STATSMINISTERN

När det här publiceras har nästan ett halvt dygn passerat sedan statsministern skapade TV-historia, i Agendas partiledardebatt. Den sittande statsministern, utskrattad av stora delar av publiken under ett replikskifte med Åkesson. Statsministern som ville styra över en debatt och diskussion om våldtäkter och utvisningar till att handla om lagen om anställningstrygghet – LAS – och undantag från den lagen som skulle skapa otrygghet bland kvinnor. Det gick inte så bra.

Just nu pågår en polisutredning i Uppland. En flicka i 10-årsåldern misstänks ha blivit våldtagen på kyrkogården i Östervåla, ett litet samhälle på den uppländska landsbygden. Polisen söker tre män som man misstänker för inblandning i våldtäkten. Skulle landets statsminister få för sig att kommentera det aktuella fallet skulle det kanske komma att handla om för dåliga öppettider på det lokala biblioteket eller fritidsgården, eller rentav sannolikt vad LAS betyder för tryggheten hos de anställda på äldreboendet i byn.

En normalt funtad människa skulle anse att sådant käbbel skulle vara okänsligt och olämpligt. Men inte statsministern. Löfven kan till och med leda in en debatt i direktsänd TV om varför våldtäkterna ökar i landet till att handla om försämringar i lagen om anställningsskydd. Inte ens mina mest hängivna sosse-vänner kunde förstå vad som hände där, i TV-studion. Det spelade ingen roll att Löfven började vifta med armarna och skrika om Me Too. Statsministern skapade TV-historia, och de andra partiledarna kunde bara känna in situationen. Ångest? Medkänsla? Skadeglädje? Förvirring?

Landets statsminister förstärkte bilden av sig själv som en politisk driftkucku. Ett halvt dygn efter debatten ekar publikens skratt i min skalle. Jag tittar på klippet, och fattar inte att detta är den person som sossarna ansåg lämpligast att leda partiet. Hade inte Sveriges största parti verkligen inte någon bättre, mer lämpad och tilltalande person att skicka fram efter att man hade avsatt Juholt? Det är faktiskt skrämmande att det är på det sättet…

Hade jag varit pappa till en flicka, som hade blivit våldtagen eller utsatt för något annat sexuellt övergrepp hade jag varit väldigt nyfiken på våra politikers lösningar och förslag för att stoppa övergrepp och våldtäkter.  Hade någon politiker då börjat prata om förändringar och försämringar i lagen om anställningsskydd hade den politikern diskvalificerat sig själv. Då hade den politikern visat varför just han inte var värd något som helst förtroende.

35 svar på “STATSMINISTERN”

 1. Chockerande uselt framträdande av sosseledaren, Fredrik, och alla svenska väljare med tillräcklig tanke-, läs- och räkneförmåga blir sannolikt beklämda över den olustiga situation vi nu befinner oss i.

  OM statsman-lajvare Stefan Löfven bara hade haft en bråkdel av verkligt vuxne och genuint kunnige Jimmie Åkessons kapacitet att tillgodogöra sig tillgänglig information; att SE, LÄSA och FÖRSTÅ…

  … hur den tidigare självklara tryggheten i samhället hastigt och olustigt har försämrats till en helt oacceptabelt låg nivå, framför allt för alla värnlösa kvinnliga – och unga, gamla eller fyrbenta – invånare…

  … skulle även han ha kunnat inse hur fullkomligt betydelselös LAS är för kvinnliga arbetstagare, företagare, studenter eller pensionärer i Sverige, om de inte vågar – eller får – lämna sina bostäder.

 2. Den hårt medietränade statsministern fick av Åkesson en fråga som hen förmodligen inte hade ett inövat svar på.

  Då hen inte har något rörligt, inte ens på sin höjd rörigt, utan snarare brist på intellekt, så triggade robotiserade svarsmekanismer hos statsministern på just räkneordet fem, som ingick i inledningsmeningen till frågan:
  4 av 5 utländska våldtäktsmän slipper utvisning ur Sverige. ”Varför ska vi behålla utländska våldtäktsmän i Sverige?”

  Det var kanske därför hens svar innehållande turordningsregler på arbetsmarknaden ”Du vill införa undantag för fem.” blev uppåt väggarna.

  1. Vad i helvete skriver du ”hen” för? Vet du inte Löfvens kön? Du verkar lika körd som han..om du nu inte DRIVER med ordet..då ber jag om ursäkt, annars inte!!!

   1. Reale!

    Jag tror, Ulf, att gruelse bara ville vara snäll; statsministern är definitivt en ”den”. Den där…

   2. Problemet med att driva med ”hen” genom att använda det är att texten blir precis lika oläslig som när ordet används på allvar. Det skall till en ganska stor portion skrivskicklighet för att få fram en komisk poäng med ”hen”. Överanvändning är definitivt inte tricket.

   3. @Ulf claesson 16:46
    Jag gillar inte ordet ’hen’. Men det används. Därför använder jag det endast i nedvärderande sammanhang.

    Som opersonligt pronomen använder jag ’vederbörande’, om jag vill uttrycka mig respektfullt.

    Om jag hade haft respekt för statsministern hade jag skrivit ’han’ och inte ’hen’ i min kommentar.

 3. Om man ska vara ärlig och hederlig är det så att Löfven faktiskt gjorde ett försök att bemöta frågan om varför 80 % av de utländska våldtäktsmännen inte utvisas.
  Han sa någonting i stil med ”det är domstolarna som dömer” innan han började yra om LAS.
  Vilket gör det hela ännu värre.
  Begriper Löfven inte ens att det är regering och riksdag som förändrar lagarna i Sverige ?!?!

 4. Skrattade inte, grät över att ännu mer kvinnor, tjejer i skolan etc, skall behöva stå ut med detta

 5. Så var det! Om inte Stefan är programmerad innan debatten så vet man inte vilka grodor som hoppar ur munnen på honom; överraskande inlägg sänker honom på direkten. Han passar nog bättre som facklig lokalrepresentant någonstans i Norrland – på riksplanet är han inte vuxen sin uppgift.

  1. Men han klarade inte ens svetsarutbildningen. Som tur är så har han snart uppnått åldern för pension.

 6. En värre genomklappning än den vi såg igår har aldrig tidigare skådats i en politikerdebatt. Att Löfven tog sig vatten över huvudet när han tackade ja till partiledarposten är i skenet av detta haveri numera fullständigt klarlagt (om nu någon tvivlat). Men det som är så förbannat pinsamt är att karln verkar sakna all form av självinsikt när han sluddrar fram sina inövade fraser och goddag yxskaft-haranger. Sossarna är ett parti i totalt sönderfall som numera får förlita sig på vaneröstande pensionärer med noll koll och bidragberoende invandrare i förortsghettona. Stackars Sverige!

  1. Vadå stackars,? I över 40 år har sossarna sugit ut Sverige…! Har du glömt Sahlin, Bodström, Eliasson.., svenska kyrkan, genusvetenskap och hjärntvätt av dagisbarn. Kvotering av brand-hen och poliser….alla kommunpolitiker runtom i landet som ostraffat skor sig själva och bedrar ,och aldrig åker dit pga partiboken….

   Socialismen ska dö en gång för alla!

   1. Hur kunde du läsa mitt inlägg som att jag försvarar sossarna? Jag är fullt medveten om all galenskap du nämner.

 7. Det här har ju varit Löfvéns taktik redan tidigare då han ställs inför pinsamma frågor gällande importerad brottslighet. Dvs han börjar prata om helt andra saker för att leda bort uppmärksamheten, men den här gången gick det fel ordentligt. Jag minns att då det i riksdagen debatterades jus importerad brottslighet så började Löfvén plötsligt tala om ”vikten av välfärd”!

 8. Jag tror dessvärre att han lyssnat för mycket på SR:s program Ring P1, med Täppas.
  Denne har ju en förmåga att leda in de samtal han själv inte behärskar, på liknande villospår.

 9. Samtidigt publicerar Aftonbladet av alla tidningar en redogörelse av dömda gruppvåldtäktsmän de senaste fem åren.
  Denna bekräftar den genomgång som Jonasson (sd) har gjort. Nästan 90 % har utländsk bakgrund. Expressen har presenterat något liknande. Alla har tydligen bråttom att förekomma Ann Heberleins vetenskapliga granskning, som kommer i Almedalen i juli.

  25 % av männen är från Afghanistan. Den grupp som Annie Lööf nu vill hjälpa Löfven, Löwin och Sjöstedt med att få en gräddfil in i asylssystemet. Tusentals unga och pilska män från Afghanistan. Det kommer att gå bra det här! Eller inte?

  1. ….. Och demografin är helt fuckaround pga alla arabiska män som kommit senaste åren. Väldtäkter och brott mot svenska kvinnor kommer att eskalera kraftigt framöver… Tyvärr!

  2. ” Nästan 90 % har utländsk bakgrund.”

   Då väntar vi bara på att Kristersson, Löfven & co ska förstå att det kan finnas någon slags korrelation mellan A ) ökad invandring och B) ökat antal våldtäkter.

   Väntar, väntar, väntar…. förgäves.
   :/

 10. Löfven är ett ringvrak. De samvetslösa personer i s-toppen som låter Löfven fortsätta när han för länge sedan borde tagits ur matchen förtjänar allt förakt.

 11. En ny karriär väntar efter 9:e september.
  Då kommer en ny komikerduo som bildats av två f.d. statsministrar att resa runt i landet under namnet : ”Özz-Stefanz” !

 12. Sossarna har drivit på hårt för att sista partiledardebatten ska vara klar 8e maj – och att de inte ställer upp på fler efter det.
  Efter det här förstår jag verkligen varför.

  Frågan är nu om de gör verklighet av ”hotet” – eller om de anser att de behöver fler debatter för att återupprätta Stefans rykte.

 13. Ännu en extremt bisarr insats från Sveriges satsminister Stefan Löfven.
  Löfven har lögn och floskelmakeri som affärsidé.
  Är hans varumärke.

 14. Jag lyssnade på debatten. Statsministern svarade GODDAG YXSKAFT” på Åkessons inlägg om våldtäkt och att associera till löner och liknande i det läget kan inte ge annat än hånskratt mm! Förstår inte hur han kunde slingra till det så ofattbart tokigt och helt fel! Hur blir det i andra viktiga diskussioner inför beslut under en arbetsdag då??

 15. Om min dotter eller någon av mina barnbarn hade blivet våldtagna så hade jag inte väntat på att höra vad politikerna hade att säga om den saken Fredrik – jag hade sett till att de hade eliminerats.

 16. märkligt att man här i Sverige får uppleva politiker som löfven och kompani… Sverige har alltid varit ett land för oss alla. Tage Erlander vrider i sin grav efter att denne Löfven vill beskatta alla medborgare med fåniga skatter… Denne löfven förstår inte hur det skadar vår tillväxt—

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *