”SPRING BARA, SPRING…” – TOMAS BRANDBERG

I otakt bjuder på en gästkrönika från Tomas Brandberg, om ett par på någon sorts utflykt, eller flykt. Spring bara, spring…

”Not gonna get us
They’re not gonna get us
Not gonna get us”

Hälsningen kommer via instagram från paret Bodil Sidén och Ehsan Fadakar, tydligen på plats vid någon semesterort. Det är en trevlig semesterbild, men varför får jag en känsla av att de är på flykt undan rättvisan? Båda är åtminstone före detta offentliga personer, så låt oss summera vad som är lätt tillgängligt i öppna källor.

Ehsan Fadakar är bland annat känd för sina anti-semitiska uttalanden på social medier av typen ”Jävla judar”, ”Dem har använt sig av sina minnen i över femtio år nu för att berättiga det dem gör.”

Att han dessutom har kommit undan med att uttrycka sig nedlåtande om svarta är väl något av en prestation i sig. Detta har dock aldrig hindrat honom från själv att peka finger mot dem han anser kliver utanför värdegrundskorridoren, helt i linje med den dubbelmoral som kännetecknar den svenska journalistiken i allmänhet och Aftonbladet i synnerhet.

Ehsan Fadakar pekas dessutom ut av alternativmedia som den ”före detta chef på Schibstedt”, numera sparkad, som utreds för sexuella övergrepp.

Verdens gang i Norge rapporterar närmare om detta:

Filippa Berg (27) hevder hun har blitt trakassert av en mann som i dag har en lederstilling i Schibsted. – Han manipulerte meg og skremte meg til ikke å prate om det, säger Filippa Berg till Verdens gang.

Not gonna get us … nu börjar vi förstå.

Och vem är då den twittrande blondinen vid hans sida? Ingen mindre än Bodil Sidén. Bodil Sidén är en före detta moderat pressekreterare, tungotalande MUF:are och tillika Reinfeldtmoderat. Bodil Sidén blev så upprörd över att Moderaterna kunde tänka sig ta i Sverigedemokraterna med tång att hon bara var tvungen att gå ur partiet.

Hennes förhållande till kryptoantisemiten Fadakar må med detta sagt vara hennes privatsak. Men det stärker ju vår bild av det inte så hemliga kärleksförhållandet mellan hycklande mediala PK-politruker och vänsterliberaler inom Alliansen.

”Not gonna get us” är en låt av den ryska gruppen t.A.T.u. I texten hittar vi ”We’re gonna run, nothing can stop us …”

God idé. Spring bara, spring …

Tomas Brandberg

9 svar på “”SPRING BARA, SPRING…” – TOMAS BRANDBERG”

 1. Det här paret blir vi nog tyvärr inte av med. De måste väl hem till Sverige och gnälla vidare om favorittemat. Bondlurk, läbbiga skurk, gangster och skit, förbannad bandit, vit man hör inte hit. Kolorerad press dämpar dagens stress, sa flickan.

 2. Intressanta citat. Och helt oavsett innehållet har vi här ytterligare en idiot som inte fattat att ”dem” är objektsform utan använder densamma i nominativ. Och han har alltså varit chef på ett förlag! Och hon pressekreterare. Ja Herre jävlar!

 3. Så länge de är utanför Sverige så är det helt OK för mig. Om fler fula fiskar lämnar Sverige så tackar och bugar jag.

 4. Bodil Sidén tillhörde med stor sannolikhet samma falang inom MUF som den före detta ordföranden, Rasmus Törnblom. Läs denna ”klassiska” debattartikel av honom och ställ er frågan: är han och Sidén infiltratörer från Feministiskt Initiativ eller något liknande parti?

  https://www.svd.se/vilka-ar-dagens-berattelser

  Jag ”bjuder” på två stycken från artikeln, för att värma upp er för det som komma skall så att säga:

  ”Om en föräldralös pojke som på samma sätt som Rasmus lämnade barnhemmet, lämnade sitt hemland i sökandet efter en familj och någon att bli älskad av. Vår tids Rasmus på luffen heter Sinan och är ett ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. På samma sätt som det i Rasmus värld bara var de blonda flickorna med lockigt hår som blev valda på barnhemmet var det ingen som till en början välkomnade Sinan med öppna armar. När detta berättas hoppas jag att det är lika självklart att bli arg på dem som vill skicka tillbaka Sinan till Afghanistan, som det en gång var att bli arg när polisen ville ta Rasmus tillbaka till barnhemmet.”

  ”Om Bullerbyn, som inte längre bebos av klassiska kärnfamiljer utan av stjärnfamiljer. Att Britta och Anna bor med pappa och pappa är i Bullerbyn lika naturligt som att Olle till en början inte bara saknar en pappa utan först får ett syskon när mamma Lisa gör en insemination. Det är ett Bullerbyn där barnen leker, hittar på äventyr och där vardagslivet är en idyll att längta till.”

 5. När jag ser bilden av de två kan jag inte låta bli att tänka på vad Lars Fimmerstad, signaturen ”Fimmer”, en gång skrev i en krönika i SvD apropå alla kvinnor som skickade beundrarbrev till Åmselemördaren: ”När hjärtat får råda ska det vara en psykopat”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *