SKJUTJÄRNSJOURNALISTIKEN

Valrörelse rullar igång. Statsministern är upprörd. Några utvalda journalister är upprörda. Man kräver att den politiska motståndaren börjar prata om det som skapar upprördhet. Den är inte utan att man kan få för sig att den svenska politiska skjutjärnsjournalistiken inte ger sig förrän man har lyckats fälla sitt byte…

Statsminister Löfven är upprörd. Han kräver handling av sin politiska huvudmotståndare. Löfven tycker att det är dags att prata om sådant som upprör Löfven.

Nej. Det handlar inte om brinnande bilar. Inte den här veckan. Det vara förra veckans upprördhetsämne. Trots att hundra bilar brann i Uppsala natten till måndagen är inte Löfven så där riktigt arg som han var där och då – för en vecka sedan. Löfven tycker att det finns viktigare saker att prata om än vårdkrisen och de stängda vårdplatserna, polisbristen och de tomma platserna på polishögskolorna, gängvåldtäkter, lärarbristen vid skolstarten och allt annat som väljarna tycker är viktigt. Löfven vill inte prata om maskerade män med skarpladdade vapen i händerna, om skjutningar och våldet i vardagen.

Nej, Löfven vill prata om att det finns en bil på en moderat riksdagsledamot, – med ett oladdat automatvapen i händerna. Löfven vill prata om att den var den där bilden är tagen och om hur riksdagsledamoten har skojat om sitt ’krig’ med Dagens Nyheter.

Stefan Löfven vill använda valrörelsen, debatten och diskussion till att prata om ett foto på den kontroversiella moderata riksdagsledamoten Hanif Bali. Löfven vill att medierna pratar om Hanif Bali och den där bilden där Bali håller en bössa i händerna. Det tycker medierna är en bra idé. Vi har ju så lite att debattera och diskutera under valrörelsen. Så funkar den svenska, politiska skjutjärnsjournalistiken. När det jobbiga blir allt för jobbigt, styr man in på ett stickspår och hoppas att läsaren hänger med.

Problemet är att den svenska nyhetskonsumenten av årsmodell 2018 inte är riktigt så dum, naiv och blåst som Löfven eller den svenska skjutjärnsjournalisten tror och hoppas. Visst, några sådana finns det kvar – i den äldre generation som redan är frälsta sossar och som tror på Dagens Nyheters nyhetsflöde. Men de allra flesta, oavsett om man gillar eller hatar Hanif Bali – för han är en sådan som skapar känslor – så ser man förbi tramset som Löfven och skjutjärnsjournalisterna nu håller på med. De är för dumma och desperata för att fatta att det som de håller på med är att idiotförklara väljarna och läsarna.

15 svar på “SKJUTJÄRNSJOURNALISTIKEN”

 1. Antalet ansökningar om vapenlicens är skyhöga och väntetiden för vapenlicens är extremt lång. Varför vill allt fler ha vapenlicens? Svaret torde vara givet. För de som inte vill vänta på vapenlicens och träna skytte på skjutbana så rekommenderas lite dataspel för att träna upp tekniken – Far Cry 5.

 2. Tyvärr finns det fortfarande för många frälsta sossar kvar som inte fattar vad som händer och inte händer i landet utan kommer att rösta som vanligt i mellanmjölkens land. Många pensionärer ska ju få det så bra om man röstar rätt.
  det känns mer och mer hopplöst med dessa clowner i ett resande politikersällskap som på vår bekostnad reser runt och pratar skit.
  vilken outbildad regering vi har, ordförande i trafikutskottet saknar körkort, försvarsministern är vapenvägrare, statsministern outbildad ej klarat sin skolgång, utrikesministern kassatjänst hos konsum, anna johansson, listan kan göras lång och partiet verkar arroganta o tondöva genom att belöna de sina
  se exempelvis hur man tagit hand om anna sjödin-hartman , finns en del där
  huvudmålet verkar vara att mobba Åkesson men samtidigt räkna med hans stöd

  1. Finns oerhört mycket att gräva i när det gäller toppsossar och olämpliga intima relationer och där partikamraterna skyddar personen som kan glida vidare mot fler uppdrag.
   vi har en i vår kommun, så osmakligt och folket på gatan är förbannade, men röstar fel ändå.
   jag vet tyvärr inte hur man ska kunna sprida kunskapen vidare för att rensa upp i sosseträsket

 3. Hej.

  Löfven är bara sur för att det är en kapitalistisk AK-wannabee Hanif Bali håller i. Om det varit AK-47 eller Sturmgewehr 44 så hade Löfven inte klagat – hur skulle han kunna klaga på socialistiska vapen?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Det var inte ett automatvapen utan ett semi-automatiskt gevär.

  Stor skillnad då det förstnämnda används av militär/kriminella och det andra används av sportskyttar och vissa jägare.

 5. Det var nog det mesta jag hört ordet ”skjutjärnsjournalist” sedan något avsnitt av Blå Tummen! Så gamla är vi.

 6. Igår var det ”klimathotet” som var viktigt.
  Idag är det ”Bali har ett vapen på en skjutbana” som är viktigt.
  Jag kan knappt vänta för att se vad som är viktigt imorgon… ?

 7. Hanif har småtting på gång eller har fått så man förstår om bäckar när drevet drar igång. Regim-media drar sig inte för nånting.

 8. Intressant att när journalisterna själva är igång så är det noga med att det bara kan betraktas som hot om det är explicit och mot en namngiven person.

  Hot mot grupper eller organisationer är dock helt ok för dem själva.

  Som tur är så är de flesta av deras läsare något mer intelligenta än journalisterna och ser igenom när en bild på någon som neutralt håller i ett vapen kallas ”poserande” och när en photoshoppad annonsbild kallas för ett hot.
  Det framstår ganska tydligt när skitnödiga journalister griper efter varje halmstrå för att försöka mobba ut sina motståndare.

  Patetiskt.

 9. Löfven fattar fortfarande ingenting..
  Men är man en nickedocka åt de som står bakom i skuggan utan at vilja synas, kanske detta är resultatet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *