klagosång. Mehmet tycker synd om Svensson som råkade illa. Mehmet berättade om när han bodde på Migrationsverkets anläggning i Mellanmjölkstorp. Mehmet hade också glömt sitt körkort, men inte hos ”Miggan” utan i Mosul. Mehmets kompis tog en arabisk bruksanvisning till en mangel, klistrade på en bild på Mehmets son och sade att det funkade som körkort ifall polisen skulle stoppa honom. Mehmet skrattade, och svarade att så korkade poliser kan väl inte finnas någonstans, någon gång eller någonsin. Prova svarade kompisen, och det gjorde Mehmet. Han var lite ”wild and crazy ” av sig.

Mehmet fortsatte sin berättelse. Även han stötte på polisen som mitt i gatan stod. Även nu blev det stopp och Mehmet fick blåsa. Inga problem. Mehmet skulle visa körkort, och visade upp den där papperslappen med obegripliga tecken och ett foto på någon som skulle kunna ha varit Mehmet för femton år sedan. Polisen suckade, och viftade i väg Mehmet. Mehmet skakade på huvudet och undrade om han har kommit till ett säkert land eller osäkert dårhus där vem som helst får köra bil.

Svensson skakar också på huvudet. Sedan minns han den där nyheten, från Blekinge. Där hade polisen stoppat någon annan asylsökande som inte ens ansträngde sig med att vifta med någon papperslapp med ett foto på. Den stoppade asylsökande sade istället att han hade tappat bort sitt körkort, men polisen drev det till rättegång med alla de kostnader och tid som det innebär. Tingsrätten friade mannen, eftersom åklagaren och polisen inte kunde bevisa att mannen saknade körkort.

Nu kommer nyheter om att det viftas med papper här som polisen misstänker är något helt annat än en riktig körkortshandling. Det handlar om folk som ännu inte är folkbokförda i Sverige, folk som enligt rättsväsendet tydligen inte behöver ha ett riktigt körkort för att ge sig ut i trafiken. Polisen vet att de som kör utan ett riktigt körkort vet att polisen vet – men inte kan göra något.

Ännu en gång visar mähä-landet Sverige sina absurda prioriteringar. I mähä-landet Sverige låter man hellre bli att grotta ner sig i ett giltigt körkort eller inte hos de asylsökande än att tänka på alla andras säkerhet på vägarna. I mähä-landet Sverige finns det vissa regler för infödingarna och de som sökt sig hit. I mähä-landet Sverige fattar inte de som bestämmer varför de knakar och brakar i samhällsbygget. Vi och dom?

Min näst äldsta grabb står i begrepp att ta körkort. Det är dyrt. Vansinnigt dyrt för en vårdträl till pappa, och en student med noll inkomst. Kanske skall jag se till att han skriver sig på Kurrekurredutt-ön, söker asyl i Sverige, letar rätt på sitt ”körkort” från Legoland och hoppas på att processen tar tid. Då kan han iallafall övningsköra på egen hand, utan kostnader och utan risk för att Kling eller Klang gör något mer än suckar tungt…

Det är ett sjukt land vi bor i. Mycket sjukt.

 

Länkar till relevanta artiklar hos SVT och Expressen hittar Du HÄR och HÄR.

7 svar på “SVENSSON OCH KÖRKORTET”

 1. Du är grym Mr Antonsson och besitter en magisk förmåga att formulera dig i text. **applåd**

  Själv börjar jag att bli fruktansvärt frustrerad och det känns som att man snart ger upp. Vårt fina land känns numera som ett dårhus.

  Idiotin i detta land har inte längre några gränser och galenskaperna bara sprutar fram som popcorn i en kastrull utan lock.

  De invandrare som nu åker utan körkort använder sig väl förmodligen också av den nya tjänsten som beskrivs nedan.
  http://www.sydsvenskan.se/2014-02-19/var-tionde-malmobil-ags-av-en-bilmalvakt

  Att krocka med en oskattad, obesiktigad och oförsäkrad bil som framförs med någon utan körkort kan sluta i fullständig katastrof för den som blir påkörd.

  Politikerna säger att det är oacceptabelt och att så kan vi inte ha det innan de sätter sig i taxin och åker hem till sitt trygga villaområde i sällskap med sin livvakt.

  När de kliver ur bilen hemma har de glömt vad som nyss var oacceptabelt. De vet ju att det sovande folket röstar på dem ändå….

  Tack för ordet

 2. Bra bloggartikel. Sedan har vi bara i Malmö cirka 10 000 skrotbilar härjande som slappsvansarna i polisledningen ignorerar.
  Obesiktade, oskattade och oförsäkrade som förutom lidandet vid olyckor bekostas av de skötsamma fordonsägarnas dryga försäkringspremier. Trafikförsäkringsföreningen som pröjsar för skador orsakade av skrotbilarna bekostas till största delen av premierna ovan,

  Körkortslöst i obesiktigat, oskattat och oförsäkrat fordon. Sverige,

 3. Hej.

  Kontraster vid jämförelser hjälper en att se nyanserna, så att man inte blir svart-vit i sitt tänkeri; något hr bloggägaren är bra på att få fram.

  Till skillnad från bidragsmedia som alltid vill ha det dramatiska narrativet med ond, god samt offer.

  Invandrare, även kriminella sådana, är i socialmoderaternas Sverige värda mer än andra.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 4. Sörmlandspolisen hade i förra veckan en kontroll kl. 08.15 vid tillfarten till badhuset i en sörmländsk stad. Många konstapler var det, och köbildning förstås. Vem tar sig en nubbe på vägen till simhallen, liksom?

 5. Nej, men Svensson d!. Gå här och antyda att det finns ett ”vi och dom” i körkortsfrågan, att ”ställa grupper mot varandra”, att bara antyda att multikultilicensen för globalt och universellt fordonsframförande skulle vara ”fishy”, som man säger….. . Nej, här behövs integrationskurs, Svensson, så han lär sig att ”en ann ä lia go som en ann” och att ”en ann” kan köra mer än rätt, för han kan köra fritt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *