SKOTTÅRET

Normalt sett är vart fjärde år ett skottår, ett år då månaden februari får 29 dagar istället för 28. Jag skulle egentligen ha fötts på skottdagen 1968, den 29 februari. Men nuförtiden känns varje år som ett skottår. Det skjuts hej vilt i Sverige. Nästan varje dag är en skottdag, en dag då någon skjuts i Sverige. Skottlossningar och skjutningar har blivit vardag i folkhemmet.

År 1993 var inte ett skottår i Sverige, vare sig med den ena eller andra beskrivningen. År 1993 besökte min arbetsplats ett sjukhus i Tallinn, Estland. I Estland var det skottår 1993, precis som under de flesta åren i början och mitten på 1990-talet. Den ryska maffian och de kriminella gängen, utmanade en svag och eftersatt poliskår. På det estniska sjukhusets akutmottagning låg en ung man på en brits. Han blödde rejält. En blodpöl växte snabbt på golvet, och den unga mannen blev allt blekare.

Alla såg att han var på väg in i chock. Men den ännu yngre estniska läkaren verkade inte bry sig. Läkaren var fullt upptagen med att uppvakta två ännu lite yngre estniska sjuksköterskor. Våra läkare knackade den estniska läkaren på axeln, och tyckte att det vore en bra idé att kolla till den där blödande patienten istället. Den estniska läkaren ryckte på axeln, och fortsatte konversera inställsamt med sjuksköterskorna. Våra läkare skakade om den unga, estniska kollegan – och han svarade med ett hyssjande pekfinger över den stängda munnen. På knagglig engelska kom ”Look around the corner!”

Bakom hörnet stod fyra estniska poliser. Alla bistra. Alla stora. Alla frustande och frustrerade. Vi blev varse att killen på bristen var medlem av den ryska maffian, och hade skjutit ihjäl en polis. Den unga estniska läkaren förklarade med några få ord och ett kroppsspråk som inte gick att missförstå att poliserna skulle ta hand om läkaren om läkaren tog hand om sin patient. Vi blev alla chockade, men fick höra att det var en del av den våldsamma vardagen. Sedan dess har skjutningarna i princip upphört i Estland. Estland har blivit ett rättssamhälle som fungerar, där domstolen dömer och där läkarna vågar göra sitt jobb. I Sverige har det gått i motsatt riktning…

Att granska nyhetsflödet ingår i min nya yrkesroll. Skjutningarna finns där nästan varje dag. En skottlossning i Kristianstad, en masskjutning i Malmö och en singelskjutning i Halmstad och Eskilstuna. Händelser som skulle ha fått en helsida eller tre i kvällspressen för några år sedan blir nu en notis. Folket har blivit avtrubbade, och när jag skriver om någon skjuten ung man så är det allt färre läsare som reagerar och interagerar. Det skrämmer mig.

Så långt har det gått. Skjutningarna är en del av vår nya vardag. Varje dag är en skottdag, och skottår är det varje år. Sedan finns det politiker som undrar varför Svensson känner sig alltmer otrygg. Det man inte vill förstå, kommer man aldrig att förstå.

13 svar på “SKOTTÅRET”

 1. De många skottdåden är en direkt konsekvens av massinvandringen och det faktum att vi inte längre har några egentliga gränskontroller.

  De som skjuter på varandra är nästan uteslutande grovt kriminella yngre män med utomvästlig, asylrelaterad invandrarbakgrund. Den goda tillgången på vapen på den illegala marknaden är sannolikt en effekt av omfattande smuggling från Östeuropa och Balkan.

  Situationen skulle kunna förbättras genom två åtgärder:

  1. Kraftigt skärpta straff för de inblandade. Straffskärpningarna bör inkludera obligatorisk utvisning av utländska brottslingar, samt att alla s.k. ungdomsrabatter försvinner. Är man gammal nog att delta i grov vålds- och narkotikabrottslighet är man också gammal nog att ta sitt straff, och i Sverige räknas man som straffmyndig vid 15.

  2. Återupprätta fungerande tullkontroller och få stopp på den omfattande insmugglingen av illegala vapen, sprängmedel o. likn.

  Tyvärr lär inget av sjuklöverpartierna ställa sig bakom ovanstående förslag.

 2. Med risk för att framstå som en dålig människa med en fruktansvärd människosyn så anser jag att svenska läkare bör göra som den estniska läkaren när dom får in en kniv/skott-skadad gängkriminell.
  Sjukvården är redan tillräckligt belastad , så det finns ingen som helst anledning att slösa resurser på folk som frivilligt ställer sig utanför samhället.

  1. Jag tänker mig, Weasel, att svenska läkare, som tvingas ödsla våra välfärdsresurser på att behandla vandalernas inbördes tillfogade, alternativt helt självförvållade skottsår faktiskt borde försöka passa på…

   … att lägga ett par välriktade snitt – knips, knips 😉 …

   … för att långsiktigt begränsa skadan av så hormonstinna och impulsstyrt tokaggressiva invandrares destruktiva beteenden, som tenderar att förvärras för varje PK-curlat bortskämd och svindyr generation.

   1. En Gudi behaglig gärning, när verkligheten nu äntligen tycks ha botat vår tidigare allmänt utbredda inhemska naivitet så att vi kan adressera den importerade nativiteten.

    Ja, så att de totalt oassimilerbara, ohanterligt ”hypermaskulina” individerna oskadliggörs helt, eller åtminstone bara kan skjuta lösa skott när de jagar kjoltyg, menar jag alltså.

 3. Bakgrund:
  Mitt gamla fina Sverige har trots allmogens sedvanevunna jakträtt sedan 1700-talet, profilerat sig under merparten av 1900-talet, som ett av de fredligaste och tryggaste länderna i världen, där dödsskjutningar har varit relativt sällsynta.

  Fråga:
  Varför har Sverige 2.0 – den humanitära stormakten – nu så många skottlossningar per capita, faktiskt en av de högsta i Europa?

  Svar:
  De som står bakom de många skottlossningarna i den humanitära stormakten är till övervägande del invandrare med illegala skjutvapen.

  Det beror på den destruktiva massinvandringspolitiken och det dyra, destruktiva EU-medlemskapet, som försvaras och bejakas av Flyktinggeschäftet av främst pekuniära skäl, samt av det globalistiska, fosterlandshatande politiska och journalistiska etablissemanget av främst ologiska, intellektuellt grumliga skäl. Svenska sentida regeringar har ju en erbarmligt låg bildnings- och akademisk utbildningsnivå i en europeisk jämförelse.

  Sverige har således de facto på senare tid lockat till sig, relativt sett, de mest obildade, svårintegrerade, lönearbetsskygga invandrarna med relativt höga födelsetal. Dessa bildar en kondensationskärna för kriminalitetsbefrämjande bidragsberoende och för det parallella samhällsbygget med därtill hörande normer, där svenskhatet är en bärande ideologi i deras kollektiva identitet.

  EU-medlemskapet utnyttjas till införsel av, dels nya medlemmar till fromma för de parallella samhällena på majoritetssamhällets bekostnad, dels illegala vapen till fromma för de kriminella nätverken som informellt styr de parallella samhällena.

  Normen i de parallella samhällena, är trots ”godhetsapostlakörens” falsktskrikande brösttoner under ledning av svetsarlärling Löfven med anledning av Durmaz instagramkonto, inte att bli svensk, utan att komma högt i den styrande, svenskhatande kriminella hierarkin. Att inte vila på hanen och uppträda aggressivt, är oftast positivt för karriärsgången i den kriminella hierarkin som styr de parallella samhällena.

  Önskvärd åtgärd:
  Gå ur EU! Stoppa dagens massinvandringspolitik! Minska bidragsnivåerna till ett minimum för invandrare! Fängsla, utvisa och beröva kriminella invandrare deras svenska medborgarskap! Ställ krav på erlagd akademisk examen och god vandel för rikspolitikerna, och att de svär trohet till fosterlandet Sverige!

 4. Om kriminella främlingar skjuter på varandra skapar det förstås ingen större känslostorm. När svenne eller svennes barn kommer i vägen för våldet bli det annat ljud i skällan.

 5. Om det verkligen är så att otryggheten ökar i samhället så får det nog sägas vara lite märkligt. Trots att den svenska befolkningen ökat med mer än en miljon människor sedan början av nittiotalet så föll färre människor offer för dödligt våld år 2017 än 1990.
  Faktum är att kriminologerna är osäkra om brottsligheten som helhet stagnerat, ökat något eller kanske även minskat något de senaste decennierna.
  En sak kan dock med säkerhet sägas om den våg av grova brott som påstås välla fram över Sverige och det är att den vågen är osynlig för kriminologerna .

  1. @Anders ;

   ”Om det verkligen är så att otryggheten ökar i samhället så får det nog sägas vara lite märkligt. Trots att den svenska befolkningen ökat med mer än en miljon människor sedan början av nittiotalet så föll färre människor offer för dödligt våld år 2017 än 1990”

   Ovanstående resonemang är felaktigt .
   Först talar du om ”otrygghet” och sedan talar du om ”dödligt våld” och det finns ingen som helst logik i det eftersom ”dödligt våld” inte är ett nödvändigt kriterium för ”otrygghet”
   Det hela blir liksom som om jag skulle säga ”dom påstår att svensk export har ökat, men det har den inte för vi exporterade mer öl för 20 år sedan ”.

   Alltså;
   Under de senaste två åren har det detonerat över 70 handgranater i Malmö.
   I kolumnen över ”dödligt våld” finns det inte ett enda spår av dessa handgranater.
   Det ska man dock inte tolka som att de människorna som bor där handgranaterna detonerar känner sig oerhört trygga…

 6. Om man räknar antalet offer för dödligt våld i relation till landets befolkning så är väl fortfarande risken att råka ut för mord eller dråp större i Estland än i Sverige?
  De senaste siffrorna jag har sett är från 2015 men de har kanske ändrat sig sedan dess?

 7. Jag kommer ihåg att du skrivit om det här tidigare. Och jag har tänkt på det det senaste året. Anhöriga som stormar akutmottagningarna. Kriminella som får bättre vård än gamlingar. För att inte tala om den frikostiga tandvården till icke-medborgare.

  Det är tur att jag inte jobbar inom vårdsektorn. För jag hade tänkt som den etniska polisen. Varför slösa resurser på någon som valt att stå utanför samhället?
  Och hade jag jobbat inom tandvården hade alla pensionärer saknat papper, så att säga.
  Ett privat civilt uppror helt enkelt. Det är kanske tur att jag inte kan göra ett civilt uppror på mitt nuvarande jobb.

 8. Oförståelsen från politiker kommer väl ifrån att de lyssnar på Jerzy Sarnecki och enligt honom är det tryggare än någonsin. Ja, jo visst har vissa brott ökat men i det stora hela …… Statens våldsmonopol får inte utmanas för då kommer de dåliga tendenserna att öka med vittnen som inte vågar tala, fler som beväpnar sig för eget skydd och kanske medborgargarden som tar saken i egan händer.

 9. När ska det politiska och journalistiska etablissemanget krypa till korset och erkänna att deras vurmande för EU, Schengen och massinvandringspolitiken är de främsta faktorerna bakom skottlossningarna i Sverige med illegala vapen utförda av kriminella?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *