SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR…

Sommar, Sommar, Sommar. Hjärtan skärs i trädens bark…

En lägenhetsbrand i Uppsala. Räddningstjänstens insats försenas med en kvart då man behöver poliseskort till adressen på grund av pågående upplopp, kravaller och stenregn. En person hittas i den brinnande lägenheten, och hans liv går inte att rädda. Om den där kvarten var livsavgörande eller inte vet ingen, men alla vet att femton minuters försenad hjälp inte ger någon drabbad några bättre förutsättningar att klara livhanken.

Man blir ju naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar naturligtvis. Den som dog i branden och dennes anhöriga, men också för de enskilda unga killar som känner att de inte har något vettigare att göra än att kasta sten på polisen, på brandbilar eller tända eld på andra bildar och ställa till upplopp. Vad har de personerna varit med om för någonting? Vilka omständigheter har killarna växt upp under? Vad är det för trauma de bär med sig? Hela den här utanförskapskrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av landet – och vi får försöka hjälpa till att lösa det här efter bästa förmåga.

En 23-årig man hittas skjuten i huvudet i en av huvudstadens oroliga förorter. Trots snabba livräddningsförsök avlider den unge mannen på platsen. Polisen griper fyra lika unga och ännu yngre män för dådet, där alla fyra är sedan tidigare välkända av polisen för våldsbrott.

Man blir ju naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar naturligtvis. Den som blev skjuten till döds och dennes anhöriga, men också för de enskilda unga killar som begår en sån här förskräcklig händelse. Vad har de personerna varit med om för någonting? Vilka omständigheter har killarna växt upp under? Vad är det för trauma de bär med sig? Hela den här brottskrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av landet – och vi får försöka hjälpa till att lösa det här efter bästa förmåga.

Några kilometer från platsen där den 23-årige man skjuts till döds så huggs en man ihjäl på en ”campingplats” – eller mer korrekt självarrangerad bosättning med husvagnar, tält och ruckel. Femton knivhugg säger vittnen, och ett hårt avslutande slag i huvudet med en rörtång avslutar ännu ett liv. Polisen har inte gripit någon, och man är inte helt säker på vem som mötte döden där och då.

Man blir ju naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar naturligtvis. Den som blev knivhuggen till döds och dennes anhöriga, men också för den enskilda man som begår en sån här förskräcklig händelse. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har han växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig? Hela den här våldskrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av landet – och vi får försöka hjälpa till att lösa det här efter bästa förmåga.

I rikets andra stad pågår världens största fotbollsturnering Gothia Cup just nu. Igår var det dags för den stora och festliga invigningen på Nya Ullevi. Tre flickor i 15-årsåldern ofredas när de skall ta sig ut från Ullevi. Det är närgånget, det är tafsande och det är sexuella övergrepp från en och samma gärningsman. Gärningsmannen grips efter att ha identifierats av de skärrade brottsoffren och sitter nu anhållen hos Göteborgspolisen.

Man blir ju naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar naturligtvis. De tjejer som blev ofredade – som det tafsades på – och deras anhöriga, men också för den enskilda man som begår en sån här förskräcklig händelse. Vad har den personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har han växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig? Hela den här tafskrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av landet – och vi får försöka hjälpa till att lösa det här efter bästa förmåga.

Sommar i Sverige 2016. En helg med upplopp i Uppsala. En måndag med mördande i Stockholms norra utanförskapsområden. En invigningsfest för en fotbollscup i Göteborg som slutar med tre traumatiserade tjejer och övergrepp.

Sommar, Sommar, Sommar – som en dröm du bleknar bort…

6 svar på “SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR…”

 1. Välkommen till mångkulturen, Antonsson!

  Det kommer bara att bli värre, troligen MYCKET värre ganska snabbt. Med all sannolikhet är landet redan förlorat och det man kan göra är att lämna så fort det går. Fastigheter går fortfarande att sälja för höga priser och kronor kan fortfarande växlas in till andra valutor på rimliga villkor. Räkna inte med att detta gäller om 5-10 år! Vill man fly då, lär det ske under förnedrande och fattiga former. Dessutom kommer andra länder då ha infört restriktioner mot alla med svenskt pass.

  Reinfeldt ville utrota svenskarna och allt tyder på att han i princip redan har lyckats, även om svenskarna inte riktigt fattar det än. ”Demography is destiny” och för vår del innebär det, om man studerar siffrorna, att allt realistiskt hopp redan är ute.

 2. Inom en snar framtid kommer vi att mäta oss med de värsta anarkistländerna i centralamerika.

  Den här grillkorvsmentaliteten skrattar ju gängmedlemmarna åt.

  Oavsett vem som kommer att försöka sätta stopp för den eskalerande brottsligheten så kommer det att bli blodigt och våldsamt. Dörrarna till vårt land har ställts på vid gavel av de styrande politikerna de senaste 25 åren och världens alla empatilösa våldsamma gangsters har i lugn och ro kunnat etablera sig här.

  Tro inte för en sekund att dessa gangsters kommer att, utan våld, ge upp sina revir som de skapat.

  Ursäkta språket men vilket jävla samhälle dessa 7klöver politiker har skapat till våra framtida generationer. Ni ska skämmas

  Tack för ordet

 3. Hej.

  Är det lösningar som önskas kan det riksdagsparti som är intresserat anställa mig för en blygsam penning.

  För närvarande söker jag nämligen ny tjänst.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 4. samtidigt som polisen inte vågar gå in och rensa upp i Uppsala så står det 20 kollegor till dom för att stoppa en rejvfest!

  Underbara prioriteringar världens sämsta polisledning gör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *