SLUT PÅ SNUT

Det ansvariga statsrådet Ygeman står på en gala mot näthat och näthot och lovar att polisen skall bli bättre på att utreda näthot och näthat. Samtidigt, i rikets tredje stad Malmö berättar polisen att det är slut på snut. Det finns inte tillräckligt med utredare för att utreda alla mord, mordförsök och andra våldsbrott. Det är inte slut på snut för att poliserna i Skåne har drabbats av vinterkräkan. Inte heller beror bristen på utredare på semestertider eller VAB-dagar. Poliserna räcker inte till för den brottslighet som Malmö har att hantera, utreda och lagföra…

Polisen går på knäna, inte bara i Malmö. Överallt tycks det vara slut på snut. Lyfter man fram det som mellanchef i mellan-Sverige så hotar den högre chefen med döden. Lyssnar man på statsrådet Ygeman så finns det hur många poliser som helst, som kan utreda hur mycket som helst – hursomhelst och närsomhelst. Men verkligheten ser annorlunda ut, inte bara i storstäderna. Nu har den svenska polisen kommit till en punkt där mordutredarna inte räcker till. Men Sverige är ju tryggare än någonsin. Överallt.

Det pågår – mer eller mindre – sju mordutredningar i landets tredje stad. Malmö har trettio utredare som är bra, bättre och bäst på att grotta ner sig i mord. Problemet är att det inte räcker med trettio mordutredare i Malmö. Malmö skulle behöva drygt etthundra 100 mordutredare. Malmö har fått påfyllt av mordutredare från andra skånska städer där det inte mördas lika mycket än, men de räcker inte långt. Polisledningen i Skåne har begärt hjälp från Stockholm och Göteborg, men de som finns där behövs där.

”- Det är jävligt tufft nu…”, ”- Vi är väldigt hårt ansträngda. Mycket hårt…” Det är inte Djurgårdens hockeytränare som uttalar sig om tabelläget eller det egna lagets spel. Det är Skåne-polisen som pratar om sin vardag, där de inte kan bedriva alla sina mordutredningar som de skulle behöva bedrivas. Det är Sverige hösten 2016, och samtidigt står det ansvariga statsrådet på någon sorts gala och lovar att polisen skall fokusera på ännu en annan typ av kriminalitet.

Det skall bli fler poliser, inte nu men då – någon gång i framtiden. Regeringens satsningar på polisen ligger i huvudsak bortanför den där valdagen då regeringen inte vet om de är regering längre eller inte. Poliser flyr sitt yrke. Poliser känner hopplöshet. Poliser ger upp då de vet att morgondagen knappast kommer att vara ljusare. Poliser orkar inte längre med ett ledarskap som är ett tragiskt skämt. Allt det som skulle behöva fungera idag, fungerar inte.

Det läggs på nya uppgifter på polisen. Våldsbrottsligheten ökar. Antalet anmälda sexualbrott har aldrig varit högre än nu. Laglösheten sprider sig. Mitt i allt står kanske en ensam polis, med sin stoppspade och funderar över det här med att ingen verkar vilja förstå att det är slut på snut. Regeringen bajsar högaktningsfullt i det. Att ta ansvar för just det där ligger inte högst på att-göra-listan på Rosenbad. Handling säger nämligen så mycket mer än ord.

9 svar på “SLUT PÅ SNUT”

 1. Statsrådet Ygemans ansvarsområden vid regeringstillträdet 3 oktober 2014:

  – Polis- och åklagarväsendet
  – Allmän ordning och säkerhet
  – Internationellt rättsligt samarbete
  – Samhällets krisberedskap och skydd mot olyckor
  – Regeringskansliets krishantering
  – Dammsäkerhet

  När statsrådet Ygemans uppenbart misslyckats i sin ämbetsutövning väljer han att prioritera ett nytt ansvarsområde från 11 september 2016:

  Citat:
  /Inrikesminister Anders Ygeman (S) har valts till ny ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm. Ygeman valdes av ett enhälligt extra årsmöte på söndagen till att efterträda Veronica Palm på posten./

  /Som ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm får han nu ansvar för att leda och utveckla politiken och organisationen./
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ygeman-tar-over-s-i-stockholm

 2. En träffande och mycket skrämmande berättelse. Ännu mer skrämmande är ju att detta bara är början. Importerar man mellanösterns konflikter så får man också ett mellanöstern.

  Skulle vi få fler poliser så släpper ändå våra svenska domstolar ut buset utan riktiga straff. Det springer runt yrkeskriminella ute i vårt land fast de har drygt 100 sidor i belastningsregistret. I vissa kommuner får också dessa ligister betalt (läs LÖN) av kommuntjänstemän för att de lovar att inte begå brott. Helt obegripligt att detta får pågå.

  Kan bara böna och be att folk förstår hur viktigt valet 2018 är. Får den handlingsförlamade sju-klövern fortsätta är det nog kört för vårt kära Svedala.

  Tack för ordet

 3. Måste väl som immigrationen köras ända in i kaklet innan regeringen reagerar. Kruxet är att då kunde man stänga bron och införa passkontroll. Vad är nödåtgärden i detta fall?
  Poliser från Danmark och Finland – hyra in en ett brasilianskt kompani Favelapoliser?
  Beredskapspolisen är nedlagd och militären tror jag inte fungerar, bara få förband har relevant utbildning. Korvetter och stridsvagnar mot bus funkar inte riktigt.

  1. Tror själv stenhårt på militärer i förorten. Utlandsstyrkan får öva i relistiska miljöer där det asymetriska hotet är mycket likt insatsområdets. Språket och kulturen lika så. På samma gång kan de ju passa på att upprätthålla den lag och ordning de även ska upprätthålla i insatsområdena. Några understödskompanier med stadsskytte kan förläggas utanför gethogränsen.

 4. Njae, när jag lyssnarpå morgonnyheterna och hör att det skett en ytterligare skjutning (i Malmö), så tänker jag numera…säkert ”en viss typ av invandrare”, som det rör sig om, nu igen.

  Låt dem självsanera, vetja.

  Det är denna typ av dåliga ”ambassadörer” för sina respektive länder, som till slut gör att man drar alla invandrare – från deras respektive länder- över en och samma kam och således spär på rasismen. Inte minst inom poliskåren ökar den ju, eftersom det är de som får ta hand om sk-ten.

 5. Hej.

  Jag minns inte längre hur proceduren går till, men ett polisbefäl kan förklara att det skett ett allmänt sammanbrott av lag och ordning samt att polisen inte kan klara situationen och begära militär hjälp.

  Vi kan börja på Helgeandsholmen och arbeta oss utåt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Ja, jag är fullt allvarlig: jag anser att en kupp av polis, militär och eventuellt det oprövade riksdagspartiet som politisk representant i en interimsregim är att föredra. Ds

 6. När vi ansöker om pass lämnar vi fingeravtryck. Därför borde kontrollerna av de som reser mellan Sverige och Danmark kunna förenklas genom att kontroll av pass/id-handling ersättes med kontroll av fingeravtryck som jämförs med innehållet i passregistret. De som inte finns i passregistret får visa id-handling som idag.
  En sådan kontroll borde förenkla det hela för pendlarna samtidigt som kontrollanterna kan fokusera på de som måste visa upp ID-handlingar. Dessutom kanske detta skulle kunna medföra att oönskade personer avvisas och att efterlysta grips.

 7. Följande är viktigt att komma ihåg: Sverige har inget integrationsproblem! Sverige har ett massinvandringsproblem!

  Den absolut främsta orsaken till det växande problemet med näthat, näthot och ökande antal mord är den förda destruktiva massinvandringspolitiken. Med den så kommer det hit många invandrare, främst sunnimuslimska invandrare, som hotar Sverige, svenskarna och svenskheten, samt ökar den sociala oron i samhället. Social oro brutaliserar. En följd av brutaliseringen är ökat hot och hat, vilket även letar sig in på nätet.

  En annan följd av brutaliseringen är mord. Då utrikesfödda, jämfört med inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar, har en överrisk på 4,2 i statistik över antalet polisanmälda mord, så har vi massinvandringen att tacka för att mordfrekvensen ökar och att mordutredarna hos Malmöpolisen går på knäna.

  Det är fullständigt uppenbart för logiskt tänkande personer, som kan tillåta sig tänka utanför bag-in-boxen, att det inte är invandrarna i sig, utan Sjuklövern, med sin förda destruktiva massinvandringspolitik, som de facto är konungariket Sveriges, svenskarnas, svenskhetens samt rättsstatens fiende nummer ett.

  En gapig, förstörelselysten Sjuklöverfalang med riksdagsmajoritet bestående av Alliansen och Miljöpartiet gav nämligen rättsstaten ett riktigt hårt slag genom sin Migrationsöverenskommelse (MÖ) 2011.

  MÖ resulterade i bl.a. att det felaktiga och förskönande begreppet ”papperslös” fick en vidare spridning, som kom att användas allmänt bland diverse myndigheter samt inom det politiska och journalistiska etablissemanget, istället för det juridiskt riktiga begreppet – illegal invandrare.

  MÖ uppmuntrar dessutom illegala invandrare att hålla sig gömda länge i Sverige till förtret för rättsvårdande myndigheter, genom att bl.a. ge de illegala invandrarna generösa välfärdsförmåner, vars priser (50 kr för tand- och sjukvård) ligger långt under vad en svensk medborgare måste betala. Till råga på allt har Alliansen och Mp lagt munkavle på vårdinrättningar som vårdar dessa illegala invandrare. De får således inte tipsa rättsvårdande myndigheter om vårdkrävande illegala invandare. Därmed försvåras ytterligare för rättsvårdande myndigheter, t.ex. Malmöpolisen, att verkställa migrationsdomstolens avvisningsbeslut. Rättsstaten torpederas av Sjuklövern enligt ovan, vilket också skapar dåligt arbetsklimat inom polisen!

  Så om vi inte hade massinvandringen så hade vi heller inte samma mängd av näthat, näthot och mord, samt förmodligen ett mycket gott samhälle!

  http://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Vard-i-Sverige-om-man-ar-asylsokande/?ar=True

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *