STÄNDIGT DENNA STRANDHÄLL…

Det är mycket Strandhäll nu. Socialförsäkringsministern bör avsättas orerar ett tidigare statsråd. Misstroendevotum diskuteras efter nya avslöjanden om Strandhälls ledarskap – eller brist på ledarskap. Annika Strandhäll är hårt ansatt och det känns som om det är mer än knoppar som kommer att brista den här våren…

När man är pressad, och när man är stressad, så gör man ofta mycket som man inte skulle göra i ett normalt tillstånd. Den som följer socialförsäkringsminister Strandhäll på Twitter kan ha svårt att avgöra vad som är normalt och inte. Statsrådet uppför sig oftast som en påtänd SSU:are på de sociala medierna. Vansinne och vanvett dominerar. I Strandhälls resonemang finns aldrig några gråskalor. Allt är svart eller vitt, och det som är vitt har alltid en koppling till Partiet och Rörelsen. Allt och alla som inte är Partiet, Rörelsen eller stöttar sosseriet är svart. Eller brunt.

När Strandhäll har bestämt sig för att tycka, vilket alltid är enligt den mest extremt lojala partilinjen, så går socialförsäkringsministern all-in. Nu när M, KD, L och SD alla öppnar upp för mer kärnkraft så går Strandhäll all-in som kärnkraftsmotståndare. Tjernobyl lyfts fram. Fukushima likaså. Slutförvaret av kärnavfallet. Ingen kan klaga på Strandhälls engagemang. Problemet för regeringen är att hon bara gör sig löjlig.

Den briljanta twittraren Tobias Holdstock sätter fingret i Strandhälls klotöga med en inte helt osannolik profetia. ”Next upp: Annika Strandhäll ser Titanic och försöker sedan förbjuda Gotlandsfärjan.” För precis så är det när politiken fördummas och infantiliseras på det sätt som Strandhäll tycks ha gjort till sitt signum. Att inte kunna se skillnad på då och nu, där eller här, orsaker och verkan – då har man diskvalificerat sig från att sitta som statsråd. Tycker jag iallafall.

Tjernobyl var utan tvekan en hemsk katastrof. Jag har förlorat en kär släkting som skickades dit för att i extremt dåliga skyddskläder och i Röda Arméns tjänst med en spade skotta grus över delar av reaktorn. Han är död nu, i cancer. Hade jag varit som Strandhäll hade jag twittrat upprört över alla tankar på ny kärnkraft. Men nu är jag inte sådan. Jag klarar av att se skillnad mellan ett sovjetisk kärnkraftverk och ett svenskt dito, på sovjetiskt säkerhetstänk 1986 och svenskt säkerhetstänk 2019. Det klarar inte Strandhäll av, alls.

Strandhäll är underhållande värre, i sin enfald och sitt twittrande. Hon är utan tvekan en bra tillgång för alla politiska motståndare, och bara därför tycker jag att man borde fundera ett varv på det där med ett misstroendevotum. Kan man inte som icke-sosse ha mer nytta av Strandhäll där hon sitter idag? Fundera på det, och sug på karamellen ett tag till. Som vanlig twittrare kommer hon bara att framstå som ett troll. Nu är hon ju statsråd, trots allt…

10 svar på “STÄNDIGT DENNA STRANDHÄLL…”

 1. Jag är sannerligen ingen vän av Strandhäll men jag håller med henne om kärnkraften.
  Kärnkraften ÄR farlig.
  Olyckor sker med jämna mellanrum. Fukushima var inte den sista och skadorna går än inte att överblicka.
  Vad händer exvis om härsmältan/ smältorna når grundvattnet?
  En reaktor är i princip en stor tryckkokare. som måste passas som ett lindebarn.
  Ett enormt komplext system som förr eller senare fallerar.

  1. ”Passe på som lindebarn..” –
   Så mye slurv og løgner/mörkleggning som det er i politikk og administrasjon nå for tiden – ikke bare i Sverige, men også i Norge -, ville jeg være svært betenkt med å ha kjernekraft.

   (Opplevde Tjernobyl på hytta i april 1986, nettopp renset og fått fylt opp sisternen for sesongen. Siden var det bare å kjøpe drikkevann på kartong i alle år fremover 🙁
   Naboens brønn kunne heller ikke brukes.

   Halveringstiden er 30 år, jeg tror enkelte sauer fortsatt (2019) må spesialfôres, særlig når det er mye sopp om høsten. Og reinskjøtt er nesten helt ute av butikkene.
   Trøndelag (Midt-Norge) ble svært sterkt rammet av de radioaktive vindene fra øst, og en god del samer med reinsdyr holder til i området der.

   Det er klokt å betenke at IS og andre jihad-islamister nok gjerne kan tenke seg å lage ragnarok hvis de får inn et ’godt’ angrep på et slikt kraftverk. Jo mer død og ødeleggelse disse menneskene kan spre, jo mer ’vellykket’ jihad.

   Så altfor farlig med dagens tilstander – her må man være føre var. Avfallet er i tillegg et stort forurensningsproblem.
   Glad vi ikke har atomreaktorer i Norge.

 2. Hej.

  Är hon inte ganska normal för svenska politiker? De flesta är ju antingen fackliga karriärister, eller rena partigängare från barnsben.

  Då blir det lite Ringholmskt.

  Jämför med de politiker som har en tjugo-trettio år i ett yrke bakom sig, innan de går in i politiken. De finns, främst hos… gissa vilket part. De Onämnbara.

  Strandhäll är inte mer korkad än sina väljare. Vad sägs om följande:
  Lärare: ”Vi har barn här som är allergiska mot mjölk!”
  Min fru, kock (bl a): ”Jag vet, så därför använder jag kokosmjölk.”
  Lärare: ”Jamen det går ju inte, vi har ju allergiska barn här sa jag!”

  Det är vad en ganska typisk och representativ skolfröken i medelåldern förmår i kognitiv förmåga, så Strandhäll är nog rätt representativ för de kvinnor som röstar på S.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Havre’melk’ får visst ikke lov til å kalles det lenger…
   Kliin kokos!
   Kokos’væsken kommer også til å gå med i det samme dragsuget, da kun animalsk melk skal kunne kalles melk. Vet ikke om dette er et EU-direktiv? Hindrer ’fake’ betegnelser i alle fall (snev av ironi).

 3. En skam, Fredrik, en ren och skär skam, att detta lögnaktiga stycke ens blev påtänkt som minister i Cirkusdirektör Löfvens allra första pajasregering.

  Att hon sedan fick sitta kvar med ”förnyat förtroende” och bibehållen lön för sin insats som Sociala-medier-minister, är inget annat än skandalöst…

  … men nu är det, äntligen, slut med tokerierna för den storögt stirrande Twitterdrottningen. M, KD och SD gör sin plikt och hela svenska folket en välgärning.

 4. Det verkar som du och Tobias Holdstock är lika tomma i huvudet.
  Hur är bevakningen vid kärnkraftverken i Sverige,folk har gått ut och in utan att jobba där,
  +alla galningar Sverige tagit emot,
  jag sover först gott när säkerheten är löst .
  Hoppas drevet nästa gång går på dig!
  Behöver såg ju till att avslag på sjukdom gav högre lön för handläggare,fy fan säger jag!
  Stefan Håkansson

 5. Nja, tanken med misstroendevotumet är väl inte minst att tvinga C att bekänna färg. Vilken stol sitter du på, Annie?
  Men, visst är hon ett slags tillgång även som kvarsittare.

 6. En minister som är sambo med en kleptoman. Kaka söker maka? Skulle stöldgodset från MediaMarkt lastas i den klimatsmarta Maseratin? Sambon är såvitt jag vet högt uppsatt jurist på Arbetsförmedlingen. Tror inte att vederbörande är en av de 1800 som varslats om uppsägning dock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *