STOCKHOLMSSNUT – ”OFFICER DOWN…”

Att poliser blivit angripna utan någon som helst anledning har inträffat många gånger. Det är inga nyheter för den som lyssnat på vad vi sagt genom åren. För den som inte har lyssnat kan det möjligen vara en nyhet.

På mindre än 12 timmar utsattes två poliser för mordförsök i Stockholm. Den första händelsen utspelade sig under natten till den 31 augusti, i Östberga. Östberga är beläget i södra Stockholm. En hundförare var på plats för en tjänsteåtgärd, då en person kastade ut en stor sten från den tionde våningen på ett höghus. Hundföraren som precis hade öppnat bakluckan på bilen och befann sig under denna – sannolikt för att ta ut sin hund – var helt oförberedd på att en individ inom några sekunder tänkte försöka ha ihjäl vederbörande. Stenen slog igenom rutan på bakluckan och ned i marken. Därunder stod hundföraren fylld av glassplitter och med sin skyddsängel sittande på axeln. Gärningsmannen grips kort därefter.

Några timmar senare knivhuggs en polisman som befinner sig på Medborgarplatsen. Polismannen ser inte hotet förrän han är knivhuggen i nacken. Även denna gång grips gärningsmannen snabbt.

Många ser nog detta som en ny företeelse. Det är det definitivt inte. Polisen har under många år blivit hänsynslöst angripna i mängder av olika situationer. I takt med detta har vi rapporterat detta uppåt. Inte mycket har hänt. Det man dock ska ha klart för sig är att våldet mot polisen har eskalerat de senaste åren. Nu när till och med ambulans och räddningstjänst också blivit en måltavla så har politikerna sakta men säkert börjat vakna till ur sitt töcken. Det uppvaknandet hade varit på sin plats för 10-15 år sedan.

Nu inväntar vi resultatet av den blåljusutredning som pågår. Om det kommer ut mellanmjölk av denna är det spiken i kistan. Det får bara inte ske.

Under de år som grovt våld blivit en vardag har inte mycket hänt inom polisen. Allt skall skötas med gamla klassiska metoder, trots att vi alldeles uppenbart möts av en helt annan verklighet än den vi varit vana med rent historiskt. Den stora skillnaden är egentligen bara att vi måste åka fler patruller till samma plats och ha en högre beredskap när vi kommer fram. Resten är upp till de enskilda poliserna att hantera. Varsågod och skölj, liksom.

Under tiden som mängder av poliser flaggat för den kraftfullt oroande utveckling runt om i landet har politiker valt att prata om “utmaningar”. Detta samtidigt som diverse kolumnister och krönikörer hävdat att vi är alarmistiskt lagda, som rätt och slätt borde vara tysta och återgå till jobbet. För att inte tala om när diverse kändisar försökt sig på att göra en – i deras ögon – skarpsynt samhällsanalys.

Nu befinner vi oss dessutom i en situation där myndigheten tappar historiskt många poliser till annan verksamhet. En högre avlönad sådan samt en betydligt lugnare tillvaro i de flesta fall. I princip samtliga säger samma sak – de har tröttnat på att utsätta sig för dessa risker för en skitlön. Inte sällan följs anledningen upp av ytterligare en. Man anser att det inte är motiverande att gripa kriminella individer gång efter annan för att sedan se dem ramla ut på gatan en kort stund efter, för att fortsätta sin brottslighet. Fullt förståeligt.

Har vi råd att tappa fler poliser? Sanningen är att varje polis som lämnar svider rejält. I nuläget tappar vi fler än vi får. Men för det har politikerna vad de tror är en lösning – det ska rekryteras fler. Med tanke på att vi inte ens har lyckats fylla upp utbildningsplatserna de senaste åren så önskar jag dem lycka till i deras förhoppning. För allas skull hoppas jag att vi slipper se icke kvalificerade människor antas till utbildningen.

Avslutningsvis vill jag ge några tips till de politiker som kan tänkas läsa detta, för jag vet att flera av er gör det:

1. Negligera aldrig den input ni får av polisen i fortsättningen bara för att innehållet ger er en känsla av beröringsskräck. Ni vet exakt vad jag syftar på.

2. Även om ovan nämnda beröringsskräck ger er en förlamande känsla så måste ni våga stå emot den, och göra det som faktiskt behövs göras. För om ni inte gör det så hamnar vi i fler situationer som de vi nu befinner oss i.

/ @stockholmssnut

25 svar på “STOCKHOLMSSNUT – ”OFFICER DOWN…””

 1. Rekrytera nya poliser ? Det måste väl vara både billigare och bättre att behålla de som vi har ? Med tanke på kvaliteten på de nya rekryterna så räcker det ju inte bara med nyrekrytering heller.

  Poliserna måste behandlas som folk också och slippa utmålas som samhällets fiende av våra vänstermedier som hellre fäller än friar när det handlar om poliser.

 2. Med det var ju ett barn som överföll polisen. Och var lugn Stockholms kommun kommer att vidtaga kraftfulla åtgärder för att lösa problemen med barnen. Stockholms socialborgarråd Åsa Lindhagen(MP) har ju lovat att tillsätta några socialsekreterare som skall arbeta med barnen.

 3. Tack, alla svenska blåljushjältar, för allt ni gör för oss vanliga, hederliga, värnlösa svenskar!

  Det är outsägligt sorgligt, att vettlöst västhatande barbarer ges tillfälle att rent fysiskt attackera invånare även i civiliserade länder, men normalbegåvade politiker vidtar adekvata åtgärder, för sin egen befolknings säkerhet.

  http://meritwager.nu/allmant/finland-regeringen-ska-justera-utlanningslagen-och-lagen-om-medborgarskap-sa-att-man-utifran-ett-nationellt-sakerhetsintresse-kan-inhibera-uppehallstillstand-utfarda-inreseforbud-aterta-medborgar/

 4. Hej.

  Ni som är poliser på gatan måste ställa er själva en fråga:

  Är er uppgift att varna, vaka och skydda det svenska folket och landet Sverige i enligt med de lagar som har förankring i det svenska folkets rättsliga moral, eller är det er uppgift att lyda order av era politiskt tillsatta chefer och landets politiska ledning, oavsett hur denna styr?

  Ni har, eller håller på att förlora folkets sympatier inte bara för att ni är överarbetade och inte kan vara på plats när det gäller; inte bara för att åklagare, nämndemän och domare rutinmässigt prioriterar förbrytares väl och ve över allt annat; inte bara för att politiker som inte har en susning om polisarbete bestämmer hur det skall bedrivas; inte bara för att polisen alltid har resurser till att sätta dit svenskar för småtjafs men aldrig har resurser för att rensa ghettot; inte bara av dessa anledningar – utan huvudskälet är ett annat:

  Ni lyder order.
  Ni lyder order som ges av orättfärdiga korrupta partigängare och politiska kommissarier.
  Ni lyder order som går stick i stäv med hur ert arbete borde bedrivas.

  Tänker ni stå på folkets, svenskarnas, sida…
  …eller politikernas?

  Ni håller på att tappa folket.
  Ni är på väg att bli sedda som folkets fiender även av svenskarna.
  Ni måste välja.

  Tänker ni krossa de främmande väpnade styrkor som nu ockuperar delar av landet, med militär hjälp om så krävs, eller tänker ni fortsätta att (för att ta ett personligt exempel) hota med arrest och ’ramla i trappan’ för att man vinkar på enligt blåbäret fel sätt, något jag själv nyligen upplevt?

  Välj.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Det är det svenska folket som röstat fram politikerna. Om du är emot politikerna så är du också emot det svenska folket. Har du verkligen missat den elementära sanningen Rikard?

   P.S
   Det finns inga ghetton i Sverige.

 5. ”Vad har dessa personer varit med om för någonting? Vilka omständigheter har de växt upp under? Vad är det för trauma de bär med sig?”
  Med den inställningen hos en viss försäkringskassepolischef torde förändringar tyvärr vara långt borta. I varje fall tills vederbörande får sparken.

  1. Glöm inte att det var denne Dan Eliasson som genom att bryta mot utlänningslagen som GD på migrationsverket tillät och startade invasionen. Denna invasion består nu av fler än 100 000 främmande män i vapenför ålder och med för oss främmande värderingar.
   Vi har 6 000 poliser i yttre tjänst och ungefär lika många soldater. Vad händer om de går hem?
   Denne Eliasson utbrast för någon månad sedan: ”Hjälp oss!” Vem vände han sig till?

 6. Oavsett hoppas jag att ni poliser förstår att en stor majoritet av folket stöttar er och att vi vill att även ni ska kunna känna er tryggare på era arbetsplatser och få en värdigare lönesättning för era insatser.
  Jag tror dock tyvärr att det kan vli nödvändigt att göra något kraftfullt mot era chefer och idioterna i riksdagen.
  Mitt första oskyldiga förslag vore om polisen drog bort all bevakning och patrullering dels runt riksdagens område och dels områden där riksdagspolitiker bor.
  Då jävlar skulle det börja hända saker i stället för fler utredningar och armband!

 7. Så länge som sveriges statsminister och sveriges media anser att det är viktigare att upprätthålla och sprida den falska ”sverigebilden” än att erkänna verkligheten så lär vi inte se någon förändring.

  Det var synd att norges migrationsminister åkte till Rinkeby istället för till medborgarplatsen .
  Hade hon åkt till Medborgarplatsen hade hon fått se ett alldeles utmärkt exempel på den misslyckade svenska migrationspolitiken :
  Polisen bevakar en demonstration utförd av afghaner som inte har rätt att befinna sig i landet när dom knivhuggs av en marockan som inte heller har rätt att vara i landet.
  Där kan man prata om ”utmaningar”….
  :/

 8. Svensk polis skulle behöva mer än fördubblas i antal för att komma upp i ett medelvärde ( polis/capita) av andra europeiska länder…. 3-4-dubblas om man tar hänsyn till geografiska förutsättningar, ansvarsområde, samt kriminalitet. Spänn fast er medborgare, detta har inte ens börjat.

 9. Blåljuspersonal inom ambulans och räddningstjänst under utryckning skyddas inte av 17 kap. brottsbalken, eftersom verksamheten inte innefattar myndighetsutövning.

  Utdrag ur Kommittédirektiv Dir. 2016:115:

  ///I befintlig reglering är det straffrättsliga skyddet för funktioner huvudsakligen utformat som ett skydd för dem som utövar funktionen. I 17 kap. brottsbalken skyddas utövare av allmän verksamhet mot angrepp som bör avvärjas i verksamhetens intresse. Bestämmelserna i 1, 2 och 4 §§ straffbelägger sådant som i huvudsak redan är straffbelagt genom andra bestämmelser. Deras syfte är att ge ett förstärkt straffskydd för åtgärder i myndighetsutövning genom att föreskriva en strängare straffskala.///

  ///Begränsningen till olika typer av angrepp mot någon i hans eller hennes myndighetsutövning innebär att angrepp mot vissa offentliga verksamheter faller utanför de bestämmelsernas tillämpningsområde. Sålunda faller t.ex. angrepp mot ambulans och räddningstjänstpersonal under utryckning utanför skyddet, eftersom den verksamheten inte innefattar myndighetsutövning.///

  Källa:
  Kommittédirektiv Dir. 2016:115
  Ett modernt straffrättsligt skydd för blåljuspersonal och andra samhällsnyttiga funktioner
  Regeringen, Justitiedepartementet, 22 december 2016

  http://www.regeringen.se/4b02ef/contentassets/896461052e4e4cf09b4c499a6d453577/ett-modernt-straffrattsligt-skydd-for-blaljuspersonal-och-andra-samhallsnyttiga-funktioner-dir.-2016115

 10. En man som till yrket kunde svetsa
  han gärna folk ville hetsa
  att tro de va´ han
  som endast var sann
  men tyvärr – han gick bet på det mesta…

  1. Redigerar och lägger till ett ord.

   En man som till yrket kunde svetsa
   han gärna folk ville hetsa
   att tro de va´ han
   som endast var sann tyrann
   men tyvärr – han gick bet på det mesta…

 11. Så länge Polisen har tid att ägna sig åt skitsaker som att någon kört över en heldragen linje på gatan 10 meter tidigare än att den blir streckad så anser jag att det finns för många poliser. Uppenbarligen lyder alltför många poliser hellre order att göra så än att ta tag i riktiga problem. I min värld kan poliser som ägnar sig åt sådant hellre sluta som polis. Mitt förtroende för dagens polis är noll.

  1. Jag håller med ! Så läng det finns mördare och våldäktsmän så skall jag kunna köra hur jag vill för jag är en mycket kompetent förare. Tack för ordet!

 12. Jag förstår frustrationen hos poliser, men:

  Ni lyder order från politiker, media och politiskt tillsatta chefer som bara kan karakteriseras som landsförrädare.

  -Hur många gånger utkommenderas inte polis för att trakassera fredliga flygbladsutdelare?
  -Hur många gånger låter polismakten vänsterextremister störa fredliga nationalistiska demonstrationer på ett sätt som vore helt otänkbart om andra grupperingar demonstrerat?

  -Hur selektiva är Ni inte i Er yrkesutövning?

  Jag förstår att det är en svår situation; politiska chefer och en massmedia som är beredd att hänga alla sanningssägare.
  Men faktum kvarstår. Polismakten är vad som i slutändan genomtvingar samhällsförstörelsen. Ni tittar bort när illegala immigranter ockuperar offentliga platser. Ni ignorerar svinaktigt beteende i ”utsatta områden” som Ni lagför i normalare områden. Ni tiger när proffesionella lögnarkriminologer spyr ut sina lögner och falska forskning.

  Vårt land kommer med mycket hög sannolikhet att kastas in i inbördeskrigsliknande förhållanden om den nuvarande demografiska trenden fortsätter. Det kommer att ske pga lydiga orderföljare.
  -Lydig kustbevakningspersonal hämtar hit immigranter över medelhavet.
  -Lydiga socialarbetare ger dem pengar.
  -Lydiga poliser patrullerar gatorna med K-pist i den kommande polisstaten som krävs för att hålla kvar locket på tryckkokaren.

  Jag tackar Dig du stockholmssnut för att Du vågar vädra iaf litegrann av Ditt missnöje. Jag ber andra poliser, som värnar om det svenska folkets framtid, att se Er i spegeln och fråga Er själva om Ni blev poliser för att tjäna politiker som förått svenskarna och en massmedia som hatar Er. Ni måste stå upp mot de politiska chefer och politruker som leder oss alla i fördärvet. Sverige kommer att bli en enda NoGo-zon om detta fortsätter.
  Prata med poliskollegor med likande åsikter och protestera ORDENTLIGT när Dan Eliasson-klonerna beordrar idioti. Om en majoritet av personalen protesterar då kommer även polischefer backa. Så funkar alla organisationer med människor i dem.

  Ni har ingen lätt situation men Ni har också ett eget ansvar. Kårhierarkin bygger på lydnad, jag förstår det, men när förrädare styr så är det ens plikt att revoltera.

  Återigen; tack till Dig Stockholmssnut för att Du tar bladet från munnen.

 13. Det finns absolut inget när det gäller polis och rättsväsende som blivit bättre under sista 50 åren. Allt har blivit 10x värre. Det enda förnuftiga är att förutsäga att om 50 år till är Sverige ett rent h—–e. Det finns noll fakta som talar för motsatsen. Sverige kommer bli vad Mellanöstern är idag.

 14. För mig framstår Polisförbundet som det stora problemet med den ineffektivitet som det uppvisar. Under åren har ju facket traskat patrull med arbetsgivaren och nöjt sig med det som alla andra fack fått. Tror tusan att det inte blir någon löneutveckling relativt övriga yrken i samhället! Misstanken infinner sig också att facket är väldigt politiserat med kraftig slagsida åt Socialdemokraterna och med det följer att vara Husbondens röst och agera buffert mot dem som vill ha rejäla löneökningar. Som framgått av ansvarig ministers uttalanden kommer inte lönerna att höjas mer än för andra. Däremot kan man tänka sig att satsa på att öka antalet ”polisanställda” hur det nu ska gå till utan löneökningar. Sedan har vi vänsterns och det vänsterliberala samhällets historiska inställning till polisen (och försvaret). Den är ju inte direkt positiv. Där ligger Ådalen 1931 och skvalpar ihop med revolutionsromantiken. Faktiskt. Polis och militär har ju varit ”de besuttnas och borgerskapet beskyddare som hindrat den lilla människan att få ett bättre liv”. Så, nej, allt pekar på att inget kommer att förändras om ni poliser inte gör något själva. Var finns kampviljan och kämpaglöden? För 12 år sedan skrev jag i Polistidningen om underbemanningen i den svenska polisen. Sverige hade då och har fortfarande en av de absolut minsta poliskårerna bland EUs 28 stater, per tusen innevånare. Med 10000 fler, en 50 procentig ökning, skulle Sverige hamna i mitten på EUs tabell ihop med Belgien och Österrike. Det är en gåta hur facket och enskilda poliser kan acceptera detta och tiga samtidigt som det skälls från alla håll om hur oduglig Polisen är. Ofattbart.

 15. Kom ihåg, och detta är viktigt, Sverige har relativt sett inget integrationsproblem, utan ett gigantiskt, demoraliserande, samhälls- tillika nationsomstörtande massinvandringsproblem orsakat av den regerande, nyliberala Sjuklövern sedan början av 1990-talet.

  Sverige har med sitt generösa, lögnbefrämjande och i det närmaste motprestationsfria bidragssystem, under årtionden, signalerat till och lockat hit mestadels den värsta sortens invandrare en masse, som andra invandrarländer ratar. Vi talar mestadels om muslimska, occidentenhatande, påpassligt identitetslösa, lögnaktiga, lågutbildade, klanstyrda, kusingiftesinavlade individer från partiarkala och barnrika kulturer.

  Merparten av dessa individer har också utseende/anletsdrag som avviker starkt från det typiskt svenska. Att deras utseende/anletsdrag är annorlunda det svenska, är en realitet allmänt känt bland dessa individer, men något man inte får uttrycka i den politiska korrekta åsiktskorridoren, som befolkas av Sjuklövern och dess analytiskt obegåvade svans.

  Med massinvandringen, och pga de relativt höga födelsetalen och etnocentrerade giftermål bland dessa individer samt med stöd av den av Sjuklövern sedan 2010 grundlagsskyddade ”multikulti”-paragrafen 1 kap. 2 § i Regeringsformen ”Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas.” så håller svensk demografi och kultur på att blattefieras.

  Har Sverige ett sådant bidragssystem, och där den politiska ledningen har en så förmånlig inställning till destruktiv massinvandring och blattefiering, så ska man inte bli förvånad över att den låga sysselsättningsgraden, det omfattande bidragsberoendet, hatet mot det svenska samhället (inklusive mot den svenska polisen) bland dessa individer är en grogrund en ökad, grov, identitetsskapande kriminalitet. Dessa kriminella blir ju då kungar inom sina etniska enklaver på svensk botten med EU:s välsignelse, särskilt med tanke på inflödet av och den goda tillgången på illegala vapen och handgranater.

  Allt detta är något som Sjuklövern har tillåtit. Inte bara tillåtit, utan med emfas chikanerat analytiskt begåvade personer och politiska partier som har haft en mer nyanserad syn på den destruktiva massinvandringspolitiken.

  Mot denna ökande skara av grovt kriminella, som inte drar sig för att utmana polisens inre våldsmonopol, måste den svenska polisen konfronteras. Eller med andra ord: den svenska polisen har fått en allt sämre arbetsmiljö. Jag tror att det är av främst arbetsmiljöskäl, inte organisationsskäl, som den svenska polisen har så många avhopp och rekryteringsproblem.

 16. Funderar lite över den linje som förs när det gäller uppmaning om ”polisen ska arbeta för en god relation gentemot boende i utsatta områden” bjuda på fika och liksom vara ”kompis” med ungdomar. Fryshuset går ut med att ”den goda relationen” kommer att gå om intet om svensk polis tar efter den danska med områden där polis har rätt att visitera folk i jakten på vapen. Varför ska polis ha relationer med människor och har det hjälpt? Tappar de inte sin auktoritet och respekt på vägen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *