SKANDALEN – TAPANI JUNTUNEN

Den riktiga moderata skandalen är inte den skandalen som snurrat i medierna sedan några dagar. Inte om Tapani Juntunen får tycka till, och det får han på den här bloggen. Lite lördagslektyr till kvällskaffet? Varsågod. Den riktiga moderata skandalen.

Den riktiga moderata skandalen

I veckan har det uppdagats att en moderat tjänsteman kallat en socialdemokratisk minister för Hora. Rektionerna kom fort, och tjänstemannen avlägsnades från sin tjänst omgående. Gott så.

Den riktigt stora moderata skandalen talas det dock allt för lite om. Förmodligen för den är ju mer politisk – nämligen Decemberöverenskommelsen från december 2014. Denna överenskommelse är taktiskt och strategiskt samt moraliskt ologisk. Thomas Gür skriver i SvD den 19 november: ”Moderaternas strategi saknar moralisk grund”. Tomas Tobé – Moderaternas partisekreterare – menar i SVT Agenda att många i Sverige tycker landet är på våg åt fel håll, den logiska följdfrågan på detta är vad gör då moderaterna åt detta? Enligt Decemberöverenskommelsens logik absolut ingenting. Det finns ingen vilja att fälla regeringen. Istället tvingar Moderaterna statsminister Löfvén att förankra budgeten hos vänsterpartiet. Med andra ord driver Moderatena politiken så mycket som möjligt till vänster.

Vilka moderata väljare vill det? Vem vill försvara moralen i detta beteende, och hur kan Anna Kinberg Batra tro att detta är något som medborgarna kommer uppskatta i nästa val – genom att lägga sin röst på Moderaterna?

Som alliansens och oppositionens största parti har Moderaterna och Anna Kinberg Batra det största ansvaret. Ett ansvar att agera opposition på riktigt. Inte bara på låtsas. Det enda som Decemberöverenskommelsen kommer att leda till är att undergräva partiets förtroende, till förmån för Jimmie Åkesson. Åkesson framstår fullt naturligt som den enda riktiga oppositionen, för det är ju så verkligheten ser ut.

Anna Kinberg Batra har två val. Hon kan antingen börja agera som opposition på riktigt –  eller avgå som moderaternas och alliansens ledare. Hon kan avgå nu, eller efter nästa val då en förlust kommer vara den mest troliga utgången. En förlust orsakad av passivitet, tillkännagivanden istället för en gemensam alliansbudget. Att vara opposition är att agera som sådan i handling, inte enbart med verbalt gnäll. Det sägs enligt ett gammalt ordstäv att lyckan står den djärve bi. Jag tror detta stämmer alltjämt. Varför skulle väljarna premiera falskspel, passivitet och ett direkt omoraliskt beteende gällande budgetprocessen? Moderaterna sanktionerar genom sina handlingar ett Sverige som går åt fel håll.

Det är den riktiga moderata skandalen.

11 svar på “SKANDALEN – TAPANI JUNTUNEN”

 1. Helt enig med analysen.
  Om inte (M) inom kort byter ut hela partiledningen så kan man snart byta namn till ”de sista moderaterna”

  Det är som sagt skillnad på vad man säger mot vad man faktiskt gör. Trovärdighet är ingen handelsvara.

  Just trovärdigheten hos dagens (M) är förmodligen på samma låga nivå som hos dagens agenda journalister dvs väldigt nära noll.

  Har sagt det förr, Tapani. Släpp den gamla murkna sargen, kasta prestigen åt sidan.

  Ta med dig Hanif och kommer över till den nya folkrörelsen som bara växer och växer. Övertala Westerholm, Antonsson och andra kloka politiker som törs kalla en spade för en spade att följa med på resan. Ni tillsammans skulle få med er flera hundratusentals väljare, kanske mer.

  Det är för sent att skapa något nytt parti. Satsa på att uppgradera dagens SD istället. Detta skulle med stor sannolikhet tillsammans med SD:s redan höga väljarstöd leda till en egen majoritet.

  Det finns ett land här ute att rädda. Snart kommer det inte gå att komma tillrätta med allt skit som sker i vårt fina land.

  Tänk på våra barn och barnbarns framtid.

  Tack för ordet

 2. Hej iotakt! M vill inte ta över regeringsmakten, när landet ser ut som det gör! Och Batra kommer att sitta kvar till efter nästa val. Den enda oppositionen är SD idag!

 3. Globalister i form av Batra skyr inga medel,sufflerad av Reinfeldt pratar hon om hårdare tag i migrationsfrågan,verkligheten pekar dock på att migrationen av ekonomiska migranter fortsätter,med regeringens politik,Batra väntar på att Reinfeldts det sovande folket,blir avlösta av de som kommer nu,och äger landet,försvarsmakten försvarar numera det nya Sverige,det gamla duger inte längre?

 4. Bra skrivet, precis som vanligt Tapini! Jag är dock tveksam att ditt arbete kommer att få partiet som du kallar ditt för att ändra strategi. Jag har givit upp allt som har med sjuklövern att göra.
  Det finns som jag ser det nu fyra val att göra i valurnorna 2018 och det är att rösta på SD, MED, LPo eller lägga en blankröst i urnan. Allt annat är obegripligt. Jag själv har röstat på något borgligt parti sedan valet 1994 och det kommer aldrig mer att hända. Dom har helt enkelt förstört vårt land och dom visar ingen som helst ånger. Politik är en förtroende bransch och de som de spottar på är de som politikerna ska göra allt för att ge förtroende för!?

  Det ända jag vill är att dessa sju ska komma så långt som möjligt från makten i svensk politik! Det räcker nu!

 5. Hej.

  Applåderar.

  Synd att ni inte har någon i partitoppen som kan ta strid om detta.

  Sedan tycker jag att det gott hade varit värt att försöka spinna det till ett uttalande i affekt över att en sådan topp-politiker som den socialdemokratiska kvinnan är föreslår att män skall berövas rösträtt. ’Med tanke på socialdemokratins gemensamma rötter med italiensk fascism är det skrämmande hur lätt synen på demokrati som endast ett redskap för partiets makt och dominans slår igenom illusionen socialdemokraterna söker upprätthålla medan de samarbetar med islamister och kommunister.’ Nåt åt det hållet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. Anna Kinberg Batra har aldrig lyckats övertyga som den som tar över efter Reinfeldt, mest eftersom att Reinfeldt fortfarande styr och ställer. Det är som sagan om Putin, moderaterna själva sålde ut sig till galna liberaler, en Major Björklund som inte såg problemen utan agerade helt efter hjärta i vad den svenska skolan skulle vara. Jag talade redan som 20 åring om kollapsen av utbildningsväsendet och jag fick likt Sam och Frodo springa och samla poäng på Komvux. Året efter att jag var klar så lade de ner en tredjedel av platserna. Jag bad aldrig om att få gå på komvux. Jag tvingades. Av ren tur överlevde jag 5 års smärta och byråkratiska maskinerier som fortfarande inte förstod ordet ”hjälp”, hjälp till alla de elever med dyslexi eller varför inte de som mobbades och var psykiskt nedgångna? Dessa är de högern och moderaterna själva ser ner på, ditt parti fortsätter att vara den solkiga professorn i en annars bra värld. Sossarna köpte Liberalerna, Kinberg Batra satt i biktstolen hos Reinfeldt utanför jobbet etc. NI är alla ansvariga för att sparka på de svaga, sjuka och de som inte kunde iom socialförsäkringsreformen som man använde som slagträ i valet 06 då man av någon anledning röstade in en kall, okännande och fjantig landsfader som talade om negerblod (ovidkommande), härkomst (inte intressant) och drift (jag ska sparka på alla Sveriges svagaste bcz thats moderaterna maddafakker. Det evigt motsägelsefulla låg i att moderaterna å ena sidan gjorde en del bra saker men i stort spottade på mig, jag en MVG elev som man bröt ner till en komvuxspillra och sedan via systemet nästan förstörde livet för. Jag minns tydligt år 2, då moderaterna i fullmäktige hade lyckats privatisera halva vuxenutbildningen och skicka oss 5 ggr, kring staden i 10 timmar bara så att de privata skolföretagen kunde få sin hacka. Detta var ju rättvisa och fan ta den muslim med 5 barn som inte klarar av att åka till 5 olika platser varje dag för att skaffa sin utbildning. Fan ta alla intelligenta elever, som blev mobbade av egna klasslärare för när Björklund öppnade upp för privata skolalternativ så kunde skolor bli rika på privata bidrag, särskilt från idrottsrörelsen. En elev blev under, en annan das fotboll-fuhrer i Björklunds sjuka version av skola. Hans retroaktiva lag som satte mig på B2 (bruntvåan eller nazi-straff) listan till Universitetet. Jag var lat sade de, de som haft det lätt. Jag förtjänade efter 5 års hårt slit, utan hjälpmedel för min autism att sitta på B2 listan!!

  Om du Fredrik röstar blått så ha i sinnet att ditt kära moderata parti numer sysslar med brunsås och das Läxlandsliknande humanitära spottloskor. Jag hoppas innerligt att Fredrik Reinfeldt blir strokesjuk, så ska (jamen vafan vi har ju sofiahemmet…där han får vara, med en tusenfaldt-reinfeldtat care team för han är ju das landsfader)…fan det funkar inte. en promille av Sveriges bästa politiker får ju vård som vi andra bara kan drömma om. Jag ser framför mig en strokeskadad Reinfeldt som via SVT besöker alla samhällets svagaste med en entourage av 20 personer, sköterskor och besserwissrar och mediafolk som via Microsoft Sam kritiseras för att vara lata. Fan ta dig upp och vakna svensken och sök ett arbete. Trots min stroke, så kan jag via privata sjukvårdsförsäkringar leva 100 ggr bättre än alla andra men jag förtjänar det ju. Slå över på tvåan så kan vi se när Major Björklund mobiliserar Raukassjävi på Gotland mot ryssarna. Det enda som behövs är att man skriker primalskrik på pansarvagnarna så dör de.

 7. Japp, man kan ju med fog undra när polletten trillar ned och spelet startar. Som det nu verkar har någon dragit ur kontakten , jag menar alltså kontakten till verkligheten. Innevarande mandatperiod förmodar jag ”går till historien” som den mest innehållslösa sedan tvåkammarriksdagen avskaffades.
  Valda ombud som har tagit platsen i detta ”moratorium” har gjort sig själva överflödiga, så ”i brist på arbete…. ingen verkstad mer”.
  (M) har skaffat sig en massa arbete med att övertyga sin arbetsgivare(väljarna) att de överhuvudtaget har en uppgift att fylla.
  ”Självmål” kan inte upplevas tydligare än DÖ.

 8. Se på Han Är Tillbaka på Netflix och sluta för fan rösta på Moderaterna. Sverigedemokraterna är enda alternativet om du vill ha en hållbar framtid, annars döps landet snart om till Lilla Mogadish/Eritr/Afrika..

 9. Så bra formulerat och så rätt tänkt. M har verkligen skjutit sig själva i foten. Man har faktiskt skänkt kommunisterna möjligheten att få ett oproportioneligt stort inflytande. I stället för att själva ta ansvar för landet och de många alliansväljarna.

  M har också gett miljötalibanerna chansen att få genomföra sin ogenomtänkta politik.

  Kinberg Batra kommer att gå till historien som en av de allra svagaste partiledarna inom M. Och då har det ju ändå funnits ett par stolpskott under årens lopp. Hennes många monumentala felgrepp under de senaste två åren kommer att straffa sig. Jag befarar att sd kommer att bli ett 30-procentsparti 2018. Och det är inget jag önskat mig. Men Kinberg Batra ger inte mig något annat val än att ge sd min röst. Inte för att jag sympatiserar med dem, mer för att det är min enda chans att ”straffa” M och DÖ.

  Mörka tider stunda…

 10. Decemberöverenskommelsen (DÖ) är ett verk av den bland demokraturens kreatur avdankade häradsbetäckaren Fredrik Reinfeldt. Jag tycker att det finns en viss logik i DÖ även om jag som Sverigevän mycket starkt ogillar den.

  Syftet med DÖ, som jag har fattat det, är att makten i Regering och Riksdag hela tiden fram till valet 2022 ska ligga hos Sjuklöverblocket, vars samlande politiska ledstjärna är den destruktiva massinvandringspolitiken samt mobbningen och hatet mot Riksdagens andra block. Det är tänkt att Sjuklöverns vänster- och högerfalang ska regera 2014-18 respektive 2018-22. I enlighet med Reinfeldt, är det endast Sjuklövern eller ”DÖ-skallarna” som kan rasera konungariket Sverige till en humanitär stormakt.

  Det andra blocket, SD-blocket, ska därmed shuntas från varje form av inflytande i beslutsprocessen i Riksdagen fram till valet 2022. Sjuklöverns mobbningsbeteende gentemot SD blir därmed också normgivande i svenska skolor, och sanktionerar liknande destruktiva mobbningsbeteenden bland skolelever, till förtret för ”Friends” och den allt större gruppen mobbade barn.

  Riksgycklarfrugan, som under lång tid har haft Fredrik Reinfeldt som sin chef, respekterar självfallet DÖ, även om det kostar henne i förtroendekapital. Som det demokraturens kreatur hon är, frossar hon nämligen i den maktställning som DÖ har skapat åt henne. Först en fyraårig läroperiod i maktens boning. Sedan fyra år som regeringschef. Moral i dessa sammanhang är ett främmande begrepp för henne, eftersom:
  ”Erst kommt das Fressen , dann kommt die Moral.”

  DÖ lever, och blockpolitiken består, om nu någon trodde annat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *